|
|
Stranica: 69/75.
|
[ 1863 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 15 kol 2025, 23:13 |
|
Pridružen/a: 18 ožu 2021, 16:54 Postovi: 2316 Lokacija: Ustrojbeno mjesto
|
Bošnjak...007 je napisao/la: Sanin je BIA saradnik. Jel može 3. (hrvatski) entitet i novi IZ koji će štiti Hrvate u BiH?
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
Vrh |
|
 |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 15 kol 2025, 23:18 |
|
|
musliman6 je napisao/la: oak je napisao/la: Neka tebe, piši. Imaš pravo, puno smo svi zaglibili u mržnji. Na kraju svi smo ljudi sa vrlinama i slabostima. Brat brata danas mrzi, kako da očekujemo neku ljubav izmedju naroda. Jedini spas za sve nas je dolazak Isusa Krista i pomirenje. Doduše ovo bi trebali na religiji pisati ali ajde  Vidi ako se pomolim Gospodaru svih svijetova I ako cistim dusu Bog ti da da sanjas nesto sto ti se desi sutra I tako vise puta. Razvijas duhovni osjecaj sa Bogom onda ti nacija I sva prepiranja I ne igra neku ulogu. Doduse to je vjersko ali cesto vjersko I nacionalno se ne moze bas pomiriti, jer Bog je stvorio sve ljude a ljudi su se onda preko nacija poceli dijeliti mrziti itd. Kad se ne mrze zbog nacije onda se medjusobno svadjaju oko imovine itd. Ko nosi zlo u sebi on to mora negdje I ispoljiti, a ko nosi dobro to se onda I osjeti. Kažeš, moliš se "Gospodaru svih svijetova". Isto pitanje, jel može 3. (hrvatski) entitet u BiH plus novi izborni zakon koji će štiti konstitutivnu poziciju Hrvata u BiH? Da/Ne
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
Vrh |
|
 |
Iviv
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 15 kol 2025, 23:22 |
|
|
musliman6 je napisao/la: oak je napisao/la: Neka tebe, piši. Imaš pravo, puno smo svi zaglibili u mržnji. Na kraju svi smo ljudi sa vrlinama i slabostima. Brat brata danas mrzi, kako da očekujemo neku ljubav izmedju naroda. Jedini spas za sve nas je dolazak Isusa Krista i pomirenje. Doduše ovo bi trebali na religiji pisati ali ajde  Vidi ako se pomolim Gospodaru svih svijetova I ako cistim dusu Bog ti da da sanjas nesto sto ti se desi sutra I tako vise puta. Razvijas duhovni osjecaj sa Bogom onda ti nacija I sva prepiranja I ne igra neku ulogu. Doduse to je vjersko ali cesto vjersko I nacionalno se ne moze bas pomiriti, jer Bog je stvorio sve ljude a ljudi su se onda preko nacija poceli dijeliti mrziti itd. Kad se ne mrze zbog nacije onda se medjusobno svadjaju oko imovine itd. Ko nosi zlo u sebi on to mora negdje I ispoljiti, a ko nosi dobro to se onda I osjeti. Ako sam dobro shvatio zastupaš teoriju da se međuljudski konflikti dogadaju zbog nacije, imovine, ali religije ne?
|
|
Vrh |
|
 |
musliman6
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 15 kol 2025, 23:26 |
|
|
DŽorDŽ je napisao/la: musliman6 je napisao/la: Vidi ako se pomolim Gospodaru svih svijetova I ako cistim dusu Bog ti da da sanjas nesto sto ti se desi sutra I tako vise puta. Razvijas duhovni osjecaj sa Bogom onda ti nacija I sva prepiranja I ne igra neku ulogu. Doduse to je vjersko ali cesto vjersko I nacionalno se ne moze bas pomiriti, jer Bog je stvorio sve ljude a ljudi su se onda preko nacija poceli dijeliti mrziti itd. Kad se ne mrze zbog nacije onda se medjusobno svadjaju oko imovine itd. Ko nosi zlo u sebi on to mora negdje I ispoljiti, a ko nosi dobro to se onda I osjeti. Kažeš, moliš se "Gospodaru svih svijetova". Isto pitanje, jel može 3. (hrvatski) entitet u BiH plus novi izborni zakon koji će štiti konstitutivnu poziciju Hrvata u BiH? Da/Ne Ja nisam za Komsica i da bosnjaci biraju hr. Clana predsjednistva. Ali isto tako hrvati su glasali za Ademovica Kemala i hrvatskim glasovima odabrali bosnjaka u domu naroda.
|
|
Vrh |
|
 |
Bošnjak...007
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 15 kol 2025, 23:27 |
|
|
DŽorDŽ je napisao/la: Bošnjak...007 je napisao/la: Sanin je BIA saradnik. Jel može 3. (hrvatski) entitet i novi IZ koji će štiti Hrvate u BiH? Entitet ne. IZ ide brzo. Šmit će riješiti.
|
|
Vrh |
|
 |
musliman6
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 15 kol 2025, 23:29 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 15 kol 2025, 23:29 |
|
|
Bošnjak...007 je napisao/la: DŽorDŽ je napisao/la: Jel može 3. (hrvatski) entitet i novi IZ koji će štiti Hrvate u BiH? Entitet ne. IZ ide brzo. Šmit će riješiti. Vidim sarkazam.
|
|
Vrh |
|
 |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 15 kol 2025, 23:33 |
|
|
musliman6 je napisao/la: DŽorDŽ je napisao/la: Kažeš, moliš se "Gospodaru svih svijetova". Isto pitanje, jel može 3. (hrvatski) entitet u BiH plus novi izborni zakon koji će štiti konstitutivnu poziciju Hrvata u BiH? Da/Ne Ja nisam za Komsica i da bosnjaci biraju hr. Clana predsjednistva. Ali isto tako hrvati su glasali za Ademovica Kemala i hrvatskim glasovima odabrali bosnjaka u domu naroda. Zakuni se alahom na svu svoju rodbinu ako lažeš da ih snađe najveće zlo i nesreća.
|
|
Vrh |
|
 |
musliman6
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 15 kol 2025, 23:35 |
|
|
Iviv je napisao/la: musliman6 je napisao/la: Vidi ako se pomolim Gospodaru svih svijetova I ako cistim dusu Bog ti da da sanjas nesto sto ti se desi sutra I tako vise puta. Razvijas duhovni osjecaj sa Bogom onda ti nacija I sva prepiranja I ne igra neku ulogu. Doduse to je vjersko ali cesto vjersko I nacionalno se ne moze bas pomiriti, jer Bog je stvorio sve ljude a ljudi su se onda preko nacija poceli dijeliti mrziti itd. Kad se ne mrze zbog nacije onda se medjusobno svadjaju oko imovine itd. Ko nosi zlo u sebi on to mora negdje I ispoljiti, a ko nosi dobro to se onda I osjeti. Ako sam dobro shvatio zastupaš teoriju da se međuljudski konflikti dogadaju zbog nacije, imovine, ali religije ne? Kada se u svijetu događaju sukobi, duhovna tradicija u islamu (slično kao i u hrišćanskoj mistici) uči da to nisu samo politički ili vojni događaji, nego vanjska posljedica unutarnjeg čovjekovog stanja. Drugim riječima – ratovi „vani“ su odraz ratova u ljudskom srcu. Kada u ljudima prevladaju strasti, pohlepa, mržnja i oholost – to se prirodno prelije i na društvo kao nasilje i nepravdu. U islamu postoji posebna mistička tradicija koja uči da najveća borba nije protiv drugih, nego protiv vlastite sebičnosti (to je ono što bi vi nazvali borba protiv „starog čovjeka“ ili „palog ega“). Ako čovjek ne pobjedi taj unutarnji ego, uvijek će biti spreman povrijediti drugog – to onda dovodi do sve većih sukoba. Cilj duhovnosti je očistiti srce, kako bi čovjek mogao živjeti u miru s Bogom i sa drugim ljudima. Onaj ko zaista spozna Boga, shvati da činivši nepravdu drugome – zapravo čini nepravdu samom sebi. Sukobi se zato vide i kao ispit – u takvim trenucima se pokaže šta je u srcima ljudi (prava vjera ili samo prazne riječi). Rješenje zato ne leži samo u sili ili politici, nego u unutarnjem preobražaju čovjeka – bez toga društvo stalno upada u iste krugove nasilja.
|
|
Vrh |
|
 |
musliman6
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 15 kol 2025, 23:42 |
|
|
DŽorDŽ je napisao/la: musliman6 je napisao/la: Ja nisam za Komsica i da bosnjaci biraju hr. Clana predsjednistva. Ali isto tako hrvati su glasali za Ademovica Kemala i hrvatskim glasovima odabrali bosnjaka u domu naroda.
Zakuni se alahom na svu svoju rodbinu ako lažeš da ih snađe najveće zlo i nesreća. Kunem se dragim Allahom I rodbinom i najmilijim da nikad nisam glasao za komsica I da sam protiv toga da bosnjaci glasaju za hr clana predsjednistva jer je to njihovo pravo koje im je oduzeto.
|
|
Vrh |
|
 |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 15 kol 2025, 23:44 |
|
|
musliman6 je napisao/la: DŽorDŽ je napisao/la: Zakuni se alahom na svu svoju rodbinu ako lažeš da ih snađe najveće zlo i nesreća. Kunem se dragim Allahom I rodbinom i najmilijim da nikad nisam glasao za komsica I da sam protiv toga da bosnjaci glasaju za hr clana predsjednistva jer je to njihovo pravo koje im je oduzeto. Svaka čast! Dobar si čovjek!
|
|
Vrh |
|
 |
musliman6
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 15 kol 2025, 23:45 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 15 kol 2025, 23:45 |
|
|
Laku noć.
|
|
Vrh |
|
 |
musliman6
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 15 kol 2025, 23:53 |
|
|
DŽorDŽ je napisao/la: musliman6 je napisao/la: Kunem se dragim Allahom I rodbinom i najmilijim da nikad nisam glasao za komsica I da sam protiv toga da bosnjaci glasaju za hr clana predsjednistva jer je to njihovo pravo koje im je oduzeto. Svaka čast! Dobar si čovjek! Jbg. Ali evo ja cu doci nekad u neki restoran u siroki brijeg i posto mi zena nosi maramu neko ce me cudno pogledati, ne razumijem predrasude doduse pojedinaca, morate I vi shvatiti svasta svugdje ima ima I medju vama Ali ako sam fakat koliko toliko normalan onda valjda imam pravo ocekivati to I sa druge strane. Nose i kod katolika casne sestre marame.
|
|
Vrh |
|
 |
musliman6
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 15 kol 2025, 23:54 |
|
|
DŽorDŽ je napisao/la: Laku noć. U svakom slucaju sve najbolje lake noc
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 15 kol 2025, 23:59 |
|
|
musliman6 je napisao/la: DŽorDŽ je napisao/la: Svaka čast! Dobar si čovjek! Jbg. Ali evo ja cu doci nekad u neki restoran u siroki brijeg i posto mi zena nosi maramu neko ce me cudno pogledati, ne razumijem predrasude doduse pojedinaca, morate I vi shvatiti svasta svugdje ima ima I medju vama Ali ako sam fakat koliko toliko normalan onda valjda imam pravo ocekivati to I sa druge strane. Nose i kod katolika casne sestre marame. Svi ce te cudno gledati, jebiga naprosto je cudno, kao da nosiš ogroman cilinadr šešir po ulici. Nije to čak ni neki prijezir naprosto odudara od sredine
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 16 kol 2025, 00:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 83981 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
musliman6 je napisao/la: DŽorDŽ je napisao/la: Svaka čast! Dobar si čovjek! Jbg. Ali evo ja cu doci nekad u neki restoran u siroki brijeg i posto mi zena nosi maramu neko ce me cudno pogledati, ne razumijem predrasude doduse pojedinaca, morate I vi shvatiti svasta svugdje ima ima I medju vama Ali ako sam fakat koliko toliko normalan onda valjda imam pravo ocekivati to I sa druge strane. Nose i kod katolika casne sestre marame. Nikakvih problema nemaju žene s maramama, nikoga to ne zanima. Sve se svodi na namjeru, dobru, lošu ili neutralnu (bez namjere). Reakcija dolazi jedino na otvoreno lošu namjeru i agresivnu provokaciju. Ono što se kod vas kaže nijet.  Ljudi osjete namjeru, u odnosu na poštenu spotanost, kad je netko došao bez agende i poštenim poslom.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
musliman6
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 16 kol 2025, 00:16 |
|
|
Ok, ja se dobro osjecam ljetujem u brelama u prvom saffu do mora, fin hotel fini uvijeti, niko mi nikad nije lose rijec rekao zato sto mi zena nosi maramu, meni je prosto dobro u zivotu samo me nervira ovako nesto kad iskace bespotrebno. Jer treba uvijek vremena da se slegne
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 16 kol 2025, 00:22 |
|
Pridružen/a: 17 sij 2013, 23:28 Postovi: 2245 Lokacija: Kuhinja u Minken bojnoj
|
musliman6 je napisao/la: DŽorDŽ je napisao/la: Svaka čast! Dobar si čovjek! Jbg. Ali evo ja cu doci nekad u neki restoran u siroki brijeg i posto mi zena nosi maramu neko ce me cudno pogledati, ne razumijem predrasude doduse pojedinaca, morate I vi shvatiti svasta svugdje ima ima I medju vama Ali ako sam fakat koliko toliko normalan onda valjda imam pravo ocekivati to I sa druge strane. Nose i kod katolika casne sestre marame. Možda bude koji čudan pogled jer u takvim sredinama to nije svakodnevnica ali nećeš doživjeti većih neugodnosti. U biti šanse za to su ispod 1% slično da te na ulici auto udari. Prošao sam BiH uz duž i poprijeko i nikada nisam imao neugodnosti nikakvih. Uz poštivanje domaćina nema problema tako je u cijelom svijetu. Ako i budeš imao peh pa naidješ na budalu, siguran sam da bi netko od lokalaca priskočio u pomoć. Tako da nema razloga za zabrinutost.
|
|
Vrh |
|
 |
Boris Johnson iz Jajca
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 16 kol 2025, 00:53 |
|
Pridružen/a: 28 pro 2024, 02:08 Postovi: 307 Lokacija: Civilizacijski bedem na Ivan-planini
|
musliman6 je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Svaka tebi čast kolega i naravno svako dobro, problem je tvoje mišljenje je izrazita manjina među muslimanima. Velika većina evo neću reći da znam što misle, ali po onome što govore to su ipak drugačiji stavovi od tvojih.
Zivim u Sarajevu nemaju mnogi isto misljenje kao ja, ali nemaju ni negativan nekakav stav, doduse ima jedan dio sa kojima se i ja ne slazem. Ali dobro ima I medju hrvatima svasta, koliko je komunista koji su sluzili titi pa poslje promjenili stav I meni koje sam rodbinu izgubio u ndh govore ko ja nesto nekog mrzim a moji poginuli za ndh. Puno muslimana je bilo u ndh doduse danas se nesto stide ali kazem vam ja se ne stim tim stvarima, ja sam zahvalan Pavelicu sto je pravio dzamije, dovoljno je ukucati dzamija poglavnika vidjet cete sta je pravio. Nisam hrvat u bih sam I rodjen tako da sam bosnjak ali to nije nikakav razlog da ne govorim istinu. Meni nije nikakava provokacija kad se neko krsti vec ga smatram bratom po Isusu odnosno po Isu as. Ja kao vjernik mysliman vjerujem da ce ubrzom doci Isus I to na bliskom istoku gdje cu se njemu prikljuciti I biti u njegovim redovima. A I kod vas katolika armagedon ce se odvijati u blizini haife. O tome moze se pricati puno detaljnije ali nebih sad i ako je jako zanimljiva tema jer su mnogi predznaci ispunjeni tako da bi covjek trebao znati o tim stvarima kako bi znao biti na pravoj strani. U svakom slucaju budite ono sto je bio Ante Pavelic pa ce i meni kao muslimanu biti bolje. Ovo je nebuloza. Nije dobro ni bit previse tolerantan, nakupljat neku nacionalnu tenziju samo zato sto ne zelis reci drugome da ti nesto smeta. Kao LGBTQ+ po zapadnom svijetu. Znali su ti djedovi da su Hrvati, a isto tako su njihovi djedovi znali. Znali su da mjesto rodenja ne diktira narodnost, ni sama religija. Zamisli da kazes da si pripadnik neke dejtonske kategorije samo zato sto si musliman rodjen u dejtonskoj drzavi, koja je itekako privremena. Istali ti se mozak od gluposti u sekundi ako ista imas u glavi. Hrvati i muslimani u BiH ne slazu iz milijun drugih razloga mimo vjere. Sad da obje gomile nabacis i pitas sto je vjerski rat ne bi znali definiciju nekakvu artikulirat. Upravo zato sto su svi jedno dulje vrijeme (citaj 45 godina) u Jugi bili tolerantni se i dogodilo da imamo Bosance i Hercegovce po narodnosti. Bosnjak si jer si roden Bosni i to je regionalna pripadnost, a nacionalna je ocigledno Hrvat. No ako se ne osjecas tako tvoja nesreca... Ti si jedan od rijetkih Bosnjaka na bespucima interneta koji donekle zdravorazumski razmisljaju. Respekt za to barem!
_________________ Domovina kakva bila, rođenom je sinku mila.
|
|
Vrh |
|
 |
musliman6
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 16 kol 2025, 01:29 |
|
|
Boris Johnson iz Jajca je napisao/la: musliman6 je napisao/la: Zivim u Sarajevu nemaju mnogi isto misljenje kao ja, ali nemaju ni negativan nekakav stav, doduse ima jedan dio sa kojima se i ja ne slazem. Ali dobro ima I medju hrvatima svasta, koliko je komunista koji su sluzili titi pa poslje promjenili stav I meni koje sam rodbinu izgubio u ndh govore ko ja nesto nekog mrzim a moji poginuli za ndh. Puno muslimana je bilo u ndh doduse danas se nesto stide ali kazem vam ja se ne stim tim stvarima, ja sam zahvalan Pavelicu sto je pravio dzamije, dovoljno je ukucati dzamija poglavnika vidjet cete sta je pravio. Nisam hrvat u bih sam I rodjen tako da sam bosnjak ali to nije nikakav razlog da ne govorim istinu. Meni nije nikakava provokacija kad se neko krsti vec ga smatram bratom po Isusu odnosno po Isu as. Ja kao vjernik mysliman vjerujem da ce ubrzom doci Isus I to na bliskom istoku gdje cu se njemu prikljuciti I biti u njegovim redovima. A I kod vas katolika armagedon ce se odvijati u blizini haife. O tome moze se pricati puno detaljnije ali nebih sad i ako je jako zanimljiva tema jer su mnogi predznaci ispunjeni tako da bi covjek trebao znati o tim stvarima kako bi znao biti na pravoj strani. U svakom slucaju budite ono sto je bio Ante Pavelic pa ce i meni kao muslimanu biti bolje.
Ovo je nebuloza. Nije dobro ni bit previse tolerantan, nakupljat neku nacionalnu tenziju samo zato sto ne zelis reci drugome da ti nesto smeta. Kao LGBTQ+ po zapadnom svijetu. Znali su ti djedovi da su Hrvati, a isto tako su njihovi djedovi znali. Znali su da mjesto rodenja ne diktira narodnost, ni sama religija. Zamisli da kazes da si pripadnik neke dejtonske kategorije samo zato sto si musliman rodjen u dejtonskoj drzavi, koja je itekako privremena. Istali ti se mozak od gluposti u sekundi ako ista imas u glavi. Hrvati i muslimani u BiH ne slazu iz milijun drugih razloga mimo vjere. Sad da obje gomile nabacis i pitas sto je vjerski rat ne bi znali definiciju nekakvu artikulirat. Upravo zato sto su svi jedno dulje vrijeme (citaj 45 godina) u Jugi bili tolerantni se i dogodilo da imamo Bosance i Hercegovce po narodnosti. Bosnjak si jer si roden Bosni i to je regionalna pripadnost, a nacionalna je ocigledno Hrvat. No ako se ne osjecas tako tvoja nesreca... Ti si jedan od rijetkih Bosnjaka na bespucima interneta koji donekle zdravorazumski razmisljaju. Respekt za to barem! Da bi čovjek istinski spoznao Božije i duhovno se približio Bogu, njegova duhovna putanja ne smije biti ograničena nacionalnom ili etničkom pripadnošću.
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 16 kol 2025, 02:46 |
|
|
weasel je napisao/la: musliman6 je napisao/la: Jbg. Ali evo ja cu doci nekad u neki restoran u siroki brijeg i posto mi zena nosi maramu neko ce me cudno pogledati, ne razumijem predrasude doduse pojedinaca, morate I vi shvatiti svasta svugdje ima ima I medju vama Ali ako sam fakat koliko toliko normalan onda valjda imam pravo ocekivati to I sa druge strane. Nose i kod katolika casne sestre marame. Svi ce te cudno gledati, jebiga naprosto je cudno, kao da nosiš ogroman cilinadr šešir po ulici. Nije to čak ni neki prijezir naprosto odudara od sredine Znam lika koji nosi cilindar sesir 
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 16 kol 2025, 05:20 |
|
|
Prvo bog nepostoji,kao drugo to su muuhamedove rijeci,kao trece etnicitet neogranicava on je prirodna postavka kao sto je prirodna postavka da moras imat mater i cacu!
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 16 kol 2025, 07:23 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27437 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
musliman6 je napisao/la: Iviv je napisao/la:
Ako sam dobro shvatio zastupaš teoriju da se međuljudski konflikti dogadaju zbog nacije, imovine, ali religije ne?
Kada se u svijetu događaju sukobi, duhovna tradicija u islamu (slično kao i u hrišćanskoj mistici) uči da to nisu samo politički ili vojni događaji, nego vanjska posljedica unutarnjeg čovjekovog stanja. Drugim riječima – ratovi „vani“ su odraz ratova u ljudskom srcu. Kada u ljudima prevladaju strasti, pohlepa, mržnja i oholost – to se prirodno prelije i na društvo kao nasilje i nepravdu. U islamu postoji posebna mistička tradicija koja uči da najveća borba nije protiv drugih, nego protiv vlastite sebičnosti (to je ono što bi vi nazvali borba protiv „starog čovjeka“ ili „palog ega“). Ako čovjek ne pobjedi taj unutarnji ego, uvijek će biti spreman povrijediti drugog – to onda dovodi do sve većih sukoba. Cilj duhovnosti je očistiti srce, kako bi čovjek mogao živjeti u miru s Bogom i sa drugim ljudima. Onaj ko zaista spozna Boga, shvati da činivši nepravdu drugome – zapravo čini nepravdu samom sebi. Sukobi se zato vide i kao ispit – u takvim trenucima se pokaže šta je u srcima ljudi (prava vjera ili samo prazne riječi). Rješenje zato ne leži samo u sili ili politici, nego u unutarnjem preobražaju čovjeka – bez toga društvo stalno upada u iste krugove nasilja. Mi hrvatski komunisti i komunisti općenito, upravo slijedimo put oslobođenja čovjeka. Čovjeka kao pojedinca, individue ali i kao člana kolektiviteta. Jer kako čovjek ne može biti potpuno slobodan dok pripada nečemu kolektivnom (vjera, nacija, država...) tako ne može biti ni potpuno siguran dok je strogo individualan. Upravo kroz makrksističke ideje se ostvaruje, ne revolucija kako poneki pogrešno smatraju a koji ne poznaju učenje velikana Marksa i Engelsa, već evolucija čovjeka u duhovnom smislu, njegovo duhovno i materijalno oslobođenje kroz dijalektičku misao. Upravo se tu nalazi platforma za zadovoljenje kako materijalnih tako i duhovnih potreba naših radnih ljudi i građana, radnika, seljaka, poštene inteligencije, studenata, đaka itd.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Tomba17
|
Naslov: Re: Islamisti najavljuju - dolazimo u Široki Brijeg na kolektivno klanjanje! Postano: 16 kol 2025, 08:36 |
|
|
Bobovac je napisao/la: musliman6 je napisao/la:
Kada se u svijetu događaju sukobi, duhovna tradicija u islamu (slično kao i u hrišćanskoj mistici) uči da to nisu samo politički ili vojni događaji, nego vanjska posljedica unutarnjeg čovjekovog stanja. Drugim riječima – ratovi „vani“ su odraz ratova u ljudskom srcu.
Kada u ljudima prevladaju strasti, pohlepa, mržnja i oholost – to se prirodno prelije i na društvo kao nasilje i nepravdu.
U islamu postoji posebna mistička tradicija koja uči da najveća borba nije protiv drugih, nego protiv vlastite sebičnosti (to je ono što bi vi nazvali borba protiv „starog čovjeka“ ili „palog ega“). Ako čovjek ne pobjedi taj unutarnji ego, uvijek će biti spreman povrijediti drugog – to onda dovodi do sve većih sukoba.
Cilj duhovnosti je očistiti srce, kako bi čovjek mogao živjeti u miru s Bogom i sa drugim ljudima. Onaj ko zaista spozna Boga, shvati da činivši nepravdu drugome – zapravo čini nepravdu samom sebi.
Sukobi se zato vide i kao ispit – u takvim trenucima se pokaže šta je u srcima ljudi (prava vjera ili samo prazne riječi).
Rješenje zato ne leži samo u sili ili politici, nego u unutarnjem preobražaju čovjeka – bez toga društvo stalno upada u iste krugove nasilja.
Mi hrvatski komunisti i komunisti općenito, upravo slijedimo put oslobođenja čovjeka. Čovjeka kao pojedinca, individue ali i kao člana kolektiviteta. Jer kako čovjek ne može biti potpuno slobodan dok pripada nečemu kolektivnom (vjera, nacija, država...) tako ne može biti ni potpuno siguran dok je strogo individualan. Upravo kroz makrksističke ideje se ostvaruje, ne revolucija kako poneki pogrešno smatraju a koji ne poznaju učenje velikana Marksa i Engelsa, već evolucija čovjeka u duhovnom smislu, njegovo duhovno i materijalno oslobođenje kroz dijalektičku misao. Upravo se tu nalazi platforma za zadovoljenje kako materijalnih tako i duhovnih potreba naših radnih ljudi i građana, radnika, seljaka, poštene inteligencije, studenata, đaka itd. Zanimljivo razmišljanje koje je zvijezda vodilja crvenih svih nijansa, od raznih socialista preko nacionalsocialista do komunista. A njih je razbio Karl Popper sa zaključkom: ”gdje se svi razlikuju svi su slobodni, a gdje svi isti nitko nije slobodan” ChatGPT: Popper je bio snažan zagovornik društva u kojem su ljudi slobodni misliti, izražavati se i djelovati drugačije jedni od drugih, sve dok to ne šteti drugima. Kada kaže da „gdje su svi jednaki, nitko nije slobodan“, misli da društvo koje pokušava prisiliti sve da budu isti - na primjer, putem totalitarizma ili stroge društvene kontrole - zapravo krši individualnu slobodu. Ako su svi ljudi prisiljeni biti potpuno isti, gube pravo da budu pojedinci s jedinstvenim mišljenjima i postupcima. S druge strane, kada kaže „gdje su svi različiti, svi su slobodni“, izražava ideju da istinska sloboda nastaje kada ljudi mogu biti različiti, misliti drugačije i imati različite perspektive. Društvo u kojem svi poštuju međusobne razlike i gdje se potiče raznolikost i individualna prava stvara okruženje istinske slobode. Dakle, ukratko, Popper je kritizirao i kolektivizam i konformizam. Vjerovao je da sloboda znači dopuštanje razlika i raznolikosti - i upravo u toj raznolikosti sloboda istinski cvjeta.” Duhovno oslobođenje = šta imaš ti šta misliti. Materialno oslobođenje = svi izgledate isto i imate isto kao i svi ostali. = Sjeverna Korea. Osim naravno trećeg nasljednog obiteljskog cara/generalnog tajnika, Kim Yong Um, i njegova klika. Oni imaju sve i rade što hoće. Tu naravno spada i Jožek sa sfrj. Neume, stanove, tamničenja, ubojstva, klanja, krađe, privilegije… Pa i Stalin, Hitler itd. I neka se nitko više ne pita zbog čega se ideološki slažu i uklapaju socializam i islamizam.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|