HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 lip 2025, 10:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Kratkorocne (povremene) internet pretplate u Hrvatskoj
PostPostano: 04 sij 2024, 14:12 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Kako sve vise tvrtki u EU daje nekoliko tjedana godisnje rad iz home office iz drugih zemalja unutar EU, je li moguce uzimati u Hrvatskoj mjesecne internet pretplate i koliko su skupe? Dakle imas odmor ljeti 3-4 thedna i produzis koj mjesec dana s radom iz home office s hrvatskim internetom. Poslije mjesec dana ugasis i sljedece godine opet tako.

Ovo otvara mogucnost za pogranicne opcine u Hercegovini, jer hrvatski mobilni operateri imaju signal do 10-tak kilometara unutar Hercegovine.

Vrh

Naslov: Re: Kratkorocne (povremene) internet pretplate u Hrvatskoj
PostPostano: 04 sij 2024, 15:47 

Hrvatski telekom daje tjedan dana neograničenog mobilnog interneta za 10 eura.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2024, 17:42 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Dr. Van Nostrand je napisao/la:

Je li brzina mreze zadovolajvajuca i koliko je stabilna?

Vrh

PostPostano: 08 sij 2024, 18:33 

lider30 je napisao/la:
Dr. Van Nostrand je napisao/la:

Je li brzina mreze zadovolajvajuca i koliko je stabilna?
Meni je bilo OK, nisam bio na nikakvim ekstremnim lokacijama, veći gradovi, obala i otoci. Mogu i djeca istovremeno gledati nešto na netflixu, nisam osjetio razliku.

Uzmi si za probu jednu Simpa karticu, uplati jedan dan ili tjedan dana neograničenog interneta i probaj kako radi na tvojim lokacijama. Možda je negdje bolji A1 ili Telemach.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2025, 13:04 

Uskoro ću putovati na sjever Evrope , lagano :zubati ..internet će mi dobro doći . A roming bi me oderao ko jare .
Da li mi neko može dati savjet kako ga najeftinije kupiti ?
Koliko znam , već u Hrvatskoj mogu kupiti pripejd broj , i uz njega par ''giga'' interneta ,a u EU nema rominga .

Vrh

PostPostano: 03 svi 2025, 13:22 

Svarog je napisao/la:
Uskoro ću putovati na sjever Evrope , lagano :zubati ..internet će mi dobro doći . A roming bi me oderao ko jare .
Koliko znam , već u Hrvatskoj mogu kupiti pripejd broj , i uz njega par ''giga'' interneta ,a u EU nema rominga .

Upravo tako.

Vidi što ti je najpovoljnije, ja koristim Tomato, oni su na A1 mreži. Kupiš određeni broj jedinica, koje se troše kao minute poziva, SMS-a ili megabajti. Recimo 3000 jedinica možeš razgovarati 100 minuta i još ti ostane 2900 megabajta. Ili već koliko ti treba, nisam primjetio da mi je ikad trebalo više od 5 gigabajta jer obično gdje putujem bude i neki Wi-fi.

Kod njih su fora dnevne ponude, pošalješ upitnik na neki broj i daju ti ponudu gdje možeš odabrati dnevnu ponudu, kupiti interneta, poziva ili poruka, s tim što isti dan možeš kupiti i više puta. Dobro mi dođe ako sam u RH samo na jedan dan, ili 2. Nemoram kupovati čitav paket jedinica.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2025, 13:44 

potocnj je napisao/la:
Svarog je napisao/la:

Upravo tako.

Vidi što ti je najpovoljnije, ja koristim Tomato, oni su na A1 mreži. Kupiš određeni broj jedinica, koje se troše kao minute poziva, SMS-a ili megabajti. Recimo 3000 jedinica možeš razgovarati 100 minuta i još ti ostane 2900 megabajta. Ili već koliko ti treba, nisam primjetio da mi je ikad trebalo više od 5 gigabajta jer obično gdje putujem bude i neki Wi-fi.

Kod njih su fora dnevne ponude, pošalješ upitnik na neki broj i daju ti ponudu gdje možeš odabrati dnevnu ponudu, kupiti interneta, poziva ili poruka, s tim što isti dan možeš kupiti i više puta. Dobro mi dođe ako sam u RH samo na jedan dan, ili 2. Nemoram kupovati čitav paket jedinica.

Hvala Potočnj :palacgore1

Do sad mi nije nikad trebao , a oduvjek koristim postpejd...pa mi molim te reci još ponešto , da pojednostavim...
Ako kupim pripejd broj u Hrvatskoj ,nekog hrvatskog operatera, i odeđene gigabajte interneta dobijem dobijem uz njega , oni mi vrjede i u Slovačkoj , Poljskoj , bilo gdje u EU , baš isto ko u Hrvatskoj ?
I drugo pitanje ...
Kako da ga dokupim , na pripejd broj , u drugim EU zemljama ? Postoje
li nekakvi vaučeri ( vjerovatno su to jedinice koje spominješ ) ?

I treće , zadnje ( obećavam :kava )..koliko košta broj i 30 giga interneta , za mjesec , mjesec i po , dana..?

Vrh

PostPostano: 03 svi 2025, 14:27 

Svarog je napisao/la:
Hvala Potočnj :palacgore1

Do sad mi nije nikad trebao , a oduvjek koristim postpejd...pa mi molim te reci još ponešto , da pojednostavim...
Ako kupim pripejd broj u Hrvatskoj ,nekog hrvatskog operatera, i odeđene gigabajte interneta dobijem dobijem uz njega , oni mi vrjede i u Slovačkoj , Poljskoj , bilo gdje u EU , baš isto ko u Hrvatskoj ?
I drugo pitanje ...
Kako da ga dokupim , na pripejd broj , u drugim EU zemljama ? Postoje
li nekakvi vaučeri ( vjerovatno su to jedinice koje spominješ ) ?

I treće , zadnje ( obećavam :kava )..koliko košta broj i 30 giga interneta , za mjesec , mjesec i po , dana..?

Upravo tako, vrijede ti kao da si u Hrvatskoj dokle god si u EU zoni, s tim da treba pripaziti ako putuješ kroz Švicarsku, mislim da tamo ne vrijedi ako nisu nešto promijenili zadnjih godina.
Pričalo se da će i Švicarska pristupiti ali neznam za to.

Što se tiče nadopune bonova u drugoj zemlji iz roaminga, to baš neznam, naravno da na trafikama nema bonova za hrvatske mreže, niti sam ja kad pokušavao dopuniti u nekoj drugoj zemlji. Mislim da sa karticom nema problema, ako ti baš "usfali".

Tomato prepaid tarife vrijede sve dok ih ne deaktiviraš ili dok više nemaš para na računu, znači automatski se obnavlja svaki mjesec, ako sam ne otkažeš ili ne budeš nadopunio bonove, onda se sama i isključi, podsjećaju te porukama.

Tu na linku ima sve objašnjeno, tebi treba velika ili srednja tarifa, (daju 24 000 jedinica za srednju) a dolje je i mogućnost dopune bona karticom. Znači dopuna bi bila online.

https://www.tomato.com.hr/tarife-na-bonove

Vrh

PostPostano: 03 svi 2025, 15:18 

Svarog je napisao/la:

Citat:
Roaming outside the EU
The “roam like at home” regime is also available in the countries of the European Economic Area: Iceland, Liechtenstein, Norway. Countries outside the EU/EEA are not covered by this regime, but many operators choose to extend these offers to such countries as well.

The cost of roaming (particularly data roaming) outside the EU/EEA can be expensive. To avoid running up steep bills, check the cost for roaming outside the EU with your provider before travelling.

Dakle vrijedi u 27 clanica EU + Iceland, Liechtenstein, Norway.

Ne vrijedi u Svicarskoj i UK.

https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/internet-telecoms/mobile-roaming-costs/index_en.htm

U malom bh. mjestu iscrtana ogromna šahovnica ----> 372 komentara na klix.ba

Vrh

PostPostano: 03 svi 2025, 15:39 

Odlično , mislio sam da je komplikovanije i skuplje...

Hvala ljudi , svaka vam dala :palacgore1

Vrh

PostPostano: 04 svi 2025, 00:46 

zet je napisao/la:
Svarog je napisao/la:

Citat:
Roaming outside the EU
The “roam like at home” regime is also available in the countries of the European Economic Area: Iceland, Liechtenstein, Norway. Countries outside the EU/EEA are not covered by this regime, but many operators choose to extend these offers to such countries as well.

The cost of roaming (particularly data roaming) outside the EU/EEA can be expensive. To avoid running up steep bills, check the cost for roaming outside the EU with your provider before travelling.

Dakle vrijedi u 27 clanica EU + Iceland, Liechtenstein, Norway.

Ne vrijedi u Svicarskoj i UK.

https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/internet-telecoms/mobile-roaming-costs/index_en.htm
UK teoretski može ne vrijediti, zato što više nije zakonska obveza, ali praktično se sa prepaid karticom hrvatskom telekoma i dalje ima roaming pod isti uvjetima kao u EU. Ne mogu potvrditi za sve operatere, ali čini mi se da svi i dalje imaju roaming u UK.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: