|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 75 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Patriota
|
Naslov: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 07 vel 2026, 23:03 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 15:03 Postovi: 3294 Lokacija: Gora Romanija
|
|
Imali 20 ili 60 godina,umrijet ce te u Bosni i Hercegovini,ovakvoj ili onakvoj,ali u državi sa Bošnjačkom večinom,i činjenicom da niko pa čak ni Hrvati u RH,ne povezuju BiH ni sa kakvim bosanskim hrvatima odnosno škutorsko-šokačkom faktoru koji je poznat samo onima koji se interesuju za BH politiku.
Kako zaspite u takvoj situaciji ? Jeli samozavaravanje na forumu dovoljna terapija? Ili su dodikove najave adrenalin protiv totalne depresije.
Forum od 2009-2026. 17 godina izbjegavanja totalne depresije
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 07 vel 2026, 23:04 |
|
|
|
Kako živiš znajući da nećeš nikada dočekati bošnjačku državu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Patriota
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 07 vel 2026, 23:07 |
|
|
PaoUČikolu je napisao/la: Kako živiš znajući da nećeš nikada dočekati bošnjačku državu? Ja živim u bošnjačkoj općini u bošnjačkom kantonu. Meni dovoljno.
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 07 vel 2026, 23:10 |
|
|
|
Tema je super. Kada dođe do raspada, moći ćemo te na ovoj temi zezati.
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Roko987
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 07 vel 2026, 23:18 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 13:26 Postovi: 1153 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Patriota je napisao/la: PaoUČikolu je napisao/la: Kako živiš znajući da nećeš nikada dočekati bošnjačku državu? Ja živim u bošnjačkoj općini u bošnjačkom kantonu. Meni dovoljno. Ja živim u hrvatskoj općini u hrvatskoj županiji.
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Roko987
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 07 vel 2026, 23:20 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 13:26 Postovi: 1153 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Fun fact baš općina o kojoj maštate da bude vaša. 199x.-2026. To be continued.
Koliko je takvih općina u BiH… Od Orašja, preko Viteza do Neuma.
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 07 vel 2026, 23:21 |
|
|
|
Što otvaraš temu nakon treće brlje, ibogati?
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Shchepo
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 07 vel 2026, 23:23 |
|
Pridružen/a: 04 lip 2019, 21:36 Postovi: 652 Lokacija: Heronville
|
|
Odlazak VP je pitanje vremena, nakon toga BiH ima par godina, i to je to. MZ jednostavno nema više strpljenja za ovaj eksperiment.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 07 vel 2026, 23:26 |
|
|
Patriota je napisao/la: Imali 20 ili 60 godina,umrijet ce te u Bosni i Hercegovini,ovakvoj ili onakvoj,ali u državi sa Bošnjačkom večinom,i činjenicom da niko pa čak ni Hrvati u RH,ne povezuju BiH ni sa kakvim bosanskim hrvatima odnosno škutorsko-šokačkom faktoru koji je poznat samo onima koji se interesuju za BH politiku.
Kako zaspite u takvoj situaciji ? Jeli samozavaravanje na forumu dovoljna terapija? Ili su dodikove najave adrenalin protiv totalne depresije.
Forum od 2009-2026. 17 godina izbjegavanja totalne depresije Samo jedna stvar je sigurna. Pitanje BiH se uvijek rješava vojno. Kako 1878. tako i u zadnjem ratu. Vi ste zadnji izgubili, jer smo vam uništili RBiH, za novi niste spremni i ako ga započnete, izgubiti će te sve. Politička natezanja tamo-amo. Vi ste u ovom okruženju najslabija karika. Već se nekoliko puta to pokazalo kao činjenica. Zadnji put ste spašeni milošću stranaca i Hrvata.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Patriota
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 08 vel 2026, 00:00 |
|
|
sejdo.komsoglu je napisao/la: Tema je super. Kada dođe do raspada, moći ćemo te na ovoj temi zezati. Jedva cekam 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BadaBing
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 08 vel 2026, 00:01 |
|
|
|
889 godina je bilo potrebno za obnovu Hrvatske pa ako treba i za ujedinjenje sa njom toliko godina nije bitno samo neka do njega dođe. Dočekat će moji potomci.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 08 vel 2026, 00:10 |
|
|
|
Kako su im se smanjili apetiti, još pred samo nekoliko godina su maštali kako će imati građansku i alahanje na 100% teritorija BiH.
Sad maštaju kako će i dalje postojati bošnjački kantoni i bošnjačke općine od kojih se drugi kantoni i entitet neće smjeti odvojiti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 08 vel 2026, 00:15 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28688 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Kako su im se smanjili apetiti, još pred samo nekoliko godina su maštali kako će imati građansku i alahanje na 100% teritorija BiH.
