HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 vel 2025, 22:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 462 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju
PostPostano: 11 sij 2025, 21:12 

Noname01 je napisao/la:
Salivator je napisao/la:
Tolerantni tokmaci :D

Ovo se može riješiti gradnjom srpskog interkulturalnog centra.

Može se riješiti i s dvije dobre metode. Jedna je veća novčana kazna, a druga je dobar stari degenek i demoliranje mjesta ili kafića gdje se na kraju većina zbije.
:zubati

A tko će iz Livna ili bog zna od kud otić u Grahovo i napravit nešto takvo ?

Pa prije koju god. kad se govorilo o nekavom obilježavanju proslave Oluje u Drvaru, Srbi podivljali i tko se usudio otić u Drvar slavit oslobođenje.

Kao što rekoh, Srbi će Srbovat, jer to mogu i hoće i nema nitko tko bi ih u tome mogao spriječit.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 21:14 

Perun_Velež je napisao/la:
bumbar92 je napisao/la:
Svejedno, četnička provociranja se moraju neutralizirati.

Mali je put od balvana, preko konja do traktora, a to nitko ne bi šćeo da se ponovi, a da im malo fali da zglajižu to svi znamo.

Mislim da nema načina da bi se to neutraliziralo, jer oni će i dalje četnjikovat jer to mogu, tko ih u tome može a pogotovu tko bi ih želio u tome spriječit.

Što se tiče Grahova i Drvara, oni su "de jure" u Federaciji a "de facto" u Republici Srpskoj a granica između njih i Banjaluke je samo administrativna.

Hrvatska politika ni u Hrvatskoj a ni u Federaciji ili Herceg - Bosankoj županiji nije bila pametna po pitanju ovih prostora, propustila je učinit nešto, pa sad opet pjevaju popu Đujići nedaleko od Knina.
Doduše, čak i Muslimani u Petrovcu na jedvite jade nekako brojčano pitiskuju Srbe a oni su i prije rata imali Muslimana u Petrovcu a iza rata Muslimani nisu imali alternativnu domovinu da bi odlazili, kao Hrvati iz Drvara i Grahova koji su dobili zemljište i građevinski materijal u Golubiću kraj Knina.

Za razliku od Srba i Muslimana koji su sve gradove koje su osvojili u ratu, uspjeli posrbit ili pomuslimanit, Hrvati od svih gradova koje su osvojili, jedino su uspjeli pohrvatit Kupres.

Velika je greška bila što se nije niti pokušalo nekako zadržat i ojačat hrvatsku strukturu u tim gradovima Herceg- Bosanske županije.

Ne znam koliko je to u nadležnosti županijskih vlasti, ali trebali bi smo se ugledat na Muslimane, kako oni naseljavaju svoje musliće iz Sandžaka, Albanije, onda Arape, Turke tamo oko Visokog, Sarajeva, Zenice, pa onda bi te puste krajeve Herceg - Bosanske županije trebalo naselit ako ne Hrvatima, onda bar lojalnijim stanovništvom.

Recimo, katoličke Filipince naselit u Drvar, jer im je tamo već napravljena crkva, onda budističke Nepalce naselit u Grahovo jer to je sličan krajolik gdje mogu meditirat a ove Indijce koji su hindusi naselit u Glamoč, oni ne vole Muslimane, pa jednim udracom ubit dvije muhe :zubati

Osim toga, tako bi se spojilo ugodno s korisnim, naseliš te puste prostore a istovremeno dobiješ bazen i rasadnik jeftine radne snage koja je prijeko potrebna tržištu rada Hrvatske i Herceg Bosne, pa i opet jednim udarcem dvije mušice. :zubati

ima načina, ima zakon, ima policija,...demokracija :D

naše je sfor tjerao iz Drvara, tadašnja mesić-sdp rh vlada i platforma u fbih nije reagirala, dapače podržavala je istjerivanje naših iz SB

ovo sa naseljavanjem "radne snage", ne znam, teško da bi to lokalci Srbi tek tako prihvatili, a da toga nema u ostalim sredinama u bih.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 21:23 

SFOR u Drvaru jest tjerao i izbacivao ljude iz kuća kao što to nisu nigdje drugdje u BiH, neka me netko ispravi ako postoji sličan primjer gdje su SFORovci izbacivali recimo muslimanske izbjeglice iz hrvatskih kuća u srednjoj Bosni ili srpske izbjeglice iz muslimanskih kuća u istočnoj Bosni.

Međutim u to vrijeme, mnogi Hrvati bili su zaposleni ili u Finvestu ili u nekoj državnoj službi, policiji, pošti, šumariji, te su radi posla bili vezani za Drvar,a bili su sretni ako im neki Srbin želio iznajmit stan ili kuću, dok su neki putovali na posao u Drvar čak iz Knina.

Zašto se tim ljudima nije moglo napravit neko novo "Šuškovo i Bobanovo " kod Grahova ili Drvara a nije da se nije to moglo. Ako se moglo napravit u Golubiću kraj Knina, još bi bilo jeftinije da se to napravilo u Herceg- Bosanskoj županiji.

Međutim, propuštena šansa i sad je kasno.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 21:26 

Noname01 je napisao/la:

Može se riješiti i s dvije dobre metode. Jedna je veća novčana kazna, a druga je dobar stari degenek i demoliranje mjesta ili kafića gdje se na kraju većina zbije.
:zubati

Pa prije koju god. kad se govorilo o nekavom obilježavanju proslave Oluje u Drvaru, Srbi podivljali i tko se usudio otić u Drvar slavit oslobođenje.

Kao što rekoh, Srbi će Srbovat, jer to mogu i hoće i nema nitko tko bi ih u tome mogao spriječit.

Sad sam vidio temu i vidim da se neki kao tu preko foruma prsio.
Ove godine je 30 godina od Oluje, pa moglo bi se napraviti jednu veliku proslavu koja bi obuhvatile DGG.
Da vidimo hoće li smjeti podići rolete.
Nešto kao uoči pada Vukovara. Manji su od makovog zrna i ne izviruju par dana prije i dan-dva poslije.

Trebalo bi možda progurati nešto takvo i neku inicijativu čisto da im se odgovori i pokaže mjesto. Jer nedopustivo je to da se 3000-3500 Srba s 10 rođenih mangupira u našoj županiji bez da budu kažnjeni ili osjete slast betona. Previše popuštanja nikada ne valja.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 21:41 

https://radio-mreznica.hr/policija-istrazuje-obiljezavanje-pravoslavnog-bozica-u-ogulinu-uz-kokarde-i-slavljenje-republike-srpske/

https://radio-mreznica.hr/trojica-s-ogulinskog-podrucja-kaznjena-zbog-kokardi-i-majice-u-sklopu-proslave-pravoslavnog-bozica/

Evo, ako se čak i u Hrvatskoj njeguje četnička tradicija, onda nije čudno za Grahovo, gdje samo prividno nije srpska vlast.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 21:42 

Upozorenja: 1
Da Federaciju BiH ne vode kriminalci i kripto-četnici-Jugoslaveni pod zapovjedništvom BIA-e i da sam recimo ja ministar u vladi, Marko Skejo i čitav HOS bi dobili najmanje dvaput godišnje pozivnicu i sve plaćeno /gorivo, opskrbu,novac za odore i zastave, dnevnice i to dobre/ da naprave mirnu šetnju i mimohod u Grahovu i Drvaru, a moguće da bih platio i Thompsonu koncert jednom na godinu. Recimo za Novu Godinu i na dan oslobođenja Grahova i Drvara. Ne moguće, nego 100%. A došao bih i ja sa prijateljima sa odorom koju nose HOS-ovci da popijemo i zapivamo.

