Kako je Mamić pomogao Hajduku da osvoji naslov prvaka Hrvatske 2005 godine. https://www.vecernji.hr/sport/legenda-d ... ve-1828515 Luka Modrić. Zar može biti drugačije, i tako već godinama? To je igrač kojeg će teško nadmašiti bilo tko u budućnosti hrvatskog nogometa. Eto, imao sam prilike da mu jedne sezone budem trener u zaprešićkom Interu. Uoči te sezone iz Dinama su na posudbu u Inter došla četiri igrača – Modrić, Ćorluka, Čale i Janjetović. Pozvao sam ih ponaosob u svoj ured i objasnio što od njih očekujem. Neki su mi treneri odmah rekli: Srećko, pa to su igrači Dinama, oni odmah moraju igrati u prvoj postavi. Samo sam ih pogledao i rekao: Zašto bi morali igrati? Luka Modrić mi je u svim pripremnim utakmicama sjedio na klupi. I tako mjesec dana. I onda smo igrali generalku prije početka prvenstva protiv Murske Subote. Netko od standardnih igrača bio je ozlijeđen, mislim da je riječ o Gondžiću i rekao sam Luki: Mali, danas igraš od prve minute. Pokaži sve što znaš, nemoj se bojati. Nakon utakmice mogao sam samo zaključiti – Modrić je igrač koji će kod mene igrati od prve minute. Tu smo sezonu završili drugi, iza Hajduka. Za naslov nam je trebala domaća pobjeda protiv Hajduka, a završilo je 1:1. Da je Dinamo ostavio Modrića i Ćorluku u Interu, bili bismo prvaci 100% Ovako, na polusezoni su vraćeni u Dinamo koji je igrao Ligu za ostanak. Teško mi danas pada propast zaprešićkog kluba, koji je imao velikih ostvarenja, poput osvajanja Kupa 1992. i osvajanja drugog mjesta u Prvoj HNL 2005. godine – prisjeća se tih dana Srećko.
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60972 Lokacija: DAZP HQ
Nije baš tako bilo, nije Dinamo išao sabotirati Inter nego sebe spašavati jer su igrali lošu polusezonu, a doveli su to ljeto Ljubojevića i Pranjića, U21 reprezentativce iz Osijeka. Modrić i Ćorluka su odigrali sjajnu polusezonu u Interu, preko zime povučeni u Dinamo da spase što se spasiti da, ali je završilo totalnim debaklom i legendardnom Ligom za bedaka nakon čega i je krenuo brutalan Dinamov niz.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.