|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 42 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ultras1986
|
Naslov: Re: Crkve u Mostaru Postano: 15 pro 2009, 16:24 |
|
|
mostarka je napisao/la: pjosip je napisao/la: Upravo smo na forumu dobili i domaću (valjda je domaća) nepatvorenu libevičarku (mješavina izmedju liberala i ljevičara).
Sad će biti priče u stilu: zašto pričate o ratu i kakav je to vodja Tudjman kad mu vojnik Pero ima puknutu cipelu kroz koju ulazi voda i on se loše osjeća radi toga ?
Hahah ne mislim se svrstati ni u jednu skupinu, iako je apolitičnost iluzija, ali to je druga tema, blago tebi kad kroz 2 posta 'pročitaš' čovjeka Što se tiče ostaloga, istina da crkva pomaže, ali iz pouzdanih izvora moram reći da može i više, nagledala sam se svega. U crkvu ne idem više, išla sam prije redovito i ne mislim da su bile krcate. Kažem da se dovrše te započete crkve, u Rodoču, Cimu, na Rudniku... I koliko sam čula, ona kod bivše mljekare bi se trebala rušiti (nisam baš upućena, prosvijetlite me ), apsolutno sam protiv toga, mislim da se crkva ni bilo koji vjerski objekt ne smije rušiti. Ali sad praviti još novih... mislim da ih je dosta. Kad čujem neki takav plan 'E, tu će biti još jedna nova crkva', sry, ali kosa mi se diže na glavi.Onda pusti nas koji idemo i koji se smrzavamo po skladištima primjerice u sv. Ivanu, da izgradimo sebi crkvu jer usotalom što se to tebe tiče pa ne ide novac iz tvog džepa, nama nitko ne naređuje da dajemo za izgradnju, ali dajemo i davat ćemo. Opet napominjem da od 6 ŽUPA u Mostaru imamo samo 1 završenu crkvu, 3 u izgradnji i 2 župe koje mise održevaju u skladištima. I zašto bi ti se dizala kosa na glavi i kakve veze s tobom ima što MI katolici sebi gradimo crkve?
|
|
Vrh |
|
|
mostarka
|
Naslov: Re: Crkve u Mostaru Postano: 15 pro 2009, 16:50 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: mostarka je napisao/la: Hahah ne mislim se svrstati ni u jednu skupinu, iako je apolitičnost iluzija, ali to je druga tema, blago tebi kad kroz 2 posta 'pročitaš' čovjeka Što se tiče ostaloga, istina da crkva pomaže, ali iz pouzdanih izvora moram reći da može i više, nagledala sam se svega. U crkvu ne idem više, išla sam prije redovito i ne mislim da su bile krcate. Kažem da se dovrše te započete crkve, u Rodoču, Cimu, na Rudniku... I koliko sam čula, ona kod bivše mljekare bi se trebala rušiti (nisam baš upućena, prosvijetlite me ), apsolutno sam protiv toga, mislim da se crkva ni bilo koji vjerski objekt ne smije rušiti. Ali sad praviti još novih... mislim da ih je dosta. Kad čujem neki takav plan 'E, tu će biti još jedna nova crkva', sry, ali kosa mi se diže na glavi.Onda pusti nas koji idemo i koji se smrzavamo po skladištima primjerice u sv. Ivanu, da izgradimo sebi crkvu jer usotalom što se to tebe tiče pa ne ide novac iz tvog džepa, nama nitko ne naređuje da dajemo za izgradnju, ali dajemo i davat ćemo. Opet napominjem da od 6 ŽUPA u Mostaru imamo samo 1 završenu crkvu, 3 u izgradnji i 2 župe koje mise održevaju u skladištima. I zašto bi ti se dizala kosa na glavi i kakve veze s tobom ima što MI katolici sebi gradimo crkve? Ako ne idem u crkvu, ne znači da nisam vjernik, kao prvo. Drugo, rekla sam da se trebaju završiti ove započete crkve. Treće, smeta mi, jbg, kad vidim da su crkve i kladionice jedino što u ovom gradu niče. Nemoj mi zamjeriti, ali ja prosperiteta u tome ne vidim. Mislim da ih ima sasvim dovoljno i da se narod treba okrenuti drugim stvarima. Evo sad su počeli s otvaranjem tržnih centara, hajde ok, otvaraju se nova radna mjesta, svaka čast. (I nemoj sad izvlačiti iz konteksta, crkva i tržni centar naravno nije isto.) Jednostavno mi se gadi ovo neko nadmetanje vjerskim objektima, e mi ćemo vama islamski centar u sred grada kad ste vi nama križinu na Hum, ko ima veći zvonik, čiji se hodža dalje čuje. Isto mi je jel' se krstim ili klanjam. Opet ponavljam, ove započete crkve se trebaju završiti. Nema potrebe da se više raspravljamo.
_________________ Kod nas u Mostaru od ćelopeka i asfalt puca.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Crkve u Mostaru Postano: 15 pro 2009, 17:16 |
|
|
Citat: Ako ne idem u crkvu, ne znači da nisam vjernik, kao prvo. Drugo, rekla sam da se trebaju završiti ove započete crkve. Treće, smeta mi, jbg, kad vidim da su crkve i kladionice jedino što u ovom gradu niče. Nemoj mi zamjeriti, ali ja prosperiteta u tome ne vidim. Mislim da ih ima sasvim dovoljno i da se narod treba okrenuti drugim stvarima. Evo sad su počeli s otvaranjem tržnih centara, hajde ok, otvaraju se nova radna mjesta, svaka čast. (I nemoj sad izvlačiti iz konteksta, crkva i tržni centar naravno nije isto.) Jednostavno mi se gadi ovo neko nadmetanje vjerskim objektima, e mi ćemo vama islamski centar u sred grada kad ste vi nama križinu na Hum, ko ima veći zvonik, čiji se hodža dalje čuje. Isto mi je jel' se krstim ili klanjam. Opet ponavljam, ove započete crkve se trebaju završiti. Ne mogu shvatiti tvoju logiku razmišljanja. Kako možeš uspoređivati 40 džamija sa 1 završenom crkvom. I uostalom ti kao da se planira na svakom uglu nova crkva. Planira se po 1 crkva u svakoj Mostarskoj župi i ne vidim razlog zašto si se ti zajapurila i pišeš da ti gadi (ne znam kako si točno napisala da ne gledam, uglavnom u tom stilu) što se grade crkve. Tebe nitko ne tjera da ideš u crkvu niti ti uzima novac iz džepa tako da nema razloga da pljuješ i objašnjavaš kako smo mi "krkani" koji grade crkve samo da bi parirali "drugoj strani". Za križni put na Hum - ako si vjernica otiđi na Križni put na Hum za Veliki petak pa ćeš vidjeti kolonu od oko 10 000 Hrvata katolika koji se penju u procesiji u spomen na muku Isusovu, te osjeti koliko je važna ta procesija postala narodu. Šta ima plemenitije od križa koji je kao opomena čovječanstvu i spomen na žrtvu koju je Isus podnio za nas da bi nas otkupio ? Pa stoljećima je Hum bio mjesto vojnih kampova i mjesto s kojega su mostar promatrale razne "vojničine" od AU do Juge. Zar bi ti radije da je sada gore ajmo reći ogromni radar koji zrači grad i jedno 1000 vojnika pod punom ratnom spremom ? I da, križ je spomen na 2000 rođendan Isusa Krista a visok je 33 metra kao broj godina njegova života... A to za gradnju nisi u pravu, pa pored tržnih centara (Piramida i Orca) se prošle godine izgradilo cca 400 stanova, renoviran je čitav bulevar (mislim na asfalt),dio kolnika Dubrovačke ulice (kod Piramide) je obnovljen, obnavljaju se ratom porušeni objekti (posebno bi napomenuo obnovu hotela Neretva i Glazbene škole)... Mepas je počeo ogroman objekt u sklopu kojega će biti multipleks kino, hotel, tržni centar. Dao je 12. mil. Km za zemlju (stara bolnica) koji su utrošeni djelom da se konačno završi SKB (koja je eto nakon 20 i više godina završena i izgleda kao svemirski brod), a dio za izgradnju nove dvorane (3 mil. KM). Izvuci se iz te negativne priče jer se s tim ništa ne postiže. I okani se crkve, najjači su mi "najveći vjernici" koji ne idu u crkvu jer su oni kao "iznad toga" i samo pljuju po izgradnji novih crkava pod "pričom" neka se grade tvornice što nema veze jedno sa drugim kao što sam ti napisao u prethodnom postu. Citat: Nema potrebe da se više raspravljamo Ti si došla sa pričom o crkavama, i u pravu si nemamo se šta raspravljati - sve je jasno.
|
|
Vrh |
|
|
mostarka
|
Naslov: Re: Crkve u Mostaru Postano: 15 pro 2009, 18:12 |
|
|
Potpuno si me krivo shvatio, ali sad nemam ni vremena ni volje da objašnjavam, možda se jednom zaletim kad mi se bude dalo. Uglavnom, sve 5, nisam nikoga htjela uvrijediti i ne smatram nikoga 'krkanom', pozz.
_________________ Kod nas u Mostaru od ćelopeka i asfalt puca.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Crkve u Mostaru Postano: 15 pro 2009, 18:19 |
|
|
mostarka je napisao/la: Potpuno si me krivo shvatio, ali sad nemam ni vremena ni volje da objašnjavam, možda se jednom zaletim kad mi se bude dalo. Uglavnom, sve 5, nisam nikoga htjela uvrijediti i ne smatram nikoga 'krkanom', pozz. Ma ja ne volim priče "ne valja", "loše je", i "ništa se ne gradi", kada jednostavno to nije istina. Pogotvo kad se ubaci priča "šta će nam crkve" i slično i to u Mostaru, gradu sa 1 završenom crkvom. Sve 5, pozdrav. PS imaš temu o Izgradnji Mostara pa pogledaj malo po temi...
|
|
Vrh |
|
|
ero
|
Naslov: Re: Crkve u Mostaru Postano: 12 kol 2010, 22:43 |
|
|
Koliko vidim nitko nije spomenuo crkvu sv. Barbare na Rudniku,a koliko znam postojala je
Takodjer od starokrscanskih bazilika valja spomenuti i one u Kutim, Humi-Lisanima i Sutini,sve iz 5 st.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Crkve u Mostaru Postano: 23 sij 2011, 08:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Jako lijepa crkva, samo su graDŽanima i skakaĆima ostale neke navike iz turskog vakta Citat: Kamenovana katolička crkva u BlagajuStoljetna katolička župna crkva Presvetoga Trojstva, spomenik kulture, nedavno je bila meta obijesnog kamenovanja. Župnik blagajsko-bunske župe don Bernard Marijanović, tijekom posjeta crkvi u Blagaju 17. siječnja, pronašao je u crkvi, uz razbacane komade stakla, više od stotinu kamenja i cigle kojima su razbijani prozori, a sličan je prizor bio i izvana, sa sjeverne strane crkve. O tom divljačkom činu, ionako narušene crkve, župnik Marijanović obavijestio je policiju na Buni koja je ubrzo nakon toga došla na uviđaj. Izvijestio je i Biskupski ordinarijat u Mostaru. U utorak, 18. siječnja, kamenovanu crkvu posjetio je mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, u pratnji pastoralnog vikara don Ivana Štironje i župnika don Bernarda koji je upoznao biskupa Perića da je pred sam Božić crkva pometena i okoliš očišćen te da se sa sigurnošću može tvrditi kako je pronađeno kamenje i komadi cigle, zajedno sa staklom, djelo nedavnoga barbarizma. Dodao je da je 16. siječnja, prema nekim nepotvrđenim informacijama, kod crkve viđeno nekoliko dječaka i djevojčica što ukazuje na mogućnost da su to učinili maloljetnici što ne umanjuje težinu čina nego se pokazuje u kakvom ozračju nesnošljivosti djeca rastu i kako se odgajaju u odnosu na pripadnike drugih vjera i nacija. Nazočnost organizirane kršćanske zajednice u Blagaju seže u daleku prošlost, u peto ili šesto stoljeće, što su potvrdila i novija istraživanja. Blagajska ploča iz XII. stoljeća, koja se čuva u Zemaljskom muzeju u Sarajevu, svjedoči o postojanju crkve sv. Kuzme i Damjana koju je dao sagraditi humski knez Miroslav a posvetio ju je dubrovački nadbiskup Bernardin 1194. godine. U novije vrijeme župu je u Blagaju ustanovio mostarsko-duvanjski biskup Paškal Buconjić 1891. godine na posjedu, koji je zajedno s građevinskim objektom kupljen od obitelji Velagić. Crkva Presvetoga Trojstva sagrađena je 1908. u vrijeme župnika fra Ivana Božića. Zvonik je završen 1933., a novi je oltar u crkvi podignut 1956. godine. S promjenama civilnih vlasti, osobito s trima ratovima, stizale su razne nedaće koje su kršćanski puk u mjestu kosile i na razne strane odnosile. Posljednji je rat ipak za katolike bio osobito presudan, jer u Blagaju nitko od njih nije mogao ostati. Tako je do dana današnjega. Tako se i župno središte moralo pomaknuti na Bunu, gdje je podignut Pastoralni centar „blaženi Alojzije Stepinac“, sagrađena nova crkva i uspostavljena župa s naslovom: Župa Presvetoga Trojstva – Blagaj-Buna. Biskupski ordinarijat u Mostaru pokrenuo je, po pravilima Zavoda za zaštitu kulturnoga, historijskoga i prirodnoga nasljeđa BiH, obnovu ruševne blagajske crkve koja nije samo stogodišnji spomenik vjere katoličkoga življa nego od 28. svibnja 2008. i spomenik kulture. U Ordinarijatu su začuđeni da se ovakvo kamenovanje događa u vrijeme obnove crkve te se pitaju, hoće li ovo bezumno djelo biti još jači znak prijetnje i straha koji ionako vlada među ljudima i koči ih da se normalno vrate na svoja stoljetna ognjišta?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Crkve u Mostaru Postano: 15 vel 2011, 02:04 |
|
|
mostarka je napisao/la: pjosip je napisao/la: Upravo smo na forumu dobili i domaću (valjda je domaća) nepatvorenu libevičarku (mješavina izmedju liberala i ljevičara).
Sad će biti priče u stilu: zašto pričate o ratu i kakav je to vodja Tudjman kad mu vojnik Pero ima puknutu cipelu kroz koju ulazi voda i on se loše osjeća radi toga ?
Hahah ne mislim se svrstati ni u jednu skupinu, iako je apolitičnost iluzija, ali to je druga tema, blago tebi kad kroz 2 posta 'pročitaš' čovjeka Što se tiče ostaloga, istina da crkva pomaže, ali iz pouzdanih izvora moram reći da može i više, nagledala sam se svega. U crkvu ne idem više, išla sam prije redovito i ne mislim da su bile krcate. Kažem da se dovrše te započete crkve, u Rodoču, Cimu, na Rudniku... I koliko sam čula, ona kod bivše mljekare bi se trebala rušiti (nisam baš upućena, prosvijetlite me ), apsolutno sam protiv toga, mislim da se crkva ni bilo koji vjerski objekt ne smije rušiti. Ali sad praviti još novih... mislim da ih je dosta. Kad čujem neki takav plan 'E, tu će biti još jedna nova crkva', sry, ali kosa mi se diže na glavi. turci srusili prije 500 godina vise crkava i samostana u mostaru,nego cemo ih mi ikad vise toliko napravit.onda se pojavis ti pametna sa svojim ateistickim stajalistima i hebala si nam znanje curo,djevojko,dzigero materina,ne ides u crkvu radi ljudi i svecenika,nego radi sebe.da su komunisti dali da se dovrsi crkva,danasnji hrv. dom kosaca,ti bi vjerovatno potpisivala peticiju za rusenje malo vise heklaj i kani se politike......fino vrijeme bilo ovih dana,ubilo za kave
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
ledolomac
|
Naslov: Re: Crkve u Mostaru Postano: 05 ožu 2011, 22:35 |
|
|
Kako napreduje crkva u Rodoču? Nisam odavno prolazio dole.
Ima li itko novijih slika?
|
|
Vrh |
|
|
Bijeli Brijeg
|
Naslov: Re: Crkve u Mostaru Postano: 22 tra 2011, 17:41 |
|
Pridružen/a: 22 tra 2011, 16:29 Postovi: 161 Lokacija: iznad stadiona
|
na Bijelom Brijegu je od prošle (2010.) godine ustanovljena nova župa sv. Tome Apostola, a mise se održavaju u nekadašnjem salonu namještaja, koji je preuređen u lijepu crkvicu. Doduše ne izgleda s vana kao crkva, ali ekstra je sređena iznutra. Da pridodamo, to je dakle, 7 crkva na gradskom području Mostara !
_________________ HŠKZ
|
|
Vrh |
|
|
ledolomac
|
Naslov: Re: Crkve u Mostaru Postano: 27 tra 2011, 00:27 |
|
|
Je li planirano gore da se gradi prava crkva? Nije valjda salon namještaja trajno rješenje...
|
|
Vrh |
|
|
Bijeli Brijeg
|
Naslov: Re: Crkve u Mostaru Postano: 27 tra 2011, 16:27 |
|
Pridružen/a: 22 tra 2011, 16:29 Postovi: 161 Lokacija: iznad stadiona
|
Ne vjerujem da će se u skoroj budućnosti početi graditi iz temelja nova crkva..jer je tek ustanovljena župa, a gdje su sredstva, dozvole i sve ostalo...al baš ću se raspitat kod župnika za to. A opet, mogao bi se ovaj bivši salon s malo dorade izvana i gradnjom zvonika pored istog totalno preurediti, i sigurno bi bilo bolje. Gledam, konstantno dolaze busevi talijana, valjda iz Međugorja, pa na vrate 'vamo, čak su donirali neke kipove i to.. polako al sigurno napredujemo, još malo i imat ćemo crkvi kao u predturskom razdoblju
_________________ HŠKZ
|
|
Vrh |
|
|
frane
|
Naslov: Re: Crkve u Mostaru Postano: 19 lip 2011, 21:49 |
|
|
znamo da gdje god se okrenes vidis zvonik crkve Sv Petra ali ipak grad je prepun dzamija i kad turist ili stranac dodje u Mostar , on odmah pomisli da je grad eto Bosnjacki/muslimanski , a crkava koliko....? 3 ...jebote ! tu nesto ne stima . muslimani upravo obiljezavaju teritorij s tim raketama .ja mislim da bi vi tribali izgraditi barem desetak crkava (i visoki zvonici ) u svakom naselju ili mjesnoj zajednici (Cim,Zahum,centar,Zgoni,Bijeli Brijeg,pa i na istoku carina,sjeverni logor,Brankovac). trenutno je crkva sv Petra,pa katedrala i ova u Rudniku..ako se ne varan i jedna u Ilicima ali Ilici su zasebno naselje (na popisu 91),znaci samo 3 crkve na oko 40.000 hrvata i vjerojatno 90% njih su katolici. dakle uvijek nista od ove crkve ?
_________________ Zadar glavni grad Hrvatske
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Crkve u Mostaru Postano: 19 lip 2011, 23:10 |
|
|
frane je napisao/la: ja mislim da bi vi tribali izgraditi barem desetak crkava Ma mislim da ne treba to raditi. I šta onda što jalijaši grade rakete? Ko da će im to pomoći?
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
frane
|
Naslov: Re: Crkve u Mostaru Postano: 20 lip 2011, 20:03 |
|
|
pjosip je napisao/la: frane je napisao/la: ja mislim da bi vi tribali izgraditi barem desetak crkava Ma mislim da ne treba to raditi. I šta onda što jalijaši grade rakete? Ko da će im to pomoći? pa pomoci ce im u koliko stranci povjeruju da je to onda muslimanski grad . i mislin da triba jer.... neznan koliko..... 40-esetak tisuca katolika u samom gradu da ima samo 3 izgradene crkve ,smatram to zalosno. ili vam zaista ne triba jer su vec ove tri crkve prazne ?
_________________ Zadar glavni grad Hrvatske
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Crkve u Mostaru Postano: 20 lip 2011, 20:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24076 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
frane je napisao/la: pjosip je napisao/la:
Ma mislim da ne treba to raditi.
I šta onda što jalijaši grade rakete? Ko da će im to pomoći?
pa pomoci ce im u koliko stranci povjeruju da je to onda muslimanski grad . i mislin da triba jer.... neznan koliko..... 40-esetak tisuca katolika u samom gradu da ima samo 3 izgradene crkve ,smatram to zalosno. ili vam zaista ne triba jer su vec ove tri crkve prazne ? Dapače. Dobro popunjene.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Leonardo Da Vinci
|
Naslov: Re: Crkve u Mostaru Postano: 25 lip 2011, 13:23 |
|
|
Citat: Federalne vlasti sa 200 tisuća maraka potpomogle izgradnju crkve u RodočuMOSTAR – U još uvijek nedovršenoj crkvi svetog Ivana Krstitelja u mostarskom naselju Rodoč povodom proslave trodnevnice patrona te župe, preksinoć je upriličeno misno slavlje i prigodna svečanost. Prilikom misnog slavlja Mostarsko–duvanjski biskup Ratko Perić blagoslovio je oltar, crkvu i sve vjernike, kako bi mještani Rodoča u svojoj vlastitoj crkvi po prvi put mogli obavljati i sve vjerske dužnosti. Da je riječ o iznimno značajnom događaju, svojim dolaskom su posvjedočili i predstavnici federalne vlasti koji su izdašno pomogli da se ovo zdanje uspješno završi. Uskoro završetak izgradnje Kako bi prvi sakralni objekt u Rodoču koji se godinama čekao uskoro mogao zablistati u punom sjaju, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine u proračun je ove godine uvrstila 200 tisuća maraka, od čega je prije tri dana na račun crkve prebačeno 100 tisuća maraka. Ostatak sredstava bit će na računu najduže za dva mjeseca, tako da će prvo sakralno zdanje u Rodoču uskoro biti i završeno. Tad će Rodočani, kako su nam kazali, napraviti nezaboravno slavlje, iako je i prekjučerašnje bilo na visokoj razini i potrajalo do kasnih sati. Jako radostan zbog vesele atmosfere Rodočana bio je i predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, kojemu je bilo izrazito drago što će ovo naselje uskoro dobiti svoj vjerski objekt. - Ovo je danas izuzetno značajan dan, ne samo za župu Rodoč, već za cijelu mostarsku kotlinu. Župa Rodoč koja ima gotovo 5000 župljana bila je sve do nedavno bez crkve. Stoga ovaj događaj predstavlja samo jednu fazu u završetku vjerskog objekta, gdje će se vjernici katolici iz Rodoča okupljati. To je jako značajno, ne samo za mještane Rodoča, nego za sve nas, a posebno za katoličku zajednicu, naglasio je Budimir. Veliki značaj Blagoslov nove crkve značajan je ne samo za Rodoč, već i za Mostar i Hercegovinu, ocijenio i predsjednik Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Stanko Primorac. - Mislim da je Rodoč dobio jedno fino zdanje i najprije kao vjernik zbog toga sam jako sretan. Posebno sam zadovoljan što smo imali priliku kroz zakonodavnu vlast na razini Federacije BiH, preko naših ministara u Vladi, pružiti jednu skromnu pomoć ovoj fazi dovršetka objekta, kazao je Slavko Primorac, uz iskrene čestitke Rodočanima i svim onima koji su pomogli u realizaciji projekta koji je, kako naglašava, od velikog značaja. Središnja manifestacija Na sam blagdan svetog Ivana Krstitelja, koji je patron župe Rodoč, završetkom trodnevnice bit će održana i svečana procesija. Prema prošlogodišnjem odzivu vjernika, očekuje se dolazak velikog broja hodočasnika, kako iz Dalmacije i Slavonije tako iz cijele dijaspore. Središnja manifestacija i ove godine će biti upriličena u naselju Rodoč uz bogat kulturno-zabavni program i neizostavnu pučku veselicu uz gangu i bećarac. dnevni list/ sky Budimir i Lagumdžija financiraju gradnju ogromnih crkava u Mostaru Možda biskup Perić pređe u platformaše.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|