HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 lip 2026, 10:12.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Kupovina obiteljskog automobila (dizel, hybrid, benzin - SUV ili slično)
PostPostano: 08 stu 2025, 16:35 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Samo ne čista struja. Došlo je vrijeme. :zubati

Šta google gemini predlaže:
Citat:
Top-Rated Family SUVs (Mid-Size and 3-Row)
The strongest contenders in the popular 3-row mid-size SUV segment often include:

Kia Telluride: Frequently ranked at or near the top, praised for its spacious, near-luxury interior, user-friendly tech, handsome styling, and excellent value.

Hyundai Palisade: Shares many underpinnings with the Telluride, offering a similarly spacious cabin, great features, and a slightly more premium feel in some trims.

Toyota Highlander: Highly regarded for having one of the roomiest third rows and cargo areas in the class, making it extremely practical for larger families. It also offers efficient hybrid options.

Honda CR-V (Compact/2-Row): While smaller, the CR-V is consistently rated as an outstanding all-rounder for smaller families, excelling in practicality, efficiency (especially the hybrid), and reliability.

Privatno sam jos dobio preporuku za Mazda CX-5.

Kakva su njemačka auta u ovim klasama?

Vrh

Naslov: Re: Kupovina obiteljskog automobila (dizel, hybrid, benzin - SUV ili slično)
PostPostano: 08 stu 2025, 16:54 

Kad pitaš AI pitaj ga za Europu jer daje odgovore za Ameriku uglavnom.

Mazda CX-5 je manja od svih ovih auta.

Privremeno vozim CX-60, to je veća i luksuznija Mazda, ali nije mi legla, ne čini mi se dobra za naše ceste, nekako se puno valja karoserija po neravninama. Jedino u čem je Mazda bez premca je kvaliteta materijala u toj klasi i osjećaj na volanu. Tu samo Ford parira kad je u pitanju vozljivost.

Tiguan ili Kodiaq s 2.0 TDI motorima ne mogu biti loš izbor, pogotovo ako tražiš treći red, tu je Kodiaq bez premca s prostorom za tu cijenu u klasu.

Izlazi i novi RAV4, to je uvijek popularno.

Vrh

Naslov: Re: Kupovina obiteljskog automobila (dizel, hybrid, benzin - SUV ili slično)
PostPostano: 08 stu 2025, 16:58 

Jedan moj prijatelj je uzeo Volvo XC90. Bijeli moćno izgleda.

Jedan drugi je uzeo Ford S-Max, jedan treći je imao prije VW Sharan. Pa ne znam što bih ti rekao, troje ljudi troje ćudi. :zubati

1580 of 2558 - 61.77%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2025, 17:04 

Dudu mali je Rav4, to je drugo auto koje kupiš ženi da ne dira tvoje. :zubati

1580 of 2558 - 61.77%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2025, 17:12 

Ovaj novi Touareg je moćan, političari se gonjaju u njemu, uzmeš crni, zatamni stakla, još negdje nabavi rotaciju...

Ali da, XC 60 ili 90 , mislim da su najbolje opcije ako si na ovim našim terenima.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2025, 17:53 

Naša Kvačica je napisao/la:
Dudu mali je Rav4, to je drugo auto koje kupiš ženi da ne dira tvoje. :zubati

Veći je od CX-5.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2025, 17:56 

VW Tayron ili Škoda Kodiaq.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2025, 18:53 

Što tražiš?

Jel ti treba kao statusni simbol ili isključivo kao praktičan auto?

Jel ti treba na duže vrijeme ili ga možeš mijenjati u periodu do 10 godina vijeka vozila?

Sve to igra ulogu, naravno i pare s kojim raspolažeš.

Auto sve više počinje dobijati tretman mobilnog telefona, pravi se za određeno vrijeme i da se mijenja nakon toga. Znam da to nije dobra vijest jer je izuzetno skupo za potrošnu stvar ali tako je kako je, zato bih ti preporučio nešto jeftinije, pa dok je novo, valjda će valjat.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2025, 19:42 

Tesla Y. Bar u HR, trenutna cijena 41k €. Možeš ti na agregat na benzin punit. :zubati

Vrh

PostPostano: 09 stu 2025, 17:36 

lider30 je napisao/la:
Samo ne čista struja. Došlo je vrijeme. :zubati

Šta google gemini predlaže:
Citat:
Top-Rated Family SUVs (Mid-Size and 3-Row)
The strongest contenders in the popular 3-row mid-size SUV segment often include:

Kia Telluride: Frequently ranked at or near the top, praised for its spacious, near-luxury interior, user-friendly tech, handsome styling, and excellent value.

Hyundai Palisade: Shares many underpinnings with the Telluride, offering a similarly spacious cabin, great features, and a slightly more premium feel in some trims.

Toyota Highlander: Highly regarded for having one of the roomiest third rows and cargo areas in the class, making it extremely practical for larger families. It also offers efficient hybrid options.

Honda CR-V (Compact/2-Row): While smaller, the CR-V is consistently rated as an outstanding all-rounder for smaller families, excelling in practicality, efficiency (especially the hybrid), and reliability.

Privatno sam jos dobio preporuku za Mazda CX-5.

Kakva su njemačka auta u ovim klasama?

Toyota Highlander je odličan auto, ali skup, debelo iznad 40k za rabljeni, a sad boljom opremom lako naguraš na 50k+.

U toj klasi imaš još Mazdu cx 60 i 80.

Vrh

PostPostano: 09 stu 2025, 18:35 

PCM je napisao/la:
VW Tayron ili Škoda Kodiaq.

Kodiaq 2.0 4x4 Sportline verzija je dobar auto. Vozio sam ga nekih 4000km prije nekoliko godina.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2025, 09:38 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Jedan kolega mi je prezadovoljan s VW Tiguan AllSpaces, Diesel 2.0 . Jeftin za održavanje, nije mu bilo kvarova na njemu (nekoliko godina je kod njega već).

Vrh

PostPostano: 11 stu 2025, 14:21 

Tiguan je dobar ako ti je to dovoljno prostora, po meni obiteljsko auto podrazumijeva da troje ljudi komotno stane nazad, a zgodniji je sigurno za održavanje i za parking po gradu od klasičnog SUV.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2025, 18:42 

Tiguan Allspace je sad Tayron, to je veći auto.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: