|
|
Stranica: 1/5.
|
[ 114 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
micko52
|
Naslov: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 11:14 |
|
|
|
Pitanje za duboko razmišljanje, dragi moji....
_________________ Nit' je kuja okotila vuka, nit' je bula rodila hajduka!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
micko52
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 11:17 |
|
|
|
Srbi: Dosta više mrze muslimane, znatno manje Hrvate. Hrvati: Najviše mrze muslimane, Srbe iz RS mnogo manje.Mislim da postoji određen respekt između Srba iz RS i Hrvata iz HB. Muslimani:Mrze još više i Srbe i Hrvate, samo što sam mislim da u odnosu na 1992. mrvu više mrze Ustaše nego četnike.
_________________ Nit' je kuja okotila vuka, nit' je bula rodila hajduka!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 11:20 |
|
|
|
Teško je to izmjeriti, 1991 su tek izašli iz sistema u kojem se nije smjelo mrziti ili se bar nije smjelo pokazati mržnju.
Sad je mržnja već 35 godina dopuštena, s jedne strane se potrošila i ofucala, s druge strane mladi se ne sječaju da je ikad bila zabranjena.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 11:27 |
|
|
micko52 je napisao/la: Hrvati: Najviše mrze muslimane, Srbe iz RS mnogo manje.Mislim da postoji određen respekt između Srba iz RS i Hrvata iz HB.
Na dvije današnje glavne dodirne crte Hrvata i Srba u BiH: kod Livna i Kupresa, te u dolini Neretve rat je završio teritorijalno tako da skoro nitko od Hrvata nije ostavljen na RS strani granice. Ti Hrvati nemaju razloga za negativne osjećaje prema Srbima. Oni čije su kuće ostale u RS i koji imaju više motiva za negativne osjećaje (uglavnom banjalučka regija, Posavina) danas većinom više ne žive u BiH, nego u Hrvatskoj ili inozemstvu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 11:28 |
|
|
|
Kako uopće objektivno izmjeriti mržnju i netrpeljivost?
Uzroci se nisu promjenili, pa ne vidim što bi bilo više ili manje kako god mjerili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 11:35 |
|
|
|
Nebitno, jer mrznja i netrpeljivost nisu uzroci rata vec samo produkti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 11:41 |
|
|
|
Ne bih rekao da Hrvati mrze Srbe ni Bošnjake.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1438 of 2558 - 56.22%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 11:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 87774 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Muslimani danas imaju slobodu islama, samim time slobodu mržnje, majmunisanja i palestinisanja.
Alija se izborio za to, više slobode džamijanja, na manjem teritoriju.
Iz Xinjianga, Indije, Tita, Burme i Izraela vidimo da će se morati u budućnosti dejstvovati, ako Njemačka izvlačenjem populacije ne riješi to.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 11:51 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ne bih rekao da Hrvati mrze Srbe ni Bošnjake. Slažem se. Oni koji nas mrze naša drugačija mišljenja i stavove istovjećuju s mržnjom. Njihov nedovoljan umni kapacitet.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 11:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63381 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Danas je ta netrepeljivost daleko opipljivija zbog društvenih mreža, prije je neprijatelj bio dosta imaginaran, osim za one u ratu, neprijatelj je bio personificiran kroz svega par osoba koje bi s vremena na vrijeme vidio na TVu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oak
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 11:53 |
|
Pridružen/a: 17 sij 2013, 22:28 Postovi: 2419 Lokacija: Kuhinja u Minken bojnoj
|
|
Mržnja je jako teška riječ, netrepeljivost je prikladnija. Teško je to na razini pojedinca ocijeniti. Postoje ljudi koji imaju poznanike pa i prijatelje iz drugih skupina. Gledajući na nivou naroda ako se tako može gledati i na nivou politike mislim da Hrvati imaju puno više neslaganja sa Bošnjacima. Razlozi se ogledaju najviše u tome jer dijelimo zajednički prostor i zajednički entitet i mnoštvo problema koji iz toga proizlaze a tu je naravno i vjerska komponenta koja isto igra veliku ulogu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 11:55 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Muslimani danas imaju slobodu islama, samim time slobodu mržnje, majmunisanja i palestinisanja.
Iz Xinjianga, Indije, Tita, Burme i Izraela vidimo da će se morati u budućnosti dejstvovati, ako Njemačka izvlačenjem populacije ne riješi to. Islam traži od muslimana da mrze nevjernike i mnogobošce, pa da nađu izgovor svoje probleme projiciraju na nas. Mi nemamo ništa s tim, to je i dalje samo njihov problem. 
1438 of 2558 - 56.22%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 12:09 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ne bih rekao da Hrvati mrze Srbe ni Bošnjake. Ne bih ni ja rekao da Bošnjaci mrze Hrvate i Srbe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 12:10 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Muslimani danas imaju slobodu islama, samim time slobodu mržnje, majmunisanja i palestinisanja.
Iz Xinjianga, Indije, Tita, Burme i Izraela vidimo da će se morati u budućnosti dejstvovati, ako Njemačka izvlačenjem populacije ne riješi to. Islam traži od muslimana da mrze nevjernike i mnogobošce, pa da nađu izgovor svoje probleme projiciraju na nas. Mi nemamo ništa s tim, to je i dalje samo njihov problem.  Projicirate SDA politiku i ciljeve na cijeli narod.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 12:11 |
|
|
Machak je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ne bih rekao da Hrvati mrze Srbe ni Bošnjake. Ne bih ni ja rekao da Bošnjaci mrze Hrvate i Srbe. Zašto onda stalno prijetite ratom?
1438 of 2558 - 56.22%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 12:19 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Machak je napisao/la: Ne bih ni ja rekao da Bošnjaci mrze Hrvate i Srbe.
Zašto onda stalno prijetite ratom? Isto to mogu reći ja za vas i Srbe. Čak ste aktivniji po tom pitanju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 12:23 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Machak je napisao/la: Ne bih ni ja rekao da Bošnjaci mrze Hrvate i Srbe.
Zašto onda stalno prijetite ratom? Zasto vi ptijetite da cete baciti nuklearnu bombu na Sarajevo?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 12:24 |
|
|
Machak je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Zašto onda stalno prijetite ratom?
Isto to mogu reći ja za vas i Srbe. Čak ste aktivniji po tom pitanju. Možda ako gledaš anonimne forumaše. Što se tiče političara, Čović nije spomenuo ni prebrojavanje, ni dronove, ni haubice, ni namjensku industriju. Čovjek samo priča o EU integracijama i izbornom zakonu.
1438 of 2558 - 56.22%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 12:26 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Machak je napisao/la: Isto to mogu reći ja za vas i Srbe. Čak ste aktivniji po tom pitanju.
Možda ako gledaš anonimne forumaše. Što se tiče političara, Čović nije spomenuo ni prebrojavanje, ni dronove, ni haubice, ni namjensku industriju. Čovjek samo priča o EU integracijama i izbornom zakonu. Prijetnje trećim entitetom i secesionistička politika su isto što i prijetnje ratom. Znaš da ti ciljevi nisu ostvarivi bez rata.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 12:28 |
|
|
Machak je napisao/la: Znaš da ti ciljevi nisu ostvarivi bez rata. Zašto nisu ostvarivi bez rata?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 12:31 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Machak je napisao/la: Znaš da ti ciljevi nisu ostvarivi bez rata. Zašto nisu ostvarivi bez rata? Pa napast će nas muslimani, jao tebe. 
1438 of 2558 - 56.22%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 12:31 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Machak je napisao/la: Znaš da ti ciljevi nisu ostvarivi bez rata. Zašto nisu ostvarivi bez rata? Pa vidiš i sam koliko traje natezanje oko izbornog. Oko bilo čega u BiH. Realno vrtimo se u krug. Ostvariti ciljeve je moguće samo uz primjenu sile. Politički, to vodi samo u nove blokade i nova natezanja. Biće, neće biti nikad. Sve nadležnosti prenesene sa entiteta na državu su dok je još Dodik bio pod šapom stranaca. HB ti je prisilom utopljena u FBiH. Šta se to dogovorilo između tri naroda? Ništa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
|
|
|
Da, ali koji je službeni povod?
Da preformuliram pitanje.
Koji je službeni povod što Bošnjaci neće svoju nacionalnu državu na dijelovima RBiH koje su vojno zauzeli i vode se kao njihovi?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 12:38 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Da, ali koji je službeni povod?
Da preformuliram pitanje.
Koji je službeni povod što Bošnjaci neće svoju nacionalnu državu na dijelovima RBiH koje su vojno zauzeli i vode se kao njihovi? Đavlu malo 
_________________ ...and yet I find, and yet I find...repeating in my head If I can't be my own, I'd feel better dead..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Kada je bila veća mržnja i netrpeljivost među narodima BiH? Postano: 21 svi 2025, 12:41 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Da, ali koji je službeni povod? Koji je službeni povod bio Srbima 90-tih?
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Robbie MO i 25 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|