|
|
Stranica: 1/6.
|
[ 126 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
novem
|
 |
Naslov: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 15:37 |
|
|
Begić je dobio samo naknadu što mu BiH nije omogućila kandidature. Lik je poslan kući a da se ništa nije razmatralo, osim da mu je samo povrijeđeno pravo, ali to je stara priča od Sejdić-Finci slučaja. Još jedan velikomuslimanski poraz. Citat: Predmet "Begić protiv Bosne i Hercegovine", koji se vodi u Evropskom sudu za ljudska prava (ESLJP) završen je djelimičnim usvajanjem pritužbi Zlatana Begića i utvrđivanjem diskriminacije u smislu njegove kandidature za predsjednika ili potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine, kao i za člana rukovodstva u državnom parlamentu. https://www.klix.ba/vijesti/bih/sud-u-s ... /260203076
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 15:39 |
|
|
Citat: Begić v. Bosnia and Herzegovina (application no. 5067/23) The applicant, Mr Zlatan Begić, is a citizen of Bosnia and Herzegovina. He was born in 1975 and lives in Tuzla. He is a high-ranking official of the Democratic Front political party and a member of the House of Representatives of the Parliamentary Assembly of Bosnia and Herzegovina (the first chamber of the State Parliament).
The case concerned Mr Begić’s ineligibility to stand for election to the position of Chair/Deputy Chair of the House of Representatives of the Parliamentary Assembly. Mr Begić alleged that his ineligibility to stand for election to that position was contrary to Article 1 of Protocol No. 12 (general prohibition of discrimination) and Article 3 of Protocol No. 1 (right to free elections) to the European Convention on Human Rights and to Articles 14 (prohibition of discrimination) and 17 (prohibition of abuse of rights) of the Convention. Violation of Article 1 of Protocol No. 12 Just satisfaction: The Court held that the finding of a violation constituted in itself sufficient just satisfaction for any non-pecuniary damage sustained by the applicant, and that the respondent State was to pay 10,000 euros (EUR) to him in respect of costs and expenses.
Begić v. Bosnia and Herzegovina (no. 2) (no. 16613/23) The applicant, Mr Zlatan Begić, is a citizen of Bosnia and Herzegovina. He was born in 1975 and lives in Tuzla. He is a high-ranking official of the Democratic Front political party and a member of the House of Representatives of the Parliamentary Assembly of Bosnia and Herzegovina (the first chamber of the State Parliament). The case concerned Mr Begić’s ineligibility to stand for election to the position of President/VicePresident of the Federation of Bosnia and Herzegovina. Mr Begić alleged that his ineligibility to stand for election to the position of President/Vice-President of the Federation was contrary to Article 3 of Protocol No. 1 (right to free elections) to the European Convention, taken alone and in conjunction with Article 14 (prohibition of discrimination) of the Convention and also contrary to Article 1 of Protocol No. 12 (general prohibition of discrimination) and to Article 17 (prohibition of abuse of rights). Violation of Article 1 of Protocol No. 12 Just satisfaction: The Court held that the finding of a violation constituted in itself sufficient just satisfaction for any non-pecuniary damage sustained by the applicant, and that the respondent State was to pay 10,000 euros (EUR) to him in respect of costs and expenses. hudoc.echr.coe.int/
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 15:46 |
|
|
Nakon Kovačevića, još jedna propala stvar komšija. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 15:49 |
|
|
Citat: ESLJP je tako odlučivao o nekoliko žalbi Zlatana Begića, a prihvaćena je samo jedna od njih, koja se odnosi na povredu člana 1. Protokola br. 12 uz Konvenciju. Sud je utvrdio da su "pritužbe podnosioca zahtjeva bile samo djelimično uspješne i da se značajan dio njegovih podnesaka odnosio na nedopustivi dio zahtjeva." 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 15:52 |
|
|
Begić se potrudio da se Dayton još dodatno zacementira. Sjetim se samo onih njegovih spektakularnih najava nakon debakla Kovačevića. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 15:59 |
|
|
Avdo imao emisiju prije dva dana. Nikakav maštuluk. Mora da im se samo novčana presuda nije svidjela 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 16:08 |
|
|
Evo da ne bude da sam sa sobom chataš na temi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 16:09 |
|
|
Machak je napisao/la: Evo da ne bude da sam sa sobom chataš na temi  Neka te, veseli se. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 16:09 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 10499 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Lik je bošnjak, i to je previše.
Tko se to nije potrudio da mu dokaže da je sasvim moguće da on promijeni izjašnjenje u bošnjak bez ikakve moralne korupcije? Zapravo je moralna korupcija ovo šta on sada radi.
Meni se osobno ne sviđa obrana koja ne dokazuje da je čovjek bošnjak, kada jest bošnjak. Ili bar da učini dovoljno vjerojatnim da je on bošnjak.
Ja evo hrvat, sutra mogu promijeniti izjašnjenje u ostali da bih tužakao, znači jasno kao dan da radim tako da napravim poziciju za tužakanje. Sudovi su tu da štite stvarne povrede a ne imaginarne i hipotetske.
Zakonodavna tijela bi trebali da vode računa i o hipotetskim situacijama, dakako, da nikoga ne dovedu u potencijalno stanje diskriminacije, ali sud je tu da direktno štiti nečija prava, naročito sud koji odlučuje po apelacijama pojedinaca.
Ja osobno nisam zadovoljan, ali valjda se nekome "nije dalo" da Begića prokaže za lažova kakav i je.
_________________ OHR = mirnodobska sigurnosna zona za bošnjake
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Patriota
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 16:13 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 16:03 Postovi: 3403 Lokacija: Gora Romanija
|
|
Ja ne znam sta se tu ti nazor smijes covjeku koji je nikad lakse zaradio 10.000€. I jos dokazao da je kao ostali diskriminisan da bude predsjednik/potpredsjednik Federacije
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 16:15 |
|
|
To je klasika kod njih. Ništa novo. Jedino je novo da se takve tužbe sada obacuju, uz naknadu povrede prava, što je davno presudom utvrđeno. Veliki pomak. Moguće je da je Zlatan amaterski našavrljao tužbu kao i Kovačević. Fakt je samo, da su oba izgubila, u biti potvrdili postojeći poredak. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 16:18 |
|
|
Patriota je napisao/la: Ja ne znam sta se tu ti nazor smijes covjeku koji je nikad lakse zaradio 10.000€. I jos dokazao da je kao ostali diskriminisan da bude predsjednik/potpredsjednik Federacije To nije nikakvo umijeće, za pravnike još manje. Sve drugo mu je odbijeno, a to je bit tužbi koje je podnio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 16:18 |
|
|
Patriota je napisao/la: Ja ne znam sta se tu ti nazor smijes covjeku koji je nikad lakse zaradio 10.000€. I jos dokazao da je kao ostali diskriminisan da bude predsjednik/potpredsjednik Federacije Dobro, jel to znači da po njegovom presedanu svi mi sada možemo isto tako, promijeniti izjašnjenje, tužiti, i dobiti 10 tisuća eura? To mu duguje BiH jel tako? Eto idemo tužiti dok je posve ne bankrotiramo 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 16:19 |
|
|
Ima li kakva press konferencija? Begić, Kovačevć, baba Azra... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hagresor 2.0
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 16:22 |
|
|
|
Tzv BiH ima dovoljno novca da plaća nezadovoljne muslimane. 10 keka evra nije mala lova i bilo bi im pametno da se svi prešaltaju u “ostale” i tuže državliju. Kasnije se mogu opet prešaltat na muslimane vulgaris. Bar im to ne predstavlja neki problem
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 16:23 |
|
|
|
Meni čak dio da netko od ostalih bude podpredsjednik i predsjednik nije sporan.
I dalje bi za izbor predsjednika i podpredsjednika glasali klubovi bošnjaka, hrvata i srba u Domu naroda Federacije.
Time bi se otklonila diskriminacija, formalno.
Naravno, Ustav Federacije nije moguće mijenjati jer bi muslimani u svake izmjene ubacili neku svoju novotariju da umanje vrijednost konstitutivnog predstavljanja, ili da ju ojačaju na korist srba čija će mjesta oni popuniti. Slabljenje i razvodnjavanje su muslimanske taktike u Federaciji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 16:26 |
|
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 16:27 |
|
|
|
Gluplji je sud u Strazburu sto uopce zaprima prituzbe koje su vec jednom odradjene i presudjene. Lik je trazio sto je vec jednom presudjeno u slucaju Sejdic-Finci Za razliku od ovoga Sejdic i Finci bar jesu ostali on nije. On je Bosnjak Tu se vidi koliko obrani nije bilo stalo da ista radi. Samo su trebali dokazati da je Bosnjak i da radi sto sve balije rade oduvjek. Danas Bosnjak sutra kad popije kahvu vise nije jer mu se cefnilo neku poziciju uzet ili zahebat nekoga
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 16:30 |
|
|
Klix ne spominje odbijenu tužbu DF stranke i ovu treću potpuno odbijenu od Begića. Crni vilajet sada krije da su uopće postojale. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Patriota
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 16:33 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 16:03 Postovi: 3403 Lokacija: Gora Romanija
|
|
Zapravo 20K €
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 16:35 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Gluplji je sud u Strazburu sto uopce zaprima prituzbe koje su vec jednom odradjene i presudjene. Lik je trazio sto je vec jednom presudjeno u slucaju Sejdic-Finci Za razliku od ovoga Sejdic i Finci bar jesu ostali on nije. On je Bosnjak Tu se vidi koliko obrani nije bilo stalo da ista radi. Samo su trebali dokazati da je Bosnjak i da radi sto sve balije rade oduvjek. Danas Bosnjak sutra kad popije kahvu vise nije jer mu se cefnilo neku poziciju uzet ili zahebat nekoga Jesu li se I oni žalili što nemogu biti predsjednik i podpredsjednik Federacije? Ja sam mislio da su se žalili da nemogu ići u Predsjedništvo BiH, a Begić je za federalni nivo, pa nije onda, formalno presuđeno. Mislim da bošnjaci rastežu sa tužbama po istoj osnovi da stalno mogu mahati papirom, a mi trebamo samo biti odlučni i reći, još jedna građanska entitetska administrativna jedinica po građanskom principu kao RS i to rješava sve presude! Hoće tako mogu. Neće tako, mogu kmečat.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 16:40 |
