|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 8 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Brane
|
Naslov: Hrvatska > Venezuela > USA Postano: 05 sij 2026, 14:14 |
|
|
S obzirom da je jasno da je režim u Venezueli pao i da više ni USA ni EU neće dopustit sličan pro-komunistički režim, pa i pod uvjetom ratne intervencije koju realno nitko ne želi a najmanje narod Venezuele. Otvara se jedno potpuno novo tržište sa skoro 30 mil. stanovnika. Tržište Venezuele je zadnji 30 godina sustavno propadalo, ubiti kad je kod nas u RH završio rat i JNA je poražena u Venezueli je JNA došla na vlast. Je li ovo prilika za Hrvatsku da se sustavno probije na tržište J.Amerike, dakle ne da odškrine vrata tog tržišta nego ih razvali nogom ?? Caracas amerima, a nama neki drugi Grad(ovi)  USA želi naftu i plin to je jasno svima! Nama ne treba ni jedno ni drugo, ali bi mogli kompenzirat dio nafte za projektiranje i izgradnju... (ne znam šta još Venezuela ima šta nama treba, možda zlato ili slično, banane, naranče) - električne mreže od strane Končara - izgradnju 5G mreže od strane naše Ericcson-Tesle - izgradnju infrastrujture Mostova, Cesta, Tunela od naših firmi Dalekovod, Kotex itd. - izgradnju Brodogradilišta recimo da preselimo dio naše brodogradnje tamo (BrodoSplit da proda zemlju u Splitu može zaradit i izgradit u Venezueli još modernije i veće brodogradilište i ima jeftinu radnu snagu u Spllitu se nema di širit, u Hrvatskoj ostavit samo vojnu proizvodnju) Naravno preko amerikanaca dogovorit da dolazimo u Venezuelu i iskoristit Hrvatsku dijasporu da omogući amerima vjerodostojne ljude. Trumpu sad treba netko kome može vjerovat u Venezueli a to su Hrvatsi koji su poslije WW2 pobjegli od komunista, nema jačeg partnera od toga. Većina amera koji govore španjolski su demokratski orijentirani a jako malo je pro-republikanski Latinosa Šta vi mislite ?? Valencia Protectorato de Croatia 
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Hrvatska > Venezuela > USA Postano: 05 sij 2026, 14:22 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Hrvatska > Venezuela > USA Postano: 05 sij 2026, 15:27 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: OK neki dogovor je 100% postojao. Tko s kim ne znam! Potpredsjednica Rodriguez mi na prvu djeluje kao da laže da pasivizira narod a kasnije da se "uguzi" i vodi državu, možda se varam. Mislim da bi amerima bilo drago da se neka EU država uključi u promjenu režima u Venezueli, da ne ispadne da su oni sami tamo kršili UN pravila. Mogu reć i EU države su tu sudjelovale. S druge strane ne vidim da možemo nešto izgubit jer i sljedbenicima Madura i protivnicima je dojadilo i svi bi promjenu na bolje, prije svega osobnu, pa onda i državnu. U budućnosti nas ne može nitko za ništa optužit (kao Haag poslije DR) jer su ameri sve započeli pa bi prvo morali njih optužit. To je neki moj rezime.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Hrvatska > Venezuela > USA Postano: 05 sij 2026, 15:59 |
|
|
|
Hrvatska poslovna invazija na Venezuelu?!
Naslov ankete je teži SF. Nisu Amerikanci izveli taj poduhvat kako bi se tamo "omastili" mi, nego oni. I to baš Hrvati, čiji političari i MSM vrijeđaju Trumpa na dnevnoj bazi?! Ono, kao da nije on dobio izbore, nego Kamala. Također, nije samo pitanje nafte, koju će od tamo odvući Amerikanci zapravo badava, nego i njihovog tržišta, na koje ciljaju američka poduzeća. To da prepuste nama?! Zašto? Npr., nakon što je INA prepuštena Mađarima, čitao sam kako je INA uređivala benzinske postaje - i to odradili - Mađari. Kao da u Hrvatskoj nema građevinaca, knaufera ili drvene industrije za namještaj? Znači nije sve u prodaji derivata i dividendi koja se izvlači van...
Dakle, koristi za nas - garantirana nula. E sad štete? Ne bi me čudilo, kada s tim krenu kormilariti Amerikanci - da nam gorivo poskupi. Kao onda, kada su (valjda pod pritiskom) naši pristali da nam struju prodaje "Enron" - i zato nam struja mora poskupiti. No onda "Enron" propada - i nama struju ponovno poskupljuju - jer je "Enron" - propao. Slična priča sada sa plinom. Opcija II, situacija se u Venezueli pretvori u kaos i gerilski rat. A netko će tamo trebati čuvati "demokraciju" (čitaj američke "investicije" i profit). Pa se onda dosjete Hrvata, koji onda tamo odu "misionariti", dokazivati se pred "saveznicima", naravno o trošku RH. Npr. ludorije HV-a po Afganistanu (tuđi interesi, hrvatski trošak) - 1.400.000.000,00 kuna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Hrvatska > Venezuela > USA Postano: 05 sij 2026, 16:41 |
|
|
goran2hr je napisao/la: čitao sam kako je INA uređivala benzinske postaje - i to odradili - Mađari. To je netko krivo napisao... INA benzinske - građevinski dio i interijer su ti uređivali međimurci, imao si par kooperanata iz Međimurja, sve naše firme i naš materijal. - same pumpe i kompletan sustav za benzin i dizel ti je uređivala naša firma iz Zagreba, al ne znam dali proizvode oni taj sustav ili uvoze izvana gotovo. goran2hr je napisao/la: Naslov ankete je teži SF. Nisu Amerikanci izveli taj poduhvat kako bi se tamo "omastili" mi, nego oni. Ukoliko pogledaš USA većina njihove infrastrukture je u derutnom stanju, čisto sumnjam da imaju kapaciteta sredit infrastrukturu cijele Venezuele, kad ne mogu ni svoju. Druga stvar mi imamo tamo oko 5000 hrvata, dakle imamo naše ljude koji poznaju državu i narod iznutra. Ameri da imaju nekog unutra nebi im 30 godina Chavez-Maduro "vadili mast". 1. Caracas ima 3 mil. ljudi 2. Maracaibo ima 2,5 mil. ljudi 3. Valencia ima 2 mil. ljudi 4. Baraqi... ima 1,3 mil. ljudi 5. Maracay ima 1,3 mil.ljudi 9. San Cristobal ima 500.000 ljudi 11. Barcelona ima 450.000 ljudi Nama dovoljno da uzmemo jedan grad odnosno da ga poslovno poklopimo. https://worldpopulationreview.com/cities/venezuela
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Hrvatska > Venezuela > USA Postano: 05 sij 2026, 16:57 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Hrvatska > Venezuela > USA Postano: 05 sij 2026, 16:59 |
|
|
Brane je napisao/la: goran2hr je napisao/la: čitao sam kako je INA uređivala benzinske postaje - i to odradili - Mađari. To je netko krivo napisao... INA benzinske - građevinski dio i interijer su ti uređivali međimurci, imao si par kooperanata iz Međimurja, sve naše firme i naš materijal. - same pumpe i kompletan sustav za benzin i dizel ti je uređivala naša firma iz Zagreba, al ne znam dali proizvode oni taj sustav ili uvoze izvana gotovo. goran2hr je napisao/la: Naslov ankete je teži SF. Nisu Amerikanci izveli taj poduhvat kako bi se tamo "omastili" mi, nego oni. Ukoliko pogledaš USA većina njihove infrastrukture je u derutnom stanju, čisto sumnjam da imaju kapaciteta sredit infrastrukturu cijele Venezuele, kad ne mogu ni svoju. Druga stvar mi imamo tamo oko 5000 hrvata, dakle imamo naše ljude koji poznaju državu i narod iznutra. Ameri da imaju nekog unutra nebi im 30 godina Chavez-Maduro "vadili mast". 1. Caracas ima 3 mil. ljudi 2. Maracaibo ima 2,5 mil. ljudi 3. Valencia ima 2 mil. ljudi 4. Baraqi... ima 1,3 mil. ljudi 5. Maracay ima 1,3 mil.ljudi 9. San Cristobal ima 500.000 ljudi 11. Barcelona ima 450.000 ljudi Nama dovoljno da uzmemo jedan grad odnosno da ga poslovno poklopimo. https://worldpopulationreview.com/cities/venezuelaOvaj članak o uređenju benzinskih - iz vremena je Sanaderove vlasti. Moguće je da je sada drugačije - to ne znam. Što Amerikanci nemaju, uzeti će od nekoga i preprodati im. Makar od Kineza. Kao kada preprodaju ruski plin pod svoj. Ne vjerujem kako će dopustiti svojim (novim) vazalima, da po svojoj volji nabavljaju opremu i usluge. Evo, prvi test - uveli su im demokraciju - hoće li im sada vratiti zlatne rezerve? Možda dozvole nešto poslova Orbanovim Mađarima i onima koji su uz Trumpa?! A to Plenkovićeva Hrvatska - nije. Uostalom, izigravali smo dobre vazale po Afganistanu, Siriji, Libiji, Ukrajini i od toga smo profitirali - kako? No zapravo, želio bih da se pokaže kako nisam u pravu, a Venezuela se uskoro pokaže kao hrvatski El Dorado.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Hrvatska > Venezuela > USA Postano: 05 sij 2026, 17:16 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Ovaj članak o uređenju benzinskih - iz vremena je Sanaderove vlasti. Moguće je da je sada drugačije - to ne znam. To ti je to... Imaš gore u Čakovcu Industrijskou zonu i firmu danas privatnu, al je još iz vremena Juge (Imela, Inela tako nešto) oni su ti bili glavni izvođač, a koperanti su im bili Sobočan Interijeri i još jedna firma ne sjećam se imena... Same pumpe ti je radila firma iz Lučkog, zaboravio sam ime, ali nalazi se preko puta onog velikog "Peugeot" Auto-centra u Lučkom. Možeš pitat ako ti netko radi na INA-i sigurno se sjećaju jer međimurce odma prepoznaš po specifičnom naglasku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 8 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|