Dragi su mi i poštujem i jednog i drugog Marka, da im Bog dade puno sreće i zdravlja.

slika

Inače nama u Federaciji treba pretorijanska garda HOS tipa i za imigrante i za islamske ekstremiste koji su se zaboravili gdje i sa kime žive.

Klin se klinom izbija, a i vrijeme je za novu generaciju HOS-ovaca.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 21:45 

Onog momenta kada bi se to uradilo, izbio bi neki sukob.
Imaju ti starci svi oružje, a došao bi im brzo neko iz Mrkonjića i slično da malo "pripomogne".

Ne mislim ovo reći da provociram, jer mi je i samom dosta žao što je tako, ali Drvar i Grahovo su samo na papiru u FBiH, to je u biti RS plus. Srpske zastave u općini, SNSD vlada, češće je tamo bio Vučić ili neki lik iz Srbije nego neki HDZ-ovac.
Mislim da je plan jednostavno ih pustiti da ovako malo srbuju, a zauzvrat ništa ne ulagati. To su najnerazvijena mjesta u cijeloj BiH, bukvalno na prste jedne ruke može nabrojati kuće koje su obnovljene, a kamoli novo-napravljene (metaforički govoirm, ali znate na šta mislim). Za par godina će ta mjesta svakako biti prirodni rezervati.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 21:47 

Pejtonac sa juga je napisao/la:
Imaju ti starci svi oružje, a došao bi im brzo neko iz Mrkonjića i slično da malo "pripomogne".

Ne mislim ovo reći da provociram, jer mi je i samom dosta žao što je tako, ali Drvar i Grahovo su samo na papiru u FBiH, to je u biti RS plus. Srpske zastave u općini, SNSD vlada, češće je tamo bio Vučić ili neki lik iz Srbije nego neki HDZ-ovac.
Mislim da je plan jednostavno ih pustiti da ovako malo srbuju, a zauzvrat ništa ne ulagati. To su najnerazvijena mjesta u cijeloj BiH, bukvalno na prste jedne ruke može nabrojati kuće koje su obnovljene, a kamoli novo-napravljene (metaforički govoirm, ali znate na šta mislim). Za par godina će ta mjesta svakako biti prirodni rezervati.

Ni Kasaba nije Njujork, cak stavise, jedno od gorih mesta na Balkanu.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 21:58 

VizantijskoPlavo je napisao/la:

Ni Kasaba nije Njujork, cak stavise, jedno od gorih mesta na Balkanu.

To nije tema rasprave.

Istina jeste da Nacionalni park "Tara" vjerovatno već danas ima veću gustoću naseljenosti od općine Bosansko Grahovo.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 22:01 

Ima alternativni plan, ali nije za forum i nije još vrijeme za to a vjerojatno neće još ni bit, bar dok Srpska ne pokuša otcjepljenje.

Naravno, ne valja puno javno ni laprdat, da Muslimani ne bi došli na slične ideje u kantonima gdje su oni većina pa primjenjivali recimo takvo nešto prema Žepču.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 22:03 

Urbanist je napisao/la:
Da Federaciju BiH ne vode kriminalci i kripto-četnici-Jugoslaveni pod zapovjedništvom BIA-e i da sam recimo ja ministar u vladi, Marko Skejo i čitav HOS bi dobili najmanje dvaput godišnje pozivnicu i sve plaćeno /gorivo, opskrbu,novac za odore i zastave, dnevnice i to dobre/ da naprave mirnu šetnju i mimohod u Grahovu i Drvaru, a moguće da bih platio i Thompsonu koncert jednom na godinu. Recimo za Novu Godinu i na dan oslobođenja Grahova i Drvara. Ne moguće, nego 100%. A došao bih i ja sa prijateljima sa odorom koju nose HOS-ovci da popijemo i zapivamo.

Dragi su mi i poštujem i jednog i drugog Marka, da im Bog dade puno sreće i zdravlja.

slika

slika

Inače nama u Federaciji treba pretorijanska garda HOS tipa i za imigrante i za islamske ekstremiste koji su se zaboravili gdje i sa kime žive.

Klin se klinom izbija, a i vrijeme je za novu generaciju HOS-ovaca.

Zar nemaju HOS-ovci tendenciju da budu cvjećari :zubati

Čak i ovaj čovjek gore, iako znam na koga cilja, izgleda kao kopija rahm. Mehmeda Spahe u 2024.
To je tipičan izgled starijeg Sarajlije iz urbanog područja, malo bolje situiran.

Ne treba vam to, dovoljno je samo malo sačekati - svakako je to izgleda plan.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 22:17 

To za HOSovce je mit.
Većina ih je prešla u HVO i prangijala 1993 protiv ABiH, drugo je političko vodstvo HOSa.
Pa Štela je bio HOSovac, kud ćeš dalje.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 22:38 

Istu temu sam postavio jos jucer i obrisali ste je….

Cemu ?

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 22:38 

Noname01 je napisao/la:

Sad sam vidio temu i vidim da se neki kao tu preko foruma prsio.
Ove godine je 30 godina od Oluje, pa moglo bi se napraviti jednu veliku proslavu koja bi obuhvatile DGG.
Da vidimo hoće li smjeti podići rolete.
Nešto kao uoči pada Vukovara. Manji su od makovog zrna i ne izviruju par dana prije i dan-dva poslije.

Trebalo bi možda progurati nešto takvo i neku inicijativu čisto da im se odgovori i pokaže mjesto. Jer nedopustivo je to da se 3000-3500 Srba s 10 rođenih mangupira u našoj županiji bez da budu kažnjeni ili osjete slast betona. Previše popuštanja nikada ne valja.

Pa prvi Čović to ne bi dopustio.
Odnosno da ne naljuti Dodika, ne bi pristao na takvo što.

Ako bude bilo kakva proslavica 1100.godišnjice krunjenja kralja Tomislava na Duvanjskom polju možemo se udarati nogom u guzicu od sreće.

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 22:42 

Gledajte, Hrvati su u nekom obliku participirali u službenim državnim vlastima, svih državnih tvorevina koje su možda na vrhuncu svog postojanja bile nesklone hrvatskom nacionalnom biću, počevši od Austrougarske, prve i druge Jugoslavije, a u takvim tvorevinama situacija je bila daleko nepovoljnija nego što je danas Hrvatima u BiH koji se ipak mogu osloniti na maticu a na koga su mogli se oslonit Hrvati u takvim tvorevinama.

Hrvati su tu i dan danas, a gdje su nestale te tvorevine ...

Pored tih hrvatskih institucionalnih predstavnika u tim državnim tvorevinama, koji su pokušavali napravit nešto za hrvatsku stvar kroz te institucije, naravno u onim okvirima koliko je to bilo moguće, međutim, uvijek su postojali i paralelni mehanizmi vani institucionalnog djelovanja gdje se razmišljalo o alternativnim mogućnostima.

Pa nije baš 91. došla tek tako, a Hrvati su najkreativniji i najplodonosniji kad su pod pritiskom i motivirani za borbu, a u tome se naši van institucionalni paralelni mehanizmi mogu ugledati u cionističke mehanizme prije nastanka Izraela.

Dobra stvar za Hrvate u BiH je što sad imaju maticu iza leđa, a loša stvar je što nažalost ipak nema takvog općehrvatskog zanosa i ushićenja kao kad se stvarala neovisna Hrvatska, jer na žalost, nisu baš svi baš toliko podjednako motivirani.

Kroz sve ove godine što sam imao kontakate s nekim stanovitim ljudima, prema svemu onom što znam ili barem mislim da nešto znam, imam neki filing da će jezgra Herceg- Bosne uspjet ostat očuvana, međutim za ostalo se ne bih usudio stavit ruku u vatru, barem dok su daytonske, entitetske i županijske granice svetinja.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 22:56 

Gledajte, Srbima se mora malo dozvolit da Srbuju, jer bez toga oni su kao riba na suhom, u Hrvatskoj se našao dobar model gdje se drži balans da Srbi umjereno Srbuju i budu sretni, a da opet ne prevrše svaku mjeru i izlude Hrvate.

Sad isti oni Srbi koji su prije 25 godina pjevali Vojvodu Sinđelića, danas pjevaju malo softi srpske ili u najgoru ruku partizanske pjesme.

Ma oni samo treba da se boje i bit će ponizni i poslušni. Izvukao sam adekvatnu temu vezanu za to. Dobre sluge zli gospodari.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 22:58 

weasel je napisao/la:

Cemu ?

Vide bojovnika.Vidli 3 četnika na konjima i odma uzbuna. :zubati
Šta bi bilo da ste ih vidli četvoricu ? :D

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 23:12 

Graničar18 je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Cemu ?

Gledaj, ja osobno stvarno nemam animozitet prema Srbima kao narodu, ne smeta mi ni zastava, čak sam neki dan reko svaka čast i da im zavidim na onoj proslavi dana Republike Srpske u Banjaluci.

Neka mašu srpskim trobojkama, ali čemu to četništvo , zar to nije provokacija ?

Da ne bude zabune, isto tako mislim i o onima koji se mačkare s ustaškim pizdarijama a sad zamisli kako bi bilo da se katolički Božić slavi s ustaškim simbolima.
Je li bi to bilo normalno ?

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 23:16 

weasel je napisao/la:

Cemu ?

:ujko

Nemaju oni sta marsirat u nasem komadu BiH

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 23:22 

Gledaj, ja osobno stvarno nemam animozitet prema Srbima kao narodu, ne smeta mi ni zastava, čak sam neki dan reko svaka čast i da im zavidim na onoj proslavi dana Republike Srpske u Banjaluci.

Neka mašu srpskim trobojkama, ali čemu to četništvo , zar to nije provokacija ?

Da ne bude zabune, isto tako mislim i o onima koji se mačkare s ustaškim pizdarijama a sad zamisli kako bi bilo da se katolički Božić slavi s ustaškim simbolima.
Je li bi to bilo normalno ?

Dobro si primjetio,nije normalno,nit se Božić obilježava s četničkom ikonografijom.To je neka nova "tradicija" postala u zadnje vrijeme.Ja ne pamtim takvo obilježavanje Božića.
Al s druge strane mi je još smiješnije da se zbog par ljudi s četničkim obilježjima i to u Grahovu digla ovolika uzbuna.
Reko bi čovjek da Grahovo ima 100 000 stanovnika,a ne šaka jada.I ovi što su prošli kroz Grahovo na konjima vijerovatno ne žive u Grahovu, nego došli proslavit Božić.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 23:25 

weasel je napisao/la:

:ujko

Nemaju oni sta marsirat u nasem komadu BiH

Daj lasice nemoj bit paranoičan,pa nije divizija prošla kroz Grahovo. :zubati

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 23:36 

Da je srpsko zvalo bi se pasuljevo

za spas našeg časnog dina!
Ovdje tekbir se prolama!
Bosna - to je Bedr islama!

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 23:36 

I nebi bilo bosansko grahovo vec srpsko pasuljevo vlahahhaha FUJ

za spas našeg časnog dina!
Ovdje tekbir se prolama!
Bosna - to je Bedr islama!

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 23:37 

Patriota je napisao/la:

Najbitnije da nije muslimansko,nit će ikad bit.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2025, 23:40 

Patriota je napisao/la:

Najbitnije da nije muslimansko,nit će ikad bit.

Hm, dobro da to spominješ.
A što misliš, je li bi Drvarčanima i Grahovljanima bilo draže i bolje da su završili u Unsko Sanskom a ne u Herceg - Bosanskom kantonu ? :biceovodobro

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 462 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: