|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Robbie MO
|
Naslov: Pratite li jače bošnjačku i srpsku politiku iza 2022 Postano: 23 vel 2026, 09:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Otkako nema više "skupljanja 6 Hrvata po kantonima" (uskoro nećemo znati ni šta taj izraz znači), a što je bio apsolutni fokus i opsesija svih izbora prije 2022, i kada smo sada MI došli u poziciju da biramo i aktivno sastavljamo vlasti na svim razinama, primjećujem da sam puno više detalja naučio o svakoj bošnjačkoj parlamentarnoj stranci, znam čak otprilike i tko je vlast u svakom kantonu, i također više imam vremena za pratiti i šta ima na srpskoj strani (bitka između SNSD i oporbe, tko je s kim, itd, znam otprilike sastav obje koalicije).
Nekad nisam znao šta je NES, tko je gradonačelnik Banja Luke, tko je Efendić, tko čini vladu Kantona Sarajevo, a sada detaljno gledam kako oko HDZ-a složiti slijedeću parlamentarnu većinu.
Jesam li jedini koji je počeo jače pratiti nehrvatsku politiku, posebno kombinatoriku odabira povoljnijeg nehrvatskog partnera?
To je puno manje stresna, i divna politika, gospodska.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pratite li jače bošnjačku i srpsku politiku iza 2022 Postano: 23 vel 2026, 09:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Otkako je federalna razina manje "sudbinska", malo jače pratim i politiku HBŽ, jer eto tu se nešto interesantno događa kod nas.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Pratite li jače bošnjačku i srpsku politiku iza 2022 Postano: 23 vel 2026, 09:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63865 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Mogu se složiti, bošnjačka politička scena mi je posve jasna, ne znam još sve likove, ali stranke su mi poznate.
U RSu dosta slabije, ponekad ni ne znam tko čini sve vladajuće stranke, ali znam za PDP i SDS kao oporbu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pratite li jače bošnjačku i srpsku politiku iza 2022 Postano: 23 vel 2026, 09:55 |
|
|
dudu je napisao/la: Mogu se složiti, bošnjačka politička scena mi je posve jasna, ne znam još sve likove, ali stranke su mi poznate.
U RSu dosta slabije, ponekad ni ne znam tko čini sve vladajuće stranke, ali znam za PDP i SDS kao oporbu. U RS, mene i dalje zbunjuju one neke Socijalističke stranke, te svaki put kad neka stranka promijeni naziv ili rebrandira se (kao sada PDP), to ne dođe do mene i dugo vremena neću znati o čemu pričaju. Isto tako, izlasci raznih viđenijih političara i napuštanje stranki, ja još godinama mislim da su u toj stranci.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pratite li jače bošnjačku i srpsku politiku iza 2022 Postano: 23 vel 2026, 10:14 |
|
|
|
Na slijedećim izborima, kod nas pratim samo člana Predsjedništva, no većina fokusa mi je tko će pobjediti kod Muslimana i Srba (Trojka vs SDA, Dodik vs SDS), formiranje bošnjačkog kluba u DN (vidi ironije, nekad je tema bio hrvatski klub), hoće li biti nekih iznenađenja kod njih (hoće li Stanivuković Dodiku, kome će Efendić, preletači), i hoćemo li ispoštovati relativne pobjednike ako ih možemo zaobići.
Ma gospodski.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Pratite li jače bošnjačku i srpsku politiku iza 2022 Postano: 23 vel 2026, 10:24 |
|
|
|
Pa nema smisla pratiti hrvatsku politiku jer znas da ce HDZ pokrasti izbore. To je kao da oratis prvu ligu Srbije ili HNL
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pratite li jače bošnjačku i srpsku politiku iza 2022 Postano: 23 vel 2026, 10:32 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Pa nema smisla pratiti hrvatsku politiku jer znas da ce HDZ pokrasti izbore. To je kao da oratis prvu ligu Srbije ili HNL Nije se ni prije pratila hrvatska politika, nego konflikt između hrvatske i bošnjačke politike. Sada je taj koflikt velikim dijelom zatvorio Šmidt, naprosto gdje je bila otvorena fronta postavljena je ograda, pa možemo samo lajati kao dva psa s dvije strane ograde. Direktni fizički kontakt postoji još samo u Predsjedništvu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Pratite li jače bošnjačku i srpsku politiku iza 2022 Postano: 23 vel 2026, 11:41 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 8339 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Karabaja je napisao/la: Pa nema smisla pratiti hrvatsku politiku jer znas da ce HDZ pokrasti izbore. To je kao da oratis prvu ligu Srbije ili HNL Zašto kod bošnjaka nema nitko sposoban da ukrade izbore onda? I zašto ne ukrademo nazad i člana Predsjedništva?
_________________ Sud u Iranu: "Mlada djevojko, osuđujemo te na smrt, i ideš na vješala jer si zapalila sliku ovog starog prdonje."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Pratite li jače bošnjačku i srpsku politiku iza 2022 Postano: 23 vel 2026, 16:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63865 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: Mogu se složiti, bošnjačka politička scena mi je posve jasna, ne znam još sve likove, ali stranke su mi poznate.
U RSu dosta slabije, ponekad ni ne znam tko čini sve vladajuće stranke, ali znam za PDP i SDS kao oporbu. U RS, mene i dalje zbunjuju one neke Socijalističke stranke, te svaki put kad neka stranka promijeni naziv ili rebrandira se (kao sada PDP), to ne dođe do mene i dugo vremena neću znati o čemu pričaju. Isto tako, izlasci raznih viđenijih političara i napuštanje stranki, ja još godinama mislim da su u toj stranci. PDP se rebrandirao say what?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pratite li jače bošnjačku i srpsku politiku iza 2022 Postano: 23 vel 2026, 17:21 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: U RS, mene i dalje zbunjuju one neke Socijalističke stranke, te svaki put kad neka stranka promijeni naziv ili rebrandira se (kao sada PDP), to ne dođe do mene i dugo vremena neću znati o čemu pričaju.
Isto tako, izlasci raznih viđenijih političara i napuštanje stranki, ja još godinama mislim da su u toj stranci.
PDP se rebrandirao say what? Stanivuković kao predsjednik PDP osnovao neku nad-stranku "Pokret Sigurna Srpska", za to je dobio podršku predsjedništva PDP-a, ali činit će ju dio PDP-a (ne cijeli PDP) i još neke manje stranke.  WTF did I just read. https://bljesak.info/vijesti/politika/s ... p-a/536036Citat: Predsjedništvo Partije demokratskog progresa (PDP) podržalo je odluku o sudjelovanju u formiranju novog političkog pokreta i izborne koalicije za opće izbore 2026. godine. Novi politički subjekt nosit će naziv "Pokret za Srpsku", a činit će ga dio članova PDP-a predvođen predsjednikom stranke Draškom Stanivukovićem, te pokreti "Svojim putem" Igora Radojičića i Dejana Kojića. Optužuju ga da gasi PDP https://srpskainfo.com/politika/mladen- ... ivukovica/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pratite li jače bošnjačku i srpsku politiku iza 2022 Postano: 23 vel 2026, 17:25 |
|
|
|
Kako ti može pola stranke bit u koaliciji sa drugom strankom, i da predsjedništvo stranke to tolerira.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|