|
|
Stranica: 155/170.
|
[ 4233 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
MiB
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 15:13 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26 Postovi: 17640 Lokacija: Drina je na granici!
|
Poljski ambasador u RH: Rusi neće stati na Ukrajini, Hrvatska bi mogla biti sljedeća"Nema dvojbe da Rusija neće stati samo na Ukrajini. Ako im dozvolimo da vrate snagu, samo je pitanje kada i tko će biti sljedeći. Hoće li to biti baltičke zemlje ili možda odmah Poljska? A moguće da i preko njihovih proxyja (posrednika) na (zapadnom) Balkanu to bude Hrvatska, koja im je trn u oku. Braća Slaveni, a nisu proruski. Ja ne bih bio iznenađen", rekao je poljski veleposlanik. https://www.index.hr/vijesti/clanak/pol ... 45423.aspx
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 15:47 |
|
|
MiB je napisao/la: Poljski ambasador u RH: Rusi neće stati na Ukrajini, Hrvatska bi mogla biti sljedeća"Nema dvojbe da Rusija neće stati samo na Ukrajini. Ako im dozvolimo da vrate snagu, samo je pitanje kada i tko će biti sljedeći. Hoće li to biti baltičke zemlje ili možda odmah Poljska? A moguće da i preko njihovih proxyja (posrednika) na (zapadnom) Balkanu to bude Hrvatska, koja im je trn u oku. Braća Slaveni, a nisu proruski. Ja ne bih bio iznenađen", rekao je poljski veleposlanik. https://www.index.hr/vijesti/clanak/pol ... 45423.aspx Moramo danas ratovati sa Rusijom da ne bi možda sutra zaratili sa Rusijom. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1132 of 2558 - 44.25%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Harezm
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 15:59 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: MiB je napisao/la: Poljski ambasador u RH: Rusi neće stati na Ukrajini, Hrvatska bi mogla biti sljedeća"Nema dvojbe da Rusija neće stati samo na Ukrajini. Ako im dozvolimo da vrate snagu, samo je pitanje kada i tko će biti sljedeći. Hoće li to biti baltičke zemlje ili možda odmah Poljska? A moguće da i preko njihovih proxyja (posrednika) na (zapadnom) Balkanu to bude Hrvatska, koja im je trn u oku. Braća Slaveni, a nisu proruski. Ja ne bih bio iznenađen", rekao je poljski veleposlanik. https://www.index.hr/vijesti/clanak/pol ... 45423.aspx Moramo danas ratovati sa Rusijom da ne bi možda sutra zaratili sa Rusijom.  Pametno je danas donirati vrijednost dvije kave po glavi stanovnika mjesečno, nego sutra donirati glave stanovnika kad đavao dođe u naše dvorište.
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 16:03 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 40596 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Kako smo moćni, trn u oku čak i jednoj Rusiji.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 16:04 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Danas obljetnica početka rata. 24.02. 2022. - 24.02. 2025. Osjećaj kao da je jučer bilo. Zanimljivo je iz današnje perspektive čitati tadašnji razvoj događaja uživo: svijet/rusija-napala-ukrajinu-t21433.htmlPuno poluinformacija i kaosa, Rusi se iskrcali u Odesi, Mariupolj pao za sat vremena, Zelenski pobjegao iz Kijeva, ukrajinske brigade prelaze na stranu Rusije...  Jako čudno bi tada zvučao scenarij u kojem Ukrajina nakon tri godine kontrolira 80% teritorija, ali je gubitnik rata.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 16:12 |
|
|
Harezm je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Moramo danas ratovati sa Rusijom da ne bi možda sutra zaratili sa Rusijom.  Pametno je danas donirati vrijednost dvije kave po glavi stanovnika mjesečno, nego sutra donirati glave stanovnika kad đavao dođe u naše dvorište. Kakve kave, ne kužim metaforu? Misliš dajemo vrijednost dvije kave mjesečno Ukrajini? Pa evo davali smo zar ne, i došli su Ukrajinci na korak do poraza. Poljski veleposlanik priča gluposti. Ne možemo mi "ne dozvoliti Rusima da vrate snagu". Mi nemamo snage za to, nismo ta liga. Rusi će nastaviti rat svakako, i ako Amerika aktivno ne pomaže taj rat će biti za Ukrajinu duplo teži. Te naše dvije kave ništa ne mijenjaju. Evo ja se slažem da dajemo i 100 kava mjesečno ako će to pomoći Ukrajini. Europa laže, niti će Britanci poslati vojnike, niti će Njemačka poslati tauruse. Lažu đubrad i lože Ukrajince. Samo parole izbacuju.
1132 of 2558 - 44.25%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 16:15 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 26169 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
MiB je napisao/la: Poljski ambasador u RH: Rusi neće stati na Ukrajini, Hrvatska bi mogla biti sljedeća
Kamo puste sreće da Rusija oslobodi Hrvatsku. To je nešto vrijedno polaganja života.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 16:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24282 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Naša Kvačica je napisao/la: Harezm je napisao/la: Pametno je danas donirati vrijednost dvije kave po glavi stanovnika mjesečno, nego sutra donirati glave stanovnika kad đavao dođe u naše dvorište. Kakve kave, ne kužim metaforu? Misliš dajemo vrijednost dvije kave mjesečno Ukrajini? Pa evo davali smo zar ne, i došli su Ukrajinci na korak do poraza. Poljski veleposlanik priča gluposti. Ne možemo mi "ne dozvoliti Rusima da vrate snagu". Mi nemamo snage za to. Rusi će nastaviti rat svakako, i ako Amerika aktivno ne pomaže taj rat će biti za Ukrajinu duplo teži. Te naše dvije kave ništa ne mijenjaju. Evo ja se slažem da dajemo i 100 kava mjesečno ako će to pomoći Ukrajini. Europa laže, niti će Britanci poslati vojnike, niti će Njemačka poslati tauruse. Lažu đubrad i lože Ukrajince. Samo parole izbacuju. Niti Rusija ima snage napasti dalje od Ukrajine na zapad. Imaju snage jos za balticke patuljke, Gruziju, Armeniju i slicne drzave. To mogu pregaziti. Rusija ce sljedecih 10-15 godina lizati rane od ovog rata. U ovom trenutku Poljska bi se ravnopravno pofajtala s njima.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 16:21 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 40596 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ne znam šta nam ovaj poljski veleposlanik poručuje, pa zar nismo NATO, u slučaju napada Rusije na Poljsku mi smo dužni pomoći u obrani saveznika i obratno.
Rusija od NATO saveznica je jedino ozbiljna prijetnja za baltičke države. Ali ovaj rat u Ukrajini je pokazao da se Rusija ne može nositi s proxy kamoli s NATO.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 16:29 |
|
|
dunno je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Danas obljetnica početka rata. 24.02. 2022. - 24.02. 2025. Osjećaj kao da je jučer bilo. Zanimljivo je iz današnje perspektive čitati tadašnji razvoj događaja uživo: svijet/rusija-napala-ukrajinu-t21433.htmlPuno poluinformacija i kaosa, Rusi se iskrcali u Odesi, Mariupolj pao za sat vremena, Zelenski pobjegao iz Kijeva, ukrajinske brigade prelaze na stranu Rusije...  Jako čudno bi tada zvučao scenarij u kojem Ukrajina nakon tri godine kontrolira 80% teritorija, ali je gubitnik rata. Baš. Koja komedija informacije prvih sati rata. Citat: Desnicarska placenicka vojska iz Wagner grupe je, zajedno sa padobrancima Ruske vojske zauzela vojnu zracnu luku u Kijevu. Ljudi masivno napustaju glavni grad.
Van borbe je stavljena ili unistena mornarica Ukrajine.
Mariupol okupiran
Napad sa istoka, iz smjera Transnistrije.
Odesa vecinom zauzeta,
Ukrajinske vojne jedinice prelaze na stranu Luhanske narodne republike.
Večernjem potvrđeno: Razmatra se slanje hrvatskih vojnika u borbene skupine! NATO žurno diže borbenu spremnost
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 16:36 |
|
|
Bobovac je napisao/la: MiB je napisao/la: Poljski ambasador u RH: Rusi neće stati na Ukrajini, Hrvatska bi mogla biti sljedeća
Kamo puste sreće da Rusija oslobodi Hrvatsku. To je nešto vrijedno polaganja života. Ti bi da ubijaju naše momke?
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 16:37 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Harezm je napisao/la: Pametno je danas donirati vrijednost dvije kave po glavi stanovnika mjesečno, nego sutra donirati glave stanovnika kad đavao dođe u naše dvorište. Kakve kave, ne kužim metaforu? Misliš dajemo vrijednost dvije kave mjesečno Ukrajini? Pa evo davali smo zar ne, i došli su Ukrajinci na korak do poraza. Poljski veleposlanik priča gluposti. Ne možemo mi "ne dozvoliti Rusima da vrate snagu". Mi nemamo snage za to, nismo ta liga. Rusi će nastaviti rat svakako, i ako Amerika aktivno ne pomaže taj rat će biti za Ukrajinu duplo teži. Te naše dvije kave ništa ne mijenjaju. Evo ja se slažem da dajemo i 100 kava mjesečno ako će to pomoći Ukrajini. Europa laže, niti će Britanci poslati vojnike, niti će Njemačka poslati tauruse. Lažu đubrad i lože Ukrajince. Samo parole izbacuju. Ne slažem se sa stavom kolege, u smislu kako je pogrešno uopće se upetljavati u tuđi rat i to sa "đavlom" koji NAMA đavao nije. A te novce utrošio bi ovdje, na masu pametnijih stvari. Ali matematika mu je približno točna. Ako nas ima ~ 3.800.000, onda 66.600.000,00 € godišnje "poreza" ili "reketa" - ispada nekako 2 kave mjesečno, po jednom Hrvatu. Sa "sto kava" mjesečno , plaćali bi ~ 3.330.000.000,00 € godišnje. Nemojte našim ukrofilima davati ideje. Lako je naći brojeve računa, pa ako ih veseli neka Zelenskom uplaćuju sami.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 16:40 |
|
|
MiB je napisao/la: Bobovac je napisao/la:
Kamo puste sreće da Rusija oslobodi Hrvatsku. To je nešto vrijedno polaganja života.
Ti bi da ubijaju naše momke? Zašto bi Rusi ubijali naše dečke ako naši dečki ne pucaju po Rusima?
|
|
Vrh |
|
 |
Cro-realizam
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 17:09 |
|
|
MiB je napisao/la: "Nema dvojbe da Rusija neće stati samo na Ukrajini. Ako im dozvolimo da vrate snagu, samo je pitanje kada i tko će biti sljedeći. x
Dakle, u ratu u kojem Rusi napreduju, Rusi će potpisati sporazum o prestanku rata, kako bi onda ipak nastavili taj rat sutra i time okrenuli protiv sebe sve one koji sada žele mir s Rusijom. Istovremeno, Rusija odbija primirje iz istog razloga, da protivnik ne vrati snagu. Kome dakle treba predah?
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 17:17 |
|
|
Bobovac je napisao/la: MiB je napisao/la: Ti bi da ubijaju naše momke?
Zašto bi Rusi ubijali naše dečke ako naši dečki ne pucaju po Rusima? Zato što se tako ponašaju okupatori.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 17:18 |
|
|
Tko EU brani da iskoristi to vrijeme i vrati snagu umjesto što ovisi o američkoj pomoći. Dakle taj predah je potrebniji EU nego Rusiji.
|
|
Vrh |
|
 |
Cro-realizam
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 17:20 |
|
|
MiB je napisao/la: Zato što se tako ponašaju okupatori.
Vi stvarno vjerujete da Rusija ima ambiciju okupirati nas? Rusija, koja trenutno pregovara o tome da se zadovolji s granicom kod POkrovska ili na Dnjepru će doći okupirati Hrvatsku?
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 17:23 |
|
|
Ma sigurno će Rusija napasti nas dok ne može osloboditi niti vlastiti teritorij. Stvarno smo se ove tri godine nagutali propagande.
|
|
Vrh |
|
 |
Cro-realizam
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 17:31 |
|
|
daramo je napisao/la: Ma sigurno će Rusija napasti nas dok ne može osloboditi niti vlastiti teritorij. Stvarno smo se ove tri godine nagutali propagande. Ideja je valjda da će u razdoblju predaha Rusija ojačati, a Europa i Ukrajina oslabiti. A zašto bi to tako bilo? Uostalom, ako se rat sad nastavi, jasno je da je Ukrajina svaki dan sve bliže izdisaju zbog manjka ljudstva. Ukrajini je potrebno očajnički da se demografski stabilizira, vrati dio izbjeglica, zaustavi demografski sunovrat. U protivnom će nastavak rata rezultirati upravo onime čega se rusofobi boje - potpunim trijumfom Rusije. A onda, kad se SAD prije ili poslije zakači s Kinom, Rusi bi stvarno mogli napraviti belaj po Europi. Zato je pametnije sada napraviti predah i pokušati se dovesti u red.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 17:32 |
|
|
Cro-realizam je napisao/la: MiB je napisao/la: Zato što se tako ponašaju okupatori.
Vi stvarno vjerujete da Rusija ima ambiciju okupirati nas? Rusija, koja trenutno pregovara o tome da se zadovolji s granicom kod POkrovska ili na Dnjepru će doći okupirati Hrvatsku? Gdje sam iznio takvo uvjerenje?
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 17:55 |
|
|
Jedina okupacija koja nam se može desiti je da nas okupiraju migranti, naravno ako to dozvolimo.
Neke zemlje su dozvolile pa sad izmišljaju vanjskog neprijatelja da ne vide onog unutrašnjeg, za neke je već kasno.
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 20:41 |
|
|
Trn smo u oku Rusiji, Plenki salji Rafale ukrajincima  Kakvi tudumi, ali jasno da je Rusija babaroga kojom plase malu djecu i intelektualno potkapacitarne ljude
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 21:33 |
|
|
Prodje treći dan SVO.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 22:22 |
|
|
1132 of 2558 - 44.25%
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 22:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24282 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Naša Kvačica je napisao/la: :001_rolleyes
Koji lik.
Meni je on već neko vrijeme teška sprdnja.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|