|
|
Stranica: 3/6.
|
[ 136 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 17:14 |
|
|
Rexcroatorum je napisao/la: Ceha sumnjam da možemo spasiti Žepče, Vareš i Usoru, previše su izolirani i razbacani. Prebaciti Hrvate od tamo u SBŽ a Muslimane tamo. Uvaliti 4 muslimanska kantona Srbima (sumnjam da bi Srbi pristali na to), ako ne onda im dati državu u 4 kantona neka se samounište. 5 hrvatskih kantona i USK kao retribucija za Posavinu i možemo se lupati nogom u guzicu  Pa ne. Oni su sami rekli da su europski Palestinci. Su Palestinci dobili državu? Da Srbi to dobiju (a ne bi im dao ZDK) oni bi se tu pozabavali s tim, igrali bi se naveliko. Da muslimani dobiju.... to bi skrahirala vlast i bile bi Fatah-Hamas borbe, terorizam i svašta. Nama se u tom slučaju više isplati četničko nego terorističko Sarajevo. Muslimani odlaze u Njemačku, oni nisu nacija, niti državotvoran element. Slično kao i Palestinci. Oni su samo Arapi, ovi su samo islamisti. Uz praznu Zenicu, Žepče, Usora, Bobovac i pusta crkva u Olovu su naš teritorij. S time da bi ja Srbima naplatio i prazno Sarajevo (i Tuzlu). Jbg. šuma za šumu.
|
|
Vrh |
|
 |
Teuton
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 17:30 |
|
|
Ceha je napisao/la: Rexcroatorum je napisao/la: Ceha sumnjam da možemo spasiti Žepče, Vareš i Usoru, previše su izolirani i razbacani. Prebaciti Hrvate od tamo u SBŽ a Muslimane tamo. Uvaliti 4 muslimanska kantona Srbima (sumnjam da bi Srbi pristali na to), ako ne onda im dati državu u 4 kantona neka se samounište. 5 hrvatskih kantona i USK kao retribucija za Posavinu i možemo se lupati nogom u guzicu  Pa ne. Oni su sami rekli da su europski Palestinci. Su Palestinci dobili državu? Da Srbi to dobiju (a ne bi im dao ZDK) oni bi se tu pozabavali s tim, igrali bi se naveliko. Da muslimani dobiju.... to bi skrahirala vlast i bile bi Fatah-Hamas borbe, terorizam i svašta. Nama se u tom slučaju više isplati četničko nego terorističko Sarajevo. Muslimani odlaze u Njemačku, oni nisu nacija, niti državotvoran element. Slično kao i Palestinci. Oni su samo Arapi, ovi su samo islamisti. Uz praznu Zenicu, Žepče, Usora, Bobovac i pusta crkva u Olovu su naš teritorij. S time da bi ja Srbima naplatio i prazno Sarajevo (i Tuzlu). Jbg. šuma za šumu. Ukoliko dođe do anti-terorističke operacije, Sarajlije i Tuzlaci bi se mogli masovno vratiti u istočnu Bosnu. Prebacimo im muslimane bez davanja zemlje. 
_________________ Nad Bugojnom sviće Sudnja zora s Turcima se ratovati mora
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 17:36 |
|
|
Rexcroatorum je napisao/la: Ceha sumnjam da možemo spasiti Žepče, Vareš i Usoru, previše su izolirani i razbacani. Prebaciti Hrvate od tamo u SBŽ a Muslimane tamo. Uvaliti 4 muslimanska kantona Srbima (sumnjam da bi Srbi pristali na to), ako ne onda im dati državu u 4 kantona neka se samounište. 5 hrvatskih kantona i USK kao retribucija za Posavinu i možemo se lupati nogom u guzicu  Sličnog sam mišljenja, ali nećemo ljutit Cehu Osobno, bio bih zadovoljan da u hrvatski entitet, županiju, kanton, republiku, ili što god to bilo, uđu sva ona područja koje HVO unio u Federaciju i eventualno još nešto više u HNŽ i SBŽ, ali sve što bi preko toga Ceha uspio ugurat kod nas, svakako da bih pozdravio i ne bih bio protiv toga.  I da još nešto, Žepće i Usora nisu isto što i Vareš, jer to je obranjeno u ratu, dok ipak Vareš su muslimani pošteno osvojili, ipak bi trebalo poštivat ishode ratnih ostvarenja, jer ako bi se to išlo revidirat, to bi bio domino efekt gdje bi svatko imao potraživanja. A što se tiče još nekih uvjeta, pa recimo, treba zahtjevat da Međugorje u Federaciji ima od prilike neki sličan status kao Meka i Medina u S. Arabiji ili Jerusalem. 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 17:57 |
|
|
Mah, previše gledate na muslimane kao na neki faktor. Oni su rat izgubili, nemaju ni jezik, ni državu. Što su oni? Vareš je pao, ali sve što muslimani sada drže (iako je u Varešu Hrvat načelnik) je naša zemlja. Naš je jedini problem, što ih mi baš ne želimo, pa onda ide zamjena sa Srbima. Nama Bosna, njima "Bošnjaci"  No opet, po meni je bitnija BL, Trebinje, Posavina.... Nego Sarajevo ili Tuzla. Teuton je napisao/la: Ukoliko dođe do anti-terorističke operacije, Sarajlije i Tuzlaci bi se mogli masovno vratiti u istočnu Bosnu. Prebacimo im muslimane bez davanja zemlje.  Po meni isto ok ishod.
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 18:04 |
|
|
Još jedan uvjet bi mogao bit da recimo Fikret Avdić u hrvatskom državnom saboru bude nešto kao Milorad Pupi za Srbe u Hrvatskoj, pa tako i Fikret za muslimansku nacionalnu manjinu u konfederaciji Hrvatske i FBiH
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 18:17 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32 Postovi: 6558 Lokacija: Izvan sebe
|
Banya je napisao/la: 1) Uvođenje hrvatske i muslimanske zajednice (kao u Belgiji), gdje pripadnici zajednica mogu glasovati za svoje zastupnike, bez obzira gdje se nalaze, i da se pripadnost zajednici može mijenjati jednom u 25 godina.
2) Okrupnjavanje kantona s teritorijalnim diskontinuitetom - postoje samo dva kantona: hrvatski i muslimanski i povećanje nadležnosti kantona kao entiteta (u slučaju odlaska RS) ili skoro kao kod entiteta (u slučaju ostanka RS). Svaka općina s hrvatskom većinom ulazi u hrvatski kanton.
3) U svakoj zajedničkoj instituciji mora biti 50-50 zastupljenost obje zajednice.
Sad idu one teže:
4) Osiguravanje teritorija koji će služiti kao prolaz za dijelove hrvatskog kantona u teritorijalnom diskontinuitetu - npr. teritorij da se Srednja Bosna spoji sa Zapadnom Hercegovinom.
5) Sarajevo pod zajedničkom upravom hrvatske i muslimanske zajednice. Potpisujem. Do sada najbolje. Ali me malo strah, ja htjeo nesto slicno napisati, pa vise nisam siguran dal se nekako moj kompjuter spiunira ili jednostavno radi neka kolektivna nadsvijest.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Teuton
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 18:19 |
|
|
Ceha je napisao/la: Mah, previše gledate na muslimane kao na neki faktor. Oni su rat izgubili, nemaju ni jezik, ni državu. Što su oni? Vareš je pao, ali sve što muslimani sada drže (iako je u Varešu Hrvat načelnik) je naša zemlja. Naš je jedini problem, što ih mi baš ne želimo, pa onda ide zamjena sa Srbima. Nama Bosna, njima "Bošnjaci"  No opet, po meni je bitnija BL, Trebinje, Posavina.... Nego Sarajevo ili Tuzla. Teuton je napisao/la: Ukoliko dođe do anti-terorističke operacije, Sarajlije i Tuzlaci bi se mogli masovno vratiti u istočnu Bosnu. Prebacimo im muslimane bez davanja zemlje.  Po meni isto ok ishod. Pazi, ulazimo u vrijeme gdje je sve manje sadake, gdje su imigracije sve striktnije. Što bi ti da si neki Mujo i gledaš kako ti bombe padaju po glavi i ne možeš ništa učiniti po tom pitanju? Muslimani su i u prošlom ratu oborili rekorde po dezerterstvu, govore da su ostali bez jednog korpusa A gdje bi bježali u ovom novom vremenu? Anti-muslimanske stranke preuzimaju državu jednu po jednu. Hamerika ih više neće braniti. Nemaju više kud, osim na djedovinu u RS, a koliko sam se informirao dobar dio ih tamo još drži zemlju. Pa ono, bolje slušati četničke pjesme, nego zvukove Rafala A za dodatnu motivaciju vraćanja iskonu, koristiti izraelsku metodu u Gazi, najaviti na koje će zgrade biti ispaljeni projektili i onda malo po malo... O obnovi mogu sanjati, ni euro im neće doći
_________________ Nad Bugojnom sviće Sudnja zora s Turcima se ratovati mora
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 18:29 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Kao i 1991, mi nećemo prvi krenuti, nego će to Srbi.
Ipak čim Srbi krenu, moramo imati listu od jedno 5 ultimatuma koje ćemo isporučiti Muslimanima na potpisivanje.
Dajte mi listu 3 ultimatima koji su “razumni”, i još 2 koja će biti takva da će ih morati odbiti, i biti povod da Zagreb muslimane proglasi “nekooperativnim” (Z4 trik sa ultimatumima). Batalite izborne zakone, televizije, plinovode, kantone, granice opcina to su sve sekundarne gluposti koje se uređuju kad je mir. Kad krene potres onda se traži ovo… 1. Dayton kao okvirni sporazum postojanja Bosne i Hercegovina više ne postoji odlukom skupštine Republike Srpske. Vlada RH poziva Muslimanske predstavnike na pregovore o reviziji washintonskog sporazuma kao jedinog preostalog vezivnog tkiva i (pre)uređenja međusobnih odnosa na ostatku nekadasnje BiH 2. Vlada RH poziva da se na cjelom terititoriju FBiH pokrene javna rasprava o buducem medudrzavnom i medunacionalnom uredenju. Nakon javne rasprave usljedio bi organiziranje niza referenduma koji bi pomogli u pronalasku prihvatljivih pregovaračkih okvira. Svaki narod bi dao više idejnih projedloga o državnom uređenju koji bi se do zadnje pojedinosti usavrsili bilateralnim pregovorima 3. Vlada RH, poziva Muslimanske predstavnike da se medusobni odnosi urede iskljucivo bilateralno bez posredstva i uplitanja bilo koje trece strane Ovo je bio hook a sada ide spicy dio hehehe 4. Vlada RH traži službeni pristanak za raspoređivanje Hrvatskih trupa na novonastale međudržavne granice prema RS-u kako bi se ponovno uspostavio faktor odvračanja, i poravnao balans snaga narušen ulaskom Vojske Srbije preko Drine . Oružane snage RH bi garantirale mir, sigurnost imovne i živote građana FBiH. Posebno ističemo važnost što hitnijeg raspoređenja Hrvatskih trupa u Goražde, u okolicu Sarajeva i Distrikt Brčko. Peti uvjet bi bio tajni aneks koji bi bio condition sine qua non, u slučaju curenja istoga u javnost vlada RH smatra da su pregovori odbijeni u cjelosti. 5. Prekid svih formalnih i neformalnih veza, kontakata, diplomatskih odnosa van ustaljene prakse sa zemljama bliskog istoka. Iran Turska Saudijci itd itd. Protjerivanje svih njihovih drzavljana koji su se doselili u BiH od 1991 godine. Protjerivanje NGO organizacija, viška diplomatskog osoblja. Zabrana primanja donacija iz inozemstva za iskljucivo vjerske svrhe. Deportacija stranih imama. Kriminalizacija svih radikalnih struja poput vehabizma i promtno čisčenje takvih grupacija iz drušva. Možda da dodamo i 6 ankes o sanđaklijama, da i njih deportiramo. Ili je dosta i ovako? Ta će nam Islamizirani Srbi rušit bratstvo i jedinstvo dok cvieta cvieće u naše preduzeće 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 18:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 78747 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Jako dobro.
You’re hired.
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 18:37 |
|
|
najbitnije je ostvarit ova dva cilja broj 4 i 5
Utjerat im HV do Drine, da se teritorij Federacije stavi pod šapu , pod vojnu kontrolu.
Da se istjera džamijsko veliki brat koji bi jedva dočekao da 23postotanista postaje njihova satelitska država i proksi, to je 1000x veća ugorza od bilo čega što najgorem četniku može past na pamet.
E onda more laganini hoće bit 31 županija, hoće biti autonomna pokrajina kao Vojvodina ili nešto treće. Za Unutarnje uredenje imamo vremena mislit se
Iako bi i tu najlakše bilo naprosto integrirat 10 županija u ustavni okvir RH sa postoječim granicama i samo zamjenit Federaciju sa Hrvatskim institucijama.
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 19:27 |
|
|
Možda bi se ove iz USK moglo integrirat, jer oni su i onako gravitirali Zagrebu i Karlovcu više nego Sarajevu, ali razmišljanje o integracije cijele Federacije bilo bi suludo i potencialna nestabilnost za cijelu državu, to je isto kao da su Srbi prihvatili Z4 pred Oluju. Sarajevski i Tuzlanski bazen treba integrirat majčici Srbiji, kao još jedan Sandžak, jer Srbi imaju iskustva s tim. U Kiseljaku, na Kobiljači granični prijelaz između Hrvatske i Srbije 
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 19:48 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: Možda bi se ove iz USK moglo integrirat, jer oni su i onako gravitirali Zagrebu i Karlovcu više nego Sarajevu, ali razmišljanje o integracije cijele Federacije bilo bi suludo i potencialna nestabilnost za cijelu državu, to je isto kao da su Srbi prihvatili Z4 pred Oluju. Sarajevski i Tuzlanski bazen treba integrirat majčici Srbiji, kao još jedan Sandžak, jer Srbi imaju iskustva s tim. U Kiseljaku, na Kobiljači granični prijelaz između Hrvatske i Srbije  turska Hrvatska mora biti reintegrirana, ali bez ovog "turska" odnosno pöturica.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 20:16 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 20:23 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: Možda bi se ove iz USK moglo integrirat, jer oni su i onako gravitirali Zagrebu i Karlovcu više nego Sarajevu, ali razmišljanje o integracije cijele Federacije bilo bi suludo i potencialna nestabilnost za cijelu državu, to je isto kao da su Srbi prihvatili Z4 pred Oluju. Sarajevski i Tuzlanski bazen treba integrirat majčici Srbiji, kao još jedan Sandžak, jer Srbi imaju iskustva s tim. U Kiseljaku, na Kobiljači granični prijelaz između Hrvatske i Srbije  Daj uozbilji se. Kakva crna integracija s županijom od 150 džamija i 2% nemuslimana. https://rtv-hb.com/vijesti-bosna-i-hercegovina/pocelo-sudenje-samiru-nukicu-koji-je-psovao-ubijenu-hrvatsku-djecu-uhttps://fenix-magazin.de/ubojstvo-vlade ... osloboden/https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/osam- ... 76423.htmlhttps://zurnal.info/clanak/objavljujemo ... riji/21065Desetak iz Krajine je šehidilo, a tko zna koliko ih je bilo na ratištu. Evo, za ovo nisam znao za tog Nukića, ali očito ono što sam pisao neki dan, čak i ovi koji nisu ratovali protiv Hrvata, kao ti iz bihaćkog kraja, iz istočne Bosne i tuzlanskog bazena, više mrze nas nego Srbe. Ma kad govorim o USK, tu prije svega mislim na ove od Fikreta Avdića, jer ti ljudi ostavljeni su na nemilost bošnjačkom kalifatu, nitko ih danas više ne štiti, ni Srbi ni Hrvati a alijanderi ih zlostavljaju i dan danas.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 21:11 |
|
|
@Teuton, sve super, sve 5, ali mi ih ne želimo  Ili ćemo se dogovorit sa Srbima i uvalit im ove za zapadnu i južnu RS, ili ćemo koristiti njihova područja za rat sa Srbima, što bi bilo ipak bolje izbjeći.
|
|
Vrh |
|
 |
Rexcroatorum
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 21:23 |
|
|
USK je 1991. - 330.000, 2013. - 270.000, 2025. - 150.000 ljudi, broj rođenih danas je 20% broja od prijeratnog i poratnog. Ukoliko se u slučaju mira ili rata spuste na manje od 100.000 i manje od 800 rođenih zreli su za integraciju, u slučaju pobune uvijek se možemo vaditi na ekstremistički islamistički faktor. Njegovim padom puno lakše bismo dobili i SBŽ jer ne bih više bilo potrebe kod Muslimana za uspostavljanjem koridora do USK. Zbog toga je naš imperativ potpuno demografsko pustošenje USK jer nam se time otvara puno više prilika. Mislim volio bih ja i Žepče, Usoru i Vareš vidjeti u Hrvatskoj ali smatram da to geopolitički nije realno. Jedino ako bismo uspjeli dobiti Zapadnu RS ali to je znanstvena fantastika jer već imamo čistu RH a Zapadna RS je etnički čisto srpska.
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 21:38 |
|
|
Rexcroatorum je napisao/la: USK je 1991. - 330.000, 2013. - 270.000, 2025. - 150.000 ljudi, broj rođenih danas je 20% broja od prijeratnog i poratnog. Ukoliko se u slučaju mira ili rata spuste na manje od 100.000 i manje od 800 rođenih zreli su za integraciju, u slučaju pobune uvijek se možemo vaditi na ekstremistički islamistički faktor. Njegovim padom puno lakše bismo dobili i SBŽ jer ne bih više bilo potrebe kod Muslimana za uspostavljanjem koridora do USK. Zbog toga je naš imperativ potpuno demografsko pustošenje USK jer nam se time otvara puno više prilika. Mislim volio bih ja i Žepče, Usoru i Vareš vidjeti u Hrvatskoj ali smatram da to geopolitički nije realno. Jedino ako bismo uspjeli dobiti Zapadnu RS ali to je znanstvena fantastika jer već imamo čistu RH a Zapadna RS je etnički čisto srpska. Slažem se s napisanim. Ja sam iz Vareša, ali sam davno to prekrižio kao gotovu stvar. Taj dio treba prepustit Srbima, a s njima napravit bilateralni sporazum o poštivanju kulturnih zanemenitosti i običaja po modelu reciprociteta, pa tako katoličke crkve u Varešu, Olovu, Kraljevoj Sutjesci, neka budu spomenici kulture pod zaštitom Republike Srbije, kao što bi pravoslavne crkve, manastiri u zapadnoj Bosni postali spomenici kuture pod zaštitom Republike Hrvatske. Bolje gradit stabilniju državu na manjem kompaktnijem teritoriju, nego zbog megalomanije riskirat i ono što je realno ostvarivo. Ne treba težit i nadat se da bi se sa Srbima moglo gradit neki prijateljski odnos, jer to je nerealno, nema tu više povjerenja, ali barem bi trebalo težit nekom korektnom odnosu i ne potencirat neprijateljstvo s njima, jer svako neprijateljstvo sa Srbima samo Muslimanima ide na korist.
|
|
Vrh |
|
 |
VBA2024
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 21:39 |
|
|
weasel je napisao/la: 3. Vlada RH, poziva Muslimanske predstavnike da se medusobni odnosi urede iskljucivo bilateralno bez posredstva i uplitanja bilo koje trece strane Ovo je puno teže nego što izgleda. Bošnjaci/Muslimani politički više ne postoje, i to već nekih desetak godina. Izgleda da su od tada samo poslušnici turske AKP stranke, nad kojima je još samo hambasada mogla preuzet kontrolu, a i to samo preko neuvjerljivih ogranaka duboke države (stranke Trojke). 
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 21:43 |
|
|
Rexcroatorum je napisao/la: USK je 1991. - 330.000, 2013. - 270.000, 2025. - 150.000 ljudi, broj rođenih danas je 20% broja od prijeratnog i poratnog. Ukoliko se u slučaju mira ili rata spuste na manje od 100.000 i manje od 800 rođenih zreli su za integraciju, u slučaju pobune uvijek se možemo vaditi na ekstremistički islamistički faktor. Njegovim padom puno lakše bismo dobili i SBŽ jer ne bih više bilo potrebe kod Muslimana za uspostavljanjem koridora do USK. Zbog toga je naš imperativ potpuno demografsko pustošenje USK jer nam se time otvara puno više prilika. Mislim volio bih ja i Žepče, Usoru i Vareš vidjeti u Hrvatskoj ali smatram da to geopolitički nije realno. Jedino ako bismo uspjeli dobiti Zapadnu RS ali to je znanstvena fantastika jer već imamo čistu RH a Zapadna RS je etnički čisto srpska. Zapadna rs nam nije toliko bitna, veći je prioritet vraćanje turske Hrvatske, HB te dubrovačko zaleđe (podebljani isto). Cazin i Bihać su nažalost džihadističke jazbine to treba kompletno eliminirati, svejedno na koji način, ostaviti ih tu u bilo kojem postotku je samo potencijalni sigurnosni problem.
|
|
Vrh |
|
 |
Rexcroatorum
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 22:15 |
|
|
Perune slažem se. Nakon toga imali bismo mirne odnose s Srbima jer bi ostalo nekoliko njihovih etnički manjih mjesta (Drvar, Borovo...) i naših (Sonta, Bački Monoštor...) a trgovinski i ekonomski bismo oboje imali koristi. Muslimanima bi ostao trokut jer ih ni mi ni Srbi ne bih željeli a realno moraju i oni negdje živjeti. Horuse - to je max. nekoliko tisuća islamskih ekstremista koje redovito trpaš u zatvore pa isele prije ili poslije zajedno s obitelji, time i drugi vide da im se ne isplati pa se vremenom sekulariziraju. U isto vrijeme sam siguran da bi veći broj Hrvata tamo doselio (rad u javnim i državnim službama, otvaranje vojarne...) dovoljno da ih grickamo malo po malo.
|
|
Vrh |
|
 |
Rexcroatorum
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 22:15 |
|
|
Perune slažem se. Nakon toga imali bismo mirne odnose s Srbima jer bi ostalo nekoliko njihovih etnički manjih mjesta (Drvar, Borovo...) i naših (Sonta, Bački Monoštor...) a trgovinski i ekonomski bismo oboje imali koristi. Muslimanima bi ostao trokut jer ih ni mi ni Srbi ne bih željeli a realno moraju i oni negdje živjeti. Horuse - to je max. nekoliko tisuća islamskih ekstremista koje redovito trpaš u zatvore pa isele prije ili poslije zajedno s obitelji, time i drugi vide da im se ne isplati pa se vremenom sekulariziraju. U isto vrijeme sam siguran da bi veći broj Hrvata tamo doselio (rad u javnim i državnim službama, otvaranje vojarne...) dovoljno da ih grickamo malo po malo.
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 23:38 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
alh84001
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 08 vel 2025, 23:52 |
|
|
1. Rasporedjivanje HV-a na granice federacije. Dopustiti lokalnu policiju na razini opcine. 2. Uvodjenje obrazovnog programa RH u sve skole 3. Promjena naziva svih ulica i institucija koje imaju veze sa Otomanima. Mogucnost odabira novih imena na lokalnim referendumima iz skupa koji ce odrediti Vlada RH 4. Najaviti blokadu granica i zracnog prostora u slucaju bilo kakvog teroristickog incidenta 5. Plebiscit o punom integriranju RH na razini opcina i dijelova opcina.
Zauzvrat, dobiju mjesto promatraca u saboru. Nakon 25 godina mogucnost revidiranja tog statusa, ovisno o postignutom napretku.
|
|
Vrh |
|
 |
Rexcroatorum
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 09 vel 2025, 01:04 |
|
|
Zet - te enklave i eksklave postoje između prijateljskih zemalja i bile su dio ranijih pisanih dogovora ili povijesnih prava. Enklave između Muslimana i Hrvata bile bi potpuno nefunkcionalne i predmet blokada i ucjena jer ipak moramo imati posla s njima. Trebamo doslovno kirurški preciznu granicu kao što već postoji između SBŽ i HNŽ s ZDŽ i KS i ograditi ih kao Izrael Gazu. Poslije bi IQ, resursi i biologija napravili svoje.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Lista od 5 hrvatskih ultimatuma Postano: 09 vel 2025, 01:19 |
|
|
Ja ne shvaćam zašto bi itko bosanskim muslimanima dao državu? Zar nam treba neka brdsko-fundamentalistička teoriristička enklava, mini Afganistan u susjedstvu?
Dakle, nula.
Sad kad smo to riješili, ostavlja se pitanje granice sa Srbijom. Srbe ne interesira ZDK, osim možda Vozuće , Tešnja i Maglaja, te Olova s istoka. Ako se ne moramo odricati Žepča, Bobovca, Kraljeve Sutjeske... Zašto bi to napravili?
Trenutno u BiH živi oko milijun muslimana. U USKu ih je 150 tisuća, u HNŽu i SBŽu još toliko. U Zenici ih ima još 200ak tisuća. To bi bilo to, pola nama, pola Srbima. Samo ja bi "naše" proslijedio dalje u europu.
Ja bi uzeo Trebinje. I Ljubinje i bar komad Berkovića. To je oko 30 tisuća ljudi, to je zaleđe Dubrovnika, treba nam za cestu.
Uzeo bih i zapadnu RS. To je još oko pola milijuna ljudi. To im je taman ovi muslimani koje su dobili. Muslimani svi u Dojčland, tamo fali populacije, a Srbi iz BL koloniziraju Sarajevo i Tuzlu.
I svi sretni i zadovoljni. Nema frankenštajna, granice su blizu onih o kojima smo pregovarali većinu 20. stoljeća.
Mi smo dobili novi prostor kojeg treba oploditi, BL, Prijedor, Trebinje, Zenicu i Brod... Srbi su dobili Principovo i Kozlarevo. Mogu Tuzlu preimenovati i u Petrovo, Aleksandrovo, Slobodanovo.... Kako žele. Vjerojatno bi im i Doboj ostavio. Ako bi kojim slučajem ostao nama, preimenovao bih ga u Usoru. Ozren bi im svakako dao. Granica bi trebala ići zapadno od Doboja, ali ako ide nama, povukao bi ju nešto istočnije od pruge.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|