HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 stu 2025, 21:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 24 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Jeli ovaj forum živ?
PostPostano: 31 lis 2025, 01:47 

Pozdrav susjedi! Bazam malo po internetu, pa naletim na HercegBosna forum nakon dužeg vremena. Srbin sam, porijeklom Ličanin, nemojte me banovat ko Boga vas molim, valjda je moguće imati normalan razgovor. Inače jel živ ovaj forum, ako nije, koji je od Hrvatskih najživlji ovih dana?

Vrh

Naslov: Re: Jeli ovaj forum živ?
PostPostano: 31 lis 2025, 07:54 

Pozdrav Mario, i dobro došao.

Zašto bi te banirali ne znam, zašto si paranoičan, je li ima neki razlog? :zubati

Forum je živ i prilično ugodno mjesto, na kojem moram priznati provodim dosta vremena. :001_rolleyes

1385 of 2558 - 54.14%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2025, 17:06 

Naša Kvačica je napisao/la:
Pozdrav Mario, i dobro došao.

Zašto bi te banirali ne znam, zašto si paranoičan, je li ima neki razlog? :zubati

Forum je živ i prilično ugodno mjesto, na kojem moram priznati provodim dosta vremena. :001_rolleyes

Hvala! Nije da sam baš paranoičan, nego vidim na primer r/serbia ili na forumu Krstarici, pa i na r/croatia, stalno nasrnu na jedni druge zbog raznih gluposti. Lično jesam desničar i rodoljub, ali mi njihovo ponašanje upućuje da imaju IQ -95, a ne 95 koji je kao nekih prosek naših država na Balkanu, odnosno gasi bilo kakvu normalnu raspravu o bilo čemu jer se lako upecaju na gubljenje vremena sa udicama kao što je porijeklo Tesle, Jasenovac, rat 90ih i slično, postanu veoma emotivni i slepi. Razlika Zapadnjaka kao kad sam na primer na njihovim forumima, opet je drugačiji tok i dinamika između sagovornika koji su iz različitih država, uvek ima botova ili shillova, ali poenta stoji i dalje. Pričamo ovde o mlađim generacijama, ne o boomerima. Jugonostalgičari i humanisti samo još dodaju ulje na vatru jer njihova rešenja su debilna. Nije ništa pogrešno u tome da srpski i hrvatski rodoljubi imaju normalan razgovor, pa i da se slažu. Pozdrav!

Vrh

PostPostano: 01 stu 2025, 17:57 

Živ je za političke teme.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2025, 12:20 

Forum je živ ali na beskonačna prepucavanja standardnih Hrvatska-Srbija tema, osobito beskonačni loops ofucanih razilaženja o povijesti, moderacija neće gledati toliko naklono jer troše pozornost i energiju a forum je fokusiran na sadašnju tzv. BiH.

Aktualne (sadašnje) Hrvatska-Srbija teme su ok, iako i dalje nemaju jednako “bodova” kao stvari bar malo relevantne za BiH i naša tri naroda Hrvate, Srbe i takoreći Bošnjake.

TLDR:
- Sadašnjost se više cijeni od povijesti.
- Teme o BiH se više cijene od tema o “regionu”.

Najbolje teme su kombinacija ovo dvoje a najgore teme su one koji krše obje preporuke.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2025, 17:50 

Mogli bi amnestirani sve "pale" bojovnika, koji su podlegli "ban-hammeru" sa proglasom da su svi dobrodošli nazad. Znači od divizije, inkvija, čak ludog hroboatosa, nema smisla da tu podliježemo "pravaškom sindromu" odnosi cjepkanju do subatomarne razine.

Evo to bi bio moj apel.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2025, 19:54 

Uvijek se mogu reinkarnirati, moderacija nikad nije sjekla one koji su se korigirali.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2025, 19:57 

Slažem se.

Maknut sve banove, a ako netko krene radit opet iste gluposti...
Jbg. repetitio est mater studiorum.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2025, 21:02 

dudu je napisao/la:
Uvijek se mogu reinkarnirati, moderacija nikad nije sjekla one koji su se korigirali.

