HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 svi 2025, 10:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 34135 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji
PostPostano: 01 ožu 2025, 13:14 

Podrška Vučiću protiv woke studenata.

Slava Vučiću! :D

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 21:02 

Studenti i njihovi protesti su samo jedan od razloga sto ih Bošnjaci nadjebavaju

za spas našeg časnog dina!
Ovdje tekbir se prolama!
Bosna - to je Bedr islama!

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 21:27 

Studenti više dosadili, ovo je više neka vrsta pritiska na Vučića nego što tu ima potencijala za neku novu vlast jer on je još popularniji nego prije.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2025, 21:30 

U Nišu 250 000 ljudi na protestu, navodno.
Ali mislim da je najbitnije da protestante da atmosfera ne dogivi kulminaciju do izbora inace im je sve dzaba.

Umro Saša Popović

Vrh

Naslov: 15. Mart, Beograd!
PostPostano: 10 ožu 2025, 09:46 

15. Mart, Beograd!

Ovo bi mogao postati jedan od važnijih datuma u historiji Srbije a možda i najvažniji u njenoj novijoj historiji.
Kulminacija višemjesečnih protesta i svojevrsni dan D.
Da li ćemo vidjeti milion ljudi na ulicama Beograda?
Šta će biti epilog, hoće li Vučić prživjeti na vlasti?
Hoće li braniti vlast silom?

Tema za praćenje.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2025, 14:01 

Mi u prosvjedima nemamo razloga zauzimati strane; mnogi se dive Srbima. Kao da žive u diktaturi i prosvjeduju, a govorimo o državi u kojoj je čovjek koji je od ljudi pravio čevape bio prijatelj Vučićeva sina i praktički predvodnik SNS-a. To nije nastalo preko noći. Ne želim izbjeglice iz Srbije ako nastane kaos, niti smatram Vučića ili neke studente povezane s Sorosom "saveznicima". Bošnjaci se nadaju kaosu u Srbiji zbog Republike Srpske, a mi moramo spasiti Dodika – to je naš interes, ne zbog Srba, nego zbog nas samih. Ako Muslimani uhite Dodika, sruše ga ili slično, mi smo u problemima, jer će postaviti onu gutačicu sperme iz Sarajeva. Hoće li u Srbiji Jovana Jeremić biti u jutarnjem programu ili će Vučić ostati na vlasti, to nije naš problem. Najviše me živciraju mediji u Hrvatskoj i ljudi iz Srbije koji prate hrvatske medije. Ovo nema veze s nadstrešnicom i onom djecom koja su ubijena zbog korupcije.Vučić mi je odvratan i nikada nisam kužio kako dobija toliko glasova, ali ne vidim kako se vlast može smijeniti na ulici. Tako će se samo proliti krv. To je, valjda, problem kada živiš u diktaturi. Hrvati koji bi ovdje prosvjedovali ne žive u diktaturi; njima su mediji pod Vučićem, dok su kod nas pod strancima. Zašto se Hrvati točno dive? Svaki put kad sam na kavi, slušam iste jebene priče.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2025, 14:26 

Biće svega. SOA ne spava

Vrh

Naslov: Re: 15. Mart, Beograd!
PostPostano: 10 ožu 2025, 15:02 

Karabaja je napisao/la:
15. Mart, Beograd!

Ovo bi mogao postati jedan od važnijih datuma u historiji Srbije a možda i najvažniji u njenoj novijoj historiji.
Kulminacija višemjesečnih protesta i svojevrsni dan D.
Da li ćemo vidjeti milion ljudi na ulicama Beograda?
Šta će biti epilog, hoće li Vučić prživjeti na vlasti?
Hoće li braniti vlast silom?

Tema za praćenje.

Jedino je bitno - na čijoj su strani 65+.

ut Vlachus non imperet!

Vrh

PostPostano: 14 ožu 2025, 01:26 

https://rumble.com/v6qli74-my-visit-to- ... ep224.html

Podcast Trumpa Juniora; gost: Vucic

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2025, 14:30 

https://www.facebook.com/share/r/19QEZr3dGi/

Bakica u neverici

:zubati

Vrh

PostPostano: 10 tra 2025, 18:58 

POV: Hrvat si koji živi u Srbiji
slika

Vrh

PostPostano: 16 tra 2025, 19:04 

Pada Vučić, studenti, vamo-tamo.

Vučić danas napravi vladu sa 3/4-skom većinom u parlamentu.

Čovjek ima 75% ruku u parlamentu.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2025, 20:08 

Robbie MO je napisao/la:

Ima li dovoljno ruku za preimenovati državu u Vučićeva Srbija?

Vrh

PostPostano: 16 tra 2025, 20:16 

dudu je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Moze sta hoce. Diskutabilno najmoćniji čovjek na svijetu. Suvereno upravlja sa 100% resursa jedne evropske zemlje.
Srbi ipak nisu neka afrička buranija i doprinose solidan bruto drustveni proizvod kojim Vučić raspolaže potpuno onako kako želi.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2025, 20:22 

Robbie MO je napisao/la:

Kažu studenti samo što nije pao.
To što on ima 75% u parlamentu njih ne zanima.Ne žele izbore,i kažu protestvovaće dok on ne pane. :smijeh
Kakav lud svijet.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2025, 20:44 

Karabaja je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Moze sta hoce. Diskutabilno najmoćniji čovjek na svijetu. Suvereno upravlja sa 100% resursa jedne evropske zemlje.
Srbi ipak nisu neka afrička buranija i doprinose solidan bruto drustveni proizvod kojim Vučić raspolaže potpuno onako kako želi.

Mozemo komotno recid a Vucic ima kompaniju sa 3 miliona zaposlenih.
To je duplo vise od Amazona.
Jeff Bezos?

Vrh

PostPostano: 16 tra 2025, 20:53 

Karabaja je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Tako je naizgled, ali nije to bez cijene, ima tu više ljudi, vidljivih ili manje vidljivih bez kojih ne može.

Ne prihvaćam da je baš sve sam smislio i da stiže sa svim rukovodit. :zubati

Kad stigne raditi svoj posao kad je stalno na TVu?

Jedino ako postoje 3 Vučića.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2025, 20:58 

Karabaja je napisao/la:
Karabaja je napisao/la:

Jeff Bezos?

Rade vrijedno kao mravi za Vučića.

sarovic_nemanja #sarovic_nemanja

Vrh

PostPostano: 16 tra 2025, 21:09 

dudu je napisao/la:
Karabaja je napisao/la:

Tako je naizgled, ali nije to bez cijene, ima tu više ljudi, vidljivih ili manje vidljivih bez kojih ne može.

Jednom je izjavio da radi 16 sati na dan.
Vrijedniji je i od kolege forumaša laganinija. :zubati

Vrh

PostPostano: 16 tra 2025, 22:00 

dudu je napisao/la:
Karabaja je napisao/la:
Jeff Bezos?

Rade vrijedno kao mravi za Vučića.

sarovic_nemanja #sarovic_nemanja

Istina, ima nezadovoljnih radnika ali tako je u svakoj kompaniji :D

Vrh

PostPostano: 16 tra 2025, 23:51 

dudu je napisao/la:
Karabaja je napisao/la:

Prvo Vucic oko sebe ima cetri, pet zena koje su mu "savetnice" i imaju vecu moc od 90% politicara i ministara.

Pri tome nije moguce da iza SNS ne stoji ozbiljna masinerija inace ne bi opstao na vlasti uz sve svinjarije. Kada kazem masinerija bukvalno to mislim. Ne mislim na obican narod ili nekoga ko je usao u stranku da bi se uhlebio nego na profesionalce iz raznoraznih sfera.

Meni je smesno kada ljudi podcenjuju i smeju se Vucicu da ima retarde oko sebe. Ovi u javnosti su veca vecina retardi, ali ocito ima ozbiljne likove koji nisu vidiljivi. Da to nema ne bi bio tri dana na vlasti, a ne izdrzavao raznorazne proteste, pregovore, dogovre i ko zna sta jos iza zatvorenih vrata.

Svakako kad se sve sabere i oduzme stvara se slika da Vucic sve radi sam. I da sve zna sta se dogadja. Za neke je to super zato sto je on vredan. Za druge je to izgovor da ga vredjaju da nije normalan. U oba ima istine.

Sto se tice njegovog spavanja on standardno gura onu mantru spavam cetri cuke maksimalno. Mora da se gradi, radi. Gradimo, sadimo, radimo.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2025, 23:53 

Robbie MO je napisao/la:

Vucic od 2023. godine ima sam vecinu u parlamentu. Kad kazem sam mislim samo SNS moze da formira vladu. Sa koalicinim partnerima on ima apsolutnu dominaciju.

Onda neko kaze da on nije nadlezan. On svaku odluku moze da donese samostalno i da kaze JA IMAM VECU VECINU U PARLAMENTU. Sto ima. Samo bi gubio vreme kada bi mu svaka odluka prolazila kroz parlamenta.

Vrh

PostPostano: 17 tra 2025, 12:11 

Citat:
Vučić otvoreno prkosi Evropskoj uniji: Kallas poslala upozorenje, a on ipak ide u Moskvu

Bošnjaci, koji nikada, ni u kakvom obliku, niti promilu, nisu imali suverenost ne mogu pojmiti da jedna država, i njen predsjednik mogu imati svoj stav, koji se kosi s nečim što im diktira netko "moćniji".

Sam opis ovoga kao "prkos" je direktno iz protektoratskog mentaliteta, gdje ne smiješ imati stav koji odudara od onog što ti kaže Europa, jer onda odmah prkosiš.

Za razliku od Dodika, koji je, htio ne htio, u ovom protektoratu i dalje, Vučić vodi politiku suverene države i vodi ju suvereno.

Da se razumijemo, ja mislim da srpsko pro-rusovanje općenito škodi, i da bi bili puno napredniji kao narod da svoju kulturu usklade s Europskom, ali isto tako razumijem i što znači imati suverenu politiku.

Neće predsjednik Srbije slušati što tamo neka Kaja kaže, i zbog toga odustati od svojih planova :D

Ako odustane to je zbog šire politike i nečega što je dobio zauzvrat konkretno.

U ovom slučaju mu se nudi možda mogućnost da bude i posrednik između Trumpa i Putina u nekom trenutku, pa bi možda bio i lud da ne ode u ovoj geopolitičkoj situaciji. Bez obzira što ga ogovarala Kaja.

Recimo, Orban je u EU, ali ni on ne prkosi nikome ako ima neke stavove koje drugi smatraju pro-ruskim.

Teško mi je to dočarati bošnjacima, pa da pođem na primjer kojeg možda mogu razumjeti:

Jel ti prkosiš komšiji ako ofarbaš svoja garažna vrata bojom kojom hoćeš?

On je možda rekao da mu se ne sviđa ta boja, možda ti više neće htjeti posuditi kosilicu jer boju nisi uskladio s njegovom ogradom, ali tko je suveren u tvojoj avliji, ti ili on?

Ne prkosiš kada prakticiraš svoja legitimna i legalna prava.

E sad da si ti unajmio, gazda rekao ne možeš farbati kako hoćeš a ti ofarbaš kako si htio, onda je to prkos.

Ili ako dijete radi pearcing koji mu roditelji nisu dopustili, isto prkos - radi što ne bi smio.

https://www.klix.ba/vijesti/regija/vuci ... /250417077

Vrh

PostPostano: 17 tra 2025, 16:26 

potocnj je napisao/la:
Citat:
Vučić otvoreno prkosi Evropskoj uniji: Kallas poslala upozorenje, a on ipak ide u Moskvu

Bošnjaci, koji nikada, ni u kakvom obliku, niti promilu, nisu imali suverenost ne mogu pojmiti da jedna država, i njen predsjednik mogu imati svoj stav, koji se kosi s nečim što im diktira netko "moćniji".

Sam opis ovoga kao "prkos" je direktno iz protektoratskog mentaliteta, gdje ne smiješ imati stav koji odudara od onog što ti kaže Europa, jer onda odmah prkosiš.

Za razliku od Dodika, koji je, htio ne htio, u ovom protektoratu i dalje, Vučić vodi politiku suverene države i vodi ju suvereno.

Da se razumijemo, ja mislim da srpsko pro-rusovanje općenito škodi, i da bi bili puno napredniji kao narod da svoju kulturu usklade s Europskom, ali isto tako razumijem i što znači imati suverenu politiku.

Neće predsjednik Srbije slušati što tamo neka Kaja kaže, i zbog toga odustati od svojih planova :D

Ako odustane to je zbog šire politike i nečega što je dobio zauzvrat konkretno.

U ovom slučaju mu se nudi možda mogućnost da bude i posrednik između Trumpa i Putina u nekom trenutku, pa bi možda bio i lud da ne ode u ovoj geopolitičkoj situaciji. Bez obzira što ga ogovarala Kaja.

Recimo, Orban je u EU, ali ni on ne prkosi nikome ako ima neke stavove koje drugi smatraju pro-ruskim.

Teško mi je to dočarati bošnjacima, pa da pođem na primjer kojeg možda mogu razumjeti:

Jel ti prkosiš komšiji ako ofarbaš svoja garažna vrata bojom kojom hoćeš?

On je možda rekao da mu se ne sviđa ta boja, možda ti više neće htjeti posuditi kosilicu jer boju nisi uskladio s njegovom ogradom, ali tko je suveren u tvojoj avliji, ti ili on?

Ne prkosiš kada prakticiraš svoja legitimna i legalna prava.

E sad da si ti unajmio, gazda rekao ne možeš farbati kako hoćeš a ti ofarbaš kako si htio, onda je to prkos.

Ili ako dijete radi pearcing koji mu roditelji nisu dopustili, isto prkos - radi što ne bi smio.

https://www.klix.ba/vijesti/regija/vuci ... /250417077

Losnjo i suverenitet ne mogu u istu recenicu. Losnjo ne moze biti ljubomoran na Srbina zato sto zeli kakav-takav suverenitet zato sto je suverenitet krajnje nepoznat pojam za njega.

Prkos je naslov koji hrani Losnjake. Oni bi najradje da Vucic Evropi kaze MARS U PIZDU MATERINU, a Losnjo da priziva kako NATO bombarduje Srbiju. Oni sanjaju o tome. Svaki drugi Sunit bi dao guzicu da gleda tri dana kako padaju bombe po Srbiji. Ako su toliko hrabri neka sami uzmu pa neka nas bombarduju.

Ukoliko nas vec ne bi bombardovali za odlazak u Moskvu, onda bi bilo dobro da se nekako Dodik ipak uhapsi. Da li bi to uradio sam, EUFOR, marsovci ili neko deseti nije bitno, ali da bude uhapsen, a oni da proglase pobedu.

Vucic nikome ne prkosi. Juce je dao izjavu kako ide u diplomatsku turneju. Lepo je to upakovao i rekao da ide u Moskvu, pa u Ameriku pa na nekoliko evropskih samita. Klasicna njegova terminologija gde naglasava "kako su dva naredna meseca KLJUCNA".

Godinama unazad Woke administracija Amerike je drzala Srbiji pa i samom Vucicu noz pod grlom za svako spominjanje Rusije ili bilo cega sto se njima ne svidja. Bar su se malo promenile stvari u svetu da moze lakse da se dise.

Rekla mu "neka" Kaja. Bukvalno neka. Ja razumem da u Evropi postoji neki autoritet pa da se dobro zapitas kada ti neko kaze, ali ovo su teletabis likovi. Prolazni politicare iz epruvete koji imaju rok trajanja par godina. Ko ce njih da se seca za par godina? Koji ce istorijski udzbenik da pise bilo sta o njima osim sto ce se naci na spisku nekakvih predstavnika Evrope?

Dzabe ti Losnjacima dajes primere slicne bausteli i majstorisanju ne razumeju oni to. Njima je bitno da Srbiji bude los pa makar bilo njima lose.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2025, 23:50 

Jedan od pametnijih poteza studenata je zahtjev za restart RTS-a

RTS u Srbiji ima sigurno puno veće značenje nego što se misli, pogotovo na penzionere i pogotovo na one u selima i manjim gradovima

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34135 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1362, 1363, 1364, 1365, 1366  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: