|
|
Stranica: 156/170.
|
[ 4227 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 22:49 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 3886 Lokacija: Herceg-Bosna
|
MiB je napisao/la: Poljski ambasador u RH: Rusi neće stati na Ukrajini, Hrvatska bi mogla biti sljedeća"Nema dvojbe da Rusija neće stati samo na Ukrajini. Ako im dozvolimo da vrate snagu, samo je pitanje kada i tko će biti sljedeći. Hoće li to biti baltičke zemlje ili možda odmah Poljska? A moguće da i preko njihovih proxyja (posrednika) na (zapadnom) Balkanu to bude Hrvatska, koja im je trn u oku. Braća Slaveni, a nisu proruski. Ja ne bih bio iznenađen", rekao je poljski veleposlanik. https://www.index.hr/vijesti/clanak/pol ... 45423.aspx Dobro poljski ambasadoru, pošalji svoje poljake da protjeramo pro-ruse preko Drine. Završimo gdje smo stali. Šta reče? Nećeš?! Onda odjebi i matere se svoje nahebi poljsko djubre! Kada smo mi ratovali protiv malih pro-rusa u srcu Europe e onda smo morali dijeliti krivnju i u Haagu, i žrtvama dokazivati da treba pomoći, sada kada je Ukrajina u nevolji, a ista go*na ko i rusi, e onda treba da mi ratujemo za njih. Neka hvala, a on slobodno neka se uključi u rat.
_________________ Treba otvoriti kovčege djeda i njegove braće, stari stil se u modu vraće!
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 22:52 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 3886 Lokacija: Herceg-Bosna
|
lider30 je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: :001_rolleyes
Koji lik. Meni je on već neko vrijeme teška sprdnja.
Vučić je posve na strani zapada, pustio Kosovo niz vodu, kupuje zapadnjačku vojnu opremu, nešto malo i kinesko, al to više zbog nedostatka novca i pristupa zapadnoj robi nego što preferira to.
Svjestan je da ga zapad može otkloniti kao klimav zub, a da ruse ni ne interesuje toliko da se za njega bore. Sve i da mu mogu pomoći da opstane okružen s EU zemljama, ne bi se ni trudili.
_________________ Treba otvoriti kovčege djeda i njegove braće, stari stil se u modu vraće!
|
|
Vrh |
|
 |
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 24 vel 2025, 23:57 |
|
|
Cro-realizam je napisao/la: MiB je napisao/la: Zato što se tako ponašaju okupatori.
Vi stvarno vjerujete da Rusija ima ambiciju okupirati nas? Rusija, koja trenutno pregovara o tome da se zadovolji s granicom kod POkrovska ili na Dnjepru će doći okupirati Hrvatsku? Ja ne mislim da Rusija ima ambiciju okupirati Hrvatsku, ali Rusija sada ne razgovara o granicama na Dnjepru, nego o uništenju ukrajinske nacije i države. To im je cilj s kojim su počeli rat i sve osim toga je za njih težak poraz. I očekuju da će im SAD to omogućiti na pladnju. A bit će zanimljivo promatrati Amerikance kao ruske pudlice. Godine 2022. sam preko upućenijih ukrajinskih izbjeglica imao info, da Putin neće stati dok ih posve ne uništi kao naciju. Istovremeno Ameri ucjenjuju Ukrajinu da im preda ukrajinsko rudno bogatstvo i u dijelu Ukrajine postanu američka kolonija. To je identična situacija kao pakt Hitler Staljin, koja bi trebala proći miroljubivo (a mislim da ipak neće). Ako prođe da ne vrijedi međunarodno pravo, Hrvatsku može guziti tko hoće, i sa istoka i zapada. Mi bi mogli guziti Bošnjake, ali veća je vjerojatnost da će nam netko ući "sazad", nego ćemo mi iskoristiti pravo jačeg.
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 00:25 |
|
|
Kakvo medjunarodno pravo, o cemu vi trabunjate, je li Kosovo oteto Srbiji? jeste. Tu je prekrseno medjunarodno pravo.
Medjunarodno pravo se krsi na dnevnoj bazi, invazija na Irak, Afganistan, Libija, Sirija, ali to je ok jer kad zapad krsi medjunarodno pravo onda je to kul. E ali sad je tragedija jer Rusija napala Ukrajinu.
|
|
Vrh |
|
 |
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 07:45 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Kakvo medjunarodno pravo, o cemu vi trabunjate, je li Kosovo oteto Srbiji? jeste. Tu je prekrseno medjunarodno pravo.
