|
|
Stranica: 4/6.
|
[ 128 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 14:10 |
|
|
Kako vam ga je Miško zavukao. Ne zanima me osobito nogomet, ali ovakva kmeka me uvijek razveseli.
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 14:21 |
|
|
Rijeka je geostrateški bitna Mađarima, a Split Hrvatima iz obje matice. :)  Jednostavno, vi još niste pravi hrvatski grad. Podsjećate me na muslimane u Bosni, tek ste u fazi gradnje nekakvog riječkog lokalnog identiteta. Samo naprijed! Možda dobijete na kulturološkom značaju u Hrvatskoj i šire pa budete utjecali na društvo poput Splita. Do tada, nastoj zaokružiti za neku desnu opciju u Rijeci. Nemoj da ti Mujo i Jovo vode politiku. Zamisli da ti bližnji vide na kojem si forumu, bilo bi te sram, nas u Splitu ne bi.
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 14:25 |
|
|
  Rađe bi koji euro manje nego da mi gradom dominira džamija i srpski kulturni centar. Bolja klima, bolja hrana, bolje more, bolja glazba, bolji film, bolja povijest, bolja estrada, bolja politika, bolja genetika, bolje žene, bolja zračna luka, više sadržaja, jednostavno bolje je. Nima Splita do Splita. Nije Diokles bio lud.
|
|
Vrh |
|
 |
Flumen
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 14:26 |
|
|
Kažeš možda dobijemo na kulturološkom značaju i onda objaviš fotografiju gdje visi zastava Rijeka 2020 - European capital of culture, ili za ovakve poput tebe koji ne razumiju strane jezike, Rijeka - europska prijestolnica kulture i to prva i jedina u Hrvatskoj. Znaš di je Split od te titule? Evo, reći će ti Vojko V https://dalmatinskiportal.hr/zivot/kada ... -celu/3530
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 15:19 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 15:26 |
|
|
Navodno postoje (čak i na wikipediji) fotografije četničkog postrojavanja na Peristilu.
Je li to istina ili neprijateljska propaganda?
|
|
Vrh |
|
 |
Flumen
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 15:27 |
|
|
Hahaha ne daj Bože da ti i takvi išta zaplavljujete 
|
|
Vrh |
|
 |
Flumen
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 15:28 |
|
|
Evo ih 
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 15:30 |
|
|
Flumen je napisao/la: Evo ih  Možda je fotomontaža? Možda je neki drugi Peristil? Moj svijet se ruši, kako je to moguće?
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 15:32 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Navodno postoje (čak i na wikipediji) fotografije četničkog postrojavanja na Peristilu.
Je li to istina ili neprijateljska propaganda? Je li istina da se isprićao lijes kralja Aleksandra u Zagrebu ili se kunilo Titom u Mostaru?   Znam da te zabolila gay zastava kao ruganje Rijeci. Treba bit muško i reć jesam, pe*er sam kaže Rojs. Gay is OK Van Nostrande, svima je jasna tvoja orijentacija, moraš pomiriti desničara i žudnju za muškim organom u sebi. ;)
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 15:33 |
|
|
Flumen je napisao/la: Hahaha ne daj Bože da ti i takvi išta zaplavljujete  Ma kakvi, ne želimo živjeti izmiješani s balyjama 
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 15:41 |
|
|
Zapadni je napisao/la: Flumen je napisao/la: Hahaha ne daj Bože da ti i takvi išta zaplavljujete  Ma kakvi, ne želimo živjeti izmiješani s balyjama  Vidiš da u podsvijesti opravdavaš sudjelovanje svojih predaka u četničkom pokretu,
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 15:43 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Zapadni je napisao/la: Ma kakvi, ne želimo živjeti izmiješani s balyjama  Vidiš da u podsvijesti opravdavaš sudjelovanje svojih predaka u četničkom pokretu, Moji preci su bili u Ustašama i partizanima  Dalmatinska Zagora. Upali Grinder, dođi sebi. Pa nam se vrati. Jako si nam frustriran. Pa nije valjda da je tvoja seksualna orijentacija ispred domovine. Izgleda da jeste
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 15:48 |
|
|
U Split si dobrodošao Van Nostrande. Svi dijelovi tvoje ličnosti su zadovoljeni na tom području.  
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 17:04 |
|
|
Flumen je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: To ti je isto kano da rečeš da su ljudi plesali i pjevali prije 500 godina, a eto i danas kad plešu i pjevaju rock ili metalicu oni čuvaju tradiciju od prije. Toliko i ovo današnje ludiranje na karnevalu ima veze s mačkarama od prije 500 godina...
Gledaj, bitan je kontinuitet. Ako se određena specifična stvar održava nekoliko stoljeća u kontinuitetu onda možemo zaključiti da je današnji karneval samo nastavak duboko ukorijenjene tradicije na ovom području. Uostalom riječki karneval je manifestacija koja se našla na listi Top 500 European Events a Sunday Times ga je proglasio jednim od najegzotičnijih događaja u svijetu te je uvršten u knjigu „501 must be there events". Nisam ja ni rekao da nije egzotično, zabavno ili zanimljivo. Jednostavno to nije riečka izvornost, za razliku od izvornih zvončara iz Rukavca ili Zvoneće.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 17:14 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Flumen je napisao/la: Gledaj, bitan je kontinuitet. Ako se određena specifična stvar održava nekoliko stoljeća u kontinuitetu onda možemo zaključiti da je današnji karneval samo nastavak duboko ukorijenjene tradicije na ovom području. Uostalom riječki karneval je manifestacija koja se našla na listi Top 500 European Events a Sunday Times ga je proglasio jednim od najegzotičnijih događaja u svijetu te je uvršten u knjigu „501 must be there events".
Dane ima problema sa lokalnim autošovinizmom, osnovna razlika između Primoraca i Dalmatinaca je što Dalmatincima uvijek Dalmacija i sve iz Dalmacije najbolje i na prvom mjestu, bez obzira bili lijevi ili desni. Dok Primorci koji su više nacionalno obojani imaju ozbiljnu krizu lokalnog identiteta. Tako je i Kolinda svojedobno pričala da je NK Rijeka bio srpski klub, slikala se sa šalom od Hajduka. Inauguraciju je imala na dan riječkog karnevala, gdje sudjeluju manje više svi Grobničani. S druge strane da bi Plenković ili Sanader pričali protiv Hajduka, slikali se sa šalom od Rijeke je apsolutno nezamislivo ni u snovima. Nemam nikakav problem s nekim autošovinizmom. Mislim da puno više branim primorski kraj po pitanju primorske tradicije i identiteta. Hodočašća na Trsat, čakavski govor, glagoljica, sopile, mih, nk Rijeka... Ti se hvataš samo za one stvari koje su došle u Rieku nakon 45-te. Povlađuješ lokalnoj mafiji u politici i medijima pak te to čini lokalpatriotom... Misliš da jedan Skejo gotovi onog Puljka u Splitu. Ja sam puno blaži spram Filipovića nego što je jedan Skejo spram Puljka.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 17:23 |
|
|
Flumen je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Dane ima problema sa lokalnim autošovinizmom, osnovna razlika između Primoraca i Dalmatinaca je što Dalmatincima uvijek Dalmacija i sve iz Dalmacije najbolje i na prvom mjestu, bez obzira bili lijevi ili desni. Dok Primorci koji su više nacionalno obojani imaju ozbiljnu krizu lokalnog identiteta. Tako je i Kolinda svojedobno pričala da je NK Rijeka bio srpski klub, slikala se sa šalom od Hajduka. Inauguraciju je imala na dan riječkog karnevala, gdje sudjeluju manje više svi Grobničani.
S druge strane da bi Plenković ili Sanader pričali protiv Hajduka, slikali se sa šalom od Rijeke je apsolutno nezamislivo ni u snovima.
I to je moguće iako ja još nisam upoznao izvornog čakavca s Kvarnera a da nije lokalpatriot, ali sam zato upoznao jako puno doseljenih dalmatinaca i slavonaca koji nikada u potpunosti nisu prihvatili grad i kraj u koji su doseljeni. Međutim, pozitivna stvar je što su njihovi potomci potpuno asimilirani i vole svoj grad i kraj. Što se Kolinde tiče, slikala se sa šalom od Hajduka jer zna da joj je tamo u Dalmaciji najjača izborna baza i da na Kvarneru pa čak ni u Grobinštini nema apsolutno nikakve šanse ili podršku. Mislim da imam popriličnu količinu lokalpatriotizma. Ponosim se svetištem Trsat, nk Riekom, čakavskim narječjem, glagoljicom, ter drugim starinskim običajima Primoraca. Baš sam jako vezan za Grobnik. Svaki dio Primorja ima neki svoj duh vremena i posebnost, ali Rieka je tu u banani. A ide mi na jetra guranje novije jugokulture pod identitet Rieke ili Primorja i to sve još na račun istinske tradicije. A pogotovo kad ti identitet oblikuju lokalni politički i medijski mafiozeti....
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 17:27 |
|
|
Zapadni je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Navodno postoje (čak i na wikipediji) fotografije četničkog postrojavanja na Peristilu.
Je li to istina ili neprijateljska propaganda? Je li istina da se isprićao lijes kralja Aleksandra u Zagrebu ili se kunilo Titom u Mostaru?   Znam da te zabolila gay zastava kao ruganje Rijeci. Treba bit muško i reć jesam, pe*er sam kaže Rojs. Gay is OK Van Nostrande, svima je jasna tvoja orijentacija, moraš pomiriti desničara i žudnju za muškim organom u sebi. ;) Uviek sam mislio kako Rieka ima najgoru vlast u državi, bilo po pitanju sposobnosti ili domoljubnih osjećaja, ali onda se u Zagrebu pojavio Tomašević a u Splitu Puljak. Onaj ogavni Obresnel ipak zamienjen puno finijim gospodinom Filipovićem...
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 17:34 |
|
|
Njemu su Dane draži Srbi i muslimani u Rijeci od Slavonaca i Dalmatinaca, to je taj mentalni sklop malograđanina koji vjerojatno ima upitno podrijetlo pojedinaca u obiteljskom stablu. Takvih ne fali u svakom gradu, samo je omašio forum.
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 17:38 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Zapadni je napisao/la: Je li istina da se isprićao lijes kralja Aleksandra u Zagrebu ili se kunilo Titom u Mostaru?   Znam da te zabolila gay zastava kao ruganje Rijeci. Treba bit muško i reć jesam, pe*er sam kaže Rojs. Gay is OK Van Nostrande, svima je jasna tvoja orijentacija, moraš pomiriti desničara i žudnju za muškim organom u sebi. ;) Uviek sam mislio kako Rieka ima najgoru vlast u državi, bilo po pitanju sposobnosti ili domoljubnih osjećaja, ali onda se u Zagrebu pojavio Tomašević a u Splitu Puljak. Onaj ogavni Obresnel ipak zamienjen puno finijim gospodinom Filipovićem... Split pod Puljkom nikad bolji. Čovjek je fizičar iz CERN-a, bio ministrant kao dječak, iako se danas deklarira agnostikom, veliki je domoljub.  U Splitu su dizalice na svakom koraku, grade se javne garaže, uveo se komunalni red, infrastrukturni mega projekti tipa rekonstrukcija Žnjana... Puljak lagano uzima drugi mandat, a možda i treći. Splićani nisu žrtve jednog čovjeka ili jedne partije. Od neovisnosti nitko nije imao više od jednog mandata. Tako da i dalje stojite i tapkate u crvenom mraku, kako vam ne dosadi? Evo, mi smo uspjeli dobiti ljevicu s hrvatskim predznakom. Ne vidim to još nigdje u Hrvatskoj.
|
|
Vrh |
|
 |
Gazda
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 18:07 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 15:23 Postovi: 3887 Lokacija: Stolni grad
|
Je li istina da se i jedan stadion zvao Tito.
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 18:16 |
|
|
Riječima Puljka: "Ili HDZ ili Hrvatska" "Grubim nasrtajima na domovinu možete se suprotstaviti i obrazovanjem i edukacijom da se diplome ne smiju kupovati. Grozim se svih domoljuba od zanata koji stoje uspravno na pjevanju himne s rukom na srcu, a u pozadini potkradaju državu i ovaj narod, plagiraju doktorate, kupuju diplome ili to sve podržavaju. Kakvo vam je to domoljublje? Paravan za kriminal. Sram vas bilo. Niste dostojni ni himne ni zastave. Hrvatska se voli poštenim radom i životom, a ne pjevanjem himne i tome treba učiti djecu. Živjeti pošteno." Dosta nam je lažnih domoljuba koji rata nisu vidjeli, od kurcoljubitelja Opare, preko doktora za san Đogaša (bez licence) do onog malog Mihanovića s plagiranim doktoratom čiji se preci nalaze na toj slici s Peristila. Neka nama Puljka fizičara, a vi guštajte u vašim poteštatima. https://narod.hr/hrvatska/izbori-u-splitu-objavljena-snimka-kako-ivica-puljak-pjeva-ustaske-pjesme
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 18:25 |
|
|
Gazda je napisao/la: Je li istina da se i jedan stadion zvao Tito. Nije istina. Ne znam je li ima ikakav ostatak riječi Tito u Splitu. Doduše u Mostaru je valjalo pogurati kamenčiće i od Tito napraviti BiH. Eno i dan danas najduža ulica se zove Ulica Tita Maršala. Kunilo se Titom. Do prije par desetaka godina se zdušno navijalo za Velež, a poprijeko gledalo na ljude iz Cima ili Ilića, kao na seljake. Sindrom mostarskog brate kojem je bliži urbani musliman, nego Hrvat u istom gradu jer nije "dole u gradu". To je bio jugoslavenski grad s jugoslavenskim klubom s najvećim brojem miješanih brakova. I onda se dogodi rat. Tako da iz kuta Mostara udarati po Splitu nije pametno. P.S. Mostar nije bio omiljen među (zapadnim) Hercegovcima, koje Mostarci zovu dan danas Škutori. Tolika je ljubav bila prema Mostaru i mentalitetu Mostaraca (granični rasizam prema ruralnim Hrvatima) od strane Hrvata Hercegovaca da se govorilo "jedino si promašio ako je (granata) pala u Neretvu". Hvala Bogu, rat je gotov, preostali Mostarci preobraćeni iz Savla u Pavla, a Mostar naseljen zapadnom Hercegovinom, Konjicem, Stocem, Bosnom...
|
|
Vrh |
|
 |
Gazda
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 18:32 |
|
|
Ti nisi iz Splita što si se zajapurio toliko, Flumen barem brani svoju lokalnu sredinu, ti braniš tuđu, a njemu spočitavao manjak lokalpatriotizma.
|
|
Vrh |
|
 |
Gazda
|
Naslov: Re: Rijeka i okolica - zbivanja Postano: 17 sij 2025, 18:34 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|