|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 47 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 20 svi 2025, 21:23 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 10200 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Tomba17 je napisao/la: Pitanje: Ima li redoslijed točki na sjednici DN 29 Svibnja uticaj na dešavanja pred, a posebno poslije tog datuma?Dodatno, dvije su sjednice tog dana. Hitna sjednica je zakazana u 10, a redovna u podne. Točke hitne sjednice: “prva tačka će biti Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o finansiranju institucija Bosne i Hercegovine. Potom: Prijedlogu zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine i Prijedlogu zakona o sudu Bosne i Hercegovine. Pa slijedi Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.“ https://www.klix.ba/vijesti/bih/pored-redovne-najavljena-i-hitna-sjednica-doma-naroda-pred-delegatima-evropski-ali-i-hdz-ovi-zakoni/250520091 Treba oboriti sve zakone, i zatalasat malo. Dosta bilo!
_________________ OHR = mirnodobska sigurnosna zona za bošnjake
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MikiNosonja
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 20 svi 2025, 21:25 |
|
|
|
Mozemo mi ovde pricamo do sutra... CIA je rekla decembar 2026.
To ce tamo negde u oktobru sledece godine da se ubaci u petu brzinu.
Nece biti nista krupno. To je kao kada je Kosovo proglasilo nezavisnost od Srbije. Malo goreo Beograd, malo vise bilo vanrednih emisija i to je to.
Losnje nece ni da izadju na ulicu osim da pruze podrsku Gazi.
_________________ Lepi Mica za americkog ambasadora!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 20 svi 2025, 21:29 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 10200 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Šta jest, jest, pacifizirali ste muslimane posve. RS se odcjepljuje po Sarajevu cvrče cvrčci, nema nikakvih događanja. Ništa protesti pred sudom i sudskom policijom koja češka jajca. Samo se primjeti gužva prema Istočnom Sarajevu u kupovinu nedjeljom. Kada se mijenja Izborni zakon da se spriječi preglasavanje hrvata, e onda se okuplja gerijatrija ispred institucija i OHR-a 
_________________ OHR = mirnodobska sigurnosna zona za bošnjake
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MikiNosonja
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 21 svi 2025, 01:27 |
|
|
Citat: Vrijeme tu najvise radi za nas. Hrvati su u najgoroj poziciji i oni su ti koji moraju raditi ustupke. Citat: Manji entitet je u opasnoj finansijskoj dubiozi. Opet moja zrtva da udjem na klix ba forum Citat: Mile trenutno ima prednost i prividno vodi u gemu al gubi set sigurno. A o mecu da i ne govorimo.
Jel moze neko da mi objasni ovo? Stvarno se trudim da razumem, ali ne ide.
_________________ Lepi Mica za americkog ambasadora!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 21 svi 2025, 04:26 |
|
|
MikiNosonja je napisao/la: Citat: Vrijeme tu najvise radi za nas. Hrvati su u najgoroj poziciji i oni su ti koji moraju raditi ustupke. Citat: Manji entitet je u opasnoj finansijskoj dubiozi. Opet moja zrtva da udjem na klix ba forum Citat: Mile trenutno ima prednost i prividno vodi u gemu al gubi set sigurno. A o mecu da i ne govorimo.
Jel moze neko da mi objasni ovo? Stvarno se trudim da razumem, ali ne ide. To su garant neki "skandinavci".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 21 svi 2025, 06:04 |
|
|
Ceha je napisao/la: ako BiH opstaje i ako se ne dijeli između RH i Srbije. Ovo mi više djeluje kao jedan međukorak, prijelazno rješenje dok se ne stvore uvjeti za ići dalje (5-10 god). Kao npr. pad ili smrt Erdogana, izumiranje boomera itd.
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 21 svi 2025, 06:36 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Ceha je napisao/la: ako BiH opstaje i ako se ne dijeli između RH i Srbije. Ovo mi više djeluje kao jedan međukorak, prijelazno rješenje dok se ne stvore uvjeti za ići dalje (5-10 god). Kao npr. pad ili smrt Erdogana, izumiranje boomera itd. Dok nam vitezovi okruglog stola ne uvale migrante.
_________________ Thiel je odselio u Patagoniju. Odselimo Patagoniju!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 21 svi 2025, 06:41 |
|
|
Salivator je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Ovo mi više djeluje kao jedan međukorak, prijelazno rješenje dok se ne stvore uvjeti za ići dalje (5-10 god). Kao npr. pad ili smrt Erdogana, izumiranje boomera itd.
Dok nam vitezovi okruglog stola ne uvale migrante. Barem se sada nazire cijena podrške Labour vlade u UK, koja nije islamistima u Filđaniji ne baš ne draga. Starmer je prije nekoliko tjedana obećao smanjenje priliva islamista u UK. Kaže Ken, drastično smanjenje, najveće u povijesti UK. Koga zanima obećanje Ken, ima tražilica na svemreži. To što je dobro je što lijevozeleni u EU parlamentu nisu većina.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 21 svi 2025, 07:29 |
|
|
Trebat će im migranti na drugom mjestu. Citat: Topovsko meso: Rusi na frontu poslali 20 tisuća migranata
"Pronašli smo ih 80.000 te ih registrirali u vojnu službu, a 20.000 ovih 'mladih' državljana Rusije, koji iz nekog razloga ne vole život u Uzbekistanu, Tadžikistanu ili Kirgistanu, već se nalaze na bojišnici", dodao je. https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/topovsko-meso-rusi-na-frontu-poslali-20-tisuca-migranata-20250520
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 21 svi 2025, 07:41 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Trebat će im migranti na drugom mjestu. Citat: Topovsko meso: Rusi na frontu poslali 20 tisuća migranata
"Pronašli smo ih 80.000 te ih registrirali u vojnu službu, a 20.000 ovih 'mladih' državljana Rusije, koji iz nekog razloga ne vole život u Uzbekistanu, Tadžikistanu ili Kirgistanu, već se nalaze na bojišnici", dodao je. https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/topovsko-meso-rusi-na-frontu-poslali-20-tisuca-migranata-20250520Ne baš. Radi se o onima koji su već stigli u UK koji će se prebaciti u navodnoj “čekaoni” u the Protektorat, sa školovanjem, zdravstvom, aktivitetima… Nije UK jedini sa tim planovima, prebacivanjem prvo zatvorenika u države van EU i UK, potom dolazećih migranta, a sada postojećih. ——- Stavio na temi o Barbari “Nedavni boravak britanskog ministra imao je jedan cilj, da BiH natovari teret migranata. Za RS su predviđali tri takva centra, jedan u Bijeljini, jedan u Banja Luci i jedan u Trnovu. Mi smo to odbili” https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/414464/dodik_se_obrusio_na_eu_s_jahorine_ljudska_prava_koja_ljudska_prava_oni_nas_smatraju_ljudima_nize_vrijednosti.html“Imao je jedan cilj, a to je da BiH natovare dio migrantskih posljedica. Od BiH traže da onaj dio migranata koji je otišao na Zapad, a nije dobio papire ili je dobio, a počinio je neki prekršaj, odlučili su to izbaciti negdje dalje. Upravo to od BiH traže. Oni su tražili od nas ne samo da se oni ovdje stacioniraju, nego da im budu dostupne javne pijace, obrazovanje za njihovu djecu a kasnije i učešće u politici. Mi nismo kreirali tu priču i ostajemo van tog procesa makar to značilo da se zaustavi EU put. Čak 7.000 migranata oko Banja Luke bi promijenilo naš način života i stabilnost grada. Pojačao bi se kriminal kao u Evropi. Ne želimo biti konzumenti vaših pogrešnih politika" https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-s-jahorine-prozivao-britance-i-eu-nama-zele-natovariti-migrante/250520073
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 21 svi 2025, 07:59 |
|
|
|
Na te delikvente kojih se žele riješiti i mislim. Ukrajinci bi mogli kopirati Ruse što je zapravo i idealan scenarij.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 21 svi 2025, 09:06 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Ceha je napisao/la: ako BiH opstaje i ako se ne dijeli između RH i Srbije. Ovo mi više djeluje kao jedan međukorak, prijelazno rješenje dok se ne stvore uvjeti za ići dalje (5-10 god). Kao npr. pad ili smrt Erdogana, izumiranje boomera itd. Pa tako nekako. Neki islamistan u Bihaću ili Zenici, baš i ne bi smio postojati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 21 svi 2025, 09:07 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Na te delikvente kojih se žele riješiti i mislim. Ukrajinci bi mogli kopirati Ruse što je zapravo i idealan scenarij. Ako su islamisti mogli ratovati u Siriji.... A mogli povući i neke "domaće" musliće.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 21 svi 2025, 09:15 |
|
|
Sve je to politički već komforno. Potrebna su samo pojačanja. Citat: According to the General Staff of the Armed Forces of Ukraine, every fourth battalion of the Ukrainian army has Muslims serving. https://war.ukraine.ua/articles/muslims-in-the-armed-forces-of-ukraine/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 21 svi 2025, 09:15 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32 Postovi: 7044 Lokacija: Izvan sebe
|
Machak je napisao/la: hoblatopla je napisao/la: Nek se sve raspakira, znas koliko vas se bojimo. Mozete da nam pop****e.
