HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 svi 2025, 18:26.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 58 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nekatoličke vjerske manjine među Hrvatima BiH
PostPostano: 17 vel 2025, 15:33 

krstjanin je napisao/la:
Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Dosadašnja lokacija sjedišta Stare Katoličke Crkve, klasična obiteljska apartmanuša na Rabu, od prosjeka se izdvaja samo natpisom Omnia Vincit Amor:

https://maps.app.goo.gl/S2RbgnSVko1tjfAV7

Nemoj tako. Bas lici na patrijarsiju. Nas duboko nematerijalni biskup. Primjer za slijediti
Po zemljišnim knigama je samo trećina njegova. Nije etažirano, pretpostavljam da je nasljedstvo i da su ostali suvlasnici njegovi brat i sestra.

Vrh

PostPostano: 17 vel 2025, 16:15 

krstjanin je napisao/la:
Evo druzbe Pere Kvrzice, ovog debelog je proglasio monsinjorom

slika

Monsinjor konzervativne starokatoličke crkve je ujedno i predsjednik Udruge antifašista Raba:

https://www.facebook.com/RadioRab926MHz/posts/u-studiju-radio-raba-gostuju-predsjednik-udruge-antifa%C5%A1ista-raba-marijan-strunje/975957371196053/

=))

Vrh

PostPostano: 17 vel 2025, 16:20 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
krstjanin je napisao/la:
Evo druzbe Pere Kvrzice, ovog debelog je proglasio monsinjorom

slika

Monsinjor konzervativne starokatoličke crkve je ujedno i predsjednik Udruge antifašista Raba:

https://www.facebook.com/RadioRab926MHz/posts/u-studiju-radio-raba-gostuju-predsjednik-udruge-antifa%C5%A1ista-raba-marijan-strunje/975957371196053/

=))

jel to prije monsinjorstva il nakon :zubati

Vrh

PostPostano: 17 vel 2025, 16:46 

krstjanin je napisao/la:

jel to prije monsinjorstva il nakon :zubati

Citat:
24.10.2023.

Milošću Božjom, nadbiskup Leonardo Beg podijelio je Marijanu Strunji počasnu titulu monsinjorata kao izraz prepoznavanja ustrajnosti i zalaganja za Katoličku Staru Crkvu. Neka ova počast bude dodatnim poticajem za angažman i plodonosno djelovanje na spasenje duša.
Citat:
Radio Rab 92,6MHz
21 June 2024
U studiju Radio Raba gostuju predsjednik Udruge antifašista Raba Marijan Strunje

Leonardo je inače bio (ne znam je li još uvijek) blizak s Dragom Carlosom Pilselom i tom ekipom, bili su zajedno na listi Don Grubišića i Pilsel je na portalu autograf prenosio njegove stavove.

Gle ovo:

https://rabdanas.hr/2015/04/09/tjedan-antifasizma-na-rabu/

Citat:
Od poznatih gostujućih imena u radu Okruglog stola sudjelovat će, kako je najavljeno; bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, novinar Tomislav Jakić, prof.dr.sc. Aleksandar Jakir, književnik Zdravko Zima, novinar Zlatko Dizdarević, pisac i novinar Milan Rakovac, mr.sc. Drago Pilsel, pisac i novinar, i prof.dr.sc. Dragan Markovina, dok će domaće snage predstavljati, u ulozi moderatora, dr.sc. Vanja Seršić, Ivo Barić, prof. u ulozi koordinatora, te mons.doc.dr.sc. Leonardo Beg.

:zubati

Vrh

PostPostano: 17 vel 2025, 17:16 

A da jest

Tako se dogodilo da sam došao do zadnje godine studija i spremalo se moje đakonsko ređenje; ono što sam znao je da želim biti zaređen, međutim, nisam se više vidio u službi rimskog katolicizma jer sam sve to počeo smatrati jednom velikom nakaradom. Dodatno je na moju distancu prema rimokatoličkom svećeništvu utjecalo i to što sam se u to vrijeme i zaljubio u jednu djevojku. Tada je kriza dosegla vrhunac. :zubati

https://autograf.hr/mons-dr-leonardo-be ... imperativ/

Vrh

PostPostano: 17 vel 2025, 17:24 

krstjanin je napisao/la:
A da jest

Tako se dogodilo da sam došao do zadnje godine studija i spremalo se moje đakonsko ređenje; ono što sam znao je da želim biti zaređen, međutim, nisam se više vidio u službi rimskog katolicizma jer sam sve to počeo smatrati jednom velikom nakaradom. Dodatno je na moju distancu prema rimokatoličkom svećeništvu utjecalo i to što sam se u to vrijeme i zaljubio u jednu djevojku. Tada je kriza dosegla vrhunac. :zubati

https://autograf.hr/mons-dr-leonardo-be ... imperativ/

https://ika.hkm.hr/novosti/priopcenje-za-javnost-ordinarijata-krcke-biskupije/

Citat:
Krk, (IKA) – Tragom informacija da bi Leonardo Beg mogao biti zaređen za biskupa Starokatoličke Crkve, Biskupski ordinarijat Krk oglasio se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:
Gospodin Leonardo Beg kršten je u Rimokatoličkoj Crkvi. Prijavio se i bio primljen za svećeničkog kandidata Krčke biskupije. Nakon filozofsko-teoloških studija u Rijeci, zaređen je za đakona 4. studenog 2001. i poslan na vršenje đakonske službe u župu Cres. Nažalost, u đakonskoj službi nije ustrajao niti punih mjesec dana, nego je napustio župu Cres i vratio se u rodni Rab. Nakon godinu dana promišljanja obratio se 28. listopada 2002. godine pismom krčkom biskupu kojim ga obavješćuje da želi definitivno napustiti đakonsku službu te ujedno moli biskupa da povede propisani postupak za njegovo svođenje na laički stalež. Temeljem te Begove molbe kao i molbe koju je uputio Svetom Ocu Ivanu Pavlu II. 28. siječnja 2003. pokrenut je i proveden kanonski postupak za oprost (dispensu) od obveza đakonata. Postupak je zaključen otpisom (reskriptom) Apostolske Stolice, Prot. n. 492/03/D, kojim mjerodavna Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata javlja da je papa Ivan Pavao II. dana 30. ožujka 2004. oslobodio Leonarda Bega od svih prava i obveza povezanih s đakonskim statusom, čime je izgubio sva prava i obveze, te dostojanstva i službe koje su povezane s kleričkim staležom; drugim riječima, tim je papinskim činom Leonardo Beg sveden na laički stalež. Budući da otpis Apostolske Stolice ima snagu od trenutka priopćenja, priopćenje papinskog otpisa izvršeno je u Biskupskom ordinarijatu Krk 12. svibnja 2004. Krčki biskup osobno je priopćio otpis Leonardu Begu, te su time stupile na snagu sve pravne posljedice njegova svođenja na laički stalež.
Dok je tražio vezu da ga stave na lokalnu listu HDZ-a, onda je bio poslušan i sve po propisu tražio od biskupa i pape da ga otpuste iz đakonske službe.

Vrh

PostPostano: 17 vel 2025, 17:30 

Mnogo moralno, eticki i ponizno

Vrh

PostPostano: 17 vel 2025, 21:08 

krstjanin je napisao/la:
"Preuzviseni" ima dobre odnose jedino s fratrima u Capljini =)) vjerovatno ih zeli pod svoju jurisdikciju

http://www.framost.com/2021/05/10/nadbi ... -capljini/

Sjajna ideja!

Ali Rab pod Čapljinu, ne Čapljina pod Rab!

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 58 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: zalutala i 32 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: