HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 stu 2024, 19:05.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Više od 4000 Hrvata prosvjedovalo u Melbourneu zbog Haaga
PostPostano: 19 tra 2011, 00:14 

slika

Citat:
Veliki transparenti s natpisima „Gotovina heroj“ i „Oslobodite generale“ izvješeni su na zgradama trga, zapaljene su svijeće, a mnogi pojedinci nisu uspijevali zadržati suze, piše portal hrsvijet.net

Veliki prosvjed potpore Anti Gotovini i Mladenu Markaču organizirali su u nedjelju na središnjem trgu u Melbourneu australski Hrvati, a okupilo se više od 4000 ljudi. Transparenti s natpisima „Gotovina heroj“ i „Oslobodite generale“ izvješeni su na zgradama trga, zapaljene su svijeće, a mnogi pojedinci nisu uspijevali zadržati suze, piše portal hrsvijet.net.

Skup je organizirala udruga Ujedinjeni hrvatski klubovi i Australije i Novog Zelanda koja je u vrlo kratkom vremenu uspjela obavijestiti hrvatsku zajednicu preko Facebooka, lokalnih hrvatskih medija i katoličkih crkava diljem Victorije. Predsjednik udruge Paul Šarić prisutnima se obratio riječima:

– Australija je bila jedna od prvih zemalja koja je priznala neovisnost Republike Hrvatske i svi smo joj mi itekako zahvalni na tome povijesnom činu. Tada smo pomislili kako u naše pravo na neovisnost više nitko neće zadirkivati, no danas, 20 godina poslije, vidimo da to nije tako. Osudom naših generala osuđena je i Hrvatska. Stvaranje i obrana naše Domovine proglašeni su zločinačkim pothvatom, a utemeljitelj Hrvatske Frano Tuđman i svi njegovi bliski suradnici proglašeni su zločincima. Iz ove presude vrlo jasno iščitavamo poruku kako nismo imali pravo proglasiti svoju državu te da je nismo smjeli braniti. Bez obzira na to kakve presude donosili, s ovog mjesta poručujemo da su Hrvati iz domovine i dijaspore odlučni u obrani časti naših generala i dostojanstva svih nas – rekao je Paul Šarić.

Prisutnima se obratio i predsjednik ogranka HDZ-a Sunshine Petar Gelo koji je u vrlo emotivnom govoru istaknuo kako je ova neviđena nepravda ujedinila sve Hrvate u svijetu, baš kao u onim danima ponosa i slave.

– Kada je u pitanju Domovina, tu nema kompromisa. Sada nam je ponovno potrebno zajedništvo, isto kao kad smo ostvarivali naš stoljetni san, slobodnu i dragu nam Domovinu – rekao je Gelo.

Prosvjedni skupovi protiv odluke Haaškog suda održani su i u Adelaideu, Canberri i drugim gradovima gdje živi velik broj Hrvata.

slika

Vrh

Naslov: Re: Više od 4000 Hrvata prosvjedovalo u Melbourneu zbog Haaga
PostPostano: 19 tra 2011, 19:18 

Hrvat je napisao/la:
slika

Citat:
Veliki transparenti s natpisima „Gotovina heroj“ i „Oslobodite generale“ izvješeni su na zgradama trga, zapaljene su svijeće, a mnogi pojedinci nisu uspijevali zadržati suze, piše portal hrsvijet.net

Veliki prosvjed potpore Anti Gotovini i Mladenu Markaču organizirali su u nedjelju na središnjem trgu u Melbourneu australski Hrvati, a okupilo se više od 4000 ljudi. Transparenti s natpisima „Gotovina heroj“ i „Oslobodite generale“ izvješeni su na zgradama trga, zapaljene su svijeće, a mnogi pojedinci nisu uspijevali zadržati suze, piše portal hrsvijet.net.

Skup je organizirala udruga Ujedinjeni hrvatski klubovi i Australije i Novog Zelanda koja je u vrlo kratkom vremenu uspjela obavijestiti hrvatsku zajednicu preko Facebooka, lokalnih hrvatskih medija i katoličkih crkava diljem Victorije. Predsjednik udruge Paul Šarić prisutnima se obratio riječima:

– Australija je bila jedna od prvih zemalja koja je priznala neovisnost Republike Hrvatske i svi smo joj mi itekako zahvalni na tome povijesnom činu. Tada smo pomislili kako u naše pravo na neovisnost više nitko neće zadirkivati, no danas, 20 godina poslije, vidimo da to nije tako. Osudom naših generala osuđena je i Hrvatska. Stvaranje i obrana naše Domovine proglašeni su zločinačkim pothvatom, a utemeljitelj Hrvatske Frano Tuđman i svi njegovi bliski suradnici proglašeni su zločincima. Iz ove presude vrlo jasno iščitavamo poruku kako nismo imali pravo proglasiti svoju državu te da je nismo smjeli braniti. Bez obzira na to kakve presude donosili, s ovog mjesta poručujemo da su Hrvati iz domovine i dijaspore odlučni u obrani časti naših generala i dostojanstva svih nas – rekao je Paul Šarić.

Prisutnima se obratio i predsjednik ogranka HDZ-a Sunshine Petar Gelo koji je u vrlo emotivnom govoru istaknuo kako je ova neviđena nepravda ujedinila sve Hrvate u svijetu, baš kao u onim danima ponosa i slave.

– Kada je u pitanju Domovina, tu nema kompromisa. Sada nam je ponovno potrebno zajedništvo, isto kao kad smo ostvarivali naš stoljetni san, slobodnu i dragu nam Domovinu – rekao je Gelo.

Prosvjedni skupovi protiv odluke Haaškog suda održani su i u Adelaideu, Canberri i drugim gradovima gdje živi velik broj Hrvata.

A, ima nas, ima!
Hvala dragom Bogu!

Vrh

PostPostano: 19 tra 2011, 21:35 

JA od bjesa neznam vise sta da radim i kazem :cursing

i kod nas u Torontu se protestiralo.

osjecam se ko one davne kad je evropa drkala milosevicu k***c da nas bolje mlati :smajl026 a mi na temperaturi od -40 :angry molimo ikoga da zaustavi rat :angry
danas je drugacije,rat smo dobili,i danas ta ista krvava Hrvatska razapinje svoje general,branitelje i svoje pucanstvo :angry majku im kurvinjsku,sve mi se cini da cemo morati navjestiti PONOVO RAT ali domacim judama i kurvinim kcerima i sinovima :smajl037

Jedno me veseli,ovi moji su drugacije odgajani i kaze mi Marko (15g) "teta ovi nasi Hrvati brzo zaboravljaju" i to je ziva istina.

jedva cekam da ova stoka partizanskih korjena sto prije krepa :angry

ZA DOM :zastava_Hrvata

Vrh

PostPostano: 21 tra 2011, 23:15 

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/12 ... Ponte.html

slika

Vrh

PostPostano: 29 tra 2011, 15:26 

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 20 svi 2011, 19:42 

http://www.youtube.com/watch?v=OFYzraRHn5g

evo malo iz frankfurta

Vrh

PostPostano: 21 svi 2011, 17:31 

chichonina je napisao/la:
JA od bjesa neznam vise sta da radim i kazem :cursing

i kod nas u Torontu se protestiralo.

osjecam se ko one davne kad je evropa drkala milosevicu k***c da nas bolje mlati :smajl026 a mi na temperaturi od -40 :angry molimo ikoga da zaustavi rat :angry
danas je drugacije,rat smo dobili,i danas ta ista krvava Hrvatska razapinje svoje general,branitelje i svoje pucanstvo :angry majku im kurvinjsku,sve mi se cini da cemo morati navjestiti PONOVO RAT ali domacim judama i kurvinim kcerima i sinovima :smajl037

Jedno me veseli,ovi moji su drugacije odgajani i kaze mi Marko (15g) "teta ovi nasi Hrvati brzo zaboravljaju" i to je ziva istina.

jedva cekam da ova stoka partizanskih korjena sto prije krepa :angry

ZA DOM :zastava_Hrvata

jesi bila u ratu ili neko iz tvoje kuce...toronta?

Vrh

PostPostano: 01 lip 2011, 02:07 

pagan je napisao/la:

jesi bila u ratu ili neko iz tvoje kuce...toronta?

nas troje
93,94 i bila u finalima 95te.
sestra nasla svog muza,zaljubila se u branitelja,

Vrh

PostPostano: 01 lip 2011, 11:34 

ako je tako,cestitka.....da vas je barem bilo vise vamo,a manje mahanja zastavama

Vrh

PostPostano: 05 lip 2011, 23:34 

pagan je napisao/la:
ako je tako,cestitka.....da vas je barem bilo vise vamo,a manje mahanja zastavama

I tekako je bilo potrebno mahanje zastavama po svijetu i skretanje paznje na krvoprolice koje nitko od SVJETSKIH SILA nije razumio :neznam Mi smo na temperaturi od -40 pred parlament u Otawi dosli autobusima i mahali zastavama i natpisima "ZAUSTAVITE RAT U HRVATSKOJ"

To nije bilo jedino mjesto,tako smo putovali do Klintona,i skretali paznju na zlo koje se radi Hrvatskom narodu.

Tako je dijaspora diljem svjeta radila i borila se koliko je mogla :001_cool

Vrh

PostPostano: 07 lip 2011, 23:12 

pagan je napisao/la:

Nisi ti dobar.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2011, 00:21 

tulove grede je napisao/la:
pagan je napisao/la:

Nisi ti dobar.

javio se ti pametan...rodila majka

Vrh

PostPostano: 08 lip 2011, 00:25 

chichonina je napisao/la:
pagan je napisao/la:

I tekako je bilo potrebno mahanje zastavama po svijetu i skretanje paznje na krvoprolice koje nitko od SVJETSKIH SILA nije razumio :neznam Mi smo na temperaturi od -40 pred parlament u Otawi dosli autobusima i mahali zastavama i natpisima "ZAUSTAVITE RAT U HRVATSKOJ"

To nije bilo jedino mjesto,tako smo putovali do Klintona,i skretali paznju na zlo koje se radi Hrvatskom narodu.

Tako je dijaspora diljem svjeta radila i borila se koliko je mogla :001_cool

doduse to je isto bilo potrebno,jednako vazno kao i borba u domovini

samo sam mislio na one pobjegulje i ostale ine domoljube...koji ispadose pametniji od nas koji smo im sacuvali kuce

Vrh

PostPostano: 18 lip 2011, 04:35 

pagan je napisao/la:
tulove grede je napisao/la:
Nisi ti dobar.

javio se ti pametan...rodila majka

A ne, eto ti si se nasao pametan prozivati Hrvate po svijetu sto masu zastavama.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2011, 16:01 

Moji Siscani zapalili RAFINERIJU U PROTEST...UHICENJU BRODARCA I MILANKOVICA.

http://metro-portal.hr/gori-rafinerija- ... isku/60360

Sastanci se odrzavaju po cjeloj Hrvatskoj,ispod Milankovica je moj rodjak,koji je bio ranjen nekoliko puta.

Kazu "Jebe nam se za rafineriju ionako nije nasa nego Madjarska" A BRANITELJI SU NASI :palacgore1

Vrh

PostPostano: 20 lip 2011, 22:27 

Oprosti, ali jesi li ti zdrava?
To je bila nesreća koja je hvala Bogu koliko toliko brzo spriječena i ugašena, jer da nije bilo tako brze intervencije ljudi su mogli ostati bez svojih domova. A sumnjam da ima i 2% Siščana koji imaju pozitivno mišljenje o Brodarcu, čovjeku koji se obogatio u prošlom ratu kao rijetko tko iz tog dijela Hrvatske. On je trebao još 97' da bude uhićen, ali kako je pravda spora nije. Ali bolje ikad nego nikad!

Vrh

PostPostano: 21 lip 2011, 01:39 

Zepce Jugend je napisao/la:
Oprosti, ali jesi li ti zdrava?
To je bila nesreća koja je hvala Bogu koliko toliko brzo spriječena i ugašena, jer da nije bilo tako brze intervencije ljudi su mogli ostati bez svojih domova. A sumnjam da ima i 2% Siščana koji imaju pozitivno mišljenje o Brodarcu, čovjeku koji se obogatio u prošlom ratu kao rijetko tko iz tog dijela Hrvatske. On je trebao još 97' da bude uhićen, ali kako je pravda spora nije. Ali bolje ikad nego nikad!

Zamisli ovu katastrofu u kojoj postoji nocna smjena i NITKO NIJE POVRIJEDEN :neznam

Lakse su Povrijedjena jedino tri vatrogasca,Bogu hvala ne jako.

Brodarec ako se obogatio nema veze sa zlocinima koji mu se prisivaju,ZA BOGACENJE BI TREBALO CJELU HRVATSKU VLADU SRUSITI PA POCETI IZ POCETKA :smajl004

HRVATI SU SAMI SVOJI NEPRIJATELJI,sve prebrzo zaboravljate :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 21 lip 2011, 12:24 

nema veceg neprijatelja od ljudskog izroda koji se krije iza plasta domoljubja,ubijajuci civile,otimajuci im pare i sve u znak Hrvatskoga Grba

ti ljudi nisu pali sa bicikla pa poginuli,a ako se ispostavi krivlja kod bilo koga od ovih likova,onda i sami tamosnji branitelji trebaju da se ograde od njih

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: