|
|
Stranica: 19/19.
|
[ 474 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 19:32 |
|
|
vjekoslava je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: Perune jel ti treba baždariti brojčanik?
Uklizuješ nam sa četničkom propagandom ili je ovo omaška,... Nije omaška, krvari dok piše. Da ne spominjem svetost i usporedbu da posavljacima treba dati onoliko koliko imaju Srbi u Hrvatskoj. No hvatam se za udicu namjerno. Samo da podržim hrabre Drvarčane. Pa i ti si malo kontradiktorna, ranije pišeš da podržaješ kokarde a sad meni spočitavaš nešto. Ja sam jasno rekao da nemam ništa protiv tradicionalnih simbola srpskog naroda, ali mi smeta četnikovanje u Federaciji, međutim, svejedno mi je za četnikovanje u Republici Srpskoj i što rade u svom dvorištu. Nikako mi nije jasno, tebi ne smetaju kokarde u Grahovu i Drvaru, otvoreno kažeš da to podržavaš, a s druge strane smetaju ti kokarde tamo gdje im je mjesto i gdje na to imaju potpuno pravo u Republici Srpskoj.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 19:36 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 21649 Lokacija: među zvijezdama
|
vjekoslava je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Ma ne radi se o tome da li je napeto ili ne. Nego ovakve anomalije treba sankcionirati odmah i bez ikakvih opravdanja “Eto malo Srbuju”.
Mislim ove spodobe su i četrdesetih ubijale a bogami i devedesetih ponovile.
Zašto kažnjavati slavljenike?Nisu nikog napadali. Samo nek se vesele u svom.Nitko od ovih što slave nije ubijao četrdesetih. Ne bi se smjele isticati ni turske zastave pa ih se nađe kojekuda. Zato sto cetnikovanje nije nikakvo srbovanje ni slavljenje vjerskog praznika. Ja ne znam šta je s vama, da previđate svjesno ovu anomaliju. Sto se tiče turskih zastava i to treba kažnjavati.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 19:44 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26 Postovi: 18013 Lokacija: Drina je na granici!
|
vjekoslava je napisao/la: Zašto kažnjavati slavljenike?Nisu nikog napadali. Samo nek se vesele u svom.Nitko od ovih što slave nije ubijao četrdesetih. Ne bi se smjele isticati ni turske zastave pa ih se nađe kojekuda. - Nekako mi njihov stajling nedoljivo podsjeća na onaj koji je klao i Srbe u drugom svjetskom ratu, a u ratovima 90tih Hrvate, Bošnjake i Albance. Kakva se poruka šalje? - Za 15 godina su nove četrdesete, taman će do tada poludjeti i biti spremni za nova klanja.
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 20:01 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Zašto kažnjavati slavljenike?Nisu nikog napadali. Samo nek se vesele u svom.Nitko od ovih što slave nije ubijao četrdesetih. Ne bi se smjele isticati ni turske zastave pa ih se nađe kojekuda. Zato sto cetnikovanje nije nikakvo srbovanje ni slavljenje vjerskog praznika. Ja ne znam šta je s vama, da previđate svjesno ovu anomaliju. Sto se tiče turskih zastava i to treba kažnjavati. Što se tiče turskih zastava, treba bit objektivan, pa ako Hrvati i Srbi mogu koristit zastave njihovih matičnih država, onda i Muslimani imaju potpuno pravo koristit zastave Turske u njihovim kantonima.
|
|
Vrh |
|
 |
vjekoslava
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 20:41 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Nije omaška, krvari dok piše. Da ne spominjem svetost i usporedbu da posavljacima treba dati onoliko koliko imaju Srbi u Hrvatskoj. No hvatam se za udicu namjerno. Samo da podržim hrabre Drvarčane. Pa i ti si malo kontradiktorna, ranije pišeš da podržaješ kokarde a sad meni spočitavaš nešto. Ja sam jasno rekao da nemam ništa protiv tradicionalnih simbola srpskog naroda, ali mi smeta četnikovanje u Federaciji, međutim, svejedno mi je za četnikovanje u Republici Srpskoj i što rade u svom dvorištu. Nikako mi nije jasno, tebi ne smetaju kokarde u Grahovu i Drvaru, otvoreno kažeš da to podržavaš, a s druge strane smetaju ti kokarde tamo gdje im je mjesto i gdje na to imaju potpuno pravo u Republici Srpskoj. Reciprocitet.  Stoga naprijed i Geahovo i Drvar i svakojake zastave.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Grahovo Postano: 12 sij 2025, 20:44 |
|
|
Neka mašu čime god hoće dok imaju 0 rođenih i 100 umrlih godišnje u mjestu od manje od 2000 stanovnika.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
vjekoslava
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 20:46 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Zašto kažnjavati slavljenike?Nisu nikog napadali. Samo nek se vesele u svom.Nitko od ovih što slave nije ubijao četrdesetih. Ne bi se smjele isticati ni turske zastave pa ih se nađe kojekuda. Zato sto cetnikovanje nije nikakvo srbovanje ni slavljenje vjerskog praznika. Ja ne znam šta je s vama, da previđate svjesno ovu anomaliju. Sto se tiče turskih zastava i to treba kažnjavati. Upireš li prstom i na mudžahedine u BiH?
|
|
Vrh |
|
 |
vjekoslava
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 20:47 |
|
|
MiB je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Zašto kažnjavati slavljenike?Nisu nikog napadali. Samo nek se vesele u svom.Nitko od ovih što slave nije ubijao četrdesetih. Ne bi se smjele isticati ni turske zastave pa ih se nađe kojekuda. - Nekako mi njihov stajling nedoljivo podsjeća na onaj koji je klao i Srbe u drugom svjetskom ratu, a u ratovima 90tih Hrvate, Bošnjake i Albance. Kakva se poruka šalje? - Za 15 godina su nove četrdesete, taman će do tada poludjeti i biti spremni za nova klanja. Ne slažem se. Neće u novi rat ali slavlje im ne treba ometati.
|
|
Vrh |
|
 |
vjekoslava
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 20:53 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Zato sto cetnikovanje nije nikakvo srbovanje ni slavljenje vjerskog praznika. Ja ne znam šta je s vama, da previđate svjesno ovu anomaliju. Sto se tiče turskih zastava i to treba kažnjavati.
Što se tiče turskih zastava, treba bit objektivan, pa ako Hrvati i Srbi mogu koristit zastave njihovih matičnih država, onda i Muslimani imaju potpuno pravo koristit zastave Turske u njihovim kantonima. Srbi ne mašu zastavom u svom kantonu. Smijam li ja okačiti hrvatsku i izraelsku? Na svoju kuću? U tuđem kantonu? Kao hrabri Grahovljani i Drvarčani?
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 12 sij 2025, 21:18 |
|
|
vjekoslava je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Zato sto cetnikovanje nije nikakvo srbovanje ni slavljenje vjerskog praznika. Ja ne znam šta je s vama, da previđate svjesno ovu anomaliju. Sto se tiče turskih zastava i to treba kažnjavati.
Upireš li prstom i na mudžahedine u BiH? U teoriji bi svi konstitutivni narodi na prostoru cjele BiH trebali imati potpuno jednaka prava na njegovanje svojih kulturnih i vjerskih običaja, kako je to u praksi ne znam. Ali ti mješaš kruške i jabuke ili namjerno spinuješ, jedno su simboli nekog naroda a drugo su neprimjereni simboli koji potiču netrepeljivost i mržnju. To što Srbi mašu četničkim simbolima, jednako je kao da Hrvati mašu ustaškim a Muslimani ISILovski simbolima, to je ekstremizam, druga stvar su zastave konstitutivnih naroda kao i zastave matičnih država, Hrvatske, Srbije i Turske.
|
|
Vrh |
|
 |
Sokolić
|
Naslov: Re: Pravoslavni Božić u Grahovu uz kokarde i četničku kostimografiju Postano: 16 sij 2025, 01:00 |
|
|
MiB je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Zašto kažnjavati slavljenike?Nisu nikog napadali. Samo nek se vesele u svom.Nitko od ovih što slave nije ubijao četrdesetih. Ne bi se smjele isticati ni turske zastave pa ih se nađe kojekuda. - Nekako mi njihov stajling nedoljivo podsjeća na onaj koji je klao i Srbe u drugom svjetskom ratu, a u ratovima 90tih Hrvate, Bošnjake i Albance. Kakva se poruka šalje? - Za 15 godina su nove četrdesete, taman će do tada poludjeti i biti spremni za nova klanja. Na stranu šta bidu nan zagorčali život eliminirali bismo ih relativno brzo, ali problem nan je što bidu se jamačno umišale Engleska i Francuska na srpskoj strani.
|
|
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: Grahovo Postano: 16 sij 2025, 01:34 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Neka mašu čime god hoće dok imaju 0 rođenih i 100 umrlih godišnje u mjestu od manje od 2000 stanovnika. Long story short.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Grahovo Postano: 16 vel 2025, 00:36 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26 Postovi: 18013 Lokacija: Drina je na granici!
|
Robert Dacešin posjetio GRAD DUHOVA u Bosni i Hercegovini!
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
shodan
|
Naslov: Re: Grahovo Postano: 16 vel 2025, 05:26 |
|
|
Wow samo 1000 ljudi. Tu opcinu treba zatvoriti
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Grahovo Postano: 16 vel 2025, 14:36 |
|
|
Realno, to je sjeverno Livno. To bi tako i bilo da se tu nije rodio Gavrilo Princip... Trebalo bi i Drvar pripojiti Glamoču, samo da ovi još malo izumru. Tropolje; Livno, Glamoč i TG, a Kupres ima općinu jer je na brdima 
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Grahovo Postano: 17 vel 2025, 22:11 |
|
|
Ceha je napisao/la: Realno, to je sjeverno Livno. To bi tako i bilo da se tu nije rodio Gavrilo Princip... Trebalo bi i Drvar pripojiti Glamoču, samo da ovi još malo izumru. Tropolje; Livno, Glamoč i TG, a Kupres ima općinu jer je na brdima  Pa, veći je Drvar od Glamoča, dok je Grahovo bliže Drvaru nego Livnu, pa tako možda Grahovo da postane mjesna zajednica Drvara. Ma ne treba se veselit ničijem izumiranju, umjesto toga, vodit pragmatičnu politiku. Te općine su ostale izvan Republike Srpske i u slučaju secesije Republike Srpske, ne vjerujem da će se Srbi kockat s granicama Republike Srpske koje su za njih svetinja, tako da Srbi tih općina trebaju bit svjesni da su zaglavili tu gdje jesu. Njima smeta šahovnica na policiji, smetala im je izgradnja katoličke crkve, s druge strane i županija se malo odnosi maćehinski prema tim općinama. Ali, ako bi se vodila pragmatična politika prema stanovnicima tih općina, a Čović i Dodik bi mogli kad bi htjeli puno napravit po tom pitanju, te kad bi se tim ljudima malo olakšao život, da se ne osjećaju kao osuđenici, već da imaju nekakve prednosti zbog toga što su Herceg- Bosanskoj županiji, možda bi se postiglo puno više nego nekakvim međusobnim antagoniziranjem. Možda bi upravo te općine mogli bit nekakav pilot projekat suradnje i konstruktivne srpske i hrvatske politike u BiH. Mislim da Srbi barem u Drvaru, imaju takav politički komoditet kakav sigurno ne bi imali da su završili recimo u Unsko- Sanskom kantonu, jer bi do sad imali barem dvije džamije u Drvaru, niti bi Bošnjaci blagonaklono gledali na zastave Srbije i Srpske, bez obzira što bi ih bilo manjina. Drvarski Srbi bi sigurno imali puno više problema da su završili u USK i da je broj Bošnjaka u Drvaru barem koliko trenutno ima Hrvata u Drvaru, s tim da su mnogi od tih preostalih Hrvata uglavnom iz Vareša koji sa simpatijama gledaju na Srbe zbog odličnog srpsko-hrvatskog odnosa u Varešu. Međusobni antagonizam ne koristi nikome, pa tako bi Srbi iz D-G-G trebali malo više imat obzira i poštivanja prema županiji u kojoj su završili a županija bi morala učinit više da se na tim područjima stvaraju uvjeti dostojni za normalan život, a svako tjeranje inata ne koristi nikome već isključivo Bošnjacima. Ako Srbi iz DGG imaju sva moguća kulturna, vjerska, nacionalna, obrazovna prava, te pored toga kad bi imali ekonomsku, socijalni i zdravstvenu sigurnost, onda bi im valjda trebalo bit svejedno jesu li u Srpskoj ili Herceg - Bosni, ako ne bi imali nikakve razlike u kojoj administrativnoj jedinici se nalaze, ali, onda se ne bi trebali postavit neprijateljski prema Hrvatima, županiji i tjeranjem nekakvog inata. A možda i maćehinski odnos županije prema tim općinam nije neka smišljena politika, možda je to tek odjek općeg siromaštva te županije pa se to onda prelama upravo prema onima koji su od samog starta postavili se tako kao da su okupirani i čekaju nekakvo oslobođenje, pa onda, zašto pomagat nekoga tko te i onako ne voli i smatra te neprijateljom.
|
|
Vrh |
|
 |
zrtvasvihrezimaa
|
Naslov: Re: Grahovo Postano: 17 vel 2025, 22:43 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: Ceha je napisao/la: Realno, to je sjeverno Livno. To bi tako i bilo da se tu nije rodio Gavrilo Princip... Trebalo bi i Drvar pripojiti Glamoču, samo da ovi još malo izumru. Tropolje; Livno, Glamoč i TG, a Kupres ima općinu jer je na brdima  Pa, veći je Drvar od Glamoča, dok je Grahovo bliže Drvaru nego Livnu, pa tako možda Grahovo da postane mjesna zajednica Drvara. Ma ne treba se veselit ničijem izumiranju, umjesto toga, vodit pragmatičnu politiku. Te općine su ostale izvan Republike Srpske i u slučaju secesije Republike Srpske, ne vjerujem da će se Srbi kockat s granicama Republike Srpske koje su za njih svetinja, tako da Srbi tih općina trebaju bit svjesni da su zaglavili tu gdje jesu. Njima smeta šahovnica na policiji, smetala im je izgradnja katoličke crkve, s druge strane i županija se malo odnosi maćehinski prema tim općinama. Ali, ako bi se vodila pragmatična politika prema stanovnicima tih općina, a Čović i Dodik bi mogli kad bi htjeli puno napravit po tom pitanju, te kad bi se tim ljudima malo olakšao život, da se ne osjećaju kao osuđenici, već da imaju nekakve prednosti zbog toga što su Herceg- Bosanskoj županiji, možda bi se postiglo puno više nego nekakvim međusobnim antagoniziranjem. Možda bi upravo te općine mogli bit nekakav pilot projekat suradnje i konstruktivne srpske i hrvatske politike u BiH. Mislim da Srbi barem u Drvaru, imaju takav politički komoditet kakav sigurno ne bi imali da su završili recimo u Unsko- Sanskom kantonu, jer bi do sad imali barem dvije džamije u Drvaru, niti bi Bošnjaci blagonaklono gledali na zastave Srbije i Srpske, bez obzira što bi ih bilo manjina. Drvarski Srbi bi sigurno imali puno više problema da su završili u USK i da je broj Bošnjaka u Drvaru barem koliko trenutno ima Hrvata u Drvaru, s tim da su mnogi od tih preostalih Hrvata uglavnom iz Vareša koji sa simpatijama gledaju na Srbe zbog odličnog srpsko-hrvatskog odnosa u Varešu. Međusobni antagonizam ne koristi nikome, pa tako bi Srbi iz D-G-G trebali malo više imat obzira i poštivanja prema županiji u kojoj su završili a županija bi morala učinit više da se na tim područjima stvaraju uvjeti dostojni za normalan život, a svako tjeranje inata ne koristi nikome već isključivo Bošnjacima. Ako Srbi iz DGG imaju sva moguća kulturna, vjerska, nacionalna, obrazovna prava, te pored toga kad bi imali ekonomsku, socijalni i zdravstvenu sigurnost, onda bi im valjda trebalo bit svejedno jesu li u Srpskoj ili Herceg - Bosni, ako ne bi imali nikakve razlike u kojoj administrativnoj jedinici se nalaze, ali, onda se ne bi trebali postavit neprijateljski prema Hrvatima, županiji i tjeranjem nekakvog inata. A možda i maćehinski odnos županije prema tim općinam nije neka smišljena politika, možda je to tek odjek općeg siromaštva te županije pa se to onda prelama upravo prema onima koji su od samog starta postavili se tako kao da su okupirani i čekaju nekakvo oslobođenje, pa onda, zašto pomagat nekoga tko te i onako ne voli i smatra te neprijateljom. Treba im jebat mater. Kada bi imali tu moć protjerali bi vas to malo što vas je preostalo u Drvaru. DGG je jedini primjer gdje je nakon Dejtona došlo do promjene nacionalne strukture. I to isključivo zbog hdzeove korumpiranosti i indolentnosti.
|
|
Vrh |
|
 |
zrtvasvihrezimaa
|
Naslov: Re: Grahovo Postano: 17 vel 2025, 22:50 |
|
|
I tko i što to treba da im daje. Žive i rade normalno, imaju imućnih pojedinaca, kao i u bilo kojem drugom mjestu u BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Grahovo Postano: 17 vel 2025, 22:57 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: Pa, veći je Drvar od Glamoča, dok je Grahovo bliže Drvaru nego Livnu, pa tako možda Grahovo da postane mjesna zajednica Drvara.
Grahovo je bilo dio Livna, a ne Drvara. U Glamoču ima više Hrvata nego u Drvaru, mlađa je populacija, općenito. Perun_Velež je napisao/la: Ma ne treba se veselit ničijem izumiranju, umjesto toga, vodit pragmatičnu politiku.
Te općine su ostale izvan Republike Srpske i u slučaju secesije Republike Srpske, ne vjerujem da će se Srbi kockat s granicama Republike Srpske koje su za njih svetinja, tako da Srbi tih općina trebaju bit svjesni da su zaglavili tu gdje jesu.
Njima smeta šahovnica na policiji, smetala im je izgradnja katoličke crkve, s druge strane i županija se malo odnosi maćehinski prema tim općinama.
Ali, ako bi se vodila pragmatična politika prema stanovnicima tih općina, a Čović i Dodik bi mogli kad bi htjeli puno napravit po tom pitanju, te kad bi se tim ljudima malo olakšao život, da se ne osjećaju kao osuđenici, već da imaju nekakve prednosti zbog toga što su Herceg- Bosanskoj županiji, možda bi se postiglo puno više nego nekakvim međusobnim antagoniziranjem.
Možda bi upravo te općine mogli bit nekakav pilot projekat suradnje i konstruktivne srpske i hrvatske politike u BiH.
Mislim da Srbi barem u Drvaru, imaju takav politički komoditet kakav sigurno ne bi imali da su završili recimo u Unsko- Sanskom kantonu, jer bi do sad imali barem dvije džamije u Drvaru, niti bi Bošnjaci blagonaklono gledali na zastave Srbije i Srpske, bez obzira što bi ih bilo manjina.
Drvarski Srbi bi sigurno imali puno više problema da su završili u USK i da je broj Bošnjaka u Drvaru barem koliko trenutno ima Hrvata u Drvaru, s tim da su mnogi od tih preostalih Hrvata uglavnom iz Vareša koji sa simpatijama gledaju na Srbe zbog odličnog srpsko-hrvatskog odnosa u Varešu.
Međusobni antagonizam ne koristi nikome, pa tako bi Srbi iz D-G-G trebali malo više imat obzira i poštivanja prema županiji u kojoj su završili a županija bi morala učinit više da se na tim područjima stvaraju uvjeti dostojni za normalan život, a svako tjeranje inata ne koristi nikome već isključivo Bošnjacima.
Ako Srbi iz DGG imaju sva moguća kulturna, vjerska, nacionalna, obrazovna prava, te pored toga kad bi imali ekonomsku, socijalni i zdravstvenu sigurnost, onda bi im valjda trebalo bit svejedno jesu li u Srpskoj ili Herceg - Bosni, ako ne bi imali nikakve razlike u kojoj administrativnoj jedinici se nalaze, ali, onda se ne bi trebali postavit neprijateljski prema Hrvatima, županiji i tjeranjem nekakvog inata.
A možda i maćehinski odnos županije prema tim općinam nije neka smišljena politika, možda je to tek odjek općeg siromaštva te županije pa se to onda prelama upravo prema onima koji su od samog starta postavili se tako kao da su okupirani i čekaju nekakvo oslobođenje, pa onda, zašto pomagat nekoga tko te i onako ne voli i smatra te neprijateljom. Na Balkanu vrijedi samo sila. A i Srbi koji su tu su starci, to su izumiruća mjesta za razmnožavanje vukova. Odredili smo granice, ne bi multi-kulti, tnx.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Grahovo Postano: 17 vel 2025, 22:57 |
|
|
zrtvasvihrezimaa je napisao/la: Treba im jebat mater. Kada bi imali tu moć protjerali bi vas to malo što vas je preostalo u Drvaru. DGG je jedini primjer gdje je nakon Dejtona došlo do promjene nacionalne strukture. I to isključivo zbog hdzeove korumpiranosti i indolentnosti. Ukratko, da.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Grahovo Postano: 17 vel 2025, 23:00 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: Pa, veći je Drvar od Glamoča, dok je Grahovo bliže Drvaru nego Livnu, pa tako možda Grahovo da postane mjesna zajednica Drvara.
Ma ne treba se veselit ničijem izumiranju, umjesto toga, vodit pragmatičnu politiku.
Te općine su ostale izvan Republike Srpske i u slučaju secesije Republike Srpske, ne vjerujem da će se Srbi kockat s granicama Republike Srpske koje su za njih svetinja, tako da Srbi tih općina trebaju bit svjesni da su zaglavili tu gdje jesu.
Njima smeta šahovnica na policiji, smetala im je izgradnja katoličke crkve, s druge strane i županija se malo odnosi maćehinski prema tim općinama.
Ali, ako bi se vodila pragmatična politika prema stanovnicima tih općina, a Čović i Dodik bi mogli kad bi htjeli puno napravit po tom pitanju, te kad bi se tim ljudima malo olakšao život, da se ne osjećaju kao osuđenici, već da imaju nekakve prednosti zbog toga što su Herceg- Bosanskoj županiji, možda bi se postiglo puno više nego nekakvim međusobnim antagoniziranjem.
Možda bi upravo te općine mogli bit nekakav pilot projekat suradnje i konstruktivne srpske i hrvatske politike u BiH.
Mislim da Srbi barem u Drvaru, imaju takav politički komoditet kakav sigurno ne bi imali da su završili recimo u Unsko- Sanskom kantonu, jer bi do sad imali barem dvije džamije u Drvaru, niti bi Bošnjaci blagonaklono gledali na zastave Srbije i Srpske, bez obzira što bi ih bilo manjina.
Drvarski Srbi bi sigurno imali puno više problema da su završili u USK i da je broj Bošnjaka u Drvaru barem koliko trenutno ima Hrvata u Drvaru, s tim da su mnogi od tih preostalih Hrvata uglavnom iz Vareša koji sa simpatijama gledaju na Srbe zbog odličnog srpsko-hrvatskog odnosa u Varešu.
Međusobni antagonizam ne koristi nikome, pa tako bi Srbi iz D-G-G trebali malo više imat obzira i poštivanja prema županiji u kojoj su završili a županija bi morala učinit više da se na tim područjima stvaraju uvjeti dostojni za normalan život, a svako tjeranje inata ne koristi nikome već isključivo Bošnjacima.
Ako Srbi iz DGG imaju sva moguća kulturna, vjerska, nacionalna, obrazovna prava, te pored toga kad bi imali ekonomsku, socijalni i zdravstvenu sigurnost, onda bi im valjda trebalo bit svejedno jesu li u Srpskoj ili Herceg - Bosni, ako ne bi imali nikakve razlike u kojoj administrativnoj jedinici se nalaze, ali, onda se ne bi trebali postavit neprijateljski prema Hrvatima, županiji i tjeranjem nekakvog inata.
A možda i maćehinski odnos županije prema tim općinam nije neka smišljena politika, možda je to tek odjek općeg siromaštva te županije pa se to onda prelama upravo prema onima koji su od samog starta postavili se tako kao da su okupirani i čekaju nekakvo oslobođenje, pa onda, zašto pomagat nekoga tko te i onako ne voli i smatra te neprijateljom. Kakvo udovoljavanje Srbima? Na kojim si ti drogama?
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Grahovo Postano: 18 vel 2025, 12:56 |
|
|
Grahovo je takvo kakvo je pošto se Srbi dosta sporije urbaniziraju i čvršće drže veza sa rodnim selom , nego Hrvati. Imam i takvih poznatih u gradu koji imaju svu komociju, ali on jedva čeka vikend ili praznike da ide u svoj kraj odakle je porijeklom i da tamo provodi vrijeme kao prije 100 godina. Dok većina Hrvata , kad idu do djedove rodne kuće, moraju upaliti navigaciju.
|
|
Vrh |
|
 |
Iznogud2
|
Naslov: Re: Grahovo Postano: 06 ožu 2025, 06:57 |
|
|
Koji je broj stalnih stanovnika u Grahovu? Broj rodenih zadnjih godina je 1 ili 2. To je apsolutna katastrofa. Neka sela imaju veci natalitet..
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Grahovo Postano: 06 ožu 2025, 08:36 |
|
|
Grahovo je šuma sjeverno od Livna, zato bi se i Livnu trebala pripojiti, povijesno je dio Livna.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|