|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 67 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 11:53 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 8137 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Machak je napisao/la: Jesi moderator i jest tvoj forum, al moram napisati da si ovo napisao u stilu Riste đoge. Čuj nasilje nad kršćanima, hajde izmisli još nešto!
Pod uskoro vjerovatno misliš opet na reaktivaciju nekih velikodržavnih planova. Moram te rastužiti, ništa skoro od toga.
Ti kao moderator bi trebao biti primjer i manje pisati propagandu. Uz to i stariji čovjek, a takve brljotine pisati.
Definicija nasilja se pooštrila u našem, osjetljivom društvu. Nekada je nasilje bilo kada čovjek istuče ženu, sada je nasilje ako podigne ton, to zovu verbalno nasilje. Nad nama kršćanima se vrši političko nasilje agresivnih muslimana.
_________________ ESLJP: Konvencija ne jamči jednaku težinu svakog glasa na izborima - Aplikacija je pokušaj promjene ustavne strukture - Nije individualno pravo (toč. 10. i 15. Odluke ESLJP, aplikacija br. 34891/21)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 11:54 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Prije da bi ga zbunili kad bi krenuli objašnjavati da navijate za Modrića i ekipu umjesto Džeke i ekipe Tu bi zabagovao i tilt! Jel bi ga zbunilo to što talijani iz Švicarske navijaju za Italiju kada igra protiv Švicarske? Jedina je pogrešna pretpostavka da srbi uopće navijaju za BiH, jer švicarski talijani uglavnom navijaju za Švicarsku ako nema veze s rezultatom Italije. Možda bi i ja, hrvat, tako za BiH da ste odustali od Komšića već u prvom njegovom mandatu. Ovako se inat pravio. Srbi vjerojatno nikad ne bi oni su od starta uvijek htjeli podjelu, odvajanje, i život u srpskoj državi. Logično je da bolje poznaje prilike native domovine nego neke tamo BiH. Eto treba mu sad brzi tečaj za koga navijaju bosanski Srbi i Hrvati. A navijaju i Hrvati i Srbi iz Australije za Hrvatsku i Srbiju, pa se niko ne zamara tim. Kad dođeđ u BiH, službeni stav je prema BiH, ostalo je sekundarna sirovina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 11:54 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Jesi moderator i jest tvoj forum, al moram napisati da si ovo napisao u stilu Riste đoge. Čuj nasilje nad kršćanima, hajde izmisli još nešto!
Pod uskoro vjerovatno misliš opet na reaktivaciju nekih velikodržavnih planova. Moram te rastužiti, ništa skoro od toga.
Ti kao moderator bi trebao biti primjer i manje pisati propagandu. Uz to i stariji čovjek, a takve brljotine pisati.
Definicija nasilja se pooštrila u našem, osjetljivom društvu. Nekada je nasilje bilo kada čovjek istuče ženu, sada je nasilje ako podigne ton, to zovu verbalno nasilje. Nad nama kršćanima se vrši političko nasilje agresivnih muslimana. Vršite i vi nasilje nad BiH, pa nikom ništa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
|
|
Machak je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ma voditelj se nije snašao. Ovo je bila odlična prilika za poentiranje.
Mogao je reći nešto: Na žalost, većina građana RS ne navija za svoju domovinu BIH zbog nasilja koje muslimani provode nad kršćanima. Nadajmo se da će se ova nepravda uskoro ispraviti pa da svi možemo surađivati.
Jesi moderator i jest tvoj forum, al moram napisati da si ovo napisao u stilu Riste đoge. Čuj nasilje nad kršćanima, hajde izmisli još nešto! Pod uskoro vjerovatno misliš opet na reaktivaciju nekih velikodržavnih planova. Moram te rastužiti, ništa skoro od toga. Ti kao moderator bi trebao biti primjer i manje pisati propagandu. Uz to i stariji čovjek, a takve brljotine pisati. Što sam sad ja kriv? Zar ja kreiram zakone i politiku? Ja samo objašnjavam: Hrvati i Srbi su duboko povrijeđeni zbog nepravde koja im se čini u BiH.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1500 of 2558 - 58.64%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
|
|
|
A koga boli qrac za tvoje i misljenje nekog random talijana po pitanju za koga ce navijati Hrvat iz Herceg Bosne.
Za luzera dzeku svakako ne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 11:57 |
|
|
Machak je napisao/la: Vršite i vi nasilje nad BiH, pa nikom ništa.
BiH je koncept. Nije moguće vršiti nasilje nad konceptom. Niti mogu vršiti nasilje nad idejom niti nad neživim objektom. Mi kršćani smo u BiH živi ljudi nad kojima se vrši politička represija muslimana.
_________________ ESLJP: Konvencija ne jamči jednaku težinu svakog glasa na izborima - Aplikacija je pokušaj promjene ustavne strukture - Nije individualno pravo (toč. 10. i 15. Odluke ESLJP, aplikacija br. 34891/21)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 11:57 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Machak je napisao/la: Jesi moderator i jest tvoj forum, al moram napisati da si ovo napisao u stilu Riste đoge. Čuj nasilje nad kršćanima, hajde izmisli još nešto!
Što sam sad ja kriv? Zar ja kreiram zakone i politiku? Ja samo objašnjavam: Hrvati i Srbi su duboko povrijeđeni zbog nepravde koja im se čini u BiH. I mi smo duboko povrijeđeni zbog nepravde koju vi činite prema BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 11:59 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Vršite i vi nasilje nad BiH, pa nikom ništa.
BiH je koncept. Nije moguće vršiti nasilje nad konceptom. Niti mogu vršiti nasilje nad idejom niti nad neživim objektom. Mi kršćani smo u BiH živi ljudi nad kojima se vrši politička represija muslimana. BiH je više od koncepta. BiH je naša jedina domovina. BiH za nas nema alternativu. A i vi i Srbi ste prijetnja sa svojim velikodržavnim planovima toj BiH. Sve ima svoju akciju i reakciju. Moramo nekako držati te vaše planove na uzici. Dakle, nasilje na BiH = nasilje nad nama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 12:00 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: A koga boli qrac za tvoje i misljenje nekog random talijana po pitanju za koga ce navijati Hrvat iz Herceg Bosne.
Za luzera dzeku svakako ne. Boli sigurno one koji su gledali taj intervju. Čuj luzer Džeko, dobar Jesi kad bio u Džekinom restoranu u Dubrovniku?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 12:00 |
|
|
Machak je napisao/la: Logično je da bolje poznaje prilike native domovine nego neke tamo BiH. Eto treba mu sad brzi tečaj za koga navijaju bosanski Srbi i Hrvati.
A navijaju i Hrvati i Srbi iz Australije za Hrvatsku i Srbiju, pa se niko ne zamara tim.
Kad dođeđ u BiH, službeni stav je prema BiH, ostalo je sekundarna sirovina.
To bi bilo da je BiH normalna država, a dobro znaš da nije. Na 77% svog teritorija BiH je sekundarna sirovina Međutim, kako napisah tamo gore, BiH je samo koncept, a koncepti ne osjećaj bol, uvredu itd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 12:03 |
|
|
Machak je napisao/la: potocnj je napisao/la: Definicija nasilja se pooštrila u našem, osjetljivom društvu.
Nekada je nasilje bilo kada čovjek istuče ženu, sada je nasilje ako podigne ton, to zovu verbalno nasilje.
Nad nama kršćanima se vrši političko nasilje agresivnih muslimana.
Vršite i vi nasilje nad BiH, pa nikom ništa. Tako je. Nasilje rađa novo nasilje. Umjesto da gradimo suživot, razgovori su prestali i sada svatko lobira po svijetu da napakosti susjedu.
1500 of 2558 - 58.64%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 12:04 |
|
|
Machak je napisao/la: BiH je više od koncepta. BiH je naša jedina domovina. BiH za nas nema alternativu. A i vi i Srbi ste prijetnja sa svojim velikodržavnim planovima toj BiH. Sve ima svoju akciju i reakciju. Moramo nekako držati te vaše planove na uzici. Dakle, nasilje na BiH = nasilje nad nama. BiH nije ništa više od koncepta. Ta ljubav prema njoj postoji, u nekom smislu, samo na 23%. Ona je i naša domovina i naša je stvar, hrvata i srba, kako se hoćemo osjećati prema njoj. Nije na tebi da nam mjeriš i određuješ naše osjećaje. To što ti doživljavaš prijetnju velikodržavnim projektom ja doživljavam drugačije: mogućnost za ulazak jednog dobrog dijela BiH u napredniju europsku državu s pravim izlazom na more. I dio EU, NATO saveza i sl. To što ti hoćeš tumačiti nekakvo nasilje nad BiH kao nasilje nad sobom kojeg nitko ne dira na tvojih 23% niti ti itko nameće predstavnike, je tvoja subjektivna stvar, nikako objektivna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 12:06 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Vršite i vi nasilje nad BiH, pa nikom ništa.
BiH je koncept. Nije moguće vršiti nasilje nad konceptom. Niti mogu vršiti nasilje nad idejom niti nad neživim objektom. Mi kršćani smo u BiH živi ljudi nad kojima se vrši politička represija muslimana. To je na muslimanskom. Prevedeno na naš jezik bi bilo vršite i vi nasilje nad velikobošnjačkom politikom. Evo vidiš: Machak je napisao/la: Dakle, nasilje na BiH = nasilje nad nama.
1500 of 2558 - 58.64%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 12:10 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: potocnj je napisao/la: BiH je koncept. Nije moguće vršiti nasilje nad konceptom.
Niti mogu vršiti nasilje nad idejom niti nad neživim objektom.
Mi kršćani smo u BiH živi ljudi nad kojima se vrši politička represija muslimana.
To je na muslimanskom. Prevedeno na naš jezik bi bilo vršite i vi nasilje nad velikobošnjačkom politikom. Evo vidiš: Machak je napisao/la: Dakle, nasilje na BiH = nasilje nad nama. Ne, koja velikobošnjačka politika? Nas ne zanimaju druge države, što se ne bi moglo reći za Srbe i vas. Jasno, vi ste konstitutivni, jedan od tri naroda u BiH, ali to vam ne daje pravo da kažete, ovaj komad BiH je naš i u skladu s tim, iznosimo ga iz BiH. Vaš je dok ste u BiH, sve ostalo nije i neće biti opcija dok god se mi pitamo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 12:12 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Logično je da bolje poznaje prilike native domovine nego neke tamo BiH. Eto treba mu sad brzi tečaj za koga navijaju bosanski Srbi i Hrvati.
A navijaju i Hrvati i Srbi iz Australije za Hrvatsku i Srbiju, pa se niko ne zamara tim.
Kad dođeđ u BiH, službeni stav je prema BiH, ostalo je sekundarna sirovina.
To bi bilo da je BiH normalna država, a dobro znaš da nije. Na 77% svog teritorija BiH je sekundarna sirovina Međutim, kako napisah tamo gore, BiH je samo koncept, a koncepti ne osjećaj bol, uvredu itd. Kakva god je, nemamo alternativu. Vi zivite kako hoćete, doživljavajte kako hoćete, ali to je što je. Vi i jeste zato tako nesretni u BiH upravo zato što je tako doživljavate. Mislim vi koji živite tu, ne ti nužno. Puno bitniji su oni koji je doživljavaju kao svoju domovinu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 12:12 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Machak je napisao/la: Vršite i vi nasilje nad BiH, pa nikom ništa.
Tako je. Nasilje rađa novo nasilje. Umjesto da gradimo suživot, razgovori su prestali i sada svatko lobira po svijetu da napakosti susjedu. To si u pravu. Lobi kuće trljaju ruke, evo levata da im uzmemo pare.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 12:14 |
|
|
Machak je napisao/la: Kakva god je, nemamo alternativu. Vi zivite kako hoćete, doživljavajte kako hoćete, ali to je što je. Vi i jeste zato tako nesretni u BiH upravo zato što je tako doživljavate. Mislim vi koji živite tu, ne ti nužno. Puno bitniji su oni koji je doživljavaju kao svoju domovinu.
Šteta za vas što nemate nekakvu alternativu. Jeste li vi sretni u BiH, ako smo mi nesretni?  Ustav kaže suprotno, jer su dvostruko bitniji oni koji BiH ne doživljavaju kao domovinu. U podjeli vlasti 2 trećine idu hrvatima i srbima koji ju eto doživljavamo kao "sekundarnu sirovinu" a samo trećina vama patriotama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 12:15 |
|
|
Machak je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: To je na muslimanskom. Prevedeno na naš jezik bi bilo vršite i vi nasilje nad velikobošnjačkom politikom.
Evo vidiš:
Ne, koja velikobošnjačka politika? Nas ne zanimaju druge države, što se ne bi moglo reći za Srbe i vas. Jasno, vi ste konstitutivni, jedan od tri naroda u BiH, ali to vam ne daje pravo da kažete, ovaj komad BiH je naš i u skladu s tim, iznosimo ga iz BiH. Vaš je dok ste u BiH, sve ostalo nije i neće biti opcija dok god se mi pitamo. Znači, proglasili ste vitalni nacionalni interes protiv TV kanala na hrvatskom jeziku. Namećete člana predsjedništva 4 puta, i planirate i peti put. Pokušavate konstantno nakon 1995. ukinuti i Washingtonski sporazum i Daytonski, i naravno pokušavate ukinuti konstitutivnost, pokušavate ukinuti entitete i kantone, i napraviti državu u kojoj možete preglasavati Hrvate na svim nivoima vlasti.
1500 of 2558 - 58.64%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 12:16 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: BiH je više od koncepta. BiH je naša jedina domovina. BiH za nas nema alternativu. A i vi i Srbi ste prijetnja sa svojim velikodržavnim planovima toj BiH. Sve ima svoju akciju i reakciju. Moramo nekako držati te vaše planove na uzici. Dakle, nasilje na BiH = nasilje nad nama. BiH nije ništa više od koncepta. Ta ljubav prema njoj postoji, u nekom smislu, samo na 23%. Ona je i naša domovina i naša je stvar, hrvata i srba, kako se hoćemo osjećati prema njoj. Nije na tebi da nam mjeriš i određuješ naše osjećaje. To što ti doživljavaš prijetnju velikodržavnim projektom ja doživljavam drugačije: mogućnost za ulazak jednog dobrog dijela BiH u napredniju europsku državu s pravim izlazom na more. I dio EU, NATO saveza i sl. To što ti hoćeš tumačiti nekakvo nasilje nad BiH kao nasilje nad sobom kojeg nitko ne dira na tvojih 23% niti ti itko nameće predstavnike, je tvoja subjektivna stvar, nikako objektivna. Ja ne sporim tvoj doživljaj BiH. Ja iznosim svoj. Gdje i koliko postoji, na koliko procenata...imaš li zvanične podatke? Dotad, to su pretpostavke. Ta mogućnost se kosi sa principima i zakonima unije u kojoj je ta evropska država. Mogućnost za realizaciju tih planova u ovim okolnostima su nikakve. Potrebno je da se potpuno promjeni svjetski poredak, pa da bi mogli otpakovati te planove iz prašnjave fioke. Potenciranje priče o 23% je upravo to, kao eto ti si mene ograničio na neki dio BiH, e to možeš mačku o rep. Ja BiH doživljavam od mora do Save od Drine do Une i tako će biti dok sam živ 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 12:24 |
