|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 31 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
weasel
|
Naslov: Re: Trijumf rumunjskih nacionalista - država koja kontrolira 5% EU parlamenta i trenutnog EUFOR gene Postano: 06 svi 2025, 21:17 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: weasel je napisao/la: Pametna odluka, da su podržali Kosovo sad bi Orban uletio i rekao hoću i ja Erdeljsku narodnu republiku i zvao Putina da bude arbitar Došla su ponovno vremena da se obračunavaju stari računi, crtaju granice, a tih sporova i dalje ima koliko hoćeš. Mi ne damo 60k Hrvata u enklavama SBK, a misliš da Orban tek tako pušta svojih milijun? Opreza nikad dosta A ne znam šta će. Mađarski Lesoto usred Rumunjske? Ne misle biti usred Rumunjske u tom i je poanta , slično kako Markan ne misli bit usred Bošnjakistana već u Hrvatskoj. Narodi koji su teritorijalno oštečeni versajom, jaltom ili padom berlinskog zida vide priliku da nažicaju koji komad teritorija nazad. Rumunji su valjda jedini narod istoka Europe koji je uspio uzeti i zadržati gotovo sve šta su htjeli, čak je i Poljska kao ljubimac zapada teritorijalno osakačena. Srbi, Mađari a bome i mi vidimo novu priliku za raspodjelu karata, vide to i Rumunji i zato ne jurišaju bezglavo na Ruse da im ne bi jedan dan izbili na granice pa se na njihov račun namirivali drugi.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Trijumf rumunjskih nacionalista - država koja kontrolira 5% EU parlamenta i trenutnog EUFOR gene Postano: 06 svi 2025, 21:37 |
|
|
weasel je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: A ne znam šta će. Mađarski Lesoto usred Rumunjske?
Ne misle biti usred Rumunjske u tom i je poanta , slično kako Markan ne misli bit usred Bošnjakistana već u Hrvatskoj. Narodi koji su teritorijalno oštečeni versajom, jaltom ili padom berlinskog zida vide priliku da nažicaju koji komad teritorija nazad. Rumunji su valjda jedini narod istoka Europe koji je uspio uzeti i zadržati gotovo sve šta su htjeli, čak je i Poljska kao ljubimac zapada teritorijalno osakačena. Srbi, Mađari a bome i mi vidimo novu priliku za raspodjelu karata, vide to i Rumunji i zato ne jurišaju bezglavo na Ruse da im ne bi jedan dan izbili na granice pa se na njihov račun namirivali drugi. Je, al da se Vitez spoji mi tribamo uzet par hrvatskih i eventualno jedno Muslimansko selo, dok Mađari moraju uzet milijune rumunja da bi se spojili sa svojom enklavom, otprilike kao da mi uzimamo Zenicu za spojit se na Žepče.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Trijumf rumunjskih nacionalista - država koja kontrolira 5% EU parlamenta i trenutnog EUFOR gene Postano: 06 svi 2025, 22:02 |
|
|
weasel je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Smiješno za državu sa 20 milijuna stanovnika, 89% Rumunja i malo Mađara u utrobi koji su upravo spali ispod 1 milijun.
Pametna odluka, da su podržali Kosovo sad bi Orban uletio i rekao hoću i ja Erdeljsku narodnu republiku i zvao Putina da bude arbitar Došla su ponovno vremena da se obračunavaju stari računi, crtaju granice, a tih sporova i dalje ima koliko hoćeš. Mi ne damo 60k Hrvata u enklavama SBK, a misliš da Orban tek tako pušta svojih milijun? Opreza nikad dosta Kako bi Orban uletio, kad je Rumunjska dvostruko jača od Mađarske, demografski, ekonomski i vojno? Opet bi rumunjska vojska marširala Budimpeštom
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Trijumf rumunjskih nacionalista - država koja kontrolira 5% EU parlamenta i trenutnog EUFOR gene Postano: 06 svi 2025, 22:03 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: weasel je napisao/la: Ne misle biti usred Rumunjske u tom i je poanta , slično kako Markan ne misli bit usred Bošnjakistana već u Hrvatskoj.
Narodi koji su teritorijalno oštečeni versajom, jaltom ili padom berlinskog zida vide priliku da nažicaju koji komad teritorija nazad. Rumunji su valjda jedini narod istoka Europe koji je uspio uzeti i zadržati gotovo sve šta su htjeli, čak je i Poljska kao ljubimac zapada teritorijalno osakačena.
Srbi, Mađari a bome i mi vidimo novu priliku za raspodjelu karata, vide to i Rumunji i zato ne jurišaju bezglavo na Ruse da im ne bi jedan dan izbili na granice pa se na njihov račun namirivali drugi.
Je, al da se Vitez spoji mi tribamo uzet par hrvatskih i eventualno jedno Muslimansko selo, dok Mađari moraju uzet milijune rumunja da bi se spojili sa svojom enklavom, otprilike kao da mi uzimamo Zenicu za spojit se na Žepče. Ne, to bi bilo kao da mi "moramo" uzeti pola Vojvodine od Srbije, a Srbija ima 8 milijuna stanovnika i dvostruko veći GDP od nas.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Trijumf rumunjskih nacionalista - država koja kontrolira 5% EU parlamenta i trenutnog EUFOR gene Postano: 06 svi 2025, 23:08 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ceha je napisao/la: Nije točno. SSSR je po paktu trebao dobiti samo Besarabiju, Sjeverna Bukovina nije nikad bila dio Ruskog cartva, to su uzeli mukte (Ukrajinci su tamo činili većinu stanovništva). Sjevernu Transilvaniju i slično su im uzeli nakon toga, 1940.  Njemci su im davali Banat, ali su Rumunji rekli da su zadovoljni s granicom u Vojvodini, čak su im kraljevske kuće i neki rođaci bili, ako se ne varam... 1. Bilo je generalno u skladu s tajnim protokolom sporazuma Molotov-Ribentrop, bilo je i drugih teritorija gdje je kasnije došlo do odstupanja od sporazuma, npr. Nijemci su trebali uzeti Litvu i dati Sovjetskom Savezu nešto veći komad Poljske. 2. Rumunjska kraljevska dinastija je bila Hohenzollern, ali bili su u rodbinskim odnosima s Karađorđevićima, kraljica Marija je bila iz rumunjske kraljevske kuće. Uglavnom što ovaj kaže da su se Rumunji oportunistički priključili Hitleru, to ne stoji, najprije su ih Rusi očerupali. S tim se slažem, zato i kažem da su Rusi uzeli više nego što je dogovoreno. Nijemcima se poklopilo, zato su i pustili Litvu. Rusi su prvo zauzeli, a onda se dogovarali.  U Finskoj im to nije prošlo. Inače, išao sam gledati, originalno su Sovjeti trebali dobiti pola Varšave, ali su na ovaj način dobili više ozemlja. Ako se ne varam, Staljinov prijedlog je bio.  https://i.sstatic.net/NEkUj.jpghttps://www.instagram.com/sgp.maps/p/CorL8essdT2/
|
|
Vrh |
|
 |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Trijumf rumunjskih nacionalista - država koja kontrolira 5% EU parlamenta i trenutnog EUFOR gene Postano: 07 svi 2025, 10:38 |
|
|
Jesu nasi muslimani se već javili i objasnili kako je ovo ustvari pobjeda za njih ?
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|