|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 50 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
horus
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 20 pro 2024, 07:46 |
|
|
|
Mogli promijeniti naziv teme u nešto prikladno poput: sarajlabad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 20 pro 2024, 11:20 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19 Postovi: 6186 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
kiler je napisao/la: Bila bi dobra rally staza.
Urbanistički plan je nepoznat pojam u toj mahali.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 24 tra 2025, 08:38 |
|
|
|
Nakon deset godina bio su velikoj kasabi, i dalje oronulo, sivo, odbojno.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 15 lis 2025, 11:03 |
|
|
https://www.facebook.com/share/p/16xffbVveh/Citat: Sarajevo: "Ubiti Darija Kordića!"
Da ste mogli, ubili bi ga 93.-94. Ali tad ste ubijali starce u Grabovici, ispaljivali granate na dječje igralište u Vitezu i likvidirali zarobljene Bugojance vezanih ruku... "junaci".
Podrška Dariu od ekipe FB #HRHB🇭🇷 Novije ili starije? Ima li netko više informacija?
| Privitak/ci: |

FB_IMG_1760522521584.jpg [ 30.55 KiB | Pogledano 2118 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 30 lis 2025, 23:42 |
|
|
|
Grad zarobljen u prošlosti definitivno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 31 lis 2025, 08:13 |
|
|
MiB je napisao/la: Nakon deset godina bio su velikoj kasabi, i dalje oronulo, sivo, odbojno. Trebao si do centra, šta ćeš u Buća Potoku 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 31 lis 2025, 10:14 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
A vidi ovo. Brzo će se ostvarit Rašin san o 60k stanovnika u Srpskom Sarajevu.  Džaba Sandže zauzimali zapadni kad ovi napraviše bolje Sarajevo. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 31 lis 2025, 10:17 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 27864 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Sarajevo je nabolji grad za seljake. Kad si u njemu kao da si u nekom selu. Čim podigneš glavu vidiš njive po brdima.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 31 lis 2025, 10:21 |
|
|
Od svega sarajevskog, najbolji je Kiseljak. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 31 lis 2025, 10:25 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 31 lis 2025, 10:33 |
|
|
Machak je napisao/la: Ljubomora je čudo! Ma Sarajevo je zakon, najbolje plaće za bosanske muslimane, džamija na sve strane, okružen muslimanima, imaš osjećaj da je cijeli svijet muslimanski. Svi navijaju za Palestinu k'o u Splitu za Hajduk.  Ja da sam Bošnjo bih u Sarajevu nešto gled'o kupit, jedino je ono sigurno, i Novi Pazar. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 31 lis 2025, 10:48 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Machak je napisao/la: Ljubomora je čudo! Ma Sarajevo je zakon, najbolje plaće za bosanske muslimane, džamija na sve strane, okružen muslimanima, imaš osjećaj da je cijeli svijet muslimanski. Svi navijaju za Palestinu k'o u Splitu za Hajduk.  Ja da sam Bošnjo bih u Sarajevu nešto gled'o kupit, jedino je ono sigurno, i Novi Pazar.  Hehe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 31 lis 2025, 10:48 |
|
|
Machak je napisao/la: Ljubomora je čudo! Jednako kao što smo ljubomorni na islamabad, kabul ili riad... Hehe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 31 lis 2025, 11:00 |
|
|
|
Sarajevo je Arab-City postalo Kaže gradonačelnih Ilidže, da se dolaskom Arapa otvaraju mjesta za Sarajlije da čiste i održavaju kuće Arapima
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 31 lis 2025, 11:10 |
|
|
horus je napisao/la: Machak je napisao/la: Ljubomora je čudo! Jednako kao što smo ljubomorni na islamabad, kabul ili riad... Hehe Ma hajd Kabul, tamo su one nazadne vehabije, al Islamabad i Riad, to su ti baš loši primjeri. Dva velegrada, u takav vjerovatno nisi još kročio iz te svoje selendre. Tebe su u Mostar vozili jedini put kad si slijepo crijevo operisao. Reakcija bila otprilike kao onom iz Kuduza kad je rekao da je Foča glavni grad.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 31 lis 2025, 11:12 |
|
|
sejdo.komsoglu je napisao/la: Sarajevo je Arab-City postalo Kaže gradonačelnih Ilidže, da se dolaskom Arapa otvaraju mjesta za Sarajlije da čiste i održavaju kuće Arapima Arapskih turista je puna i Hercegovina. Hoćemo i to Arabijom zvati?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 31 lis 2025, 12:07 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 22:06 Postovi: 3916 Lokacija: Dridska Župa
|
Machak je napisao/la: sejdo.komsoglu je napisao/la: Sarajevo je Arab-City postalo Kaže gradonačelnih Ilidže, da se dolaskom Arapa otvaraju mjesta za Sarajlije da čiste i održavaju kuće Arapima Arapskih turista je puna i Hercegovina. Hoćemo i to Arabijom zvati? Neusporedivo, i sam to znaš. Koliko arapi nekretnina imaju po Hercegovini? Pola ilidže je njihovo.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 31 lis 2025, 12:07 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 22:06 Postovi: 3916 Lokacija: Dridska Župa
|
Machak je napisao/la: horus je napisao/la: Jednako kao što smo ljubomorni na islamabad, kabul ili riad... Hehe
Ma hajd Kabul, tamo su one nazadne vehabije, al Islamabad i Riad, to su ti baš loši primjeri. Dva velegrada, u takav vjerovatno nisi još kročio iz te svoje selendre. Tebe su u Mostar vozili jedini put kad si slijepo crijevo operisao. Reakcija bila otprilike kao onom iz Kuduza kad je rekao da je Foča glavni grad. Odi živjetu u Islamabad onda kad je super ahhahahahah.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 31 lis 2025, 13:40 |
|
|
Machak je napisao/la: horus je napisao/la: Jednako kao što smo ljubomorni na islamabad, kabul ili riad... Hehe
Ma hajd Kabul, tamo su one nazadne vehabije, al Islamabad i Riad, to su ti baš loši primjeri. Dva velegrada, u takav vjerovatno nisi još kročio iz te svoje selendre. Tebe su u Mostar vozili jedini put kad si slijepo crijevo operisao. Reakcija bila otprilike kao onom iz Kuduza kad je rekao da je Foča glavni grad. U pravu si, nisam kročio nogom u nazadne vukojebine di "ožene" 9 godišnje klinke, koje su im najčešće u rodu tipa prvo koljeno, niti to planiram.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 30 stu 2025, 11:44 |
|
|
Citat: Njemačka novinarka izazvala polemike: "Sarajevo postaje muslimanski grad"
Marie-Janine Calic zaključuje kako se Sarajevo oprašta od svoje multireligijske tradicije koja će ostati prepoznatljiva samo po spomenicima...
...
Raznoliko Sarajevo umire Na kraju teksta se zaključuje kako su se „raznolikost i tolerancija" Sarajeva izgubili tijekom rata i kako je većina stanovnika srpske i hrvatske nacionalnosti pobjegla iz grada tijekom ili nakon borbi.
...
Sve to autoricu navodi na završnu primjedbu: „Sarajevo je na putu da se pretvori u bošnjačko-muslimanski grad s panislamskim prizvukom. Njegov nekadašnji multireligijski karakter uskoro će se moći prepoznati samo još na povijesnoj kulturnoj baštini", zaključuje Calic u svom tekstu za „Die Zeit".
https://www.dw.com/bs/die-zeit-sarajevo-postaje-muslimanski-grad/a-74942064https://avaz.ba/vijesti/bih/1009345/njemacka-novinarka-izazvala-polemike-sarajevo-postaje-muslimanski-grad
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 30 stu 2025, 14:26 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 27864 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Znamo de je to postao još 1992.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 30 stu 2025, 14:31 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 6804 Lokacija: Herceg-Bosna
|
sejdo.komsoglu je napisao/la: Citat: Njemačka novinarka izazvala polemike: "Sarajevo postaje muslimanski grad"
Marie-Janine Calic zaključuje kako se Sarajevo oprašta od svoje multireligijske tradicije koja će ostati prepoznatljiva samo po spomenicima...
...
Raznoliko Sarajevo umire Na kraju teksta se zaključuje kako su se „raznolikost i tolerancija" Sarajeva izgubili tijekom rata i kako je većina stanovnika srpske i hrvatske nacionalnosti pobjegla iz grada tijekom ili nakon borbi.
...
Sve to autoricu navodi na završnu primjedbu: „Sarajevo je na putu da se pretvori u bošnjačko-muslimanski grad s panislamskim prizvukom. Njegov nekadašnji multireligijski karakter uskoro će se moći prepoznati samo još na povijesnoj kulturnoj baštini", zaključuje Calic u svom tekstu za „Die Zeit".
https://www.dw.com/bs/die-zeit-sarajevo-postaje-muslimanski-grad/a-74942064https://avaz.ba/vijesti/bih/1009345/njemacka-novinarka-izazvala-polemike-sarajevo-postaje-muslimanski-gradPrava pomama u komentarima na avazu  Smeta im kada im netko kaže da im Sarajvo nije "multietnićno", valjda jer im padaju u vodu sve laži o zavladavanju cijelom državom odatle. Meni osobno, da netko kaže "U Zagrebu vam sve sami hrvati" ja bih tužno odgovorio "Nažalost nisu".
_________________ Možeš kroz šumu Avdo, kroz šumu kao sirijci, nitko ba ne gleda!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 30 stu 2025, 23:20 |
|
|
|
Sarajevo je na području bivše Juge vjerski najhomogeniji grad Mislim da su čak i Prištinu procentualno po broju muslimana prestigli. Na području grada Sarajeva živi par stotina Srba mahom starije životne dobi. Ne vjerujem da je broj Hrvata nešto veći. Ne smeta mi što je grad jednonacionalan ,nadam se da uživaju u svojoj muslimanskoj renesansi. Jedino mi smeta njihovo lupetanje o nekom multikulti gradu a ljudi jednostavno uživaju što nema drugih i drugačiji u svom naselju školi oa relativno i na poslu.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|