|
|
Stranica: 15/19.
|
[ 474 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 01:40 |
|
|
Tisuću možda sad preko praznika, mada ne vjerujem da ih ima više od 500, a boga mi, nema ih ni u Drvaru max 3500 koji su stalno a ne povremeno u Drvaru. Mnogi imaju napravljene osobne i prebivališta ali u stvarnosti nisu fizički u tim mjestima.
|
|
Vrh |
|
 |
vjekoslava
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 02:40 |
|
|
Samo nek slave.Sretan im Bozic. Treba taj dio zamijeniti sa hrvatskim dijelom brodske i derventske opcine. Zasto kvariti proslave?
|
|
Vrh |
|
 |
Fredericktown
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 02:45 |
|
Pridružen/a: 09 ruj 2023, 13:46 Postovi: 255 Lokacija: Red ispred hambasade
|
Perun_Velež je napisao/la: Kroz sve ove godine što sam imao kontakate s nekim stanovitim ljudima, prema svemu onom što znam ili barem mislim da nešto znam, imam neki filing da će jezgra Herceg- Bosne uspjet ostat očuvana, međutim za ostalo se ne bih usudio stavit ruku u vatru, barem dok su daytonske, entitetske i županijske granice svetinja. Što spada pod jezgru Herceg Bosne?
|
|
Vrh |
|
 |
dalmatinac181
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 02:47 |
|
|
vjekoslava je napisao/la: Samo nek slave.Sretan im Bozic. Treba taj dio zamijeniti sa hrvatskim dijelom brodske i derventske opcine. Zasto kvariti proslave? Nisi ti prijo dobar s glavon... Aj neka sela drvarska uz granicu sa RS, ali Grahovo dat srbima???
|
|
Vrh |
|
 |
dalmatinac181
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 02:49 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: Tisuću možda sad preko praznika, mada ne vjerujem da ih ima više od 500, a boga mi, nema ih ni u Drvaru max 3500 koji su stalno a ne povremeno u Drvaru. Mnogi imaju napravljene osobne i prebivališta ali u stvarnosti nisu fizički u tim mjestima. Koliko Hrvata ima u tin općinama? U Glamoču je čovik nedavno reka da ih ima oko 800 koji tamo stalno žive. U Grahovu se govorilo o 150 Hrvata, a za Drvar nisan ništa čuja...
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 03:01 |
|
|
vjekoslava je napisao/la: Samo nek slave.Sretan im Bozic. Treba taj dio zamijeniti sa hrvatskim dijelom brodske i derventske opcine. Zasto kvariti proslave? Takva teritorijalna razmjena je ravna znanstvenoj fantastici, jer niti jedan iole razborit Srbin ne bi pristao na takvo nešto, tim više što u tim općinama Hrvata više skoro da i nema. Za Srbe je ovakva Republika Srpska svetinja i nema tog Srbina koji bi dao centimetar a kamo li kvadrat onog što su osvojili ili obranili. Naravno, oni to nikad na glas neće otvoreno reći, ali P-DGG su za nih teritorijalno velike ali beznačaje i nepovratno izgubljene. Za tim krajevima puno više žale Srbi iz Knina, koji se ne mire gubitkom RS Krajne, jer Grahovo smatraju vratima prema "do godine u Kninu" nego što za tim zapadno bosanskim gradićima žale sami bosanski Srbi, pa čak i oni koji porijeklo vuku iz tih općina a danas žive u Banjaluci, Brčkom, govore da više života ima u Černobilu nego u DGG. Fredericktown je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: Kroz sve ove godine što sam imao kontakate s nekim stanovitim ljudima, prema svemu onom što znam ili barem mislim da nešto znam, imam neki filing da će jezgra Herceg- Bosne uspjet ostat očuvana, međutim za ostalo se ne bih usudio stavit ruku u vatru, barem dok su daytonske, entitetske i županijske granice svetinja. Što spada pod jezgru Herceg Bosne? Nešto od prilike kao sličica na mojem avataru, mada svatko od nas ima drugačiju viziju oko toga što je jezgra, ali budimo realni, ne možemo očekivat da svaki naš zaseok gdje živi 5 hrvatskih baba čini jezgro Herceg- Bosne. dalmatinac181 je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: Tisuću možda sad preko praznika, mada ne vjerujem da ih ima više od 500, a boga mi, nema ih ni u Drvaru max 3500 koji su stalno a ne povremeno u Drvaru. Mnogi imaju napravljene osobne i prebivališta ali u stvarnosti nisu fizički u tim mjestima. Koliko Hrvata ima u tin općinama? U Glamoču je čovik nedavno reka da ih ima oko 800 koji tamo stalno žive. U Grahovu se govorilo o 150 Hrvata, a za Drvar nisan ništa čuja... Na lokalnim izborima prošle godine, HDZ i HDZ90 zajedno su imali 414 glasa, ako tome pribrojimo maloljetnike i one koji nisu glasovali, broj prelazi 500 ljudi, tako da se crkva nije napravila bezveze kao što neki to vole govorit.
|
|
Vrh |
|
 |
vjekoslava
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 03:11 |
|
|
Zar mislis da im je vise stalo do hrvatskih dijelova brodske i derventske opcine?Pusto je to i samo se cagljevi tamo kote. Da se to fino podijeliti.
|
|
Vrh |
|
 |
vjekoslava
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 03:15 |
|
|
dalmatinac181 je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Samo nek slave.Sretan im Bozic. Treba taj dio zamijeniti sa hrvatskim dijelom brodske i derventske opcine. Zasto kvariti proslave? Nisi ti prijo dobar s glavon... Aj neka sela drvarska uz granicu sa RS, ali Grahovo dat srbima??? Hrvatima dio posavine u brodskoj i derventskoj opcini. Dajte im oko Drvara dio.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 03:19 |
|
|
vjekoslava je napisao/la: dalmatinac181 je napisao/la: Nisi ti prijo dobar s glavon... Aj neka sela drvarska uz granicu sa RS, ali Grahovo dat srbima??? Hrvatima dio posavine u brodskoj i derventskoj opcini. Dajte im oko Drvara dio. Greška iz daytona jebiga trebalo je tada vratit drvar a uzet brod i komušinu recimo danas je nažalost prekasno
_________________ Alahov rob
|
|
Vrh |
|
 |
dalmatinac181
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 03:24 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Hrvatima dio posavine u brodskoj i derventskoj opcini. Dajte im oko Drvara dio. Greška iz daytona jebiga trebalo je tada vratit drvar a uzet brod i komušinu recimo danas je nažalost prekasno Tribalo je ta mista uzet za Mrkonjić i okolicu, a ne minjat za muslimansko Sarajevo... Hrvatska strana je dobila samo Odžak mada je i to pola muslimanska općina.
|
|
Vrh |
|
 |
vjekoslava
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 03:26 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Hrvatima dio posavine u brodskoj i derventskoj opcini. Dajte im oko Drvara dio. Greška iz daytona jebiga trebalo je tada vratit drvar a uzet brod i komušinu recimo danas je nažalost prekasno Nije jos.Sve sto je nase je pusto.Srbi korektno postuju granice hrvatskih sela.Taj dio uzeti i procvjetat ce.Spojiti s Hrvatskom mostom preko Koraca i milina. A njima ostaviti na volju kokarde u Drvaru.Nek narod uziva.
|
|
Vrh |
|
 |
micko52
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 03:27 |
|
|
Mene kao Srbina Drvar, Glamoč, Grahovo pa i Petrovac zaista više ne interesuju u smislu nekog proširenja RS i zaokruživanja srpskog etničkog prostora u BiH.Imamo 49%, a za taj prostor realno nemamo naroda da se popune te opštine koje danas zbirno imaju možda 8-10k Srba, uglavnom starije populacije.
Pa ljude koji su izbjegli odatle, a naročito potomci istih ne pomišljaju ni o povratku a ni o "vraćanju" tih krajeva.O tim krajevima će se pjevati kroz krajišku muziku, folklor i to je to.Za 20 godina tamo neće biti Srba-a i ne mora, biće ih tamo gdje du sadašnje srpske granice.Da ne spominjem to koliko su to pasivni krajevi.
Većina Srba misli kao i ja.
