|
|
Stranica: 6/9.
|
[ 216 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 20:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84289 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Izgovara “L” ko Arapi.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 20:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84289 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
52:40:
“Najbolji sloj bosanskih muslimana je nakon aneksije evakuirao se u Tursku.
To je kajmak.”
(valjda ovo što je ostalo je sirutka)
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 20:16 |
|
|
53:00
Propovjednik hvali Bošnjake koji su otišli u Tursku kaže da je njima vjera bila iznad svega, nisu željeli zivjeti pod neislamskom vlašću.
WTF
Poziva na hidžru?
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 20:18 |
|
|
53:50 sada kudi potomke, drugu generaciju tih Bošnjaka u Turskoj kaže da su se okrenuli protiv vjere i glasaju protiv Erdogana za CHP komuniste 
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 20:24 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3209 Lokacija: Dridska Župa
|
POPOVO_POLJE je napisao/la: Patriota je napisao/la: Naravno da dio Bošnjaka ima porijeklo iz danasnje CG i SRb. Međutim,to su dijelovi koji su svakako pripadali Bosanskom Pašaluku,te su moguće i obrnute migracije u srednjem vijeku.
Npr. Dio Podrinjca je porijeklom iz Užica,dio Krajišnika iz Like.
Ali je također i dio srednje Bosne i Sarajeva iz Istočne ili Zapadne Hercegovine. Užičani su većinom završili po Posavini uglavnom u Orašju i Šamcu. Alija je jedan od tih. Alija ja iz Beograda ja mislim
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 20:27 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3209 Lokacija: Dridska Župa
|
Robbie MO je napisao/la: 53:50 sada kudi potomke, drugu generaciju tih Bošnjaka u Turskoj kaže da su se okrenuli protiv vjere i glasaju protiv Erdogana za CHP komuniste  Kako je to druga generacija muke ti, hodža je blago retardiran meni se čini ahahahah.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 20:28 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Eminencija je napisao/la: Nove nisam igro,izbacili mehanike,poglupili ko i sve. Sta igras? Vecinom paradox gsgs, malo minecraft ponekad, rimworld. Al sve mi polako dosadno postaje, nadam se da će eu5 but dobar, izlazi za par dana. Znam tako i meni ali zato sam ja sa strategija skokno malo na resident evil. Remake cetvorke je dobar a cetvorka je najcjenjenija igra iza witcher 3.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
melhama
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 20:53 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: VizantijskoPlavo je napisao/la:
Islamistička tribina je vrhunska platforma za kmeku. Ovo treba podijelit u 3 epizode po 20 minuta. po čemu je islamistička? ovo su demokrate i sekularisti.
|
|
Vrh |
|
 |
melhama
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 20:55 |
|
|
novem je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: 17:00 “mi smo islamski nosač aviona u srcu Europe, zato nas ne vole i ne daju nam državu. “
Odlična formulacija, odlična. Oni su islamistički nosač aviona. čovjek kaže islamski, ti kažeš islamistički. ne postoji termin 'islamistički' a Bošnjaci islamski nosač aviona definitivno nisu.
|
|
Vrh |
|
 |
melhama
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 20:58 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: 53:00
Propovjednik hvali Bošnjake koji su otišli u Tursku kaže da je njima vjera bila iznad svega, nisu željeli zivjeti pod neislamskom vlašću.
WTF
Poziva na hidžru? nema više hidžre
|
|
Vrh |
|
 |
melhama
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 20:58 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Izgovara “L” ko Arapi. sad si stručnjak i za arapski?
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 21:08 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: novem je napisao/la: "Vlada" je u stvari - vezir. I to uvijek stranac. Većinom s dvogodišnjim mandatom, u kojem gleda da namlati što više para, na klasični način koji je kod Balkanskih naroda i danas dosta prisutan, iako ne ni približno kao tada.
I to je element muslimanske samobitnosti i državnosti? Turski župan s 2-godišnjim mandatom? To je porezna i statistička teritorijalna jedinica. Imali su kroz ajane, kapetane. Praktički, skoro autonomni lokalni lordovi. Većina vezira nisu bili etnički Turci. U biti da, župan. Da ne bude zabune, oni jesu imali određenu dozu samostalnosti, to je veće od porezno-statističke jedinice. Zato i jeste nastupila pobuna kad je došla Reforma od Gülhane 1839., gdje se štošta trebalo urediti po zapadnim principima (sloboda vjere, garancija vlasništva...). Muslimani su se tome opirali sve do 1850./1., dok im Srbin, Omer-paša Latas nije zaveo red.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 21:10 |
|
|
melhama je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Izgovara “L” ko Arapi. sad si stručnjak i za arapski? Prirodom posla natucam arapski.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 21:10 |
|
|
melhama je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: 53:00
WTF
Poziva na hidžru? nema više hidžre O tome se valjda i mi i Srbi malo pitamo. A i mrski Zapad.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 21:16 |
|
|
melhama je napisao/la: novem je napisao/la:
Oni su islamistički nosač aviona.
čovjek kaže islamski, ti kažeš islamistički. ne postoji termin 'islamistički' a Bošnjaci islamski nosač aviona definitivno nisu. Mi i Srbi smo muslimanima dali veliko "M", tako da... 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 21:20 |
|
|
Ajmo zamisliti hipotetski scenarij. Daš muslimanima državu, od nekih 10 000 km2, veličine Kosova, na prostoru današnjih 23%. Šta dobiješ sutra u sred Europe i na granici Hrvatske? Islamističke škole, humanitarne organizacije, terorističke grupe, bazu Turske, obavještajce Irana u Sarajevu, vojne sporazume s Iranom i Turskom, azil i utočište za protjerane islamiste Europe iz smjera zapada, i raznorazne grupe iz smjera istoka... Protočni bojler islamizma, kako Jahja opisa " islamski nosač aviona" u utrobi Europe. Ne, ne, ne. To se ne rješava na takav način. Unucima ostaviti sigurnosni problem. Mnogo oštrije se ovo rješava. Recept se zna, nekad je bilo ovako  Sada više nije. Ne treba izmišljati toplu vodu za ove ostatke islamista.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 21:23 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: 53:50 sada kudi potomke, drugu generaciju tih Bošnjaka u Turskoj kaže da su se okrenuli protiv vjere i glasaju protiv Erdogana za CHP komuniste  To on teško do nikako ne može znati. Zadnji popis gdje su naglašavali svoju etničku pripadnost je bio 1965. Bosanski Muslimani su se praktički skoro stopili s Turcima. Pronaći dvije nane koje natucaju "naški", nije velika stvar.  I nije "druga" nego četvrta, peta i šesta.
|
|
Vrh |
|
 |
Bošnjak...007
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 21:25 |
|
|
Kazem ja fascinirani ste nasim istaknutim ljudima. Ja ne pamtim kad sam poslusao i jedan govor Plenkovica a da ne pricam sitnu boraniju. Zadnjem sto sam gledao je onaj jazavac u FTV sto je usao. I to kratko. Prosto vi nemate harizmu, ljude sa stilom, i sl. Pa masa Hrvata prati Pezića i sl. Islam vas nervira ali i privlači. Hehe
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 21:25 |
|
|
Dva sastojka su potrebna za obračun:
1. Održati Muslimane kao glavnog neprijatelja Hrvata.
2. Neko sranje u svijetu.
I ovo pitanje se rješava, ali bitno je da se poklopi 1 i 2 kad "dođe vakat".
Vjerojatno u sklopu šireg preuređenja Balkana, što uključuje i sigurnosno pitanje islamista.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
|
|
Patriota je napisao/la: Naravno da dio Bošnjaka ima porijeklo iz danasnje CG i SRb. Međutim,to su dijelovi koji su svakako pripadali Bosanskom Pašaluku,te su moguće i obrnute migracije u srednjem vijeku.
Npr. Dio Podrinjca je porijeklom iz Užica,dio Krajišnika iz Like.
Ali je također i dio srednje Bosne i Sarajeva iz Istočne ili Zapadne Hercegovine. Misliš da je Turke diralo od kuda je koji poturica dok ih sluša? Bosanski pašaluk baš i ne postoji u Srednjem vijeku, Turci Bosnu osvajaju u Novom (odnosno na razmeđi). U Srednjem vijeku je Bosna Hrvatska. Prve poturice u Bosni su Srbi (i Bugari, Grci...).
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 21:29 |
|
|
weasel je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Županija u turskom carstvu, turski okrug.
BEZ INSTITUCIJA
Bez škola, ministarstva za infrastrukturu, bez izbora, bez vlade i parlamenta, bez ičega što bi činilo samoupravu.
Ustvari radilo se više o zoni vojne odgovornosti, tko je morao skupljat i s kojeg područja poreze i muslimane da ginu za Osmansko Carstvo. Da bi se razumjelo Muslimane mora se razumjeti Tursku i Osmansko carstvo. Nasi BiH muslimani su jedina europska skupina muslimana koja je opstala kroz nacionalna oslobdenja. Rumunji, Grci, Srbi, Bugari svi odreda su istjerali konvertite. BiH je jedini prostor gdje je bila dovoljno velika koncentracija istih da povezu veci teritori u jedinstvenu cjelinu, stvore neku drugu kolektivnu svijest koja ih veze pored religije. Isto tako treba napomenut da su turci kao narod nastali tek za Ataturka u oravom smislu rijeci. Otomansko carstvo je naziv dobilo po vladajucoj kasti. A carstvu su sluzili i poistovjecivali se s istim svi koji su prihvatili vjeru kulturu i obicaje islama bez obzira na jezik. Stoga niie bilo ni smisla ni logike da oni traze autonomiju od necega s cime se sami identificiraju i koja je jedina nit koja ih razdvaja od ostatka krscana u okolini. Bosanski muslimani se gube u trenutku kad Turska prestaje bit islamsko carstvo i pocinje bit nacionalna drzava ljudi koji govore turskim jezikom. Tu se mujo zagubio i uletio u stranouticu a sta sad s nama… Ostali muslimani europe su ili bili blize samoj turskoj pa su imali gdje otic kad su ih pokorili kjafiri, ili su vec i sami pricali turski pa im nije bilo problem prešaltat se na novi identitet. A mujo je bio em daleko, em je pricao slavenskim jezikom  Ovo ti baš i nije točno. Krajem 19. stoljeća imaš više muslimana u JI Srbiji, nego u BiH. Da ih je AU počistila, kao što su napravili Srbi u JI Srbiji, ne bi danas tu bilo nikakvog naroda. A oni nikakvu svijest nisu imali. Njih je stvorio tek Tito, služili su mu kao izlika da glumi islamskog princa po nesvrstanim zemljama. I da, dosta je tih poturica hrvatskog porijekla, iako im je danas elita srpska.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 21:29 |
|
|
Bošnjak...007 je napisao/la: Kazem ja fascinirani ste nasim istaknutim ljudima. Ja ne pamtim kad sam poslusao i jedan govor Plenkovica a da ne pricam sitnu boraniju. Zadnjem sto sam gledao je onaj jazavac u FTV sto je usao. I to kratko. Prosto vi nemate harizmu, ljude sa stilom, i sl. Pa masa Hrvata prati Pezića i sl. Islam vas nervira ali i privlači. Hehe Ja sam vas počastio tako da sam rekao da ste bili viša kasta Srba u Otomanskom carstvu. Znamo koji je bio kriterij za pripadnost kasti, ali daj šta daš.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 21:32 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Malo ih više ima realno, a tu je i sandžak, ali da isteklo im je puno supstance
Pa dobro, sa 2.5 milijuna na 1.5 milijun sa Sandžakom, plus potpuno izraubani, u BiH uskoro ispod 1 milijun. To je ogroman uspjeh ne budimo strogi prema sebi. Kad su bili Turci, imali su gomilu male djece. Danas su to sami penzići. Rekao bi da smo bolji.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 21:32 |
|
|
Bošnjak...007 je napisao/la: Kazem ja fascinirani ste nasim istaknutim ljudima. Ja ne pamtim kad sam poslusao i jedan govor Plenkovica a da ne pricam sitnu boraniju. Zadnjem sto sam gledao je onaj jazavac u FTV sto je usao. I to kratko. Prosto vi nemate harizmu, ljude sa stilom, i sl. Pa masa Hrvata prati Pezića i sl. Islam vas nervira ali i privlači. Hehe Hrvati detaljno prouče neprijatelja. To je sistem, kao i nogometna reprezentacija Hrvatske. Sada ste vi broj 1. Nekada su bili Mađari i Srbi.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Jahja dr Muhasilovic: Hrvati cine 7% u BiH, Bosnjaci 60-65%, Srbi 25% Postano: 23 ruj 2025, 21:40 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Bošnjak...007 je napisao/la: Kazem ja fascinirani ste nasim istaknutim ljudima. Ja ne pamtim kad sam poslusao i jedan govor Plenkovica a da ne pricam sitnu boraniju. Zadnjem sto sam gledao je onaj jazavac u FTV sto je usao. I to kratko. Prosto vi nemate harizmu, ljude sa stilom, i sl. Pa masa Hrvata prati Pezića i sl. Islam vas nervira ali i privlači. Hehe Hrvati detaljno prouče neprijatelja. To je sistem, kao i nogometna reprezentacija. Sada ste vi broj 1. Nekada su bili Mađari i Srbi. Fascinanto je jedino način na koji oni "domaću zadaću" interpretiraju kao "privlačnost". 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 46 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|