Nemoj zaboraviti zahvaliti Indiji, Nepalu, Bangladešu i Pakistanu.
Ljevičari često obitavaju u urbanim sredinama i kada vide ove i ovakve među njima shvate zapravo da smo mi svi svoji. Jer evo vidiš tko su drugačiji i koliko su drugačiji. Odjednom ponestane glupe podijele jer si eto hrvat kojeg su političke prilike zadesile tako da mu se kuća nađe "s one strane" granice, pa da si nešto značajno drugačiji od njih.
Ni ovo nije zanemarivo.
Primjerice, nakon pada Berlinskog zida njemci sa zapada su imali nekakav narativ kako su bolji od istočnih njemaca, iako je to utemeljeno na ničemu drugome osim tom što su se istočnjaci našli s one strane zavjese.
Čak sam čuo od naših auslendera koji su se tamo školovali da su "zapadnjaci uvijek bili napredniji dio" iako je to posve neistina. Ali naši su živjeli u zapadnoj Njemačkoj pa slušali priče zapadnjih njemaca.
U realnosti, i u prošlosti Prusija je bila istočna Njemačka i najmoćniji dio Njemačke svojedobno.
Uglavnom, nakon što su Njemačku preplavili svakakvi stranci podjela na istočne njemce i zapadne njemce uopće ne postoji - ako si njemac, njemac si i to je to.
Tako i sa nama ovo. Stranci pomogli da mi prestanemo biti "stranci" u glavama nekih

Spomenuo bih još i Thompsona, trudi se da ljudima približi hrvate iz BiH i uvijek nas spominje kao dio hrvatskog bića.