|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 71 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
oak
|
Naslov: Re: Stier - reformirani dodrinaš i izdajnik Postano: 01 ožu 2025, 14:04 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: Kako to misliš, neki entitet sa Srbima, nije mi baš jasno ?
Zašto bi pobogu Srbi htjeli nešto tako, kad sami imaju svoj entitet.
Koda on zna kako misli. Evo vidis: Citat: Izlazak iz FBiH formiranje zajednice HB-RS uz mogućnost referenduma o samostalnosti nakon 10 godina. Npr. tako nešto.  Druže Zaba vidiš razlika izmedju nas je da je meni cilj, ideal, san, dočekati HRHB po mogućnosti samostalnu. Tebi je san da je tebi OK i da lijepo živiš, tko hebe ostalo/e, ne? Kao što napisah, prvo se ponuditi našoj braći u RH. Ako neće da podrže potrebno je tražiti druge opcije. Ovo što sam naveo je takodjer jedna od opcija. Čak bih dao Referendum u većinskim hrvatskim općinama: 1. Jeste li za ostanak u ovakvoj FBiH, gdje ste često preglasavani i osnovna politička prava vam se negiraju. 2. Jeste li za osnivanje HB i kao takve činiti federaciju sa RS, sa jasno definiranim pravilima kao i mogućnost razdruživanja nakon 10 godina. Evo kažem ti 80% - 20% bi bilo na opciju broj 2.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oak
|
Naslov: Re: Stier - reformirani dodrinaš i izdajnik Postano: 01 ožu 2025, 14:07 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: Ne vjerujem da bi Srbi pristali na nešto tako, čak i kad bi to teoretski bilo moguće. Naravno da bi, svaka nacija bi pristala na proširenje teritorija i jačanje svoje pozicije. Naravno da od toga nema ništa, ali tako treba prema Stieru o sličnim nastupati da im ne pada na pamet više nas utapati u nekakve zajednice u koje ne želimo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
alh84001
|
Naslov: Re: Stier - reformirani dodrinaš i izdajnik Postano: 01 ožu 2025, 14:33 |
|
|
weasel je napisao/la: Ma klasicni gen x euroatlantist cuckservative koji se ne snalazi vise u novim okolnostima. U penziju ga saljite, javljaj centrali Opcenito cijelu hrvatsku desnicu ce trebati poslati u ropotarnicu povijesti - pod uvjetom da se nesto slicno dogodi u Srbiji. Uzmimo da RS ode Srbiji i HB ili FBiH Hrvatskoj - imas problem krajine sa 500k+ Srba, i tu ce trebati ozbiljnosti i sa Srpske i sa Hrvatske strane da to funkcionira prosperitetno i za jedne i za druge. Hrvatskoj ce biti problem prisutnost Vojske Srbije tamo (jasno iz samog pogleda na kartu), ali i Srbima tamo ce biti problem sto su okruzeni sa svih strana Hrvatskom. I jedni i drugi imaju tu traumaticna iskustva iz nedavne proslosti. Trebat ce lideri i na jednoj i na drugoj strani koji mogu napraviti ono sto su Njemacka i Francuska napravile. Meni osobno, kao nekom tko je porijeklom iz hrvatskog kraja blizu Banja Luke, to ne bi smetalo. Pogotovo kad se dovrsi novi prelaz kod Gradiske i Banja Luka bude spojena autocestom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Banya
|
Naslov: Re: Stier - reformirani dodrinaš i izdajnik Postano: 01 ožu 2025, 14:36 |
|
|
alh84001 je napisao/la: weasel je napisao/la: Ma klasicni gen x euroatlantist cuckservative koji se ne snalazi vise u novim okolnostima. U penziju ga saljite, javljaj centrali Opcenito cijelu hrvatsku desnicu ce trebati poslati u ropotarnicu povijesti - pod uvjetom da se nesto slicno dogodi u Srbiji. Uzmimo da RS ode Srbiji i HB ili FBiH Hrvatskoj - imas problem krajine sa 500k+ Srba, i tu ce trebati ozbiljnosti i sa Srpske i sa Hrvatske strane da to funkcionira prosperitetno i za jedne i za druge. Hrvatskoj ce biti problem prisutnost Vojske Srbije tamo (jasno iz samog pogleda na kartu), ali i Srbima tamo ce biti problem sto su okruzeni sa svih strana Hrvatskom. I jedni i drugi imaju tu traumaticna iskustva iz nedavne proslosti. Trebat ce lideri i na jednoj i na drugoj strani koji mogu napraviti ono sto su Njemacka i Francuska napravile. Meni osobno, kao nekom tko je porijeklom iz hrvatskog kraja blizu Banja Luke, to ne bi smetalo. Pogotovo kad se dovrsi novi prelaz kod Gradiske i Banja Luka bude spojena autocestom. Preuveličava se taj problem blizine Banje Luke Zagrebu... Pa Ilok je bliže Beogradu, nego, primjerice Gradiška Zagrebu. Srbi od toga nikad nisu pravili problem, ali eto nama je. Danas to ne predstavlja nikakav značaj. Srbi dalekometne rakete mogu poslat i iz Niša. Ako je do toga. To je nikakav argument u raspravi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
alh84001
|
Naslov: Re: Stier - reformirani dodrinaš i izdajnik Postano: 01 ožu 2025, 14:53 |
|
|
|
Ne radi se tu o direktnim napadima na Zagreb i slicno. Ali ako imas prakticki enklavu usred teritorija, to moze biti ili prilika za jacanje odnosa ili za razne incidente i destabilizaciju, sto poslije mogu koristiti i vanjski igraci za svoje ciljeve. Recimo, ako Srbija odluci tamo pojacati vojno prisustvo, mozes ti govoriti koliko hoces da se to preuvelicava, ali onda i HR mora s 'vanjske' strane proporcionalno odgovoriti - sto znaci ulaganje resursa, vremena, medijskog prostora i 'mindsharea' u potpuno bespotrebne aktivnosti, i s jedne i s druge strane. Isto tako, to znaci da si puno ukljuceniji u dogadjanja u Srbiji jer puno vise utjecu i na tebe - a to taman kad smo ih se rijesili, i bavimo se sami sobom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Stier - reformirani dodrinaš i izdajnik Postano: 01 ožu 2025, 14:56 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32 Postovi: 7036 Lokacija: Izvan sebe
|
potocnj je napisao/la: Ili su možda sve teorije da nas drže u ovom stanju točne - ne žele muslimansku državu u Europi.
Možda nas samo sprječava da napravimo nešto ludo što će Europa onda skršit a nama ostavit problem jer bi više toga bilo centralizirano.
Teško je reći, ali ni Čović nije skočio na priliku da priča o trećem entitetu, ni Plenković, ni Milanović nisu takvo šta izjavljivali. Nitko od političara zapravo.
Ni meni ne paše što je bacio vodu na tinjajući plamićak nade, ali možda jednostavno nije trenutak za to.
Neću ga prozvati izdajnikom zbog toga, jer nemam sve informacije.
Europa ne može ruse zaustaviti da uzimaju dio Ukrajine, ali sigurno može Hrvatsku spriječiti da intervenira u BiH, ako bi to bilo protivno željama jakih članica EU.
Najgore bi bilo kada bismo pokrenuli priču o tom trećem entitetu pa pokleknuli da ga ne ostvarimo. To je jednostavno, svi nasi su pon tom pitanju sterilizirani.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Stier - reformirani dodrinaš i izdajnik Postano: 02 ožu 2025, 01:04 |
|
|
|
Dvije stvari.
Prvo, nama treba koridor 5c, jer nam spaja krakove. Ilok je špic u Srbiji dugačak 20ak km, ali to je ostatak, nekoć je hr. bila u pola Beograda, do Zemuna. Oni se nemaju razloga žaliti. RS u Pounju je malo deblji problem od hrvatskog Srijema do Zemuna.
Drugo... Treba posložiti Samoupravu 2. Dakle, kad se Srbi odvoje, preuzeti vlast i organizirati teritorij. A onda lagano, jednu po jednu, eliminirati muslimanske enklave unutar našeg ozemlja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Fullback
|
Naslov: Re: Stier - reformirani dodrinaš i izdajnik Postano: 02 ožu 2025, 02:25 |
|
|
|
Zapadni RS je teško branjiv teritorij u situaciji kad je federacija u ovom ili onom obliku pripojena Hrvatskoj, početne pozicije su im poluokruženje.
A samo dovođenje tog pitanja na stol je dokaz da Hrvatska i Srbija još imaju neriješene račune, barem podsvjesno. Oni što neki kažu da Istočni Srijem ne treba spominjati su isti oni kojima ne smeta kada mađarska vlada prije par dana kaže kako su prije 107 godina ostali bez mađarske luke Rijeke.
_________________ Made his money killin' commies didn't ever wanna quit.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Fullback
|
Naslov: Re: Stier - reformirani dodrinaš i izdajnik Postano: 02 ožu 2025, 02:28 |
|
|
Ceha je napisao/la: Dvije stvari.
Prvo, nama treba koridor 5c, jer nam spaja krakove. Ilok je špic u Srbiji dugačak 20ak km, ali to je ostatak, nekoć je hr. bila u pola Beograda, do Zemuna. Oni se nemaju razloga žaliti. RS u Pounju je malo deblji problem od hrvatskog Srijema do Zemuna.
Drugo... Treba posložiti Samoupravu 2. Dakle, kad se Srbi odvoje, preuzeti vlast i organizirati teritorij. A onda lagano, jednu po jednu, eliminirati muslimanske enklave unutar našeg ozemlja. Stvari koje su nekad bile nezamislive su danas politička realnost, nije teško zamisliti otvoreni sukob Europe s islamom kada će biti prihvatljivo reći "ili odbaci sotonizam ili pravac bliski istok"... a za ovo se kritična masa skoro dosegla.
_________________ Made his money killin' commies didn't ever wanna quit.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Stier - reformirani dodrinaš i izdajnik Postano: 02 ožu 2025, 06:14 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 9097 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Ceha je napisao/la: Načelno, slažem se da je previše trulež kod nas i da ima svakakvih Granićevaca, ali...
Ja isto ne bi dao muslimanima treći entitet, podijelio bih BiH između RH i Srbije. E sad, kako to izvesti, druga je priča... Pravna osnova postoji. Zove se konfederacija
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Stier - reformirani dodrinaš i izdajnik Postano: 02 ožu 2025, 16:27 |
|
|
Fullback je napisao/la: Ceha je napisao/la: Dvije stvari.
Drugo... Treba posložiti Samoupravu 2. Dakle, kad se Srbi odvoje, preuzeti vlast i organizirati teritorij. A onda lagano, jednu po jednu, eliminirati muslimanske enklave unutar našeg ozemlja. Stvari koje su nekad bile nezamislive su danas politička realnost, nije teško zamisliti otvoreni sukob Europe s islamom kada će biti prihvatljivo reći "ili odbaci sotonizam ili pravac bliski istok"... a za ovo se kritična masa skoro dosegla. Sve pet. Ali to vrijeme još nije došlo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Stier - reformirani dodrinaš i izdajnik Postano: 02 ožu 2025, 16:58 |
|
|
Banya je napisao/la: neretvanin je napisao/la: Višnja Starešina danas u svom članku ista baljezganja kao Stier. tzv. "srpska zamka 3.entiteta". Imaš li poveznicu na članak? Bilo jučer u Slobodnoj. Ma, iznimno cijenim gospođu Višnju, ta njezina bojazan od utjecaja Rusije i Turske čak i ima neke logike ako se razmišlja izvan lokalnih okvira, ali mislim da je ta bojazan predimenzionirana. Ali, čak i da ta bojazan nije pretjerana, zašto bi se to opet prelamalo preko naših leđa. Kad bi i došlo do sinkroniziranog rusko-turskog pokušaja destabilizacije Europe, kao da bi malobrojni Hrvati u BiH to mogli spriječiti. Znači, to je ta logika, kao, ne treba nam entitet da Rusija i Turska ne bi imale preveliki utjecaj. A gdje je ta logika da samo preko Hrvata se može neki zapadni utjecaj u BiH, kad nas taj isti zapad redovito gazi. Što bi onda bilo da Hrvata uopće nema u BiH, tko bi onda zastupao interese zapada, a politika tog istog zapada i radila na tome da devastiraju Hrvate u BiH. Osim toga, ne vjerujem da su Srbi opterećeni s tim kako da zeznu Hrvatsku i Hrvate u BiH, već se isključivo bave sobom i svojim problemima, jer da to žele kao što vjeruju Stier, Picula i gospođa Višnja, oni bi to mogli i sad u dogovoru s Bošnjacima. Toj nekakvoj konspiraciji rusko-srpskog pa i turskog svijeta, čak i kad bi zbilja postojala, ne može se spriječiti žrtvovanjem Hrvata u BiH po ne znam koji put. Ako takva konspiracija zbilja postoji, samo bi mogla dovest do još bržeg iseljavanja i nestanka Hrvata a što bi onda svi oni koji se boje utjecaja Rusije i Turske, kad bi umjesto na Ivan Planini, taj utjecaj došao do Metković i Neuma.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Stier - reformirani dodrinaš i izdajnik Postano: 02 ožu 2025, 17:38 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Ceha je napisao/la: Načelno, slažem se da je previše trulež kod nas i da ima svakakvih Granićevaca, ali...
Ja isto ne bi dao muslimanima treći entitet, podijelio bih BiH između RH i Srbije. E sad, kako to izvesti, druga je priča... Pravna osnova postoji. Zove se konfederacija Zašto misliš da itko želi vidjeti ISIL između RH i Srbije. Konfederiran, ili ne?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
snowflake
|
Naslov: Re: Stier - reformirani dodrinaš i izdajnik Postano: 02 ožu 2025, 19:30 |
|
|
|
Stier otkad je postao izvjestitelj za BiH ne odstupa ni centimetra od pravovjernog EU kursa. Ne mislim da nužno govori svoje ili Plenkovićevo mišljenje, već da je ovo ono što se smatra pravovjernom EU linijom. Moram reći da sam se nadala da će oko nekih inicijativa biti hrabriji jer mu je oko bošnjačkog unitarizma sve jasno. I on i Plenković su stajali iza prve rezolucije Europskog parlamenta o BiH još kao europski parlamentarci. Kažem, imam osjećaj da otkako je preuzeo funkciju nastoji biti hiperpolitičkikorektan europski birokrat. Što je čudno jer sam ga zapamtila kao jednog od rijetkih hadezeovaca koji ima svoje ja i ne boji ga se izraziti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Stier - reformirani dodrinaš i izdajnik Postano: 02 ožu 2025, 21:48 |
|
|
 Evo, javio se još jedan botaničar.  Je li ikad itko od svih tih silnih stratega i analitičara, zapravio pitao Hrvate u BiH što misle o svojoj sudbini i kako bi dalje gradili svoju budućnost. Nasilno guranje Hrvata u BiH u nekakvo zajedništvo i savezništvo s našim najvećim dušmanima, samo će još više probudit revolt. Evo, ja osobno simpatiziram Dodika više od većine hrvatskih političara.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Banya
|
Naslov: Re: Stier - reformirani dodrinaš i izdajnik Postano: 02 ožu 2025, 21:50 |
|
|
|
Karamarko turska pizda... Mutavac mesićev... Najbolji dan u Hrvatskoj od 1995. godine je pad njegove ustaške vlade.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Stier - reformirani dodrinaš i izdajnik Postano: 02 ožu 2025, 22:04 |
|
|
|
Najveći i jedini uspjeh Karamarkove vlade u gdje je on bio tek pobočnik, bilo je to što je Hasanbegović uklonio ime trga Maršala Tita, ili je to Bandić pod njegovim pritiskom.
Ta neoustašija i njihovi vlažni snovi o cvijeću i granici na Drini, trebali bi se tretirat kao mentalni poremećaj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Stier - reformirani dodrinaš i izdajnik Postano: 04 ožu 2025, 18:50 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 9097 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Ceha je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: Pravna osnova postoji. Zove se konfederacija
Zašto misliš da itko želi vidjeti ISIL između RH i Srbije. Konfederiran, ili ne? Zato što se posijano zlo mora kontrolirati. Afganistan je čisti primjer toga.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Stier - reformirani dodrinaš i izdajnik Postano: 04 ožu 2025, 19:31 |
|
|
snowflake je napisao/la: Stier otkad je postao izvjestitelj za BiH ne odstupa ni centimetra od pravovjernog EU kursa. Ne mislim da nužno govori svoje ili Plenkovićevo mišljenje, već da je ovo ono što se smatra pravovjernom EU linijom. Moram reći da sam se nadala da će oko nekih inicijativa biti hrabriji jer mu je oko bošnjačkog unitarizma sve jasno. I on i Plenković su stajali iza prve rezolucije Europskog parlamenta o BiH još kao europski parlamentarci. Kažem, imam osjećaj da otkako je preuzeo funkciju nastoji biti hiperpolitičkikorektan europski birokrat. Što je čudno jer sam ga zapamtila kao jednog od rijetkih hadezeovaca koji ima svoje ja i ne boji ga se izraziti. Sjećam se, gledajući TV, izbornu noć kada je KGK pobijedila, a Stier 3 koraka iza nje brzim hodom korača, držeći ovako ruke, ali bez kažiprsta da se prikrije trokut. A palci su bili ukočeni i ne ovako labavi. Već čisti trokut. Sve dok je gledao izravno u glavnu kameru preko ramena KGK. I to u više različitih kadrova i intervjua. 
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Stier - reformirani dodrinaš i izdajnik Postano: 04 ožu 2025, 21:11 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la:  Evo, javio se još jedan botaničar.  Je li ikad itko od svih tih silnih stratega i analitičara, zapravio pitao Hrvate u BiH što misle o svojoj sudbini i kako bi dalje gradili svoju budućnost. Nasilno guranje Hrvata u BiH u nekakvo zajedništvo i savezništvo s našim najvećim dušmanima, samo će još više probudit revolt. Evo, ja osobno simpatiziram Dodika više od većine hrvatskih političara. Ubijte vi mene ako on sastavlja te postove na profilu. Mislim, nivo inteligencije je uvjerljiv, ali nisam dobio dojam da je toliko elokventan iz onih godina dok je bio predsjednik HDZ-a. Čovjek se borio da na aktualnom satu u saboru pročita pitanje s papira.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Stier - reformirani dodrinaš i izdajnik Postano: 11 lip 2025, 19:01 |
|
|
https://www.facebook.com/share/p/1Aipb27iXN/Znate li da su Tonino Picula, Davor Ivo Stier i Andrej Pelenković glede politike prema BiH - istomišljenici? Da su u euRopskpm parlamentu bili "intimusi"? A znate li da je Tonino Picula, (kao mvp u Vladi izdajnika Ivice Račana), bio, (u sprezi s Robertom Barryem i Wolfgangom Petritschem) glavni egzekutor konstitutivnosti hrvatskog naroda u BiH? "Imam kopiju pisma koje je Robert Barry uputio Toninu Piculi u kojemu traži da RH "amputira" Hrvate u BiH, prestane im pomagati, davati potporu, da se pooštri granicni režim, ... I pu o toga još. Odgovor Picule nemam, ali, sve što je Barry tražio." " https://www.facebook.com/share/p/1Frz4gZgZ6/Davor Ivo Stier. Hrvat kojega hvali "političko Sarajevo". A koga oni hvale ... "Nešto nekima previše svašta smeta"! Iz ove rečenice se puno toga može isčitati, ali se malo može razumjeti. Ne, Stier nije ODJEDNOM problematičan. On je to od uvijek. Nije DOŠAO u RH nego je DOVEDEN. Od tada pa do fanas, ništa korisno nije učinip za RH. Ni intelektualnim niti praktičnim radom ili djelovanjem. Za sebe jest. "Nema repova ..."! To je vjerojatno točno. Ali nema ni djela. U drugo neću ulaziti (niti sam tako nešto implicirao), ali od kako se počeo baviti BiH problematikom, i postao "ekspert", nanio je puno štete Hrvatima u BiH. Ne koliko njegov intimus Tonino Picula, ali ni puno manje. Činjenica da zajedno s Piculom, (koji je izravni egzekutor hrvatske konstitutivnosti u BiH, za što imam dokaze), radi na projektima "zapadnog balkana", da je dogurao do izvjestitelja EP za BiH i Kosovo i time nam (Hrvatima) "osigurao zaštitu interesa i vezao ruke za poduzimanje drugih inicijativa), dok u stvarnosti radi za interese najjačih u euRopskoj uniji, a oni se ne podudaraju s interesima Hrvata u BiH. Uz sve to, pojma nema o stvarnim problemima hrvatskog naroda u BiH. I zbpg svega toga bi trebao biti "sveta krava"? Za mene ne. Može biti samo (muška) krava. Obična. BiH NIJE "onakva kakvu su uredili 1995. u Americi. I to već skoro 25 godina. I nije problem što tp Vi ne znate, problem je što to ne zna ni Stier, koji se predstavlja ekspertom za BiH. A jedan od većih krivaca za to što je DS grubo (u svom meritumu) promjenjen od 1995. - 2003. je baš Stierov intimus Tonino Picula. Sve što sam napisao mogu dokazati, godinama sam se bavio DS i problematikom Hrvata u BiH, zaključno sa Hrvatskom Samoupravom. Nikoga ne mrzim, Stiera osobno ne poznajem, ali ću, dok mogu tipkati i imam gdje objaviti, "prokazati" bilo koga tko radi protiv interesa mog naroda. Lipi Vam pozdrav."
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Roko987 i 104 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|