|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 44 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Imota
|
Naslov: Re: Može li se izgubiti na Balkanu? Postano: 08 sij 2025, 00:59 |
|
|
Tako i česi gacaju u šlapama po Biokovu pa ih je izginilo ko u omanjoj bitki u ratu
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Može li se izgubiti na Balkanu? Postano: 08 sij 2025, 01:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77090 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Karabaja je napisao/la: Sume mi djeluju najpotencijalnije za izgubiti se, guste sume. Gdje ne vidis okolinu, pogotovo ako je ravno kao recimo ona suma na granici Hr i Sr. Ovo gdje imas planine, gdje mozes vidjeti u daljinu tu me izbaci u papučama, vraticu se U nizinama ti šume obično imaju ošišane pruge kuda prolazi dalekovod.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Može li se izgubiti na Balkanu? Postano: 08 sij 2025, 01:02 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21109 Lokacija: među zvijezdama
|
Robbie MO je napisao/la: To s mahovinom radi samo u bajkama iz Prirode i Društva, u realnosti ti mahovina raste na sve strane u šumi. Možda statistički više je ima na sjevernim stranama, ali daleko da je to neko pravilo. Tko se s mahovinom u šumi orijentirao, taj je na kraju mahovinu jeo, izgubljen i gladan. Trebalo bi da je bujnija na sjevernoj strani. Pogledaš vise drveća i kamenja ako ga ima. Ovo tvoje za sat maloprije sam pročitala kako fercera i nije komplicirano.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Može li se izgubiti na Balkanu? Postano: 08 sij 2025, 01:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77090 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Imota je napisao/la: Vidi se da muslimani nemaju smisla za more.
S Velebita se pješke spustit na more ako ne znaš ti par kozjih staza napamet je nemoguće, samo ćeš se strmopizdit i poginit. To šta vidiš more ti je beskorisno kad je krš strm i prepun škrapa.
Na Biokovu se izgubilo na stotinu čeha par desetaka ih je i poginulo. Biokova je za čehe pogubnija od rata.
Na moru se izgubi desetak ljudi svake godine, ove godine sam bio na Pelješcu i recimo lokalni HGSS je cilu noć u moru tražio nekog ludog stranca koji je doša na more s obitelji. Našli ga nasukanog, dehidriranog na neku hrid, iša plivat na otvoreno more, spustila se noć i zaluta.
Ljudi ne pomišljaju da je na moru najpogubnija žeđ, jer more nije voda (kako to znaju reć kontinentalci) i sva ta tekućina ti je beskorisna jer je nepitka. Je, u pravom kršu koji je labirint koji ne garantira da uopće mora postojati ikakav izlaz, strane svijeta su beskorisne. Hajde na ovakvom terenu nađi izlaz , i još u šlapama
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Može li se izgubiti na Balkanu? Postano: 08 sij 2025, 08:03 |
|
|
Niš lakše.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1094 of 2558 - 42.77%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Može li se izgubiti na Balkanu? Postano: 08 sij 2025, 10:18 |
|
|
Upamtio sam podatak iz neke enciklopedije da je Perućica u Hercegovini, uz par finskih šuma, jedina preostala prašuma u Europi.
_________________ https://m.youtube.com/channel/UCbUH4gQqQ2Cv8Jrl2ECct3A
https://www.instagram.com/josipcurlin
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Može li se izgubiti na Balkanu? Postano: 08 sij 2025, 11:13 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Imota je napisao/la: Vidi se da muslimani nemaju smisla za more.
S Velebita se pješke spustit na more ako ne znaš ti par kozjih staza napamet je nemoguće, samo ćeš se strmopizdit i poginit. To šta vidiš more ti je beskorisno kad je krš strm i prepun škrapa.
Na Biokovu se izgubilo na stotinu čeha par desetaka ih je i poginulo. Biokova je za čehe pogubnija od rata.
Na moru se izgubi desetak ljudi svake godine, ove godine sam bio na Pelješcu i recimo lokalni HGSS je cilu noć u moru tražio nekog ludog stranca koji je doša na more s obitelji. Našli ga nasukanog, dehidriranog na neku hrid, iša plivat na otvoreno more, spustila se noć i zaluta.
Ljudi ne pomišljaju da je na moru najpogubnija žeđ, jer more nije voda (kako to znaju reć kontinentalci) i sva ta tekućina ti je beskorisna jer je nepitka. Je, u pravom kršu koji je labirint koji ne garantira da uopće mora postojati ikakav izlaz, strane svijeta su beskorisne. Hajde na ovakvom terenu nađi izlaz , i još u šlapama Ovo je dušu dalo za papuče nekog veselog bosančerosa Al vidiš s par kilometara i s neke stine more zaboli te.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Može li se izgubiti na Balkanu? Postano: 08 sij 2025, 11:32 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25852 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Imota je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Je, u pravom kršu koji je labirint koji ne garantira da uopće mora postojati ikakav izlaz, strane svijeta su beskorisne. Hajde na ovakvom terenu nađi izlaz , i još u šlapama Ovo je dušu dalo za papuče nekog veselog bosančerosa Al vidiš s par kilometara i s neke stine more zaboli te. Ovo podsjeća malo na prostor od Međugorja ka Čapljini, preko brda. Prije nekoliko godina sam se usudio na hiking tim područjem. Najgore nizbrdo prema Dretelju. Krenem pa dođem do ponora. Pa nazad pa drugim smjerom., i opet isto. Nekako se probijam i kontam - ne možeš se izgubiti jer moraš doći do trase autoceste u izgradnji (vidim odozgor radilište mosta kod Počitelja), a onda je lako. Idem i idem, a nikako da dođem do trase. Gdje je u pi... materinoj. Ovo je kontra svih zakona fizike! Kasnije skontam da sam u biti prešao cestu ali preko tunela. :) Kontam, jbt, ovdje neće više nitko proći u idućih 100 godina. Par dana kasnije sjedim sa našim Junuzom sa foruma i pričam mu gdje sam bio. Kaže mi on da zna gdje je to jer je jučer tuda prošao sa biciklom.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Može li se izgubiti na Balkanu? Postano: 08 sij 2025, 13:59 |
|
|
Imota je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Je, u pravom kršu koji je labirint koji ne garantira da uopće mora postojati ikakav izlaz, strane svijeta su beskorisne. Hajde na ovakvom terenu nađi izlaz , i još u šlapama Ovo je dušu dalo za papuče nekog veselog bosančerosa Al vidiš s par kilometara i s neke stine more zaboli te. Upitaš poskoka za smjer.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Može li se izgubiti na Balkanu? Postano: 08 sij 2025, 15:01 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4382 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Koliko puta su se tuzlaci izgubili po okolnim šumama par km od grada, a da neće u planinama. Ljudi koji su odrasli na selu, daleko lakše se snalaze u šumi i planinama.
_________________ Malo nas je, al nas ima. Nije važno, srušiti ćemo snove svima.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Može li se izgubiti na Balkanu? Postano: 08 sij 2025, 15:45 |
|
|
Imota je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Je, u pravom kršu koji je labirint koji ne garantira da uopće mora postojati ikakav izlaz, strane svijeta su beskorisne. Hajde na ovakvom terenu nađi izlaz , i još u šlapama Ovo je dušu dalo za papuče nekog veselog bosančerosa Al vidiš s par kilometara i s neke stine more zaboli te. Pa dovoljno je da danas prevalim 5 kilometara i za 10 dana cu sigurno izbiti na neku cestu. Dovoljno je samk da ne idem u krug a to je sigurno lakse po ovakvom terenu nego ravnici. Doci cu gladan, iscrpljen itd. ali cu doci.
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Može li se izgubiti na Balkanu? Postano: 08 sij 2025, 15:47 |
|
|
MiB je napisao/la: Koliko puta su se tuzlaci izgubili po okolnim šumama par km od grada, a da neće u planinama. Ljudi koji su odrasli na selu, daleko lakše se snalaze u šumi i planinama. To je druga stvar, mozes se izgubiti da ne znas put kojim si dosao ili da se vratis na neko mjesto. Ali kako ces se izgubiti da ne mozes naci nikakvu civilizaciju na Balkanu? Ne postoje zolika pristranstva
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Može li se izgubiti na Balkanu? Postano: 08 sij 2025, 15:54 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Imota je napisao/la: Ovo je dušu dalo za papuče nekog veselog bosančerosa Al vidiš s par kilometara i s neke stine more zaboli te. Pa dovoljno je da danas prevalim 5 kilometara i za 10 dana cu sigurno izbiti na neku cestu. Dovoljno je samk da ne idem u krug a to je sigurno lakse po ovakvom terenu nego ravnici. Doci cu gladan, iscrpljen itd. ali cu doci. O Bože moj Osim što ćeš u roku od po sata past negdi, slomit nogu pa iskrvarit ili što ćeš po zvizdanu dehidrirat u roku odma nakon 5 km lutanja po dinarskom kršu nećeš naić na nikakvu cestu nema ničega u širem krugu. I sve to bez da se možda vrtiš u krug, nema veze šta nije ravnica svejedno se pogubiš jer je sav taj krš i makija zbunjujući. Ako možda i vidiš more ništa ti ne znači to su hridi vrleti ne možeš niakako sići doli.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Može li se izgubiti na Balkanu? Postano: 08 sij 2025, 16:00 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Može li se izgubiti na Balkanu? Postano: 08 sij 2025, 16:30 |
|
|
Tu Junuz redovno vozi bicikl.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1094 of 2558 - 42.77%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Može li se izgubiti na Balkanu? Postano: 08 sij 2025, 18:55 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21109 Lokacija: među zvijezdama
|
Ja sam imala situaciju, da se momak moje prijateljice Španac izgubio u Ikei u Beču. Ozbiljno. Prvo smo mislile da se lik šali, ali bogami je izašao vani nerovozan i dezorjentiran. Sreća pa je imao tel i dovoljno baterije. Uglavnom, ako se izgubite slučajno u Ikei momci, slijedite strelicu koja pokazuje pravac i doći ćete na izlaz.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Može li se izgubiti na Balkanu? Postano: 08 sij 2025, 19:01 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4382 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Ruku na srce, Hrvatsku Liku i Baniju pregazilo milijun afroazijata papučara, nisam čuo da se neki izgubio.
_________________ Malo nas je, al nas ima. Nije važno, srušiti ćemo snove svima.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Može li se izgubiti na Balkanu? Postano: 08 sij 2025, 19:19 |
|
|
Prije par dana...
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Može li se izgubiti na Balkanu? Postano: 08 sij 2025, 22:35 |
|
|
'ko se tu može izgubit...samo maunu tražišMislim da ćemo morat okolo jedno 20 kmSamo se spustiš i to je to.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|