|
|
Stranica: 28/28.
|
[ 697 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
saskia
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 ožu 2023, 19:22 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 15:42 Postovi: 2968 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Brane je napisao/la: Šta nije ta Šefika neka novinarka tu u RH, negdje u glavi mi je to ostalo zagorsko ime a hercegovačko prezime. Nakaza. Žena od pokojnog "Neđe" Galića, ljubuške jugoslavenčine. Koliko sam upoznat radi za neke muslimanske novine, ne znam detalje. Pokušavala stvorit priču o Hercegbosni ko da smo nacistička Njemačka bili, a ona i njen muž narodni heroji koji žrtvuju vlastiti život kako bi spasili stotine Muslimana od zlih Ustaša. Pa to ni u partizanskim filmovima nema, u Hercegovini se tada nitko nije smio mangupirat. Koliko mrzi zapadnu Hercegovinu ovo je čist primjer, ne znam šta se Tolušić uopće raspravljao sa njom.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
spliter1
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 04 ožu 2023, 18:59 |
|
|
|
Jes malo cudno to,navodno je covjek svezo psa gdje se kaci prikolica,bratu za auto,pa je onda bratova zena upalila auto i vozila,uzas,cudno da zena nije skontala da je pas iza auta,jer se uvjek gleda pozadi hoces u nesto udarit.Mogla je u retrovizoru vidjet i cut da pas skici.Kazniti i zenu i vlasnika psa,njoj vozacku oduzet.Valjda ce policija ispitat slucaj,mozda je pas krepo dok je bio svezan ilimozda je neko namjerno zakacio mrtvog psa,da im napravi probleme.Cudno je da zena, nije stala kad su joj ljudi dovikivali.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hercegoac
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 15 svi 2023, 00:31 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2023, 14:28 Postovi: 465 Lokacija: Zapadna Hercegovina
|
BBC je napisao/la: Još uvijek nisam natakario alarm za požar. Linčino Isusova
_________________ Za gradžansku!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
spliter1
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 16 svi 2023, 12:23 |
|
|
Hercegoac je napisao/la: BBC je napisao/la: Još uvijek nisam natakario alarm za požar. Linčino Isusova Ako imas PVC prozore,napravi i ventilaviju prije su ljudi na plafonu imali one otvore sa propelerom koji nije bio na struju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
espresso
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 30 ruj 2023, 15:04 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 22 lis 2023, 17:47 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 02 pro 2023, 21:19 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 13 pro 2024, 11:12 |
|
|
Ja mislio da sam u nekom zagrebačkom kvartu, kad ono Posušje  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Fredericktown
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 13 sij 2025, 18:08 |
|
Pridružen/a: 09 ruj 2023, 12:46 Postovi: 459 Lokacija: Red ispred hambasade
|
|
| Vrh |
|
 |
|
espresso
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 26 pro 2025, 17:09 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 26 pro 2025, 17:52 |
|
|
|
Ne znam jel se ijedno mjesto u Hercegovini izgradilo ko Posušje, od rata na ovamo.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 26 pro 2025, 23:07 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Ne znam jel se ijedno mjesto u Hercegovini izgradilo ko Posušje, od rata na ovamo. Doslovce za neprepoznat, ali u pozitivnom smislu.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
maradot
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 27 pro 2025, 17:31 |
|
|
Brane je napisao/la: dreamteam je napisao/la: Ne znam jel se ijedno mjesto u Hercegovini izgradilo ko Posušje, od rata na ovamo. Doslovce za neprepoznat, ali u pozitivnom smislu. Da, to je u Posušju baš definiralo izgled grada u urbanom smislu. Mislim da Ljubuški i Tomislavgrad imaju tu negdje izgrađenost višestambenih jedinica kao i Posušje, ako ne i više, ali nije utjecalo na izgled urbanosti grada kao kod Posušja, jer su kod Posušja provučene neke nove ulice, i rađeni su novi nogostupi koji jako podižu pismenost i izgled urbane sredine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oak
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 29 pro 2025, 19:50 |
|
|
maradot je napisao/la: Brane je napisao/la: Doslovce za neprepoznat, ali u pozitivnom smislu. Da, to je u Posušju baš definiralo izgled grada u urbanom smislu. Mislim da Ljubuški i Tomislavgrad imaju tu negdje izgrađenost višestambenih jedinica kao i Posušje, ako ne i više, ali nije utjecalo na izgled urbanosti grada kao kod Posušja, jer su kod Posušja provučene neke nove ulice, i rađeni su novi nogostupi koji jako podižu pismenost i izgled urbane sredine. Ne bih rekao, kao općine su obje veće od Posušja, no kao urbana sredina mislim da je Posušje ostavilo Ljubuški a posebno TG prilično iza sebe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 29 pro 2025, 21:31 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 15:42 Postovi: 2968 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
oak je napisao/la: maradot je napisao/la: Da, to je u Posušju baš definiralo izgled grada u urbanom smislu.
Mislim da Ljubuški i Tomislavgrad imaju tu negdje izgrađenost višestambenih jedinica kao i Posušje, ako ne i više, ali nije utjecalo na izgled urbanosti grada kao kod Posušja, jer su kod Posušja provučene neke nove ulice, i rađeni su novi nogostupi koji jako podižu pismenost i izgled urbane sredine.
Ne bih rekao, kao općine su obje veće od Posušja, no kao urbana sredina mislim da je Posušje ostavilo Ljubuški a posebno TG prilično iza sebe. U kojem to smislu veće? Tg jest veći i to dobro, Ljubuški ima manje površine. Ljubuški ima više stanovnika, a Posušje ima možda sitno više od TG-a. Posušje i Ljubuški su jedina dva naseljena mjesta u ZHK-u da se može reći da su gradovi.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oak
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 29 pro 2025, 22:34 |
|
|
saskia je napisao/la: oak je napisao/la: Ne bih rekao, kao općine su obje veće od Posušja, no kao urbana sredina mislim da je Posušje ostavilo Ljubuški a posebno TG prilično iza sebe.
U kojem to smislu veće? Tg jest veći i to dobro, Ljubuški ima manje površine. Ljubuški ima više stanovnika, a Posušje ima možda sitno više od TG-a. Posušje i Ljubuški su jedina dva naseljena mjesta u ZHK-u da se može reći da su gradovi. TG i Ljubuški u općinama imaju više stanovnika od općine Posušje (popis stanovništva) dok Posušje kao urbana sredina (sam grad) ima više stanovnika od TG i Ljubuškog. Mislim da je jasno napisano i prvi put 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
maradot
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 29 pro 2025, 23:13 |
|
|
oak je napisao/la: saskia je napisao/la: U kojem to smislu veće? Tg jest veći i to dobro, Ljubuški ima manje površine. Ljubuški ima više stanovnika, a Posušje ima možda sitno više od TG-a.
Posušje i Ljubuški su jedina dva naseljena mjesta u ZHK-u da se može reći da su gradovi.
TG i Ljubuški u općinama imaju više stanovnika od općine Posušje (popis stanovništva) dok Posušje kao urbana sredina (sam grad) ima više stanovnika od TG i Ljubuškog. Mislim da je jasno napisano i prvi put  Pa ne znam baš, Ljubuški se spojio s Humcem. Imaju praktički dvije crkve u gradu recimo tj dvije župe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oak
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 30 pro 2025, 00:42 |
|
|
maradot je napisao/la: oak je napisao/la: TG i Ljubuški u općinama imaju više stanovnika od općine Posušje (popis stanovništva) dok Posušje kao urbana sredina (sam grad) ima više stanovnika od TG i Ljubuškog. Mislim da je jasno napisano i prvi put  Pa ne znam baš, Ljubuški se spojio s Humcem. Imaju praktički dvije crkve u gradu recimo tj dvije župe. I Posušje sa svih strana osim zapadnog dijela Vir i sjevernog Rakitno/Bildinje. Ovo ostalo je sve više manje spojeno iako se kao grad ne računa sve to. Istočno sve skoro do Vranića je spojeno, južno Osoje i Batin zapadno do Čitluka. Sve je skoro spojeno i tu živi ca. 75% stanovništva općine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 30 pro 2025, 10:13 |
|
|
oak je napisao/la: saskia je napisao/la: U kojem to smislu veće? Tg jest veći i to dobro, Ljubuški ima manje površine. Ljubuški ima više stanovnika, a Posušje ima možda sitno više od TG-a.
Posušje i Ljubuški su jedina dva naseljena mjesta u ZHK-u da se može reći da su gradovi.
TG i Ljubuški u općinama imaju više stanovnika od općine Posušje (popis stanovništva) dok Posušje kao urbana sredina (sam grad) ima više stanovnika od TG i Ljubuškog. Mislim da je jasno napisano i prvi put  Mislio sam da govoriš o površini općina. A ne znam baš da li danas Tg ima više stanovnika od Posušja
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oak
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 30 pro 2025, 12:10 |
|
|
saskia je napisao/la: oak je napisao/la: TG i Ljubuški u općinama imaju više stanovnika od općine Posušje (popis stanovništva) dok Posušje kao urbana sredina (sam grad) ima više stanovnika od TG i Ljubuškog. Mislim da je jasno napisano i prvi put  Mislio sam da govoriš o površini općina. A ne znam baš da li danas Tg ima više stanovnika od Posušja U pravu si vjerojatno je TG ispod. A Široki zaboravljamo, je onako malo nezgrapno sve i zbijeno ali i Široki je spojen, Trn i Vagan sa zapada pa i Privalj, istočno Knešpolje sve je to prilično spojeno. Najviše stanovnika ima široki rekao bih. Je da fali cestovne infrastrukture pa je dojam malo lošiji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 30 pro 2025, 13:14 |
|
|
|
Široki je vjerojatno od svih ZHŽ općina danas najbliži popisu iz 2013. Ne bi me čudilo s obzirom na jačinu povratka ,da imaju i više od te brojke iz popisa.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 30 pro 2025, 15:35 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Široki je vjerojatno od svih ZHŽ općina danas najbliži popisu iz 2013. Ne bi me čudilo s obzirom na jačinu povratka ,da imaju i više od te brojke iz popisa. Široki nije imao neko rasipanje u zadnjih 15ak godina, tu je u ZHK mislim najgore prošlo Posušje. Mislim da je cijeli ZHK vrlo blizu onoga što je popisano 2013. uz minimalne korekcije naravno
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Vukota i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|