Medjunarodno pravo se krsi na dnevnoj bazi, invazija na Irak, Afganistan, Libija, Sirija, ali to je ok jer kad zapad krsi medjunarodno pravo onda je to kul. E ali sad je tragedija jer Rusija napala Ukrajinu. Srbima se dogodilo ono što su zaslužili. Pretpostavljam da ti nisi za to da Srbi mogu nekažnjeno ubijati i protjerivati Hrvate i okupirati njihov teritorij, bez ikakvih posljedica. Plus toga što su ubijali po BiH, a u početku i nas. A zatim protjerivali svoje građane Albance sa Kosova. Ako si Srbin, onda sve ok, za tebe srpski napad na Hrvatsku nije osvajačka agresija. Irak, Afganistan, Libija,.. nisu agresije radi prisvajanja teritorija i genocida. Ruska i srpska to jesu, jako bitna razlika. Plus toga što su te agresije na Afganistan i slične, izazvane prethodnim masovnim ubijanjem Amerikanaca u samoj Americi (11/09). Rusi će proći još gore, bez obzira pristanu li na to da na 80% Ukrajine dolaze američke korporacije ili da idu na rat do istrebljenja Ukrajinaca.
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
Vrh |
|
 |
Cro-realizam
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 08:03 |
|
|
pomocnik kuhara je napisao/la: Ja ne mislim da Rusija ima ambiciju okupirati Hrvatsku, ali Rusija sada ne razgovara o granicama na Dnjepru, nego o uništenju ukrajinske nacije i države. To im je cilj s kojim su počeli rat i sve osim toga je za njih težak poraz. I očekuju da će im SAD to omogućiti na pladnju. A bit će zanimljivo promatrati Amerikance kao ruske pudlice. Godine 2022. sam preko upućenijih ukrajinskih izbjeglica imao info, da Putin neće stati dok ih posve ne uništi kao naciju. Istovremeno Ameri ucjenjuju Ukrajinu da im preda ukrajinsko rudno bogatstvo i u dijelu Ukrajine postanu američka kolonija. To je identična situacija kao pakt Hitler Staljin, koja bi trebala proći miroljubivo (a mislim da ipak neće). Ako prođe da ne vrijedi međunarodno pravo, Hrvatsku može guziti tko hoće, i sa istoka i zapada. Mi bi mogli guziti Bošnjake, ali veća je vjerojatnost da će nam netko ući "sazad", nego ćemo mi iskoristiti pravo jačeg. Teza o uništenju ukrajinske nacije i države ne stoji, ako je Putin već prije prihvaćao prijedloge koji znače opstanak Ukrajine. Putin je ukopan pred Pokrovskom, teško da može uništiti Ukrajinu. Trebao bi razumjeti da ukrajinski izbjeglice ne mogu biti realni sagledavatelji situacije. Rezultati ovih pregovora sasvim sigurno neće biti uništenje Ukrajine. Osim toga, ima i Rusija svojih problema, nije ni njoj rat jeftin i bezopasan i ne vjerujem da im je interes voditi ga vječno. Zašto bi pregovarali inače? Zašto je Rusija radila sjeverni tok i turski tok ako joj je cilj bio okupirati Ukrajinu? To što je Ukrajina sada kolonija Zapada je sasvim logična posljedica toga što je 2014. "odabrala" biti vojna Krajina NATO pakta prema Rusiji. To je neizbježna posljedica takve politike. Isto ko što je Bjelorusija marioneta Rusije, Ukrajina je marioneta Zapada. Trump samo to otvoreno govori, no to nije ništa novo, Ukrajina od 2014. upada u sve veće dužničko ropstvo prema Zapadu, a vrijeme naplate dugova je stiglo. Ali kasno je sada žaliti za prolivenim mlijekom, trebalo je prije Majdana misliti o tome kakve će biti posljedice napuštanja neutralne pozicije. Problem većine rusofoba je što su žrtve vlastite propagande. Nisu u mogućnosti promatrati Putina kao ništa drugo osim kao Sotonu s kojim se ništa dogovoriti ne može. No da se malo ohlade emocije i strasti i pokuša problemu pristupiti racionalno, vidjeli bi da je on poprilično pragmatičan i oportunist. Voditi rat do potpunog uništenja Ukrajine je za Rusiju iznimno iznimno skup poduhvat i ona je uvije pristajala na rejšenja koja su puno manje od toga. Naravno, uvijek postoji mogućnost da Rusija jednog dana nastavi rat. Ali to joj sutra neće biti ništa više u interesu nego li joj je danas u interesu. Mislim da bi to bio ruski Danzig, odnosno i gore od toga. Osim par srpskih četnika, svi oni koji se sada zalažu za mir s Rusijom bi zauzeli dramatično suprotnu poziciju da Rusi nešto dogovore s Trumpom i onda opet krenu dalje. Jedinu stvarnu opasnost vidim u mogućoj situaciji američko-kineske kavge, u kojoj bi svi resursi SADa bili usmjereni na daleki istok. Tada bi se Rusiji neke prilike otvorile jer bi Europa ostala potpuno sama. Ali to ne ovisi o tome hoće li sada biti mir, i da se rat nastavi još godinama, može doći do toga i tada je još veća opasnost po Ukrajinu. Ali što se tiče Hrvatske, ni to nije katastrofa. Samo Hrvati konačno moraju shvatiti da mi nismo Ukrajinci, da Rusi nisu Srbi, a Srbi nisu Rusi (dapače obilato pomažu Ukrajinu) i da nemamo razloga biti neprijatelji Rusije na ovaj način kako sada jesmo, jer Rusija nije (bila) naš neprijatelj. Mi smo se preduboko uvukli u rat koji nije naš, što može imati ozbiljne posljedice po nas. Dok se Vučić pravi grbav i jučer glasa za europsku rezoluciju o Ukrajini, a danas ispričava zbog toga, mi smo se sasvim RAZORUŽALI u zadnje tri godine. Treba ohladiti emocije i početi ovditi realnu politiku. Cilj nam je mir s opstankom Ukrajine, nije nam cilj uvući se totalno u rat protiv Rusije kao što sada radimo.
|
|
Vrh |
|
 |
Cro-realizam
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 08:17 |
|
|
pomocnik kuhara je napisao/la: Srbima se dogodilo ono što su zaslužili. Pretpostavljam da ti nisi za to da Srbi mogu nekažnjeno ubijati i protjerivati Hrvate i okupirati njihov teritorij, bez ikakvih posljedica. Plus toga što su ubijali po BiH, a u početku i nas. A zatim protjerivali svoje građane Albance sa Kosova. Ako si Srbin, onda sve ok, za tebe srpski napad na Hrvatsku nije osvajačka agresija. Čovjek govori o Kosovu. Bombardiranje Srbije i oduzimanje Kosova je u svakom pogledu kršenje međunarodnog prava. U SVAKOM pogledu, što god mi mislili o tome. Znaš li da Ukrajina nije priznala Kosovo do dan danas? Razmisli zašto! U slučaju odnosa Srbija-Kosovo-NATO, Srbija je Ukrajina, Kosovo je Krim i Donbas, a NATO je Rusija. I gle čuda, svijet nije stao zbog toga što je Srbiji nešto oduzeti silom. Nije Srbija bombardirana u vrijeme rata u Hrvatskoj i BIH s ciljem da vrati okupirane teritorije, nego sasvim suprotno bombardirana je da joj oduzmu njen teritorij. I svijet nije propao zbog toga. Čak dapače, smatram da Srbija (ali i Kina) ne žele da se ruska aneksija djela Ukrajine formalizira. Ne odgovara im to. pomocnik kuhara je napisao/la: Irak, Afganistan, Libija,.. nisu agresije radi prisvajanja teritorija i genocida. Ruska i srpska to jesu, jako bitna razlika. Plus toga što su te agresije na Afganistan i slične, izazvane prethodnim masovnim ubijanjem Amerikanaca u samoj Americi (11/09).
Čime su to Irak i Libija izazvale Amerikance? Ne nasmijavaj nas Gledaj ovako, Izrael je anektirao dio Sirije, Turska je de facto učinila to isto s djelom jedne ČLANICE EU, i mi smo to sve prihvatili, s tim državama imao uredne odnose, s Turskom smo u vojnom savezu i tu državu okupatora smo dužni čak braniti, Izrael pomažemo u svakom pogledu i sad misliš da će međunarodno pravo pasti ako to učini Rusija? Možemo takve primjere nabrajati dalje, prema presudama suda UNa, Izrael ilegano okupira Zapadnu Obalu, Maroko ilegalno okupira Zapadnu Saharu i mi to sve uredno prihvaćamo. Također, da Kina sutra krene na Tajvan, svako miješanje u to bi pravno gledano bilo agresija na Kinu, jer je Tajvan Kina pravno gledano. Pa nitko normalan ne podržava kinesku komunističku vlast nad Tajvanom. Ovo što ti govorim nije whataboutizam, nego nemoj biti žrtva vlastite propagande. Rusija nije napravila ništa što je spektakularno posebno, nego si previše emocinalno unesen u stvar. Čak mislim da se SAD sada nastoji nagoditi s Rusijom, kako bi time dobio neke osnove za svoje buduće i prošle poteze oko Grenlanda, Tajvana, legalizacije Kosova, čiščenja Gaze itd... Međunarodno pravo je za velike odavno mrtvo. Samo da napada Rusije na Ukrajinu to nisi primjećivao
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 08:27 |
|
|
Bilo je puno jednostavnije malo pričekati sa NATO putem Ukrajine, nego sve ovo što smo vidjeli u zadnje 3 godine.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1132 of 2558 - 44.25%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Cro-realizam
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 08:36 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Bilo je puno jednostavnije malo pričekati sa NATO putem Ukrajine, nego sve ovo što smo vidjeli u zadnje 3 godine. Nema tu pričekavanja, dok Rusija postoji i dok nije raspadnuta prčija ko devedesetih, ona će to spriječiti po svaku cijenu. Osnovni je problem što je krivo procijenjena sama Rusija i njene sposobnosti. A sad se strahuje hoće li Rusija, u slučaju mirovnog sporazuma, sutra taj prekršiti. Do jučer se dakle Rusiju tretiralo kao prčiju kojoj se može što hoće, a danas se strahuje što će ta i takva Rusija sutra napraviti. Jučer ju se tjeralo s Krima, danas se strahuje da joj neće ni petina Ukrajine biti dosta. A istovremeno, želi se nastaviti rat koji Rusija trenutno dobija. Čitava politika prema Rusiji je potpuno nekonherentna, osim što se svakako želi rata, krvi i smrti.
|
|
Vrh |
|
 |
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 08:47 |
|
|
U kontekstu obrazovanih ukrajinskih izbjeglica, mislim da oni imaju puno bolji uvid u stanje svijesti kod Rusa nego mi. Ali dobro, vidjet ćemo. Čemu strah da Europa ostane sama? Pa Rusija je toliko jadna da je i prije rata imala manji BDP od jedne Italije, a jedva veći od Španjolske. Plus toga, Europa jest u k.rcu iz znamo kojih razloga, ali Rusija je u takvom još većem. Rusi su u srži bezbožnici sa stoljetnom takvom tradicijom od doba socijalizma. Natalitet je sve gori što se etničkih Rusa tiče, žene od ranije masovno sklone nemoralu, a muškarci alkoholu i kriminalu. Sve to u puno većem postotku nego kod nas ostalih Europljana i nego kod Amerikanaca. Vjerojatno nitko od vas nema rodbinu ili prijatelje koji su posjetili Rusiju, pa da zna kakvo je stvarno stanje u ruskom društvu. Ne daj bože takvog nečeg u Hrvatskoj i Herceg-Bosni. Ukrajinci, pogotovo u istočnom dijelu, su vrlo slični po mentalitetu i moralu sa Rusima, zato nemam nikakvih emocija ni prema njima. Ne želim ih u EU, ne želim ih u NATO. Svejedno, svima im želim mir, bilo kakav, samo da Rusiji ostanu ozbiljne sankcije. Da ih ne gledam da igraju nogomet s nama ili bilo što slično.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 09:20 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 26168 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
dado1 je napisao/la: I međunarodno pravo na Kosovu je već bilo prekršeno prije NATO bombardiranja, a što se tiče Ukrajine ponašanje tamošnjih donbaskih Rusa je usporedivo sa ponašanjem krajinskih Srba znači opet kršenje međunarodnog prava.
Koje međunarodno pravo jeste prekršeno ka Kosovu od strane Srbije? Jesu kršena ljudska i politička prava Albanca, bilo je zločina ali kakvo baš ono međunarodno, međudržavno pravo jeste kršeno? Citat: Zapad je možda retardirano reagirao na ovim prostorima 1991-1995 ali barem sad vide pravu sliku. I što sad? Kao Zapad je nama hebo majku ali eto, nek je bar glede Ukrajine progledao, to je najvažnije? Jel ti zahebavaš? Pa Zapad te je još kad je rat u Ukrajini počeo 2022. godine gazio i lomio, kršio tvoja temeljna ljudska i politička prava i slobode (govorim o nama Hrvatima u BiH). Nismo gorega dušmanima imali od turskog zemana i Rankovića.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 09:34 |
|
|
Cro-realizam je napisao/la: Do jučer se dakle Rusiju tretiralo kao prčiju kojoj se može što hoće, a danas se strahuje što će ta i takva Rusija sutra napraviti. Jučer ju se tjeralo s Krima, danas se strahuje da joj neće ni petina Ukrajine biti dosta.
A istovremeno, želi se nastaviti rat koji Rusija trenutno dobija.
Čitava politika prema Rusiji je potpuno nekonherentna, osim što se svakako želi rata, krvi i smrti. Baš to, razvlačenje pameti. "Rusija je pred slomom i samo je treba još malo nagaziti da se raspadne" i "Rusija je prijetnja za cijelu Europu, sutra će krenuti na Lisabon" su dvije tvrdnje koje se međusobno isključuju, a obje su dio službenog narativa i propagande.
|
|
Vrh |
|
 |
Cro-realizam
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 09:49 |
|
|
pomocnik kuhara je napisao/la: U kontekstu obrazovanih ukrajinskih izbjeglica, mislim da oni imaju puno bolji uvid u stanje svijesti kod Rusa nego mi. Ali dobro, vidjet ćemo. Čemu strah da Europa ostane sama? Pa Rusija je toliko jadna da je i prije rata imala manji BDP od jedne Italije, a jedva veći od Španjolske. Plus toga, Europa jest u k.rcu iz znamo kojih razloga, ali Rusija je u takvom još većem. Rusi su u srži bezbožnici sa stoljetnom takvom tradicijom od doba socijalizma. Natalitet je sve gori što se etničkih Rusa tiče, žene od ranije masovno sklone nemoralu, a muškarci alkoholu i kriminalu. Sve to u puno većem postotku nego kod nas ostalih Europljana i nego kod Amerikanaca. Vjerojatno nitko od vas nema rodbinu ili prijatelje koji su posjetili Rusiju, pa da zna kakvo je stvarno stanje u ruskom društvu. Ne daj bože takvog nečeg u Hrvatskoj i Herceg-Bosni. Ukrajinci, pogotovo u istočnom dijelu, su vrlo slični po mentalitetu i moralu sa Rusima, zato nemam nikakvih emocija ni prema njima. Ne želim ih u EU, ne želim ih u NATO. Svejedno, svima im želim mir, bilo kakav, samo da Rusiji ostanu ozbiljne sankcije. Da ih ne gledam da igraju nogomet s nama ili bilo što slično. Stvar sa ukrajinskim izbjeglicama je ista kao i s tobom, problemu pristupaš emocionalno, a ne racionalno. I zato se ne može njihov sud uzeti u obzir kao realan. Ko ni tvoj. Strah od Europe koja je sama postoji samo kod onih koji žele nastavak rata uz američku potporu.
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 09:52 |
|
|
dado1 je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Koje međunarodno pravo jeste prekršeno ka Kosovu od strane Srbije? Jesu kršena ljudska i politička prava Albanca, bilo je zločina ali kakvo baš ono međunarodno, međudržavno pravo jeste kršeno?
I što sad? Kao Zapad je nama hebo majku ali eto, nek je bar glede Ukrajine progledao, to je najvažnije? Jel ti zahebavaš? Pa Zapad te je još kad je rat u Ukrajini počeo 2022. godine gazio i lomio, kršio tvoja temeljna ljudska i politička prava i slobode (govorim o nama Hrvatima u BiH). Nismo gorega dušmanima imali od turskog zemana i Rankovića.
Na Kosovu je bilo kršeno međunarodno humanitarno pravo. Ne može ponašanje Zapada na ovim prostorima opravdavati ponašanje Rusije, znači ponašanje Rusije nije u redu premda proturječi stavovima Zapada, valjda je to jasno, treba malo gledati širu sliku, a ne samo biti fiksiran na Bošnjake kao da su neki faktor. To bombardiranje tada nije odrađeno zbog Hrvata, nego Kosovara. Od tog bombardiranja Jugoslavije, Hrvatska nije imala nikakve koristi, nego samo astronomsku gospodarsku, političku, pa i ekološku štetu. No kako bi Hrvati lakše progutali tu pušionu i onda nam je servirano kako taj tuđi rat ima veze sa nama. Ne može ponašanje Zapada na ovim prostorima opravdavati da mi sada mrzimo Rusiju, budemo nahuškani i uopće biramo stranu u tuđem ratu. I opet, za nas pušiona, a garantirano (čak i da Rusija bude poražena) mi nagradu (dio plijena) dobiti nećemo.
|
|
Vrh |
|
 |
Cro-realizam
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 09:53 |
|
|
dado1 je napisao/la: Na Kosovu je bilo kršeno međunarodno humanitarno pravo..
To će ti isto Rusi reći za istok Ukrajine nakon Majdana. U oba slučaja ni jedna međunarodna institucija nije ovlastila stranu silu da intervenira. I NATO i Rusija su intervenirale jednostrano, što je agresija. NATO da stvori novu državu, Rusija da anektira teritorij. dado1 je napisao/la: Ne može ponašanje Zapada na ovim prostorima opravdavati ponašanje Rusije, znači ponašanje Rusije nije u redu premda proturječi stavovima Zapada, valjda je to jasno, treba malo gledati širu sliku, a ne samo biti fiksiran na Bošnjake kao da su neki faktor. Treba napustiti ovaj djetinjasti pristup s time koje u pravu, ko je u krivu. Ne radi se tu o nikakvom opravdavanju, samo vam ukazujemo da je međunarodno pravo za velike igrače odavno mrtvo, ali neki su to odbijali uočiti prije ruske aneksije ukrajinskih oblasti. Rusko ponašanje je svakako pravno pogrešno, ali zbog toga neće nastupiti smak svijeta, ko što nije zbog turske okupacije sjevernog Cipra ili izraelske aneksije Golana.
|
|
Vrh |
|
 |
Cro-realizam
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 10:02 |
|
|
dado1 je napisao/la: Vi pričate ovdje kao da je Ukrajina napala Rusiju, a zapravo je bilo obratno i to dva puta i to 2014. i 2022.
I sad će netko reći da se to neće opet ponoviti ako im se to dopusti, ma svakako. Oni koji zagovaraju mirovno rješenje polaze od teze da se Ruse u oba slučaja isprovociralo, kao i od notorne činjenice da ih se vojno ne može poraziti i istjerati iz okupiranih teritorija, koji se dapače povećavaju. I zato zagovaraju drugačiji pristup: ajmo probati ovaj puta ne provocirati Ruse, potpisati nešto i držati se toga, pa vidjeti hoće li možda ovaj puta odustati od trećeg rata. Jer kako rekoh, da se Rusi nagode s Trumpom i prekrše to, bilo bi to gore po njih nego Danzig po Njemačku. Nije rat ni Rusima jeftina stvar za kojom su ludi. Ako jesu, to je druga stvar, ali Zapad i KIjev od 2014. nisu ni dali priliku razumnom rješenju s Rusima dado1 je napisao/la: I međunarodno pravo na Kosovu je već bilo prekršeno prije NATO bombardiranja, a što se tiče Ukrajine ponašanje tamošnjih donbaskih Rusa je usporedivo sa ponašanjem krajinskih Srba znači opet kršenje međunarodnog prava. Rusi će ti reći da je ponašanje donbaskih Rusa usporedivo s kosovskim Albancima i tako se možemo u krug vrtiti unedogled. Svatko će ti naći paralelu koja njemu odgovara. dado1 je napisao/la: Zapad je možda retardirano reagirao na ovim prostorima 1991-1995 ali barem sad vide pravu sliku. Ne vide, nego gledaju svoj interes. I ovdje i tamo. Osim Eurpe, koja je gledala američki interes pa se ukopala u rat koji nije trebala, a sad se SAD prvi izvlači, a Europa ne zna kako će jer sama dalje ne može, a ne želi skinuti gaće pred Putinom. A do jučer se taj Putin istoj Europi nastojao umiliti. Moje je stajalište da miru treba dati šansu, ako je moguć, tj. ako Putin neće imati abnormalne zahtjeve. Naravno da postoji opasnost od novog rata sutra, ali i to je manje loše od nastavka ovog rata danas. Najveća bojazan je zapravo u tome da Putin postavi abnormalne zahtjeve, da se rat nastavi uz zapadnu pomoć Ukrajini i da ga Rusi svejedno dobiju. Što je zapravo vrlo moguć scenarij, ma koliko proukrajinska strana to ne željela ćuti. Pogotovo jer kako rekoh, bliski i daleki Istok će s vremenom SVE VIŠE odvlačiti pozornost SADa, a podijeljenost i disfunkcionalnost Europe je čini nesposobnom pomoći. Zbog imigrantske najezde danas pola Europe priželjkuje da ih Rusi okupiraju. A ni to ne bi bila neka bojazan da se Hrvatska nije otvoreno i glasno svrstala u ruske neprijatelje. Ovako bismo mogli sutra zbog toga nayebati.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 10:02 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Bilo je puno jednostavnije malo pričekati sa NATO putem Ukrajine, nego sve ovo što smo vidjeli u zadnje 3 godine. Rusija bi napravila to što je napravila i 2000 godine i 2010 i 2030 i 2050. Ukrajina neće u nato dok je Ruske države zato što je to njihov vitalni nacionalni interes. Zapad je guranjem regime change u Ukrajini i pristupanja NATO savezu osudio tu zemlju na pakao. Lijepo su im Rusi rekli 2008 godine u famoznom memorandumu da to nije stvar ni putina ni vladajuće stranke nego cjelog Ruskog naroda i da nema tog Rusa koji bi prihvatio takvu situaciju.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 10:06 |
|
|
pomocnik kuhara je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Kakvo medjunarodno pravo, o cemu vi trabunjate, je li Kosovo oteto Srbiji? jeste. Tu je prekrseno medjunarodno pravo.
Medjunarodno pravo se krsi na dnevnoj bazi, invazija na Irak, Afganistan, Libija, Sirija, ali to je ok jer kad zapad krsi medjunarodno pravo onda je to kul. E ali sad je tragedija jer Rusija napala Ukrajinu. Srbima se dogodilo ono što su zaslužili. Pretpostavljam da ti nisi za to da Srbi mogu nekažnjeno ubijati i protjerivati Hrvate i okupirati njihov teritorij, bez ikakvih posljedica. Plus toga što su ubijali po BiH, a u početku i nas. A zatim protjerivali svoje građane Albance sa Kosova. Ako si Srbin, onda sve ok, za tebe srpski napad na Hrvatsku nije osvajačka agresija. Irak, Afganistan, Libija,.. nisu agresije radi prisvajanja teritorija i genocida. Ruska i srpska to jesu, jako bitna razlika. Plus toga što su te agresije na Afganistan i slične, izazvane prethodnim masovnim ubijanjem Amerikanaca u samoj Americi (11/09). Rusi će proći još gore, bez obzira pristanu li na to da na 80% Ukrajine dolaze američke korporacije ili da idu na rat do istrebljenja Ukrajinaca. Srbi su se ponašali bahato, nerazumno i nasilnički, ali pored svega toga opet im nitko nije smio oteti silom teritorij. Kako bi ti gledao na zapad da je CLinton 95-te godine bombardirao Zagreb jel nećemo priznat neovisnost "Republike Srpske krajine " Nije sve baš tako crno bijelo
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 10:12 |
|
|
lider30 je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Kakve kave, ne kužim metaforu? Misliš dajemo vrijednost dvije kave mjesečno Ukrajini? Pa evo davali smo zar ne, i došli su Ukrajinci na korak do poraza.
Poljski veleposlanik priča gluposti. Ne možemo mi "ne dozvoliti Rusima da vrate snagu". Mi nemamo snage za to. Rusi će nastaviti rat svakako, i ako Amerika aktivno ne pomaže taj rat će biti za Ukrajinu duplo teži. Te naše dvije kave ništa ne mijenjaju. Evo ja se slažem da dajemo i 100 kava mjesečno ako će to pomoći Ukrajini.
Europa laže, niti će Britanci poslati vojnike, niti će Njemačka poslati tauruse. Lažu đubrad i lože Ukrajince. Samo parole izbacuju.
Niti Rusija ima snage napasti dalje od Ukrajine na zapad. Imaju snage jos za balticke patuljke, Gruziju, Armeniju i slicne drzave. To mogu pregaziti. Rusija ce sljedecih 10-15 godina lizati rane od ovog rata. U ovom trenutku Poljska bi se ravnopravno pofajtala s njima. Na kojim si ti drogama? RUsija je u ove tri godine rata drastično ojačala, vratila se na svjetsku scenu kao supersila. Poljska je trenutno jedan lajavi pekinezer koji ne zna svoje mjesto, a to je država 3 reda veličine slabija. U Europi bez američke pomoči i infuzije, samostalno sa Rusima mogu ratovati samo Francuzi i Švabe, zato jel imaju vlastite tehnologije, proizvodnju i znanje.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 10:15 |
|
|
daramo je napisao/la: Ne znam šta nam ovaj poljski veleposlanik poručuje, pa zar nismo NATO, u slučaju napada Rusije na Poljsku mi smo dužni pomoći u obrani saveznika i obratno.
Rusija od NATO saveznica je jedino ozbiljna prijetnja za baltičke države. Ali ovaj rat u Ukrajini je pokazao da se Rusija ne može nositi s proxy kamoli s NATO. NATO je bacio sve što je imao na Ruse, rezerve tenkova, raketa, municije, sve tehnike što su imali i opet džabe. Bez amerike u Europi RUsija bi vratila utjecaj na sve istočno od Berlina. Ovo što piskaraju mediji koji su plačeni za forsiranje agende a ne realnost je nešto sasvim drugo. Eto več 3 godine pišu kako će Ruska ekonomija implodirat , samo što nije...
|
|
Vrh |
|
 |
Cro-realizam
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 10:17 |
|
|
weasel je napisao/la: Lijepo su im Rusi rekli 2008 godine u famoznom memorandumu da to nije stvar ni putina ni vladajuće stranke nego cjelog Ruskog naroda i da nema tog Rusa koji bi prihvatio takvu situaciju.
Ideja je bila da će to uvuči Rusiju u dugi rat u Ukrajini i onda će s ona slomiti, imati novu revoluciju, u Moskvi će se instalirati njihov Zelenski, pa će Kina biti opkoljena sa svih strana. Ali u međuvremenu je Kina industrijski i tehnološki div čiji ratni kapaciteti daleko nadmašuju zapadne, Iran je pred stjecanjem nuklearne bombe, ponašanje Izraela je totalno kompromitiralo Zapad, a ekonomska i migrantska situacija te ideološko ludilo dovode Europe i SAD pred imploziju. SAD gleda kako napraviti neku kontrolu štete, dok je europska elita zadojena ideološkim fanatizmom ko Mađari 1918. kad su odbijali reformu monarhije. Stoga se tu eliu treba zamjeniti nekom pragmatičnijom, ali zasad u Europi to ne ide. Paradoksalno, Anglosaksonci koji su sve zakuhali se prvi nastoje izvući. Trump je u SADu, a Farageu se smiješi UK. Dotle ludi Švabo dovodi predsjednika Blackrocka na čelo.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 10:18 |
|
|
dado1 je napisao/la: weasel je napisao/la: Rusija bi napravila to što je napravila i 2000 godine i 2010 i 2030 i 2050.
Ukrajina neće u nato dok je Ruske države zato što je to njihov vitalni nacionalni interes.
Zapad je guranjem regime change u Ukrajini i pristupanja NATO savezu osudio tu zemlju na pakao.
Lijepo su im Rusi rekli 2008 godine u famoznom memorandumu da to nije stvar ni putina ni vladajuće stranke nego cjelog Ruskog naroda i da nema tog Rusa koji bi prihvatio takvu situaciju. Ukrajina je suverena država, različita od Rusije i Rusija se tu nema šta pitati hoće li Ukrajina u NATO, EU ili gdje god hoće, to je stvar Ukrajinaca. A Rusi su svojim postupanjem prema Ukrajincima još jače gurnuli Ukrajince u ruke Zapada. Ukrajina možda formalno neće biti u EU ili NATO, ali će FAKTIČKI biti čvrsto povezana sa Zapadom i Rusija tu neće imati više nikakav utjecaj, to je prošlo svršeno vrijeme. Jesu suvereni su, to što imaš izbor biti glup ne znači da si osiguran od posljedica gluposti. Može i Hrvatska sutra pokušati uči u vojni savez s Kinom, ipak smo mi suverena zemlja pa ajde zamisli što bi nam amerikanci napravili? I neće Ukrajina nigdje na zapad, rat je izgubljen. Što smiju a što ne smiju će im reći Moskva. I Hrvati bi tako prošli da smo nedaj bože popušili 90.ih. To je gruba i surova realnost, ako je tebi draže vjerovati u bajke slobodno vjeruj...
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 10:20 |
|
|
dado1 je napisao/la: Vi pričate ovdje kao da je Ukrajina napala Rusiju, a zapravo je bilo obratno i to dva puta i to 2014. i 2022. Čovjek bi pomislio da su Ukrajinci nešto naučili iz 2014., a oni opet isto 2022. 
1132 of 2558 - 44.25%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 10:22 |
|
|
dado1 je napisao/la: weasel je napisao/la: Rusija bi napravila to što je napravila i 2000 godine i 2010 i 2030 i 2050.
Ukrajina neće u nato dok je Ruske države zato što je to njihov vitalni nacionalni interes.
Zapad je guranjem regime change u Ukrajini i pristupanja NATO savezu osudio tu zemlju na pakao.
Lijepo su im Rusi rekli 2008 godine u famoznom memorandumu da to nije stvar ni putina ni vladajuće stranke nego cjelog Ruskog naroda i da nema tog Rusa koji bi prihvatio takvu situaciju. Ukrajina je suverena država, različita od Rusije i Rusija se tu nema šta pitati hoće li Ukrajina u NATO, EU ili gdje god hoće, to je stvar Ukrajinaca. E vidiš, točno na tom mjestu, tu su napravili grešku. 
1132 of 2558 - 44.25%
|
|
Vrh |
|
 |
Banya
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2 Postano: 25 vel 2025, 10:23 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2024, 19:58 Postovi: 1744 Lokacija: Hrvatinićev grad Upozorenja: 2
|
Citat: Ukrajina mijenja taktiku, nudi SAD-u minerale iz okupiranih područja: 'Oslobodite ih i podijelit ćemo' https://www.vecernji.hr/vijesti/ukrajin ... mo-1840708Kao kad nemaš para, a ideš uzet auto od nekog lika i kažeš mu: "Ima jedan Ante iz Ramića, dođe mi 20 iljada maraka, uzmi od njega".
_________________ ...and these villages of yours...
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|