Tesko, nema demografske osnove za bilo kakvu zivost. Velika vecina vitalnog stanovnistva je izvan BiH, i tu je kraj price.
Jest ali imaju ogromnu dijasporu koja bi se trebala vraćat u mirovinu tamo a i našim Posavljacima je zgodno živjeti u stanu u Odžaku a obilazit imanja u Derventi, Modriči, Gradačcu... To će bit i s AC bolje povezano sad.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12584 Lokacija: Sjeverna Bosna
Junuz Djipalo je napisao/la:
DrMag je napisao/la:
Tesko, nema demografske osnove za bilo kakvu zivost. Velika vecina vitalnog stanovnistva je izvan BiH, i tu je kraj price.
Jest ali imaju ogromnu dijasporu koja bi se trebala vraćat u mirovinu tamo a i našim Posavljacima je zgodno živjeti u stanu u Odžaku a obilazit imanja u Derventi, Modriči, Gradačcu... To će bit i s AC bolje povezano sad.
Sve je to ok, no posavljaci su kuće napravili preko Save, okolo Zagreba, Rijeke i u Istri. O demografskoj obnovi Posavine trebalo je razmišljati 95-96. Dodatno su izgubili volju poslije onih velikih poplava i ponovnih silnih obećanja o obnovi.
Odžački džep i prostor oko njega iznjedrio je dvadesetak multimilionera uglavnom izvan BiH, rijetko ko pomišlja ulagati u rodni kraj, poglavito u gospodarstvo.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12584 Lokacija: Sjeverna Bosna
Mozda zvuci suvisno za most na granicnom prijelazu, ali isti je napravljen za promet kada ne bude granicnih kontrola, kada budu vozili kamini iz i u ploce ka madjarskoj.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
"Investitor je nakon 12 godina poslovanja u svojoj prvobitnoj firmi u Odžaku otišao u mirovinu. Tijekom poslovanja prepoznao je potencijal našeg društva i države, što ga je potaknulo na pokretanje novog projekta Swiss Park," kazao je Miralem Devedžić, direktor tvrtke Swiss Immobilie. - Pročitajte više na: https://bljesak.info/gospodarstvo/ulaga ... bih/481944
_________________ Dobro bi nam došlo svima razmišljanje hladnom glavom.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.