Hrvatske "oporbene" stranke zahtjevaju blokadu države i federacije nakon sljedećih izbora dok se naši problemi ne riješe. HDZ treba prihvatiti tu ideju i blokirati dok govno samo od sebe ne implodira. U kontekstu da se mi vas ne bojimo. Evo nećemo da se raspakuje. Šta onda? U ''govnetu'' ste i vi, pazite da ne stradate od implozije. Rezati granu na kojoj sjediš nije baš pametno. A sta to gubimo, ako izgubimo?
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 21 svi 2025, 09:31 |
|
|
Ceha je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Ovo mi više djeluje kao jedan međukorak, prijelazno rješenje dok se ne stvore uvjeti za ići dalje (5-10 god). Kao npr. pad ili smrt Erdogana, izumiranje boomera itd.
Pa tako nekako. Neki islamistan u Bihaću ili Zenici, baš i ne bi smio postojati. Ako federalni USKOK zakaže na razini FBiH kao što je zakazala SIPA na razini BiH onda je to i konačni dokaz fizičkog postojanja organiziranog islamistana i nakon te spoznaje ostaje samo opcija tri republike i da dvije od te tri drže pod kontrolom islamistan, odnosno pripreme i njegovu podjelu. Naravno, ne sami. Taj završni dio može biti manje ili više nasilan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 21 svi 2025, 12:14 |
|
|
potocnj je napisao/la: Šta jest, jest, pacifizirali ste muslimane posve. RS se odcjepljuje po Sarajevu cvrče cvrčci, nema nikakvih događanja. Ništa protesti pred sudom i sudskom policijom koja češka jajca. Samo se primjeti gužva prema Istočnom Sarajevu u kupovinu nedjeljom. Kada se mijenja Izborni zakon da se spriječi preglasavanje hrvata, e onda se okuplja gerijatrija ispred institucija i OHR-a  Ključna rečenica sa toliko rečenog, a ništa rečeno. Zašto. Prvi dio - RS se otcjepljuje - nije se desilo. Još jedna Dodikova dimna. Po Sarajevu cvrče cvrčci - šta bi to trebalo značiti?! To kao Sarajevo nije ništa uradilo po pitanju navodnog Dodikovog secesionizma? I onda dio koji bi trebao biti bez ovi cvrčaka, dakle RS se otcjepljuje, nema nikakvih događanja. To je prava istina. Otcjepljuje se u Dodikovom imaginarnom scenariju koji pomaže u okupljanju stada (pitanje koliko to više pali kod bilo koga osim zaluđenika?!), u realnosti se nije desilo. Nisi informisan, u ISA je također uvedena neradna nedelja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 21 svi 2025, 12:18 |
|
|
horus je napisao/la: MikiNosonja je napisao/la:
Opet moja zrtva da udjem na klix ba forum
Jel moze neko da mi objasni ovo? Stvarno se trudim da razumem, ali ne ide.
To su garant neki "skandinavci". Raspad EU? Propast USA? Smak svijeta?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 21 svi 2025, 12:53 |
|
|
Evo, kad im nista ne pase HSP je predlozio da Muslimani donesu ustavno rjesenje Izbornog zakona kad vec smatraju da je HDZov prijedlog neustavan. Jedini uvjet je da se donese pravedan prijedlog Izbornog zakona koji će osigurati da svaki narod u potpunosti može izabrati svoje legitimne predstavnike, te da se onemogući svaki pokušaj majorizacije i zloupotrebe biračkog procesa https://www.klix.ba/vijesti/bih/nastava ... /250521088
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 21 svi 2025, 13:02 |
|
|
|
Dobra fora, ako ne žele Čovićev zakon, neka predlože NiP-ov zakon.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1629 of 2558 - 63.68%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 21 svi 2025, 13:12 |
|
|
Machak je napisao/la: horus je napisao/la: To su garant neki "skandinavci".
Raspad EU? Propast USA? Smak svijeta? Nadajmo se prije raspada BiH. Ne želimo uzrokovati isti. :) Opet.
_________________ Thiel je odselio u Patagoniju. Odselimo Patagoniju!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Ukidanje Federacije jedino je racionalno rješenje Postano: 21 svi 2025, 13:19 |
|
|
Salivator je napisao/la: Machak je napisao/la: Raspad EU? Propast USA? Smak svijeta?
Nadajmo se prije raspada BiH. Ne želimo uzrokovati isti. :) Opet. Eh, ne želite. Pa ima opcija i po kojoj ne želite.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|