|
|
Patriota je napisao/la: Ja ne znam sta se tu ti nazor smijes covjeku koji je nikad lakse zaradio 10.000€. I jos dokazao da je kao ostali diskriminisan da bude predsjednik/potpredsjednik Federacije Glupo je. Ovaj dio što je dobio je praktično kao Sejdić-Finci, što je davno presuđeno. Možete podnijeti još 1000 istih tužbi, dobit ćete još 1000 puta, i sve će ostati isto. Jer je ista tužba, ha ja. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1667 of 2558 - 65.17%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 16:40 |
|
|
potocnj je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Gluplji je sud u Strazburu sto uopce zaprima prituzbe koje su vec jednom odradjene i presudjene. Lik je trazio sto je vec jednom presudjeno u slucaju Sejdic-Finci Za razliku od ovoga Sejdic i Finci bar jesu ostali on nije. On je Bosnjak Tu se vidi koliko obrani nije bilo stalo da ista radi. Samo su trebali dokazati da je Bosnjak i da radi sto sve balije rade oduvjek. Danas Bosnjak sutra kad popije kahvu vise nije jer mu se cefnilo neku poziciju uzet ili zahebat nekoga Jesu li se I oni žalili što nemogu biti predsjednik i podpredsjednik Federacije? Ja sam mislio da su se žalili da nemogu ići u Predsjedništvo BiH, a Begić je za federalni nivo, pa nije onda, formalno presuđeno. Mislim da bošnjaci rastežu sa tužbama po istoj osnovi da stalno mogu mahati papirom, a mi trebamo samo biti odlučni i reći, još jedna građanska entitetska administrativna jedinica po građanskom principu kao RS i to rješava sve presude! Hoće tako mogu. Neće tako, mogu kmečat. Da u pravu si ovaj je htio za predsjednika Federacije, oni su za predsjednistvo. No u principu je slucaj isti zapravo. I moze se ici iz slucaja u slucaj, iz tuzbe u tuzbu bez ikakvog smisla
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 16:42 |
|
|
potocnj je napisao/la: Lik je bošnjak, i to je previše.
Tko se to nije potrudio da mu dokaže da je sasvim moguće da on promijeni izjašnjenje u bošnjak bez ikakve moralne korupcije? Zapravo je moralna korupcija ovo šta on sada radi.
Meni se osobno ne sviđa obrana koja ne dokazuje da je čovjek bošnjak, kada jest bošnjak. Ili bar da učini dovoljno vjerojatnim da je on bošnjak.
Ja evo hrvat, sutra mogu promijeniti izjašnjenje u ostali da bih tužakao, znači jasno kao dan da radim tako da napravim poziciju za tužakanje. Sudovi su tu da štite stvarne povrede a ne imaginarne i hipotetske.
Zakonodavna tijela bi trebali da vode računa i o hipotetskim situacijama, dakako, da nikoga ne dovedu u potencijalno stanje diskriminacije, ali sud je tu da direktno štiti nečija prava, naročito sud koji odlučuje po apelacijama pojedinaca.
Ja osobno nisam zadovoljan, ali valjda se nekome "nije dalo" da Begića prokaže za lažova kakav i je.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: VELIKI PORAZ: Begićeve tužbe pri ESLJP većinski odbijene Postano: 03 vel 2026, 16:43 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7508 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
potocnj je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Gluplji je sud u Strazburu sto uopce zaprima prituzbe koje su vec jednom odradjene i presudjene. Lik je trazio sto je vec jednom presudjeno u slucaju Sejdic-Finci Za razliku od ovoga Sejdic i Finci bar jesu ostali on nije. On je Bosnjak Tu se vidi koliko obrani nije bilo stalo da ista radi. Samo su trebali dokazati da je Bosnjak i da radi sto sve balije rade oduvjek. Danas Bosnjak sutra kad popije kahvu vise nije jer mu se cefnilo neku poziciju uzet ili zahebat nekoga Jesu li se I oni žalili što nemogu biti predsjednik i podpredsjednik Federacije? Ja sam mislio da su se žalili da nemogu ići u Predsjedništvo BiH, a Begić je za federalni nivo, pa nije onda, formalno presuđeno. Mislim da bošnjaci rastežu sa tužbama po istoj osnovi da stalno mogu mahati papirom, a mi trebamo samo biti odlučni i reći, još jedna građanska entitetska administrativna jedinica po građanskom principu kao RS i to rješava sve presude! Hoće tako mogu. Neće tako, mogu kmečat. A istovremeno multietnička i multikultura.
_________________ Bošnjaci su dejtonska kategorija
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|