HSP, Diana Zelenika, kiler o UDBI/Čolaku/Čoviću/SOKO za 3, 2, 1....
Citat:
Gradsko vijeće Mostara: Zračna luka mogla bi biti povezana s Beogradom
MOSTAR, 27. rujna (FENA) – Na sjednici Gradskog vijeća Mostara održanoj u srijedu, prilikom podnošenja izvješća o radu Javnog poduzeća Zračna luka Mostar, ravnatelj Marko Đuzel otkrio je da, uz postojeću zračnu vezu sa Zagrebom, postoje kontakti i pregovori da se uspostavi suradnja s još jednim velikim aerodromom u regiji.
Radi se o beogradskoj zračnoj luci, a Đuzel naglašava da još ništa nije gotovo, ali da se na tome radi.
- Važno je i dalje pokušavati Zračnu luku dignuti na noge, da ona bude stabilno poduzeće, jer za hercegovačku regiju bez aerodroma doslovno je nemoguće poslovati. Moje mišljenje je da ne trebamo ići u koncesiju, no tu su vlasnici i suvlasnici koji će u konačnici odlučiti - rekao je ravnatelj.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24526 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ipak se nesto krece na ovom planu.
Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, zajedno s ministrom financija Adilom Šutom, ministrom prometa i veza Ivom Bevandom i ministrom trgovine, turizma i zaštite okoliša Emilom Balavcem, sudjelovala je danas u Gradskoj vijećnici Mostar na svečanosti potpisivanja ugovora između predstavnika Gradskoga poglavarstva Mostara, Zračne luke Mostar i zračnoga prijevoznika SkyAlps koji je ovim činom uspostavio svoju bazu upravo u Zračnoj luci Mostar
Treba Ryanair dovest u Mostar. To bi bio pravi posao. Koliko sam shvtio, da bi se to ostvarilo, treba rijestiti tehnicke stvari kako bi njihovi piloti mogli slijetati u Mostar.
Sve dok OMO ne probije magičnu cifru od 100K putnika i sruši prijeratni rekord sve je ovo tankosava.
Koji je rekord i iz koje godine?
1990. godina - 86k putnika. Mostar tu cifru još nije skinuo. Jedan od rijetkih, ako ne i jedini koji nije skinuo prijeratni promet od gradova bivše SFRJ. Bez baze ozbiljnog LCC-a (Ryanair, Easy jet, Wizz, Vueling) teško će se probiti cifra od 100k.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
Kad pricamo o putnicima, jel se tu uracunavaju i odlasci i dolasci skupa ? Znaci ja doletim u Mo za 5-6 dana i odletim opet nazad to su onda dva putnika ?
Kako to da ima toliko letova prema talijanskim gradovima, zna li tko?
EDIT: Sad vidim da je Sky Alps talijanska aviokompanija...
Gledam red letenja, 2x tjedno Bergamo, 1x tjedno Munchen, 2x tjedno Napoli, 2x tjedno Palermo, 3x tjedno Rim i 2x tjedno Bari. Je li to uglavnom za Međugorje?
Kako to da ima toliko letova prema talijanskim gradovima, zna li tko?
EDIT: Sad vidim da je Sky Alps talijanska aviokompanija...
Gledam red letenja, 2x tjedno Bergamo, 1x tjedno Munchen, 2x tjedno Napoli, 2x tjedno Palermo, 3x tjedno Rim i 2x tjedno Bari. Je li to uglavnom za Međugorje?
Pridružen/a: 09 ruj 2023, 13:46 Postovi: 297 Lokacija: Red ispred hambasade
Citat:
Zračna luka Mostar je u VI. mjesecu ostvarila 8304 putnika, što je bajkovitih 50,1% više nego u istom mjesecu 2024. kada je imala 5531 putnika. Mostar je u VI. mjesecu imao 238 operacija (159 u VI/2024), te nije imao carga (kao ni prošle godine).
Od početka godine Mostar je ostvario 24.415 putnika (prošle godine 14.549), 564 operacije i 0,6 tona carga. Nastavi li ovako Mostar će u ove godine imati preko 70.000 putnika, a moguće dostigne i 80.000. Da nije bilo rezanja u zadnji čas (Eurowings, AJet, SkyAlps) aerodrom je mogao ove godine dostići i 100.000 putnika.
Ma slabo je to sve. Zračna luka Mostar je, zbog okolnog terena, u top 3 najteže zračne luke za slijetanje. Piloti moraju proći dodatno školovanje da bi sletjeli u Mostar.
Koje je rješenje?
_________________ Ljubi mi Te svaki kucaj srca I duše mi svaki topli dah, I pod hladnim ljubit će Te grobom Moj mrtvački pepeo i prah!
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.