Jedna vraćena ovca vrijednija je od 99 koje se nisu izgubile. :zubati

1385 of 2558 - 54.14%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2025, 00:43 

dudu je napisao/la:

U korigiranoj reinkarnaciji ne bi bili ni primjećeni.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2025, 03:09 

Ako dobro shvatam ovo po komentarima, na HergecBosna forumu ima dosta zločestih što krše pravila pa domarima prave posla? Nisam upućen u potpunosti u HercegBosna forum lore tačno. Bio sam svega ovde dva tri puta kao lurker davno. Ako može neko pojasniti kakva je situacija.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2025, 09:22 

Robbie MO je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Divizija se bar 5 puta klonirao, pokušavao ostati neprimjerećen, ali čim ga se prepozna manijakalno ga se baniaralo.
Jedino da se poglupi i tako makne prijezir moderacije .

Vrh

PostPostano: 03 stu 2025, 10:41 

Jel ovo Vujadin

Vrh

PostPostano: 03 stu 2025, 11:00 

zaba1111 je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Divizija se bar 5 puta klonirao, pokušavao ostati neprimjerećen, ali čim ga se prepozna manijakalno ga se baniaralo.

Divizija mi je drag i osobno ga nikad nisam banirao niti bih. U stvari malo koga trajno baniram, nije mi to kršćanski u smislu obraćenja. Mislim da je dovoljno tjedan ili mjesec dana odmora kao mjera pa tko zna možda se popravi. Nikad ne znaš.

Ali moram reći svaki put mi lakne kad netko drugi to uradi. Divizija širi depresiju, isto neki crni oblak, izgubim volju bilo što raditi nakon što pročitam njegov post. :001_rolleyes

Ok sad ćeš reći realan je. Ma ne zanima me, rekao sam mu već, najbolje odmah u grob da legne i tako čeka da umre. Pa realno je i svakako će umrijet nekad zar ne? Što bi se patio u međuvremenu gospodin realni. :zubati

1385 of 2558 - 54.14%

Vrh

PostPostano: 03 stu 2025, 11:02 

saskia je napisao/la:
Jel ovo Vujadin

Tko zna. Kaže da je Mario. :zubati

Dok god se civilizirano ponaša, ne vidim problem.

1385 of 2558 - 54.14%

Vrh

PostPostano: 03 stu 2025, 13:09 

Ljudi koji imaju problema s ovom moderacijom su teški životni slučajevi, taj ne može biti u vinkl da ga jebeš.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2025, 13:25 

I ja se slažem da banove treba povremeno "dignuti" jer možda netko od članova tko je zastranio ima nešto pozitivno za pridonijeti.

Neki su forumi imali, (a sad neznam da li je tehnički izvedivo, nekakav vid "čistilišta") gdje bi samo novi članovi, pa tako možda i odbanirani, mogli stavljati postove, bez da se zagađuju "redovne" teme. Dok ne steknu povjerenje ostalih članova i administracije.

Kažem, nije možda loša ideja ako je izvedivo.

Dovoljno bi bilo i samo izbrisat ban svima, pa ako je netko normalan, primjetit će ljudskost od strane moderatora (kao kolektiva) valjda će ona i sam primijeniti vlastitu ljudskost i poštovati njihovo pravo i dužnost da drže forum "čist".

Nisam zapravo primijetio da je nekome zabranjeno praviti temu da naglaba o čemu god hoće, ali svoje ideje koje nemaju veze s temom nametati, i onda o tome trubiti po petnaest stranica na nekoj temi nije dobrodošlo, ruši sliku i svrhu foruma. Gore je nego uvrede, po sam forum.

Drugdje na internetu uvrede se prestrogo tretiraju kao razlog za zabrane, što po meni nije od koristi, iako treba imati mjeru u komunikaciji, ali jedna, ili nekoliko uvreda u žaru rasprave može se tolerirati. Ne treba prestrogo.

Zbog tog je ovaj forum, od domaćih, možda i jedino mjesto za slobodan izričaj.

Na stranim forumima sam manje "svoj", tj. algoritmi, i onaj zapadnjački osjećaj za pristojnost, koji je dosta fejk, moderiraju moju ličnost tako da dosta moje ličnosti nestane u svemu tome. Iako nisam nešto sklon vrijeđanju, po prirodi, i tako se moram paziti ako sam na nekom forumu na engleskom jeziku. Znam isto tako da se i ostali paze, pa su mi i oni fejk, iz istog razloga zato što sam i ja :zubati

Sa domaćim forumima mi se ni neda glumiti nešto, pa ostale forume izbjegavam.

Realno, ovdje sam zbog politike, BiH, za hrvate Herceg-Bosna je zadnje mjesto naše političke borbe kao naroda. Svaka negativnost po hrvate unutar Hrvatske, tipa toleriranja jugokomunjara, prevelika prava nacionalnim manjinama bez reciprociteta u tim zemljama i sl. su posljedica pogrešaka samih hrvata.

Politički prostor Bosne i Hercegovine je jedino mjesto gdje se naše politike i nacionalni interesi sukobljavaju s rivalima, a kako ima više od jedne strane + međunarodni faktor, stanje postane zanimljivo.

Dok sam živio u Hrvatskoj pratio sam hrvatsku politiku i puno manje BiH, i moram reći brzo je dosadila. Nije bilo prave ugroze, u to vrijeme je glavno političko pitanje bilo hoće li nam Slovenija hapiti komadić obale ili neće, kao cijenu ranijeg ulaska u EU. Minorno spram političke borbe hrvata u Herceg-Bosni. Pa onda i srba u RS-u i bošnjaka s 24%.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2025, 15:54 

MarLo zapravo. Smešna priča kako je ime zapravo došlo na ideju. U osnovnoj školi dok sam bio, na času povijesti u knjizi sam pročitao ime Karlo Martel na srpskom, pa zamenio samo početna slova, Marlo Kartel sam onda furao jedno vreme, kasnije izbacio ovo Kartel jer jelte zbog određenih razloga, nije sa baš uklapalo pa sam ostavio sam MarLo.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2025, 16:11 

@potocnj

>Na stranim forumima sam manje "svoj", tj. algoritmi, i onaj zapadnjački osjećaj za pristojnost, koji je dosta fejk, moderiraju moju ličnost tako da dosta moje ličnosti nestane u svemu tome. Iako nisam nešto sklon vrijeđanju, po prirodi, i tako se moram paziti ako sam na nekom forumu na engleskom jeziku. Znam isto tako da se i ostali paze, pa su mi i oni fejk, iz istog razloga zato što sam i ja :zubati

Na kakvim stranim forumima si to onda? Instagram je postao više rasistički i slobodniji nego 4chan, a 4chan je postao Reddit 2.0. A ako pričamo o klasičnim forumima, koji su poznati za politički razgovor? Klasični forumi su mi jedino jasni u sklopu određenih hobija i zanimanja. Lično sam na npr. forumu DinoToyBlog jer skupljam figurice praistorijskih životinja i zanima me paleontologija.

>Realno, ovdje sam zbog politike, BiH, za hrvate Herceg-Bosna je zadnje mjesto naše političke borbe kao naroda. Svaka negativnost po hrvate unutar Hrvatske, tipa toleriranja jugokomunjara, prevelika prava nacionalnim manjinama bez reciprociteta u tim zemljama i sl. su posljedica pogrešaka samih hrvata.
Pogreška samih Hrvata, ovo je jako zrelo razmišljanje, ovoga nema kod Srba koliko ja mogu primetiti kada se dopisujem sa našima. Velika razlika jer ovde se uvek krivica baca na onoga ko je na vlasti, ili na Zapad ili Istok, ili neku sasvim banalnu pedesetu stvar.

>Zbog tog je ovaj forum, od domaćih, možda i jedino mjesto za slobodan izričaj.
Da li si proveo neko vreme na Krstarici? Ima slobode i tamo, mada našao sam se nekoliko puta da su mi moderatori izbrisali poruke, ali nije bilo zbog rasizma i slično, već nekih baš banalnih stvari.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2025, 16:19 

Marlo je napisao/la:
@potocnj

>Na stranim forumima sam manje "svoj", tj. algoritmi, i onaj zapadnjački osjećaj za pristojnost, koji je dosta fejk, moderiraju moju ličnost tako da dosta moje ličnosti nestane u svemu tome. Iako nisam nešto sklon vrijeđanju, po prirodi, i tako se moram paziti ako sam na nekom forumu na engleskom jeziku. Znam isto tako da se i ostali paze, pa su mi i oni fejk, iz istog razloga zato što sam i ja :zubati

Na kakvim stranim forumima si to onda? Instagram je postao više rasistički i slobodniji nego 4chan, a 4chan je postao Reddit 2.0. A ako pričamo o klasičnim forumima, koji su poznati za politički razgovor? Klasični forumi su mi jedino jasni u sklopu određenih hobija i zanimanja. Lično sam na npr. forumu DinoToyBlog jer skupljam figurice praistorijskih životinja i zanima me paleontologija.

>Realno, ovdje sam zbog politike, BiH, za hrvate Herceg-Bosna je zadnje mjesto naše političke borbe kao naroda. Svaka negativnost po hrvate unutar Hrvatske, tipa toleriranja jugokomunjara, prevelika prava nacionalnim manjinama bez reciprociteta u tim zemljama i sl. su posljedica pogrešaka samih hrvata.
Pogreška samih Hrvata, ovo je jako zrelo razmišljanje, ovoga nema kod Srba koliko ja mogu primetiti kada se dopisujem sa našima. Velika razlika jer ovde se uvek krivica baca na onoga ko je na vlasti, ili na Zapad ili Istok, ili neku sasvim banalnu pedesetu stvar.

>Zbog tog je ovaj forum, od domaćih, možda i jedino mjesto za slobodan izričaj.
Da li si proveo neko vreme na Krstarici? Ima slobode i tamo, mada našao sam se nekoliko puta da su mi moderatori izbrisali poruke, ali nije bilo zbog rasizma i slično, već nekih baš banalnih stvari.

Kakvim god oblicima foruma, discord grupama, facebook grupama, redditu itd. svuda ima prevelika osjetljivost na uvredu i stalno mijenjajuća definicija "rasizma".

Krivnja se može bacati na onoga koji je na vlasti, ali narod nije imun od krivnje jer bira toga koji je na vlasti. Ili ignorirajući njegove poteze, ili nasjedajući na očite laži.

A može nekada biti da političar baš slaže i uradi sve što je rekao da neće, onda slijedi umatanje, opravdavanje, skretanje teme i sl..

Kako god, hrvati u Hrvatskoj su komotni da sebi odlučuju i da sebi "zaseru" ako hoće, dok u BiH nijedan narod nije dovoljno komotan. Možda su srbi najkomotniji, ali su isto tako pokazali se i najzahtjevnijima.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2025, 17:47 

Marlo je napisao/la:

MarLo zapravo. Smešna priča kako je ime zapravo došlo na ideju. U osnovnoj školi dok sam bio, na času povijesti u knjizi sam pročitao ime Karlo Martel na srpskom, pa zamenio samo početna slova, Marlo Kartel sam onda furao jedno vreme, kasnije izbacio ovo Kartel jer jelte zbog određenih razloga, nije sa baš uklapalo pa sam ostavio sam MarLo.

Klizavo ustašo :zubati

Vrh

PostPostano: 05 stu 2025, 11:22 

zaba1111 je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Nisam govorio o sposobnosti skrivanja i kamufliranja, nego o slučaju autentične korekcije do neprepoznatljivosti.

Trajni ban je generalno trajan.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2025, 12:36 

Zna postaviti avatar (s kojim se ja izjebem i sad kad ga hoću promijeniti) a nezna citirati poruke dok mu dole stoji "citiraj".

Šta jest jest, ovaj mi djeluje upoznat s forumom, i da se namjerno pravi nevješt. Ne da imam išta protiv tog, za mene su svi anonimusi :D

Vrh

PostPostano: 05 stu 2025, 16:36 

potocnj je napisao/la:
Zna postaviti avatar (s kojim se ja izjebem i sad kad ga hoću promijeniti) a nezna citirati poruke dok mu dole stoji "citiraj".

Šta jest jest, ovaj mi djeluje upoznat s forumom, i da se namjerno pravi nevješt. Ne da imam išta protiv tog, za mene su svi anonimusi :D

Šta? Citirao sam kako dolikuje, no sam na to još odradio greentext vrstu citiranja jer sam navikao na to, tako izdvojim specifične delove većeg teksta.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 24 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: