Naslov: Re: Izgradnja cesta, brzih cesta i autocesta u Herceg-Bosni
Postano: 15 ožu 2025, 13:48
Junuz Djipalo je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:
Prikaz gradnje brze ceste kroz Lašvansku dolinu.
Nisam znao da su radovi toliko već odmakli.
Jesu, ja sam ljetos se vozio bajkom po njoj, već je bila skoro gotova. No, nije nešto korisna, puno više će značit dionica prije nje, kroz PC Vitez. Sad je tamo užas.
Postano: 17 ožu 2025, 10:40
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26459 Lokacija: Heartbreak Hotel
Šporet je napisao/la:
Malo vizualizacije o kojim cestama se radi;
Hutovo - Ravno
Valjda treba prvo priključak od magistrale M17 do Hutova pa onda dalje do Ravnog? Pa da mogu ja brzo doći do Neuma i dalje do Dubrovnika. Oni uopće ne misle na mene.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
Postano: 17 ožu 2025, 11:05
Pridružen/a: 25 stu 2024, 14:26 Postovi: 415 Lokacija: Herceg-Bosna
Ceha je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Treba ubrzati da izgrade prije nego se Bosna raspadne.
Muslimanima kredit.
Utrpat dok još postoji
Pa da govorimo ee kakva je to država bila, Federacija napravila autocestu, ovi danas ne znaju ni okrečiti. Sve je bolje bilo, sad moram poštovat zakon i sud, u BiH ustavni sud služio kao cirkus.
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
Postano: 17 ožu 2025, 18:18
Bobovac je napisao/la:
Valjda treba prvo priključak od magistrale M17 do Hutova pa onda dalje do Ravnog? Pa da mogu ja brzo doći do Neuma i dalje do Dubrovnika. Oni uopće ne misle na mene.
Pa imaš preko Svitave, za tebe dosta.
Iako postoje neki planovi i za novu dionicu M-17.6 od Cerovice do M-17, ali to je u planovima, prije toga će sigurno biti dionica od petlje Ševaš Njive do nove ceste Neum-Stolac (oko Udore), pa možeš tim putem do Dubrovnika.
Postano: 29 tra 2025, 16:47
Pitanje je zasto se s ovim uopce odugovlacilo toliko, zasto nije jos davno predlozeno jer ova trasa i jest kicma BIH na koju se mogu dogradjivati rebra
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
Postano: 29 tra 2025, 17:15
Ova zadnja je Vrbas-Neretva cesta, ali to će vjerojatno ići kroz Bugojno, a ne Travnik. Iako bi ac Uskoplje-NT bila interesantna....
Jer ac Zg-Sarajevo bi trebala ići od Siska prema Dvoru, pa Novi, Prijedor, BL, Jajce, Travnik, pa na Zenicu. Ovdje bi se samo poklopile, a i izoliralo bi se Mugojno.
Postano: 29 tra 2025, 20:50
krstjanin je napisao/la:
Pitanje je zasto se s ovim uopce odugovlacilo toliko, zasto nije jos davno predlozeno jer ova trasa i jest kicma BIH na koju se mogu dogradjivati rebra
Upravo to.
_________________ Ljubi mi Te svaki kucaj srca I duše mi svaki topli dah, I pod hladnim ljubit će Te grobom Moj mrtvački pepeo i prah!
Postano: 29 tra 2025, 21:16
Ceha je napisao/la:
Ova zadnja je Vrbas-Neretva cesta, ali to će vjerojatno ići kroz Bugojno, a ne Travnik. Iako bi ac Uskoplje-NT bila interesantna....
Jer ac Zg-Sarajevo bi trebala ići od Siska prema Dvoru, pa Novi, Prijedor, BL, Jajce, Travnik, pa na Zenicu. Ovdje bi se samo poklopile, a i izoliralo bi se Mugojno.
Ovdje je AI napravio autocestu sa najkraćim vremenom putovanja.
_________________ Ljubi mi Te svaki kucaj srca I duše mi svaki topli dah, I pod hladnim ljubit će Te grobom Moj mrtvački pepeo i prah!
Postano: 29 tra 2025, 21:30
Hercegovac91 je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Ovdje je AI napravio autocestu sa najkraćim vremenom putovanja.
Postano: 30 tra 2025, 00:32
Ceha je napisao/la:
I btw. od toga se odustalo da se izgladni Jablanica, Gnovakuf, Dnovakuf i slični...
Nisam siguran koliko je mudro na takav način gledati. Treba raditi najbolje moguće, pa ako i neka većinski bošnjačka i srpska mjesta profitiraju od toga.
Postano: 30 tra 2025, 08:09
Ceha je napisao/la:
I btw. od toga se odustalo da se izgladni Jablanica, Gnovakuf, Dnovakuf i slični...
Nisam siguran koliko je mudro na takav način gledati. Treba raditi najbolje moguće, pa ako i neka većinski bošnjačka i srpska mjesta profitiraju od toga.
Tocno. Ovde bi na dobitku bilo Uskoplje, Rama, Jajce, citava Lasva koja prema Hercegovini radije i brze ide preko Uskoplja i Rame nego preko Sarajeva. Ako bi uz njih kao nuspojava profitiralo Bugojno boze moj
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
Postano: 30 tra 2025, 12:30
krstjanin je napisao/la:
Tocno. Ovde bi na dobitku bilo Uskoplje, Rama, Jajce, citava Lasva koja prema Hercegovini radije i brze ide preko Uskoplja i Rame nego preko Sarajeva. Ako bi uz njih kao nuspojava profitiralo Bugojno boze moj
Načelno bih se složio s vama obadvojicom. Autocesta sama po sebi može biti dvostruki mač, potrebni su ljudi da ju iskoriste.
Ali (uvijek ima neko ali), pogledajte Bihać. Tu je planirana cesta između Dvora i Lapca (pa na Knin) sve do 2008. dok nije nestalo love u proračunu. Gdje je Bihać sada, a gdje bi bio s AC-om?
Postoji i opcija da AC ubrza iseljavanje, ali taj primjer do sada nije potvrđen u praksi.
Postano: 30 tra 2025, 12:31
krstjanin je napisao/la:
Ne profitira onda samo Bugojno nego i DV, Jajce u kojem su muslimani većina itd. Bolje da se ništa ne radi nego da se još dovuče kamara radnika koji će raditi na toj trasi. Tu za nas nema win-win jer smo svakako pali jako s brojkom u tim navedenim općinama. Svaki daljnji razvoj bi samo održavao ovu brojku muslimana, a to nam nije cilj. Pa onaj naš iz Jajca ne bi imao onda nekoliko stotina muslimanskih radnika nego bi se ugradio i imao 1000
Postano: 30 tra 2025, 21:29
Noname01 je napisao/la:
krstjanin je napisao/la:
Ne profitira onda samo Bugojno nego i DV, Jajce u kojem su muslimani većina itd. Bolje da se ništa ne radi nego da se još dovuče kamara radnika koji će raditi na toj trasi. Tu za nas nema win-win jer smo svakako pali jako s brojkom u tim navedenim općinama. Svaki daljnji razvoj bi samo održavao ovu brojku muslimana, a to nam nije cilj. Pa onaj naš iz Jajca ne bi imao onda nekoliko stotina muslimanskih radnika nego bi se ugradio i imao 1000
Dok se muslimani ne isele nema blagostanja, samo izolacija.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.