|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 18 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Pitbull - čuvar djece Postano: 06 lip 2011, 10:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Sa današnjim imidžom borbenog pa i "ludog" psa, tko bi rekao da su ih prije 50-ak i više godina koristili kao dadilje. Citat: Pit bulls’ surprising past: Nanny dogs![slika](http://d.yimg.com/a/p/net/20110602/capt.6f5929cfa813f9d4adc753d9077bc6c9.jpeg?x=346&y=325&q=85&sig=z0JxGi9XkeMfp85u2ury8w--) ![slika](http://d.yimg.com/a/p/net/20110602/capt.4592be5075e98c653249c5d32887809f.jpeg?x=237&y=345&q=85&sig=IpcXUxbZV5JV0Amb.51slQ--) ![slika](http://d.yimg.com/a/p/net/20110602/capt.fa8853eaefe1a1b5d01d719c6ea75a41.jpeg?x=219&y=345&q=85&sig=y6YDypizPYO2CizQnhIvzQ--) Try to quickly summon an image of good-with-small-children dog, and chances are you'll picture something adorably Benji-shaggy. Or maybe a sweetie-pie golden retriever, or a loveball of a lab. It's not likely, at least not in today's perception of the breed, that an American pit bull terrier leaps to mind. But not so long ago, pit bulls were brought in as "nanny dogs," the trusted caretaker pups to watch over kids. It's striking--and quite sad--to see such documentation of how beloved the now-maligned dog once was. The very same American pit bull is now more often associated with Michael Vick's dogfights, and stories of household pets gone bad, sometimes tragically involving kids. In the case of Vick, who was convicted of running a dogfighting ring, 47 of the pit bulls from his kennel were taken to animal sanctuaries or adopted. One rehabilitated dog named Mel, who moved to Dallas with a new owner, even received an edible key to the city. But back to the breed's history as a family dog: Helen Keller had a pit bull. Laura Ingalls Wilder, who wrote "Little House on the Prairie," owned one, too. And Petey, the mascot pup with the black eye patch in "The Little Rascals?" Pit bull. Over time, the breed, which was also bred to battle bulls and fight other dogs, picked up a reputation for a nasty nature. Cesar Millan, the "dog whisperer" who is around the breed every day, says it's people who should be blamed, not the breed. He writes on his website, "Pit bulls get a bad rap because of irresponsible owners." Responsible owners include Jon Stewart, Alicia Silverstone, Jamie Foxx, Jessica Biel, and Jessica Alba.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Pitbull - čuvar djece Postano: 06 lip 2011, 11:39 |
|
|
U Sjevernorajnskoj pokrajini i Westphal u periodu 1989 – 1997:
Pasmina........................lake ozljede...teške ozljede........smrt.........ukupno......%
Njemački ovčar....................25...................5.................1..............31.......41.9 Američki staford...................1....................2.................0................3........4.1 Boxer.................................1....................1.................0................2........2.7 Rotvajler.............................7....................1.................0................8.......10.8 Pit-Bull..............................7....................5..................0..............12........16.2 Bernardinac........................1....................2..................0................3........4.1 Bernski planinski..................0....................5..................0................5........6.8 Veliki šnaucer.....................1.....................0..................0................1........1.4 Doberman..........................2.....................2..................0................4........5.4 Mješanac...........................3.....................0.................0.................3........4.1 Turski Akbash.....................1.....................0.................0.................1........1.4 Njemačka doga...................0....................1..................0................1.........1.4
Ukupno:.............................49.................24...................1.............74.....100,0
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Pitbull - čuvar djece Postano: 06 lip 2011, 11:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Statistike ne znače ništa ako nemamo ukupan broj svake pasmine u tom razdoblju u toj pokrajini. Ako je pitbullova 5%, a ako sudjeluju u 16% napada, onda je riječ o vrlo agresivnom psu. Njemačkih ovčara je sigurno najviše, pa sukladno tome i tih 41.9% svih napada.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Pitbull - čuvar djece Postano: 06 lip 2011, 12:14 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Statistike ne znače ništa ako nemamo ukupan broj svake pasmine u tom razdoblju u toj pokrajini. Ako je pitbullova 5%, a ako sudjeluju u 16% napada, onda je riječ o vrlo agresivnom psu. Njemačkih ovčara je sigurno najviše, pa sukladno tome i tih 41.9% svih napada. Poslije ću postaviti statistike sa drugih područja,gdje se mijenja odnos broja pasa po pasminama,npr. pit bull dominira po napadima,iako to nema veze toliko sa pasminom koliko sa odgojom psa.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Pitbull - čuvar djece Postano: 06 lip 2011, 13:52 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Pitbull je jamchno jedna od najumiljatijih pasmina bespotrebno stigmatiziran kao "agresivan" u javnosti ...iako se mora priznati da se od njega moze lakse napraviti borbeni stroj nego od bilo koje druge pasmine,jako inteligentni odani psi ,meni osobno veoma dragi...
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Pitbull - čuvar djece Postano: 06 lip 2011, 13:57 |
|
|
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Pitbull - čuvar djece Postano: 08 lip 2011, 13:00 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Pitbull je jamchno jedna od najumiljatijih pasmina bespotrebno stigmatiziran kao "agresivan" u javnosti ...iako se mora priznati da se od njega moze lakse napraviti borbeni stroj nego od bilo koje druge pasmine,jako inteligentni odani psi ,meni osobno veoma dragi... Nije bespotrebno.Ja ne znam par vlasnika pitbullova,da ih imaju samo zato što ih vole.Velika većina su neki ćelavci,nabrijani kabadahije i sl.Valjda im pas ide uz imidž.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Pitbull - čuvar djece Postano: 08 lip 2011, 21:04 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: Pitbull je jamchno jedna od najumiljatijih pasmina bespotrebno stigmatiziran kao "agresivan" u javnosti ...iako se mora priznati da se od njega moze lakse napraviti borbeni stroj nego od bilo koje druge pasmine,jako inteligentni odani psi ,meni osobno veoma dragi... Nije bespotrebno.Ja ne znam par vlasnika pitbullova,da ih imaju samo zato što ih vole.Velika većina su neki ćelavci,nabrijani kabadahije i sl.Valjda im pas ide uz imidž. Markane,istina da krimosi vole pitbullove al ne samo oni , ima i ljudi koje te pse vole i nikad ih ne bi pustili u borbu da iskrvare,moj dobar haver s Trsata je znao kad se napije kod svog pitbulla uvuci se u kucicu (bacva limena prepoljena od 200 litara)i zaspati s njim unutra...a ja sam svog prvog psa Foxteriera hranio na cuclu ,po cijelu noc kad bi mi bio bolestan bdijo sam nad njim...ja jednostavno volim pse vise neg ljude i zato mi je lakse vidjeti da insana pregazi auto nego cuku, svi koji uzgajaju pitove samo za borbu i za kladjenja bi objesio za muda a to su upravu te "celave glave" shatro nabrijani likovi...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Josip321
|
Naslov: Re: Pitbull - čuvar djece Postano: 08 lip 2011, 23:58 |
|
|
Pit bull nije pasmina, pasmina treba biti standardizirana a oni to nisu i zato nisu ni pasmina (američki stafordski terijer jeste, pit bull nije).
Možda i pitovi nisu loši, možda se od njih samo prave loše životinje ne znam. Ali sam siguran kada bi se provelo neko istraživanje da bi se ustanovilo da većina vlasnika pit bullova nema baš prihvatljivo socijalno ponašanje. Barem ovda po Mostaru što vidim. Većina onih koji imaju tu pasminu su skloni ekscesima.
_________________ "Pušenje ubija. A ako umrete, izgubili ste važan dio svog života." (Brooke Shields, glumica)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Pitbull - čuvar djece Postano: 09 lip 2011, 10:27 |
|
|
Josip321 je napisao/la: Pit bull nije pasmina, pasmina treba biti standardizirana a oni to nisu i zato nisu ni pasmina (američki stafordski terijer jeste, pit bull nije).
Možda i pitovi nisu loši, možda se od njih samo prave loše životinje ne znam. Ali sam siguran kada bi se provelo neko istraživanje da bi se ustanovilo da većina vlasnika pit bullova nema baš prihvatljivo socijalno ponašanje. Barem ovda po Mostaru što vidim. Većina onih koji imaju tu pasminu su skloni ekscesima. Cuj nije pasmina samo zato sto nije priznata od FCI-ja,a sta je ako nije pasmina?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Adriana
|
Naslov: Re: Pitbull - čuvar djece Postano: 09 lip 2011, 10:58 |
|
|
Josip321 je napisao/la: Pit bull nije pasmina, pasmina treba biti standardizirana a oni to nisu i zato nisu ni pasmina (američki stafordski terijer jeste, pit bull nije).
Možda i pitovi nisu loši, možda se od njih samo prave loše životinje ne znam. Ali sam siguran kada bi se provelo neko istraživanje da bi se ustanovilo da većina vlasnika pit bullova nema baš prihvatljivo socijalno ponašanje. Barem ovda po Mostaru što vidim. Većina onih koji imaju tu pasminu su skloni ekscesima. Kad vidim psa znam kako mu izgleda vlasnik, jer u vecini slucajeva covjek bira (svjesno ili nesvjesno) svog "najboljeg prijatelja" prema svom psiholoskom profilu. Pitovi su mi ruzni u odnosu na staforda i to su jedini psi od kojih ponekad osjetim strah.Ne toliko od njih samih koliko od pitanja kakav im je vlasnik i sta je od njih napravio. A danas imamo ipak pasmina koje su prikladnije i privrzenije djeci. U svakom slucaju, zivjeli cetvoronozni prijatelji!! ![clap :clap](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/clap.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
RajvoSa
|
Naslov: Re: Pitbull - čuvar djece Postano: 09 lip 2011, 11:41 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Australski Ovčar iliti Blue Heeler Davno sam se odlučio nabaviti, ali je još na čekanju prvenstveno zbog činjenice da je ovo najinteligentnija pasmina a k tomu i nevjerojatno aktivna...ako nemaš bar 2-3 sata dnevno za šetnju, igre i aktivosti, bolje se ne upuštati u avanturu. ![slika](https://1.bp.blogspot.com/__1gFkyoB2eU/SovHLwCY-CI/AAAAAAAAAzA/Ik-Cu7tQrQg/s400/australian-cattle-dog-blue-heeler-or-queensland-heeler-puppy-running.jpg) ![slika](http://www.dogs-info.net/uploads/allimg/101001/192429A93-0.jpg)
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Josip321
|
Naslov: Re: Pitbull - čuvar djece Postano: 09 lip 2011, 12:05 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Cuj nije pasmina samo zato sto nije priznata od FCI-ja,a sta je ako nije pasmina? Ptica, čuj što je. Kolega forumaš ne shvaćaš. Po FCI-u su pasmine samo one koje su standardizirane, ostalo je samo pas pojedinačno. Istina da pitovi imaju mnogo istih ili sličnih karakteristika ali nisu standardizirani i zato nisu pasmina. Za AST se zna min. i max. visina, glava, kilaža za mužijaka, ženku, ..... a pitovi su svi oni koji su u biti stafordi koji su ili veći ili manji ili ...... ne vodi se računa o standardu. Uglavnom zato jer su vlasnici željeli još veće i jače pitove.
_________________ "Pušenje ubija. A ako umrete, izgubili ste važan dio svog života." (Brooke Shields, glumica)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Pitbull - čuvar djece Postano: 09 lip 2011, 12:05 |
|
|
Razumijevanje novih naredbi: u manje od 5 pokušaja Izvršavanje prve naredbe: 95% uspješnosti
1. graničarski koli 2. pudl 3. njemački ovčar 4. zlatni retriver 5. doberman 6. šetlandski ovčar 7. labrador retriver 8. papijon 9. rotvajler 10. australijski ovčarski pas
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Pitbull - čuvar djece Postano: 09 lip 2011, 12:10 |
|
|
Josip321 je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: Cuj nije pasmina samo zato sto nije priznata od FCI-ja,a sta je ako nije pasmina? Ptica, čuj što je. Kolega forumaš ne shvaćaš. Po FCI-u su pasmine samo one koje su standardizirane, ostalo je samo pas pojedinačno. Istina da pitovi imaju mnogo istih ili sličnih karakteristika ali nisu standardizirani i zato nisu pasmina. Za AST se zna min. i max. visina, glava, kilaža za mužijaka, ženku, ..... a pitovi su svi oni koji su u biti stafordi koji su ili veći ili manji ili ...... ne vodi se računa o standardu. Uglavnom zato jer su vlasnici željeli još veće i jače pitove. Porijeklo vuku iz Engleske, gdje su njihovi preci nastali u 19. stoljeću, planskim križanjem buldoga i terijera.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Pitbull - čuvar djece Postano: 10 lip 2011, 21:37 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Australski Ovčar iliti Blue Heeler Davno sam se odlučio nabaviti, ali je još na čekanju prvenstveno zbog činjenice da je ovo najinteligentnija pasmina a k tomu i nevjerojatno aktivna...ako nemaš bar 2-3 sata dnevno za šetnju, igre i aktivosti, bolje se ne upuštati u avanturu. ![slika](https://1.bp.blogspot.com/__1gFkyoB2eU/SovHLwCY-CI/AAAAAAAAAzA/Ik-Cu7tQrQg/s400/australian-cattle-dog-blue-heeler-or-queensland-heeler-puppy-running.jpg) ![slika](http://www.dogs-info.net/uploads/allimg/101001/192429A93-0.jpg) Upravo tako zemo, oni koji ne vole da im cuko popisha tepih,skochi prljavim shapicama na krevet,povrati u autu,pojede najbolje gilje za izlazak,rastrga namjestaj,otare guzicu kad ima proljev od parket i na to sve kako si reko ko ne moze ustati sabahom da ga izvede napolje i to najmanje 5 puta ,ne treba ga ni nabavljati ...plus na to sve porez,chip,pasos ,vakcinacije,specijalna hrana (eukanuba,royal canin itd) a to sve kosta, nisu to nasi bosanski dodzevi kojima bacis popare od juce i zavezes ga za "kruzanu" kanafom,u ovim "ozbiljnim" drzavama kad se moj ker iskenja ja moram pokupiti fushkiju i baciti je u bio otpad ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) nije to bas jednostavno,da me vidi moja stara raja kako kupim *** pseca po cesti odrekli bi me se ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Pitbull - čuvar djece Postano: 20 lip 2011, 12:28 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
caruga
|
Naslov: Re: Pitbull - čuvar djece Postano: 20 lip 2011, 12:36 |
|
|
Gledao u više navrata šta taj stroj može učiniti...Moj bi zaključak bio da bi sve te jadne životinje trebalo uspavati... Vlasnike istih lobotomizirati...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 18 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|