|
|
Machak je napisao/la: Ja ne sporim tvoj doživljaj BiH. Ja iznosim svoj. Gdje i koliko postoji, na koliko procenata...imaš li zvanične podatke?Dotad, to su pretpostavke. Ta mogućnost se kosi sa principima i zakonima unije u kojoj je ta evropska država. Mogućnost za realizaciju tih planova u ovim okolnostima su nikakve. Potrebno je da se potpuno promjeni svjetski poredak, pa da bi mogli otpakovati te planove iz prašnjave fioke. Potenciranje priče o 23% je upravo to, kao eto ti si mene ograničio na neki dio BiH, e to možeš mačku o rep. Ja BiH doživljavam od mora do Save od Drine do Une i tako će biti dok sam živ  Službeni podatci ti izlaze svake 2 godina za izbore, vidi se gdje prevladavaju hrvatske stranke, to se direktno preklapa sa odanošću Hrvatskoj reprezentaciji. Za RS još i manje treba argumenata. Ja tebe nisam ograničio na nijedan dio BiH, tvoje osobno pravo je i da odeš u Neum, iznajmiš sebi stan, živiš tamo, gledaš na more i navijaš za BiH. To ne mijenja činjenicu da je to hrvatsko mjesto gdje prevladava, i gdje se prvenstveno navija za Hrvatsku reprezentaciju. Miješaš osobni stav pojedinca sa sklonošću i atmosferom neke sredine. Ja kao EU građanin mogu otići u Budimpeštu i u svojoj privatnosti navijati za Hrvatsku, jer "nisam ograničen". Isto tako možeš i ti u Neum. BiH ti jamči pravo selidbe na cijelom njenom teritoriju i individualna i konstitutivna prava kao bošnjaka, i to je otprilike to. Ne jamči ti da će se svuda voljeti ta BiH niti navijati za muslimansku reprezentaciju 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 12:32 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Kakva god je, nemamo alternativu. Vi zivite kako hoćete, doživljavajte kako hoćete, ali to je što je. Vi i jeste zato tako nesretni u BiH upravo zato što je tako doživljavate. Mislim vi koji živite tu, ne ti nužno. Puno bitniji su oni koji je doživljavaju kao svoju domovinu.
Šteta za vas što nemate nekakvu alternativu. Jeste li vi sretni u BiH, ako smo mi nesretni?  Ustav kaže suprotno, jer su dvostruko bitniji oni koji BiH ne doživljavaju kao domovinu. U podjeli vlasti 2 trećine idu hrvatima i srbima koji ju eto doživljavamo kao "sekundarnu sirovinu" a samo trećina vama patriotama. Nije šteta, rekao bih prednost. Nije bitno jesmo li, ako nismo potrudićemo se da budemo, ako jesmo, još bolje. Ne mogu biti dvostruko bitniji. Pravo veta. Dakle, nema preglasavanja. Ravnopravnost znači da nema većine. Ako svi nismo za nešto, nema dogovora.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 12:34 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Machak je napisao/la: Ne, koja velikobošnjačka politika? Nas ne zanimaju druge države, što se ne bi moglo reći za Srbe i vas.
Jasno, vi ste konstitutivni, jedan od tri naroda u BiH, ali to vam ne daje pravo da kažete, ovaj komad BiH je naš i u skladu s tim, iznosimo ga iz BiH. Vaš je dok ste u BiH, sve ostalo nije i neće biti opcija dok god se mi pitamo.
Znači, proglasili ste vitalni nacionalni interes protiv TV kanala na hrvatskom jeziku. Namećete člana predsjedništva 4 puta, i planirate i peti put. Pokušavate konstantno nakon 1995. ukinuti i Washingtonski sporazum i Daytonski, i naravno pokušavate ukinuti konstitutivnost, pokušavate ukinuti entitete i kantone, i napraviti državu u kojoj možete preglasavati Hrvate na svim nivoima vlasti. A vi za uzvrat blokirate sve i svašta, otvoreno sarađujete sa srpskim separatistima, radite protiv svih interesa BiH (uz zvanično podržavanje istih  ). Dakle, saradnja na obostrano zadovoljstvo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 12:35 |
|
|
|
TKo ste vi da određujete što je interes BiH?
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 12:37 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Ja ne sporim tvoj doživljaj BiH. Ja iznosim svoj. Gdje i koliko postoji, na koliko procenata...imaš li zvanične podatke?Dotad, to su pretpostavke. Ta mogućnost se kosi sa principima i zakonima unije u kojoj je ta evropska država. Mogućnost za realizaciju tih planova u ovim okolnostima su nikakve. Potrebno je da se potpuno promjeni svjetski poredak, pa da bi mogli otpakovati te planove iz prašnjave fioke. Potenciranje priče o 23% je upravo to, kao eto ti si mene ograničio na neki dio BiH, e to možeš mačku o rep. Ja BiH doživljavam od mora do Save od Drine do Une i tako će biti dok sam živ  Službeni podatci ti izlaze svake 2 godina za izbore, vidi se gdje prevladavaju hrvatske stranke, to se direktno preklapa sa odanošću Hrvatskoj reprezentaciji. Za RS još i manje treba argumenata. Ja tebe nisam ograničio na nijedan dio BiH, tvoje osobno pravo je i da odeš u Neum, iznajmiš sebi stan, živiš tamo, gledaš na more i navijaš za BiH. To ne mijenja činjenicu da je to hrvatsko mjesto gdje prevladava, i gdje se prvenstveno navija za Hrvatsku reprezentaciju. Miješaš osobni stav pojedinca sa sklonošću i atmosferom neke sredine. Ja kao EU građanin mogu otići u Budimpeštu i u svojoj privatnosti navijati za Hrvatsku, jer "nisam ograničen". Isto tako možeš i ti u Neum. BiH ti jamči pravo selidbe na cijelom njenom teritoriju i individualna i konstitutivna prava kao bošnjaka, i to je otprilike to. Ne jamči ti da će se svuda voljeti ta BiH niti navijati za muslimansku reprezentaciju  Neum je mjesto sa većinski hrvatskim stanovništvom, to je neupitno. Ali je u granicama BiH i to je neupitno. Pa vidi, u BiH svako navija za koga hoće. Vjerujem da ima i u Hrvatskoj Bošnjaka koji navijaju za BiH i nikom to ne smeta. Naravno, zašto ne bi mogao? To što nekom smeta je njegov problem. E sad, sjećam se kad je baš u tom Neumu konobaru izletilo (a vodimo 4-0), majku im kad prije Ispravka, BiH reprezentacija. Zahvaljujem na uvaženju ispravke 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Zampoli građanima RS:Putrudite se da prođete na SP Postano: 13 vel 2026, 12:37 |
|
|
Machak je napisao/la: Nije šteta, rekao bih prednost.
Nije bitno jesmo li, ako nismo potrudićemo se da budemo, ako jesmo, još bolje.
Ne mogu biti dvostruko bitniji. Pravo veta. Dakle, nema preglasavanja. Ravnopravnost znači da nema većine. Ako svi nismo za nešto, nema dogovora.
Veto je osmišljen kao iznimka a ne kao pravilo. To što vi češće potežete za vetom u parlamentu već za ručnom kočnicom u autu je posljedica vašeg lažnog patriotizma. Ovamo domoljublje, a onamo kočite državu u napretku kad god vam malo nešto nije po volji. A nikad vam nije po volji. Inače, napravite nas hrvate ravnopravnim i u Predsjedništvu pa onda krenite pričati kako trebamo voljeti BiH, jer mi doživljavamo neravnopravnost baš zbog vaće većine u Federaciji.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: levat i 54 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|