|
|
Stranica: 2/58.
|
[ 1440 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
joe enter
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 23 tra 2011, 02:21 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: joe enter je napisao/la: Ko se ikad posrbio?! , zašto ovako lažeš?! , zašto širiš nešto ovako jadno zemljakinjo?! , sad već zaista sumnjam da si ti Vojvođanka , jer da jesi ovako nešto ne bi izgovorila! Naravno, tvoja sumnja zasigurno je opravdana i utemeljena, jer posjeduješ monopol nad vojvođanskim identitetom, pa si svakako mjerodavan na temelju nečijih stavova ili nekoliko upisa na forumu donositi konačan sud o tome. Koja razina bahatosti. Naravno da jeste opravdana , jer kad neko ovako slaže moram reagovati! Čuj posrbljavanje?! , vrlo dobro znam jer živim tamo i poznajem svaki kutak Vojvodine , a naročito Suboticu , više sam popio piva sa Bunjevcima i Šokcima nego što je slova napisano na ovoj temi! Ti si bahat jer podržavaš laž , i zato i vređaš jer znaš da ja govorim istinu ali bi tebi bilo drago da Bunjevce SArbi terorišu i da ih posrbljavaju ali nažalost tvoju i njeni to se nikad nije dešavalo , džabe se trudiš pa tako postaješ bahat , tj.ono čime mene nazivaš!
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 23 tra 2011, 09:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60230 Lokacija: DAZP HQ
|
neozbiljan si joe, pa Srbija nije nista drugo ni radila u zadnja dva stoljeca nego srbizirala narode koji su obitavali u Srbiji, neke s vise, a neke s manje uspjeha. pogledaj kako samo na Sandzaku provode politiku divide et impera.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ana85
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 23 tra 2011, 12:43 |
|
|
joe enter je napisao/la: Ana85 je napisao/la: Jao Boze dokle vise? :) @joe enter - hvala ti sto mislis da su bunjevci Hrvati, ali se ne slazem sa tobom da politika Srbije nije odigrala nikakvu znacajnu ulogu u dizanju samosvesti o Bunjevstvu i kasnijem posrbljavanju..Napisala sam vec da su se Bunjevci i za vreme Tita, i pre Tita izjasnjavali Hrvatima. A nakon raspada Juge doslo je do podele. Hajde da se manemo toga da li su Bunjevci Hrvati ili nisu u ovoj temi, za to postoji ona druga tema gdje ja padam u trans svaki put kad procitam neku odvalu. :)
@snowflake - Hvalaaa.... :) :* Ko se ikad posrbio?! , zašto ovako lažeš?! , zašto širiš nešto ovako jadno zemljakinjo?! , sad već zaista sumnjam da si ti Vojvođanka , jer da jesi ovako nešto ne bi izgovorila! Neću na ovo temi da širimo priču o tome kad postoji već druga , ali jako loša priča , tj.jako lažna! Ali dete drago, ti i nisi iz Subotice verovatno pa ne znas. Nisu svi Bunjevci katolici, i ne izjasnjavaju se svi Hrvatima. Postoje porodice koje sebe nazivaju Katolickim Srbima, ima i onih koji su popravoslavljeni, idu u pravoslavnu crkvu i imajusvoju svoju slavu. Postoje porodice koje ne znaju ni Hrvatski ni Srpski nego samo Madjarski a nose Slovensko prezime. Ne znam sta ti je tu cudno i zasto me nazivas lazovom?
|
|
Vrh |
|
|
Ana85
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 23 tra 2011, 12:56 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: joe enter je napisao/la: Ko se ikad posrbio?! , zašto ovako lažeš?! , zašto širiš nešto ovako jadno zemljakinjo?! , sad već zaista sumnjam da si ti Vojvođanka , jer da jesi ovako nešto ne bi izgovorila! Naravno, tvoja sumnja zasigurno je opravdana i utemeljena, jer posjeduješ monopol nad vojvođanskim identitetom, pa si svakako mjerodavan na temelju nečijih stavova ili nekoliko upisa na forumu donositi konačan sud o tome. Koja razina bahatosti. Alio on to uopce ne razumije! Jer prvo, ne zivi u Subotici i drzi se nekakvih dokaza poput lista Nevena i nekakvih statistika koje pitaj Boga jesu li tocne. A ne vjeruje meni koja sam iz Subotice i znam cjelokupnu situaciju. I rekla sam da ima i Hrvata Bunjevaca i Srba Bunjevaca i Madjara Bunjevaca i samo Bunjevaca. Pa pobogu, i onda mi netko kaze da lazem i izmisljam, a ne znam sto bih izmisljala takve stvari. Evo npr, mnogo mnogo bunjevaca ima cija su prezimena madjarizacijom dobila drugaciji naziv, ili im se "ic" promejenilo u "ity". Mnogo Bunjevaca je i posrbljeno i danas sebe nazivaju Srbima, i te dvije skupine se i ne pitaju o njihovom porjetlu jer su vec odavno stopljeni u Madjare i Srbe. A i dan danas, Srbi ne mogu da shvate da su neko u Subotici moze da bude Hrvat, jer to je nemoguce. Sta Vas vise briga kako cemo se opredjeliti? O tom pitanju treba da raspravljaju Hrvati i Bunjevci i nitko vise!
|
|
Vrh |
|
|
Ana85
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 23 tra 2011, 13:01 |
|
|
joe enter je napisao/la: Pessimus dux je napisao/la: Naravno, tvoja sumnja zasigurno je opravdana i utemeljena, jer posjeduješ monopol nad vojvođanskim identitetom, pa si svakako mjerodavan na temelju nečijih stavova ili nekoliko upisa na forumu donositi konačan sud o tome. Koja razina bahatosti. Naravno da jeste opravdana , jer kad neko ovako slaže moram reagovati! Čuj posrbljavanje?! , vrlo dobro znam jer živim tamo i poznajem svaki kutak Vojvodine , a naročito Suboticu , više sam popio piva sa Bunjevcima i Šokcima nego što je slova napisano na ovoj temi! Ti si bahat jer podržavaš laž , i zato i vređaš jer znaš da ja govorim istinu ali bi tebi bilo drago da Bunjevce SArbi terorišu i da ih posrbljavaju ali nažalost tvoju i njeni to se nikad nije dešavalo , džabe se trudiš pa tako postaješ bahat , tj.ono čime mene nazivaš! Ma ko je rekao da ih sada posrbljavaju??? Sada je kasno za posrbljavanje, ali se trudite da im podignete svest o tome kako su oni Srbi. Mozda ne ti, mozda ne 80% Srba, ali pojedinci se i danas trude da to dokazu. Jer naravno da im odgovara Srbija sa sto manjim procentom Hrvata. Problem je sto Srbi imaju svoju teoriju, Hrvati svoju, 20000 Bunjevaca svoju i kao sto je neko napisao, svako se cese tamo gde ga svrbi.
|
|
Vrh |
|
|
Ana85
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 23 tra 2011, 13:05 |
|
|
dudu je napisao/la: neozbiljan si joe, pa Srbija nije nista drugo ni radila u zadnja dva stoljeca nego srbizirala narode koji su obitavali u Srbiji, neke s vise, a neke s manje uspjeha. pogledaj kako samo na Sandzaku provode politiku divide et impera. Da, a to je sve zbog straha da im se sandzak ne otcijepi, i iz straha od Beogradskog pasaluka, jer svako ko je normalan otcepio se iz Srbije. A cak i neki politicari srpske nacionalnosti u Vojvodini polako porkecu inicijativu za otcepljenjem Vojvodine.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 23 tra 2011, 13:09 |
|
|
Ana85 je napisao/la: Ali dete drago, ti i nisi iz Subotice verovatno pa ne znas. Nisu svi Bunjevci katolici, i ne izjasnjavaju se svi Hrvatima. Postoje porodice koje sebe nazivaju Katolickim Srbima, ima i onih koji su popravoslavljeni, idu u pravoslavnu crkvu i imajusvoju svoju slavu. Postoje porodice koje ne znaju ni Hrvatski ni Srpski nego samo Madjarski a nose Slovensko prezime. Ne znam sta ti je tu cudno i zasto me nazivas lazovom? Nzivam te jer kad kažeš da je neko posrbio Bunjevce onda to izlgleda kao da je silom i pritiscima , e to je vidiš laž! Ako je neko prešao u pravoslavnu veru to je njegov izbor , ako neko sebe smatra Srbinom.katolikom to je takođe izbor , a ne neko posrbljavanje! Ali to je retkost da se može na prste prebrojati , za razliku npr.Srba po Hrvatskim gradovima danas gde se venčavaju krste decu katoličkim crkvama! Što se tiče krsne slave , evo ako je neki Bunevac prihvatio , tako je upravo u Hercegovini krsna slava odbačena od strane katolika još u 19.veku tj.zabranjena! Daj se malo raspitaj pa ćeš videti da je postojbina Bunjevaca nekad slavila krsne slave , tako da Bunjevac u Subotici ako slavi krsnu slavu nije samo uradio zbog Srba , već je znao da us to i njegovi stari radili ! Kad čitaš onaj Neven videćeš da ti Bunjevci pišu tzv.korienskim pravopisom koji je pomešan sa vukovskim , pun hrvaština , ali i srbština i naravno autohtonih bunjevština! Bunjevci u Nevenu se određuju prema jeziku , za njih su Srbi ekAvci , Hrvati kajkvci , Hercegovci i Crnogorci ijekavci,... Uglavnom , Bunjevci su jedini iz hrvatskog narodnog korpusa koji je imao određeni samostalan kulturno-narodnik razvitak , tako da nije čudo da danas ljudi ma koji se nazivaju Bunjevcima , jer hrvatske nacionalne svesti nije bilo u njih nikada! Što se tiče one karte , ne brini to su Švabe pravile i ne znači danas puno , međutim ne samo da su stavili Šokce i Bunjevce među Srbe , nego su i Hrvate(kajkvce) stavili pod glavnu začajku Iliro-Srbi!
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 23 tra 2011, 13:29 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25858 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
To su sve bila nekadašnja lutanja i stranputice svih naroda i država od Beča do Stambola, a koji su danas irelevantni. Kakvu ulogu igra jesu li ikada slavili i slave li krsnu slavu i sada? Pa u nekim dijelovima Hercegovine još se svetkuju krsne slave među katolicima. Koga briga kako je neki švapski institut pravio demografsku kartu monarhije i kako je nazivao pojedine narode i etničke skupine kada je na skoro svakom popisu te narode drukčije imenovao (a u XIX stoljeću bunjevce ponajčešće kao dalmatince, valjda zbog navodnog porijekla).
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 23 tra 2011, 15:19 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: snowflake je napisao/la: Dakle, do Tvrđave sam došao osobnim automobilom s južne srijemske strane. Automobilom se može ući kroz Beogradska vrata u Podgrađe tvrđave, a parking mjesto je začuđujuće lako pronaći u nekoj od sporednih uličica. Inače, kompleks se sastoji od navedenog Podgrađa, koji predstavlja stambeni dio, dok je sama Tvrđava predstavljala isključivo vojni dio. Podgrađe je u iznenađujuće lošem stanju za jedan tako vrijedan spomenik kulturne baštine (kandidat za UNESCO-vu listu), dok je Tvrđava ipak u nešto boljem stanju jer su pojedini objekti obnovljeni i restaurirani. Zašto je Podgrađe zapostavljeno, zaista ne mogu sa sigurnošću reći, no postoje špekulacije da je tomu tako jer su vlasnici većine privatnih objekata u tom dijelu Hrvati, ali ne bih sada o tome duljio i razglabao. Središnja ulica u Podgrađu na sjeveru izlazi na Varadinski most koji spaja Novi Sad s Petrovaradinom. Inače, ta se ulica do ratnih zbivanja 90-ih nazivala Jelačićevom ulicom, a danas se naziva Beogradskom. Naziv koji je dobila po Jelačiću posve je logičan, budući da se u njoj nalazi i rodna kuća bana Josipa Jelačića. Nažalost, danas se ona ne nalazi u vlasništvu ili korištenju hrvatske manjine u Srbiji, već je ondje smješten upravo nekakav talijanski konzulat. I tako se s balkona Jelačićeve kuće u Petrovaradinu vije talijanski barjak. Za takvo stanje odgovorna je prvenstveno mlaka i popustljiva hrvatska vanjska politika, ali i nedovoljna inicijativa "suboticocentričnih" institucija hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, dok dio odgovornosti svakako leži i na službenoj Srbiji. Naime, RH i RS potpisale su bilateralni sporazum o međusobnoj zaštiti nacionalnih manjina i njihovu reciprocitetu. U sklopu toga sporazuma bila je uključena i točka po kojoj se RH obvezala obnoviti i urediti Teslinu kuću, te Milankovićevu kuću u Dalju, dok se RS obvezala učiniti isto s Jelačićevom kućom u Petrovaradinu. Ona je trebala postati središnje mjesto kulture Hrvata u istočnom Srijemu. Preko puta kuće nalazi se pizzerija u kojoj sam objedovao, slušajući Talijane za susjednim stolom, vjerojatno zaposlene u spomenutom predstavništvu. Jelačićeva kuća u i Crkva sv. Jurja u pozadini Na prvom katu, na fasadi iznad balkona stoji spomen-ploča na kojoj je zapisano kako je ondje rođen slavni hrvatski ban Josip Jelačić. Kao što je vidljivo na slici, kuća se nalazi na uglu spomenute Beogradske ulice i Štrosmajerove ulice, koja vodi do župne crkve sv. Jurja, u kojoj je Jelačić kršten. Naime, iako je ime glavnoj ulici u Podgrađu, Jelačićevoj, promijenjeno, sporedne ulice zadržale su svoje stare nazive, pa tako i danas imamo Štrosmajerovu, Ulicu Vladimira Nazora, Vatroslava Lisinskog itd. Ploča s imenom Štrosmajerove ulice Na kraju Štrosmajerove ulice nalazi se spomenuta župna crkva sv. Jurja. U njoj je kao mladi kapelan služio Strossmayer, pa pretpostavljam kako je upravo to bio razlog da baš ta ulica bude imenovana po njemu. Također, na istoj je župi kao župnik u 19. st. dugo boravio poznati hrvatski književnik i preporoditelj Ilija Okrugić Srijemac, kojemu se posljednjih godina u čast održava znanstveni skup Dani Ilije Okrugića u Zemunu. Na samoj fasadi crkve nalazi se spomen-ploča hrvatskom kralju Tomislavu, koju su podigli građani Petrovaradina na tisućitu obljetnicu hrvatskog kraljevstva, 1925. Spomen-ploča na fasadi crkve Nadesno od ulaza u crkvu nalaze se stepenice koje vode do Tvrđave i njezinih zidina, te poznatog sata, čestog motiva razglednica, majica i ostalih turističkih materijala iz obližnjih suvenirnica. Uspon nije predug i naporan, no za svaki slučaj, prvo na što se naiđe na zidinama jest kafić s terasom, s koje se pruža prekrasan pogled na Dunav i Novi Sad. Uz kafić, nekadašnji vojni objekti u kompleksu danas služe u razne svrhe, pa se tako ondje nalazi i Muzej grada Novog Sada, nekoliko slikarskih ateljea, te hotel. Do muzeja nisam stigao, iako sam imao namjeru, a za obilazak čitavog kruga po zidinama, uz laganu šetnju, trebalo mi je nekih pola sata. Pogled prema Tvrđavi i satu Eto toliko, to je onako ukratko, više s naglaskom na hrvatske tragove, no svakako bi se tu moglo još štošta toga dodati... Za posljednju sliku
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 02 svi 2011, 12:50 |
|
|
Dakle vrijeme je da se vratim na svoj prvi post na temi. Radilo se o kratkom etnografskom filmu iz 70-ih ako se ne varam. Sada je redatelj Branko Ištvančić i, sam Hrvat iz Vojvodine, napravio film o istom običaju, ali u puno raskošnijoj tehnici. Nevjerojatno o kakvoj ljepoti se tu radi. Zaista, ima u tim skulpturama o slame nešto dirljivo, nešto što dotiče. P.S. Film je nov pa ga još nisam pogledala, ali želim podijeliti oduševljenje viđenim u izvadcima. Opet. http://www.istvancic.com/filmografija-izbor.htmhttp://vimeo.com/2376970
|
|
Vrh |
|
|
Ana85
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 04 svi 2011, 21:52 |
|
|
snowflake je napisao/la: Dakle vrijeme je da se vratim na svoj prvi post na temi. Radilo se o kratkom etnografskom filmu iz 70-ih ako se ne varam. Sada je redatelj Branko Ištvančić i, sam Hrvat iz Vojvodine, napravio film o istom običaju, ali u puno raskošnijoj tehnici. Nevjerojatno o kakvoj ljepoti se tu radi. Zaista, ima u tim skulpturama o slame nešto dirljivo, nešto što dotiče. P.S. Film je nov pa ga još nisam pogledala, ali želim podijeliti oduševljenje viđenim u izvadcima. Opet. http://www.istvancic.com/filmografija-izbor.htmhttp://vimeo.com/2376970Liiiip je film, pogledala sam! :) Di nadjes to sve?
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 05 svi 2011, 11:26 |
|
|
Ana85 je napisao/la: Liiiip je film, pogledala sam! :) Di nadjes to sve? Šta da kažem, internet je čudo. A radu tih žena se stvarno divim.
|
|
Vrh |
|
|
nextdoor
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 08 svi 2011, 17:28 |
|
|
Interesantan Vam je forum! Big LIKE od mene! :)
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 09 svi 2011, 13:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Čak 2 naše cure iz Vojvodine, ma ljudi jel to moguće??
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 09 svi 2011, 15:07 |
|
|
jos da su rvatice...di bi nam kraj bio
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 09 svi 2011, 15:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Pa naravno da su Hrvatice, još kad bi provele ljeto u Dalmaciji ili Hercegovini...
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 09 svi 2011, 15:14 |
|
|
menscini da se izjasnjavaju bunjevkama (ispravite ako grijesim)
nije frka ni do ravnice otic,pokupimo se pa u suboticu na kavu.....sta udi ministre
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 09 svi 2011, 15:16 |
|
|
Jebiga brato, lako je biti Hrvat tamo gdje nisi okružen neprijateljima. Šuti, dobro je da se nisu skroz odnarodili, a ovako ima potencijala da ih se u potpunosti vrati korijenima, ipak su Bunjevci velikim dijelom naše Ere. :)
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 09 svi 2011, 15:25 |
|
|
lako cemo za hrvate nego mi se nesto mota misao po glavi "Ere s onog svita" banule u posjetu sestrama u daljini ako se udaju za srbe onda adio braco hrvati
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 09 svi 2011, 15:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60230 Lokacija: DAZP HQ
|
svi koji su ostali katolici nisu izgubljeni, popravoslavljenima adio mare, teraćemo vam unučad u regionalnoj Oluji 2041, kako bi PCM rekao.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 10 svi 2011, 13:50 |
|
|
dudu je napisao/la: svi koji su ostali katolici nisu izgubljeni, popravoslavljenima adio mare, teraćemo vam unučad u regionalnoj Oluji 2041, kako bi PCM rekao. Koji optimist, Bože.
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 10 svi 2011, 13:51 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Jebiga brato, lako je biti Hrvat tamo gdje nisi okružen neprijateljima. Šuti, dobro je da se nisu skroz odnarodili, a ovako ima potencijala da ih se u potpunosti vrati korijenima, ipak su Bunjevci velikim dijelom naše Ere. :)
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 10 svi 2011, 13:53 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
snowflake je napisao/la: dudu je napisao/la: svi koji su ostali katolici nisu izgubljeni, popravoslavljenima adio mare, teraćemo vam unučad u regionalnoj Oluji 2041, kako bi PCM rekao. Koji optimist, Bože. Domovnica donosi mogućnost rada u EU, uskoro, a Bunjovnica ne... Ma vidjet ćeš kako kopaju po starim papirima...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Real gone
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 11 svi 2011, 03:14 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: snowflake je napisao/la: Koji optimist, Bože. Domovnica donosi mogućnost rada u EU, uskoro, a Bunjovnica ne... Ma vidjet ćeš kako kopaju po starim papirima... Ma da.. Zato je onaj paket zemalja koji je ušao još 2004. u EU čekao do ove godine pravo na legalan rad u dosta zemalja EU (dakle, 7 godina). Ali kod tebe je EU po difoltu idealizovana do balčaka, ko da si rođen u Varaždinu a ne u Busovači.
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
|
Real gone
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 11 svi 2011, 03:19 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|