_________________ Nit' je kuja okotila vuka, nit' je bula rodila hajduka!
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 03:29 |
|
|
dalmatinac181 je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Greška iz daytona jebiga trebalo je tada vratit drvar a uzet brod i komušinu recimo danas je nažalost prekasno
Tribalo je ta mista uzet za Mrkonjić i okolicu, a ne minjat za muslimansko Sarajevo... Hrvatska strana je dobila samo Odžak mada je i to pola muslimanska općina. Vjerojatno je za sarajevo bila intervencija viših sila tad se još moglo zajebavat oko I Slavonije. Ma svakako od Drvara nemamo ništa krajni sjever glamoča i drvar smo fino mogli zamjenit al jebiga hindsight is 2020 reklo bi se
_________________ Alahov rob
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 03:36 |
|
|
vjekoslava je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Greška iz daytona jebiga trebalo je tada vratit drvar a uzet brod i komušinu recimo danas je nažalost prekasno
Nije jos.Sve sto je nase je pusto.Srbi korektno postuju granice hrvatskih sela.Taj dio uzeti i procvjetat ce.Spojiti s Hrvatskom mostom preko Koraca i milina. A njima ostaviti na volju kokarde u Drvaru.Nek narod uziva. Pitaj ti bilo kojeg Srbina što misli o prepuštanju samo jednog centimetra Republike Srpske i nekakve razmjene. Kao što je ranije rečeno, o tome se trebalo mislit u Daytonu kad je vraćeno Šipovo, Mrkonjić a ne to dali da bi Muslimani dobili predgrađe Sarajeva. Osim toga, pa kakve bi Srbi trebali bit budale da idu vraćat djelove Dervente, Broda, na i onako tankom koridoru prema istoku. Ako su ta hrvatska sela pustoš, za njih to ima strateški značaj, kao što u pustopolja Grahova i Drvara ima strateški značaj za Hrvatsku. još su 1995 godine govorili, na Oštrelju granica, daleko od Knina. Hrvati koji žive u Republici Srpskoj, neka se pomire s tim da su završili u Srpskoj, pa tako neka poštuju, cijene i vole Srpsku kao svoju domovinu, jednako kao što se Srbi Drvara, Glamoča i Grahova trebaju pomirit da su završili u Herceg Bosni, gdje će uživat sva građanska i manjinska prava.
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 03:40 |
|
|
micko52 je napisao/la: Mene kao Srbina Drvar, Glamoč, Grahovo pa i Petrovac zaista više ne interesuju u smislu nekog proširenja RS i zaokruživanja srpskog etničkog prostora u BiH.Imamo 49%, a za taj prostor realno nemamo naroda da se popune te opštine koje danas zbirno imaju možda 8-10k Srba, uglavnom starije populacije.
Pa ljude koji su izbjegli odatle, a naročito potomci istih ne pomišljaju ni o povratku a ni o "vraćanju" tih krajeva.O tim krajevima će se pjevati kroz krajišku muziku, folklor i to je to.Za 20 godina tamo neće biti Srba-a i ne mora, biće ih tamo gdje du sadašnje srpske granice.Da ne spominjem to koliko su to pasivni krajevi.
Većina Srba misli kao i ja. To ja cijelo vrijeme pokušavam objasnit a boga mi imam dosta prijatelja Srba i znam kako razmišljaju. Kao što sam rekao ranije, za Grahovom više čeznu Srbi iz Knina, nego sami Grahovljani koji sad žive diljem Srbije i Srpske.
|
|
Vrh |
|
 |
vjekoslava
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 03:43 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Nije jos.Sve sto je nase je pusto.Srbi korektno postuju granice hrvatskih sela.Taj dio uzeti i procvjetat ce.Spojiti s Hrvatskom mostom preko Koraca i milina. A njima ostaviti na volju kokarde u Drvaru.Nek narod uziva. Pitaj ti bilo kojeg Srbina što misli o prepuštanju samo jednog centimetra Republike Srpske i nekakve razmjene. Kao što je ranije rečeno, o tome se trebalo mislit u Daytonu kad je vraćeno Šipovo, Mrkonjić a ne to dali da bi Muslimani dobili predgrađe Sarajeva. Osim toga, pa kakve bi Srbi trebali bit budale da idu vraćat djelove Dervente, Broda, na i onako tankom koridoru prema istoku. Ako su ta hrvatska sela pustoš, za njih to ima strateški značaj, kao što u pustopolja Grahova i Drvara ima strateški značaj za Hrvatsku. još su 1995 godine govorili, na Oštrelju granica, daleko od Knina. Hrvati koji žive u Republici Srpskoj, neka se pomire s tim da su završili u Srpskoj, pa tako neka poštuju, cijene i vole Srpsku kao svoju domovinu, jednako kao što se Srbi Drvara, Glamoča i Grahova trebaju pomirit da su završili u Herceg Bosni, gdje će uživat sva građanska i manjinska prava. Pjevas borbene. Niti je kasno niti nemoguce vec i logicki i pravedno. Lijepo se naprave zajednice hrvatskih opcina i Hrvatska spaja mostom preko Koraca pogranicni hrvatski zivalj. Znas li ti koliko Srba vec radi u Slavonskom Brodu i imaju hrvatske domovnice i u Sl.Brodu se i lijece? Hrvati iz pogranicnih sela mogu jednako tako raditi u Hrvatskoj i vracati se kuci nakon posla. Nemoj bulazniti o nekim svetim centimetrima.
|
|
Vrh |
|
 |
vjekoslava
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 03:46 |
|
|
Naravno prvi potez laksi prekogranicni prijelaz za nas u Hrvatsku.
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 03:53 |
|
|
Granice Republike Srpske za njih su svete i nepromjenjive, kako u sužavanju tako i u širenju, Srbi su to pošteno osvojili i legitimno u Daytonu zacementirali.
Jedino što još trebaju formalizirat poklapanje Brčkog, što im na pravdi boga pripada.
|
|
Vrh |
|
 |
vjekoslava
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 04:04 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: Granice Republike Srpske za njih su svete i nepromjenjive, kako u sužavanju tako i u širenju, Srbi su to pošteno osvojili i legitimno u Daytonu zacementirali.
Jedino što još trebaju formalizirat poklapanje Brčkog, što im na pravdi boga pripada. Cementirana je kao bila i Juga i eto...otopi se kao led. Nisam govorila o ratnom osvajanju vec razgovoru i dogovoru a rezultatskom zamjenom bi profitirale obje strane. Govorim o napretku i plodnoj zamjeni. Ne o svetosti jer ako cemo tako hrvatska zemlja na nasim hrvatskim prostorima je itekako posvecena i tamo se Srbi boje prolaziti i danju jer vjetar cudno zavija a i zmija ima napretek.
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 04:17 |
|
|
O savezu hrvatskih općina u sklopu Republike Srpske, može se govoriti nešto tek kao o savezu srpskih općina u istočnoj Slavoniji i Baranji predivđene Erdutskim sporazumom. Imali bi kulturnu i folklornu samoupravu, jer za nešto više trebali bi bit većina u lokalnoj općinskoj vlasti, kao što su Srbi u DGG, međutim Posavljaci nisu bili baš toliko nabrijani za povratak na tu plodnu zemlju, kao što su Srbi bili u kraiške gudure, šume i kamen, nego su naši Posavljaci radije izabrali ostat u Zagrebu i Njemačkoj.
Ali, nije li malo prekasno govorit o nečem takvom 30 godina od završetka rata.
|
|
Vrh |
|
 |
Brigadir
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 04:21 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Samo nek slave.Sretan im Bozic. Treba taj dio zamijeniti sa hrvatskim dijelom brodske i derventske opcine. Zasto kvariti proslave? Takva teritorijalna razmjena je ravna znanstvenoj fantastici, jer niti jedan iole razborit Srbin ne bi pristao na takvo nešto, tim više što u tim općinama Hrvata više skoro da i nema. Za Srbe je ovakva Republika Srpska svetinja i nema tog Srbina koji bi dao centimetar a kamo li kvadrat onog što su osvojili ili obranili. Naravno, oni to nikad na glas neće otvoreno reći, ali P-DGG su za nih teritorijalno velike ali beznačaje i nepovratno izgubljene. Za tim krajevima puno više žale Srbi iz Knina, koji se ne mire gubitkom RS Krajne, jer Grahovo smatraju vratima prema "do godine u Kninu" nego što za tim zapadno bosanskim gradićima žale sami bosanski Srbi, pa čak i oni koji porijeklo vuku iz tih općina a danas žive u Banjaluci, Brčkom, govore da više života ima u Černobilu nego u DGG. Fredericktown je napisao/la: Što spada pod jezgru Herceg Bosne?
Nešto od prilike kao sličica na mojem avataru, mada svatko od nas ima drugačiju viziju oko toga što je jezgra, ali budimo realni, ne možemo očekivat da svaki naš zaseok gdje živi 5 hrvatskih baba čini jezgro Herceg- Bosne. dalmatinac181 je napisao/la: Koliko Hrvata ima u tin općinama? U Glamoču je čovik nedavno reka da ih ima oko 800 koji tamo stalno žive. U Grahovu se govorilo o 150 Hrvata, a za Drvar nisan ništa čuja... Na lokalnim izborima prošle godine, HDZ i HDZ90 zajedno su imali 414 glasa, ako tome pribrojimo maloljetnike i one koji nisu glasovali, broj prelazi 500 ljudi, tako da se crkva nije napravila bezveze kao što neki to vole govorit. Nema nas u Drvaru možda 300 cca. Znam jer tu mi žive roditelji i ja sam tu 3 4 mjeswca godišnje, za oba HDZ-a je glasao dio Srba nadajući se zapošljavanju (za 90' senadaju u šumariju, a za BiH u Elektro) Preko 120 srpskih glasova je išlo za dva HDZ-a na ovim lokalnim izborima. Imate primjer sela Prekaja gdje ne živi nijedan Hrvat niti je ikad živio a HDZ 90 dobio malo manje od 20 glasova. Crkva se napravila jer smo imali spor na mjestu koje sada nazivamo Crkvom i Bogu hvala da se napravila ali iskreno i jest bezveze. Jer kako koji Hrvat iz Drvara odlazi u mirovinu tako i napušta Drvar. Većina se vraća u Vareš/Kakanj, ima dio koji su osigurali kuće po Kninu, Glini pa idu tamo. Što se tiče maloljetnih, nemaš sad 20 maloljetnih Hrvata u Drvaru nisam siguran da ima i 15. Nažalost, politika je Hrvate Drvara zajebala, ovi što su ostali imaju korektne poslove, a znam po svojim roditeljima koji čekaju mirovnu da idu dalje da će rijetki ostat. Jer domaći Drvarčani nisu baš prihvatili Hrvate nikad,doduše Drvarčani ne mogu ni Srbe koji dolaze sa strane pa evo. Nažalost tako je kako je ali u Drvaru se potkusuruje Hercegbosanska županija gdje naši predstavnici vlasti dopuštaju isuviše zbog podrške Srba iz Drvara u skupštini HBŽ (statut im dao mogućnost da stopiraju izbor vlade bez Srba) tako da si pušten niz vodu l. Glamoču smo u najboljoj situaciji, u Grahovu slabo ali je veći utjecaj Livnjaka koji dolaze jako puno na posao u Grahovo, Šumarija, policija i sl.
|
|
Vrh |
|
 |
vjekoslava
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 05:30 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: O savezu hrvatskih općina u sklopu Republike Srpske, može se govoriti nešto tek kao o savezu srpskih općina u istočnoj Slavoniji i Baranji predivđene Erdutskim sporazumom. Imali bi kulturnu i folklornu samoupravu, jer za nešto više trebali bi bit većina u lokalnoj općinskoj vlasti, kao što su Srbi u DGG, međutim Posavljaci nisu bili baš toliko nabrijani za povratak na tu plodnu zemlju, kao što su Srbi bili u kraiške gudure, šume i kamen, nego su naši Posavljaci radije izabrali ostat u Zagrebu i Njemačkoj.
Ali, nije li malo prekasno govorit o nečem takvom 30 godina od završetka rata. 30 godina nije za jedan narod velika cifra.Kuca stara 30 godina i nije stara kuca. Govorim o dogovoru i prosperitetu za obje strane. Posavljaci imaju tudju vlast,cjelodnevno cekanje na mostu i vrlo bolne rane. Nije ti bas primjereno nijekati im ljubav prema rodnoj grudi.Niti ti imas autoritet za takvu procjenu. Posavljaci su gradjani EU i mogli bi imati pogranicne iskaznice za laksi prijelaz.Novi most u Koracu. Naravno hrvatska zajednica opcina.Ja jos cuvam tablice HB.Samo ih lijepo iskoristim.Vjeruj mi kao nove su jos. Srbima dati Drvar nek se i tamo narod opusti a nama nase. Vrlo jednostavno.
|
|
Vrh |
|
 |
dalmatinac181
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 08:41 |
|
|
Brigadir je napisao/la: Nema nas u Drvaru možda 300 cca. Znači u te tri općine nas ima max 1,300. Sa Kupreson nas nema 4,000. U Livnu i Duvnu ima možda 27,000 Hrvata. To je ~31,000 ukupno. Kroz koju godinu će nas bit ispod 30 tisuća u toj ogromnoj županiji...
|
|
Vrh |
|
 |
Salivator
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 09:41 |
|
|
dalmatinac181 je napisao/la: Brigadir je napisao/la: Nema nas u Drvaru možda 300 cca. Znači u te tri općine nas ima max 1,300. Sa Kupreson nas nema 4,000. U Livnu i Duvnu ima možda 27,000 Hrvata. To je ~31,000 ukupno. Kroz koju godinu će nas bit ispod 30 tisuća u toj ogromnoj županiji... Vidiš da hoće naseljavati muslimane i Filipince po HBŽ-u, nema straha. 
_________________ Najezda hipija-stereotipija. Kupi me, prodaj me, vodi me još! Mlada buržoazija, foliranti i ološ..
|
|
Vrh |
|
 |
shteva
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 11:14 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Moram priznat da Srbi imaju prilično zanimljiv način slavljenja Božića. Svjetski raritet . Bozic u svijetu : Obitelj, Bozicno drvce, Bozicne pjesme , Lampice, Ukrasi, Djed Mraz Bozic kod Srba : Traktor, Cetnici, Brlja, Kalasnjikov , Cetnicke pjesme
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|