Sad maštaju kako će i dalje postojati bošnjački kantoni i bošnjačke općine od kojih se drugi kantoni i entitet neće smjeti odvojiti. Ukinuo im Trump Hambasadu i USAID. Tko zna što će im još sve ukinuti... Oj Mujage, drhtite li noću? Budite li se u znoju očaja?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 08 vel 2026, 00:21 |
|
|
|
Ne mogu zamislit da mi postojanje "države" ovisi o dobroj volji nekakvih stranaca i to još mrskih. Koji stres svakodnevni.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 08 vel 2026, 00:32 |
|
|
Pa, mnogi nisu dočekali raspad Osmanskog carstva, raspad Austrougarske, raspad Jugoslavije, a li eto, mnogi su dočekali. Ako ne dočekamo mi, netko će dočekat. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 08 vel 2026, 00:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89664 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Prošla generacija je napravila sjajan posao u BiH.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Boris Johnson iz Jajca
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 08 vel 2026, 01:21 |
|
Pridružen/a: 28 pro 2024, 01:08 Postovi: 403 Lokacija: Civilizacijski bedem na Ivan-planini
|
|
Ne da ću dočekat, jerbo bi to značilo da nešto čekam, nego, aktivno ću raditi na raspadu. Lebensraum će biti upotpunjen, a vas se pitat neće.
_________________ Sve poradi Boga i hrvatskoga roda.
Ceterum censeo XXIII centesimam partem territorii Bosniae et Hercegovinae esse delendam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 08 vel 2026, 01:24 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Prošla generacija je napravila sjajan posao u BiH. Citat: I Drugi bošnjački sabor je 18. jula 1995, sazvan četiri sata prije zakazanog početka (zasjedanja) Skupštine Republike Bosne i Hercegovine i Skupštine Federacije Bosne i Hercegovine, tajnim glasanjem (303, odnosno 85% sabornika se izjasnilo za plan, protiv je bilo 46 sabornika, odnosno 13%, a 6 listića je bilo nevažećih) prihvatio plan Kontakt-grupe o unutrašnjem teritorijalnom razgraničenju (Oslobođenje, 19. juli 1994, str. 1-4; K. Begić, nav. dj., str. 215-216;
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 08 vel 2026, 01:32 |
|
|
|
Pa meni se čini da za par godina neće više biti BiH. Samo Hrvatska i Srbija...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 08 vel 2026, 01:33 |
|
|
Citat: Momir Bulatović je nakon Miloševića izjavio: “Već su izgubili 850 kvadratnih kilometara teritorije”, na što je Milošević rekao: “To je već 1,5 odsto”, te konstatovao: “Momo, najbolji član Kontakt-grupe, sa našeg stanovišta je Rusija. Eno ti ga ruski politički direktor juče - šta je pitao Kontića i šta mu je odgovorio: ’Ne dolazi u obzir dok ne prihvate Plan!’ I to kaže Rusija!”515
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 08 vel 2026, 02:33 |
|
|
|
Dogovorit ćemo se sa Srbima i odrezat ko tortu. Vas neće niko ništa pitat.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 08 vel 2026, 04:07 |
|
|
Patriota je napisao/la: PaoUČikolu je napisao/la: Kako živiš znajući da nećeš nikada dočekati bošnjačku državu? Ja živim u bošnjačkoj općini u bošnjačkom kantonu. Meni dovoljno. Oho, počeo si se sam - kako je Bakir svojedobno rekao - dovoditi u mjeri. PS: Razočarati ćeš se…
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 08 vel 2026, 07:22 |
|
|
|
Napisao si kako to da Amerikanci ulažu u buduće ratno područje. Moje pitanje je zašto misliš da će bit rata prilikom raspada?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 08 vel 2026, 08:13 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 8110 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Patriota je napisao/la: PaoUČikolu je napisao/la: Kako živiš znajući da nećeš nikada dočekati bošnjačku državu? Ja živim u bošnjačkoj općini u bošnjačkom kantonu.Meni dovoljno. Većina hrvata ovdje živi u hrvatskoj županiji, i u hrvatskoj općini. Istina, nama to nije dovoljno, mi bi htjeli i hrvatsku državu na svom prostoru, u idealnim uvjetima, ali zbog geopolitičke situacije treba biti realan. Možda da se naučimo vašoj bošnjačkoj skromnosti  Postavio si pitanje kao da nam treba sve ili ništa, a vama je eto ovakva država dobra. Pa ne tuže hrvati ovu BiH malo malo nekakvom sudu, već bošnjaci, vama smeta što nije gradžanska, a u stvari što nije islamistička. Mi obavljamo svoju ulogu, da čuvamo da država ne postane islamistička. I u tom će nam i zapad biti od pomoći. Od kako su ti braća talibani protjerali zapad iz Afganistana od tada su otprilike i zapadnjaci odustali od nekog "modernog" muslimana.
_________________ ESLJP: Konvencija ne jamči jednaku težinu svakog glasa na izborima - Aplikacija je pokušaj promjene ustavne strukture - Nije individualno pravo (toč. 10. i 15. Odluke ESLJP, aplikacija br. 34891/21)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Kako živite znajući da nećete dočekat raspad BiH!? Postano: 08 vel 2026, 09:05 |
|
|
|
Jasno je svima da je postojanje BiH jednako postojanju politike zelene transverzale za koju jednostavno nema prostora. Gužva je.
Ono što slijedi je Patriota nam se ruga jer je ostao živ.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: pakovic i 18 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|