|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 44 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zrtvasvihrezimaa
|
Naslov: Re: Tko je imao/nije imao BH pasoš? Postano: 02 tra 2025, 19:13 |
|
|
Roko987 je napisao/la: Hrvat u BiH ne mora imati RH osobnu, samo prva osobna traje 5 godina. Ja imam osobnu najviše jer stoji u novčaniku i ne mislim se svaki put kad prelazim granicu je li dokument uz mene. Po novom traje 5 godina svaka hr. osobna.
|
|
Vrh |
|
 |
Croato
|
Naslov: Re: Tko je imao/nije imao BH pasoš? Postano: 02 tra 2025, 19:17 |
|
|
Kako po novom? Ja izvadio 2020. i opet ću ove ako Bog da.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Tko je imao/nije imao BH pasoš? Postano: 02 tra 2025, 19:31 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 4552 Lokacija: Herceg-Bosna
|
zrtvasvihrezimaa je napisao/la: Roko987 je napisao/la: Hrvat u BiH ne mora imati RH osobnu, samo prva osobna traje 5 godina. Ja imam osobnu najviše jer stoji u novčaniku i ne mislim se svaki put kad prelazim granicu je li dokument uz mene. Po novom traje 5 godina svaka hr. osobna. 5 godina traje i bebama i odraslima. Ima doslovno novorođenčadi s osobnom od 5 godina, neznam ni kako ih slikaju 
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Tko je imao/nije imao BH pasoš? Postano: 06 tra 2025, 21:45 |
|
|
Rezimiram statistiku: - 45% hrvata od onih koji imaju i BiH državljanstvo su se izjasnili da su ikad imali BiH pasoš, - 55% hrvata se izjasnilo da, iako su državljani, nisu nikada imali BiH pasoš. Još jedan primjer gdje se dokazuje da hrvati sasvim komotno mogu bez BiH "države". Ne to ne znači da nam je plan da selimo, samo da nam ne treba BiH, bila funkcionalna ili ne. Kao građani možemo živjeti bez njenih "usluga" sve da joj se status srože na Sjevernu Koreju u diplomatskom smislu, mi možemo putovati bez ograničenja. Istina, neki su naveli da im je BH pasoš karta za istočne zemlje, ali to je žrtva koju bi većina, pretpostavljam, bili spremni istrpjeti, ako bi se morali "tjerati" sa bošnjacima da što više napatimo ovu zemlju Bošnjaci i srbi se nisu baš izjašnjavali, možda ih tema ne dira. Neznam. Ionako mi je glavni cilj bio da provjerim odnos hrvata prema BH dokumentima, a to je i jedini reprezentativan uzorak.
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: Tko je imao/nije imao BH pasoš? Postano: 06 tra 2025, 21:47 |
|
Pridružen/a: 17 sij 2013, 23:28 Postovi: 1943 Lokacija: Kuhinja u Minken bojnoj
|
Imam i BH putovnicu negdje mi je u ladici ne koristim ju nikako možda je i istekla, vjerojatno jeste.
|
|
Vrh |
|
 |
Fredericktown
|
Naslov: Re: Tko je imao/nije imao BH pasoš? Postano: 10 tra 2025, 21:14 |
|
Pridružen/a: 09 ruj 2023, 13:46 Postovi: 215 Lokacija: Red ispred hambasade
|
Mogu li preći granicu BiH-RH autom ako imam bh tablice, a hrvatske papire i prijavljeno prebivalište u Zagrebu?
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Tko je imao/nije imao BH pasoš? Postano: 10 tra 2025, 21:38 |
|
|
Fredericktown je napisao/la: Mogu li preći granicu BiH-RH autom ako imam bh tablice, a hrvatske papire i prijavljeno prebivalište u Zagrebu? Ako je tvoj auto bit će baš sumnjivo, i velike su šanse da platiš globu. Ako je nečiji tuđi auto vjerojatno nećeš imati problema, ali je bolje da je to netko u srodstvu i da bar možeš uvjerljivo lagati da je ovo samo izoliran slučaj posuđivanja auta/pravljenja usluge nekome  To je inače carinski prekršaj. Bila je i tema o tom.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Tko je imao/nije imao BH pasoš? Postano: 10 tra 2025, 21:41 |
|
|
Naravno da, kao Hrvat, imam BH pasoš. Iz osobnih i praktičnih razloga.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Tko je imao/nije imao BH pasoš? Postano: 10 tra 2025, 21:48 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Naravno da, kao Hrvat, imam BH pasoš. Iz osobnih i praktičnih razloga. Putuješ često u Kinu i Rusiju?
