_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27160 Lokacija: Heartbreak Hotel
Banya je napisao/la:
MikiNosonja je napisao/la:
Ovo je fotomontaža.
- good Bosnian... too good to be true.
Ne vidim zašto ne bi bilo natpisa "BiH". Ona je predsjedavajući predsjedništva BiH i u tom svojstvu dolazi. To i Rusima odgovara jer imaju jednu zemlju više na listi zemalja koje su bili u Moskvi na paradi. A RS je ionako zastupljena kroz Dodika. Plus bi Dodik mogao zezati Sarajevo - evo vidite, mi vas predstavljamo u Moskvi, šta nam možete? :)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
Lik faktički priznao da država kao cjelina ne postoji. Kakav idiot.
Za neke idiot, za druge pragmatik i realist.
Njegova polovina Cipra treba dobre odnose s poljacima a to je važnije od utopijske ideje "BiH države".
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
Lik faktički priznao da država kao cjelina ne postoji. Kakav idiot.
Za neke idiot, za druge pragmatik i realist.
Njegova polovina Cipra treba dobre odnose s poljacima a to je važnije od utopijske ideje "BiH države".
Kako će njega i kompaniju SDA da oduva na izborima....ne zna se da li će biti gore njima ili opoziciji RS od strane Dodika. Dobro pitanje za anketu neku....
_________________ Nit' je kuja okotila vuka, nit' je bula rodila hajduka!
Kako će njega i kompaniju SDA da oduva na izborima....ne zna se da li će biti gore njima ili opoziciji RS od strane Dodika. Dobro pitanje za anketu neku....
Čović čuva položaj, znači vraća se stara podjela i vladavina nad BiH.
Zapadna koalicija već odavno niti je zainteresovana niti želi da riješi situaciju na Balkanu uključujući situaciju u BiH. Prema tome ja jednostavno ne vidim to kao realnu, a ni kao dobru opciju. Ako pogledamo aktivnosti visokih predstavnika u zadnjih 15-ak godina možemo vidjeti da je Ured visokog predstavnika dugo godina godina bio potpuno neaktivan, a osim toga imao je i vrlo upitne intervencije. Bilo je i dosta odluka koje baš i nisu išle u zaštitu Dejtonskog sporazuma nego u pravcu nekakvih kompromisa. Stoga mislim da bilo kakvo daljnje nametanje visokog predstavnika ne bi bilo dobro dok ne osigura da se sve njegove prethodne odluke ispoštuju do kraja, jer se ignoriše veliki dio njegovih posljednjih odluka. Prije svega u RS, ali i Federacija ima dugo iskustvo ignorisanja odluka koje im se ne sviđaju – podsjeća naš sagovornik."
"U tom smislu generalno imaju dvije opcije. Jedna opcija je da brane i ponovo grade BiH kroz kompromise koje će praviti i sa srpskim i sa hrvatskim političarima. Ukoliko do te opcije ne dođe, bojim se da je jedina druga opcija da pokušaju da BiH odbrane vojnim putem. Ako se nešto ne promijeni na bolje, a čini se da je tendencija samo dalje produbljivanje krize. Vidim mogućnost čak i neodržavanja sljedećih izbora i pojačavanje krize kako se budemo bližili sljedećoj izbornoj godini. Po odluci suda BiH Milorad Dodik neće biti u stanju da se kandidira za bilo koju političku poziciju, a on je već najavio da je u tom slučaju spreman da održi zasebne izbore za organe Republike Srpske što bi značilo da Centralna izborna komisija vjerojatno ne bi bila u stanju da održi svoje izbore na teritoriju RS. A to bi onda predstavljalo naredni korak u procesu otcjepljenja RS-a"
Kako se gospodja Cvijanovic smeje u prisustvu predsednika Kipra, a ovi iza kao pokojnici. Mislim i ja bih bio kao pokojnik da zivim u protektoratu bez gospodara hambasadora.
_________________ Lepi Mica za americkog ambasadora!
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62171 Lokacija: DAZP HQ
MikiNosonja je napisao/la:
Kako se gospodja Cvijanovic smeje u prisustvu predsednika Kipra, a ovi iza kao pokojnici. Mislim i ja bih bio kao pokojnik da zivim u protektoratu bez gospodara hambasadora.
Predsjednik Cipra: Ciprizacija BIH ne mora biti loša, to može biti i prilika
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.