|
|
Vrh |
|
 |
Roko987
|
Naslov: Re: Tko je imao/nije imao BH pasoš? Postano: 10 tra 2025, 21:49 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 14:26 Postovi: 396 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Fredericktown je napisao/la: Mogu li preći granicu BiH-RH autom ako imam bh tablice, a hrvatske papire i prijavljeno prebivalište u Zagrebu? Kada sam bio u toj situaciji policajac je rekao da činimo prekršaj, ali je pustio.
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Tko je imao/nije imao BH pasoš? Postano: 11 tra 2025, 11:29 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26401 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
potocnj je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Naravno da, kao Hrvat, imam BH pasoš. Iz osobnih i praktičnih razloga. Putuješ često u Kinu i Rusiju? Ne mora samo tamo. Recimo ako odeš u Tursku sa BiH ispravom odmah ti tepaju -Saraj Bosna aškur maškar. Ili recimo putuješ u Srbiju, Crnu Goru, a zoveš se npr Milan Lučić odmah misle da si Srbin pa si bezbedan. Jedini ako se ne zoveš Ante ili Jozo, onda ga hebi.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Tko je imao/nije imao BH pasoš? Postano: 11 tra 2025, 11:39 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8567 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Imao jesam, nisam produžio.
Hvala na podsjetniku.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Tko je imao/nije imao BH pasoš? Postano: 11 tra 2025, 11:41 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8567 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Fredericktown je napisao/la: Mogu li preći granicu BiH-RH autom ako imam bh tablice, a hrvatske papire i prijavljeno prebivalište u Zagrebu? Ne. To je carinski prekršaj. Nisu bezveze tamo krajem 90-ih našima masovno davali uvoz pokretnine u RH bez naknade. Tako se to riješilo. Mislim da se taman uvela zajednička tablica u BiH.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Tko je imao/nije imao BH pasoš? Postano: 11 tra 2025, 22:41 |
|
|
U današnje vrijeme mi se čini da jako malo hrvatskih državljana ima i hrvatsku putovnicu, za putovanja po Europi dovoljna je osobna. Od europskih država, treba putovnica za ulazak u Veliku Britaniju, te Ukrajinu, Rusiju i Bjelorusiju. Osobnom se moće ući i u Moldovu i na Kosovo.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Tko je imao/nije imao BH pasoš? Postano: 12 tra 2025, 01:01 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6614 Lokacija: Izvan sebe
|
zrtvasvihrezimaa je napisao/la: Roko987 je napisao/la: Hrvat u BiH ne mora imati RH osobnu, samo prva osobna traje 5 godina. Ja imam osobnu najviše jer stoji u novčaniku i ne mislim se svaki put kad prelazim granicu je li dokument uz mene. Po novom traje 5 godina svaka hr. osobna. Neki dobiju na 40 godina.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Tko je imao/nije imao BH pasoš? Postano: 12 tra 2025, 22:39 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: zrtvasvihrezimaa je napisao/la: Po novom traje 5 godina svaka hr. osobna. Neki dobiju na 40 godina. Na koju foru?
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Tko je imao/nije imao BH pasoš? Postano: 13 tra 2025, 07:41 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26401 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Imaš onu doživotnu. Za đuturume.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Tko je imao/nije imao BH pasoš? Postano: 13 tra 2025, 12:11 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7284 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Ne mislim da je grijeh posjedovati bejha pasoš.
_________________ Jedan narod Jedna država Jedan genocid Niko ne smije da ih negira
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Tko je imao/nije imao BH pasoš? Postano: 15 tra 2025, 16:24 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6614 Lokacija: Izvan sebe
|
horus je napisao/la: Old Fridolin je napisao/la: Neki dobiju na 40 godina. Na koju foru? Na starost! 
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: kily, mrnjav i 18 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|