|
|
Stranica: 16/17.
|
[ 402 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
horus
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: 12 ožu 2026, 14:24 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Komšić, kakva god bio politička ljiga, od toga ima samo materijalne koristi, na račun toga jede, pije, oblači se, toči gorivo, i tako dalje. Nama odvratno ponašanje, ali za njega transakcija u kojoj se okoristio. Ništa ne daje muslimanima iz svog novčanika, samo uzima.
Ivoš živi u Švicarskoj i iz čistog mira džamiji poklanja 60 tisuča KM? Kakva je to mračna priča iza toga? Nema mracne price. Lik se smatra Bosancem i "voli" svoj grad te ulaze u njega i zeli naravno od toga i profitirati. Davor Ivoš, nezavisni kandidat za načelnika Bugojna, odlučno poručio: „Očekivano, ja sam izdajnik, ali evo još jednom: u Bosni žive Bosanci i tačka! Želim pomoći svom Bugojnu!Dzamiju smatra ocito zasluznom za osnivanje Bugojna i zeli je obnoviti. Inace ulaze u sve moguce Iskru. staracki dom, ima vise ugostiteljskih objekata u Bugojnu itd... Ivoš: „Za godinu otvaram tri i po do četiri hiljade radnih mjesta! Bugojno će dobiti aerodrom! Od deponije, koja je izvor zaraze, napravit ću izvor zarade! Titova vila će zasjati starim sjajem! Pravim novi vodovodni sistem! Bit će besplatni vrtići i to nije sve... “Kakve su reakcije SDA i HDZ-a o tvojim izjavama o bosanstvu?” “Očekivane; ja sam izdajnik! Zašto Hrvate kada dođu u BiH ili Hercegovinu nazivaju Bosancima, Bošnjama? Zahtijevaju od nas pojedinaca da mi budemo Hrvati!” Mene samo zanima dali taj janjičar ima Domovinicu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: 12 ožu 2026, 14:29 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: 12 ožu 2026, 14:30 |
|
|
horus je napisao/la: Mene samo zanima dali taj janjičar ima Domovinicu. Ako je ima, zbilja bi mu je trebali oduzeti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: 12 ožu 2026, 14:57 |
|
|
horus je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Nema mracne price. Lik se smatra Bosancem i "voli" svoj grad te ulaze u njega i zeli naravno od toga i profitirati.
Davor Ivoš, nezavisni kandidat za načelnika Bugojna, odlučno poručio: „Očekivano, ja sam izdajnik, ali evo još jednom: u Bosni žive Bosanci i tačka! Želim pomoći svom Bugojnu!
Dzamiju smatra ocito zasluznom za osnivanje Bugojna i zeli je obnoviti.
Inace ulaze u sve moguce Iskru. staracki dom, ima vise ugostiteljskih objekata u Bugojnu itd...
Ivoš: „Za godinu otvaram tri i po do četiri hiljade radnih mjesta! Bugojno će dobiti aerodrom! Od deponije, koja je izvor zaraze, napravit ću izvor zarade! Titova vila će zasjati starim sjajem! Pravim novi vodovodni sistem! Bit će besplatni vrtići i to nije sve...
“Kakve su reakcije SDA i HDZ-a o tvojim izjavama o bosanstvu?”
“Očekivane; ja sam izdajnik! Zašto Hrvate kada dođu u BiH ili Hercegovinu nazivaju Bosancima, Bošnjama? Zahtijevaju od nas pojedinaca da mi budemo Hrvati!”
Mene samo zanima dali taj janjičar ima Domovinicu. E to vjerovatno ima. Sumnjam da bi u Svicarsku bez nje mogao otici
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: 12 ožu 2026, 16:50 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45725 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Ti se bahate jer znaju da je Hrvatska blaga. Da sutra Hrvatska usvoji zakon o mogućnosti ukidanja dvojnog državljanstva bili bi manji od makovog zrna. Nitko ne spori ovakvima da budu Bosanci ali nek budu bez hrvatske Domovnice u ladici.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: 12 ožu 2026, 16:56 |
|
|
daramo je napisao/la: Ti se bahate jer znaju da je Hrvatska blaga. Da sutra Hrvatska usvoji zakon o mogućnosti ukidanja dvojnog državljanstva bili bi manji od makovog zrna. Nitko ne spori ovakvima da budu Bosanci ali nek budu bez hrvatske Domovnice u ladici. Upravo tako. Ako si janjičar onda to budi bez Domovnice.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: 12 ožu 2026, 17:00 |
|
|
|
Mene je ova priča pozitivno iznenadila, tako da mi nije krivo što je "naš" dao za džamiju.
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: 12 ožu 2026, 17:21 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45725 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Mogao je dati u nekoj sredini gdje su muslimani malobrojniji i gdje je zaista potreba za džamijom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: 12 ožu 2026, 21:40 |
|
|
horus je napisao/la: daramo je napisao/la: Ti se bahate jer znaju da je Hrvatska blaga. Da sutra Hrvatska usvoji zakon o mogućnosti ukidanja dvojnog državljanstva bili bi manji od makovog zrna. Nitko ne spori ovakvima da budu Bosanci ali nek budu bez hrvatske Domovnice u ladici. Upravo tako. Ako si janjičar onda to budi bez Domovnice. Pa baš to. Ako ti se gadi Hrvatska i Hrvati, ne trebaju ti ni njeni dokumenti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: 12 ožu 2026, 21:42 |
|
|
daramo je napisao/la: Mogao je dati u nekoj sredini gdje su muslimani malobrojniji i gdje je zaista potreba za džamijom. Dati lovu za džamiju u općini gdje su muslimani pobili toliko Hrvata je u najmanju ruku neumjesno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: 12 ožu 2026, 21:46 |
|
|
|
Mogao je za vrtić kad je već obećavao, ali zna Bosanac da je 101. džamija u Bugojnu potrebnija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: 12 ožu 2026, 22:18 |
|
|
daramo je napisao/la: Mogao je za vrtić kad je već obećavao, ali zna Bosanac da je 101. džamija u Bugojnu potrebnija. Bolje za nas da daje za džamiju nego za vrtić.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: 12 ožu 2026, 22:27 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28702 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Čudan neki seronja. Crtice iz njegovog obraćanja muslimanima u Bugojnu: Mi vjernici za ramazan nalazimo mir. Ne mogu mene muslimani toliko prcat koliko ja njima mogu za za đamiju nadavat. Inshallah, đamija će uskoro biti na raspolaganju NAMA.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: 12 ožu 2026, 22:30 |
|
|
|
Istina, ovako će hodže tih 120 000 KM pokrasti bez konkretne koristi, malo prefarbati džamiju i eto ga. U biti najbolje bačene pare.
Vidim da nije dao za izgradnju nove džamije nego za obnovu neke turske džamije nazvane po nekom sultanu okupatoru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: 12 ožu 2026, 22:42 |
|
|
daramo je napisao/la: Istina, ovako će hodže tih 120 000 KM pokrasti bez konkretne koristi, malo prefarbati džamiju i eto ga. U biti najbolje bačene pare.
Vidim da nije dao za izgradnju nove džamije nego za obnovu neke turske džamije nazvane po nekom sultanu okupatoru. Trebalo bi se to malo rekombinirati u rekonkvističkom stilu  No da, na ovaj način će se samo iseliti nešto muslimana. Za vrtić bi bilo puno gore da je dao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Jučer, , 07:49 |
|
|
PaoUČikolu je napisao/la: daramo je napisao/la: Mogao je za vrtić kad je već obećavao, ali zna Bosanac da je 101. džamija u Bugojnu potrebnija. Bolje za nas da daje za džamiju nego za vrtić. Pa i nije. Pri crkvi djeluje vrtic i igraonica (u zupnim prstorima) koji su itekako vazni djeci hrvatskih povratnika. Uloziti u to nije promasaj, pogotovo jer su imali ogromne probleme sa otvaranjem ali i sa kasnijim radom. Naravno ako si Hrvat, ako nisi onda je vaznije ulagati u jednu od 20 bugojanskih dzamija  Nakon rata, život u Bugojnu je bio vrlo težak, kako na političkom tako i na ekonomsko-socijalnom planu. Veliki broj djece nije imao adekvatne uvjete za predškolski odgoj te se ukazala potreba za otvaranjem dječjeg vrtića, odnosno Igraonice - Framice.
Nakon što je upućen veliki broj zamolbi za otvaranje odgojno-obrazovne ustanove u Bugojnu, koja bi radila po hrvatskom planu i programu, Humanitarno-karitativna organizacija „Kruh sv. Ante“, Franjevačke provincije Bosne Srebrene sa sjedištem u Sarajevu, donijela je odluku o osnivanju Igraonice Framice, u prostorijama Župnog ureda u Bugojnu. Za sve poslove vezane uz otvaranje Igraonice – Framice, bio je zadužen tadašnji župnik, fra Božidar Blažević.
Rješenjem o upisu subjekta u Sudski registar za rad od 4. ožujka 2004. godine Igraonica – Framice, započela je s radom.
Župni ured Bugojno osigurao je besplatan prostor za Igraonicu i snosi sve troškove grijanja, vode i ostalih komunalnih usluga. Igraonica Framice djeluje u teškim uvjetima, jer se financira isključivo od uplata roditelja i uz pomoć donatora dobre volje, a posebno Vlade RH.
Djelatnost Igraonice je odgoj, obrazovanje, zdravstvena zaštita, prehrana i socijalna skrb o djeci predškolskog uzrasta što je velika pomoć roditeljima u odgoju djece.
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Jučer, , 08:02 |
|
|
|
Dva problema su prijetila zatvaranjem hrvatskog vrtića u Bugojnu 2018
Prvi je nastao, jer uz postojeće izvore prihoda, dodatno nije osiguran još dio potrebnog donatorskog novaca, rječju negativno se poslovalo. Razlog promjene rukovoditelja vrtića, kao i izbori u BiH, koji su prolongirali mogućnosti traženja donacija na višoj razini vlasti do trenutka njihovog konstituiranja. Drugi problem uzročio je nedostatak novca za uređenje prostora za boravak djece prema standardima, što je moglo postati dodatnim razlogom zabrane rada vrtića od strane Inspekcijske službe. Temeljem svega navedenog, fra Hrvoje je organizirao zajednički sastank u Bugojnu, kojem su nazočili još: gvardijan Fra Miro Relota, Joso Oršolića Ravnatelj i Krešimir Ljubas, generalni tajnik HKO Kruha Svetog Ante Sarajevo. Generalni stav sa ovog sastanka bio je, da bi zatvaranje bugojanskog hrvatskog vrtića, bilo pogubno. Frustrirajuće bi djelovalo na ovdašnje hrvatsko pučanstvo, te njihovu djecu. Izostanak psihosocijalne podrške najranjivijoj hrvatskoj populaciji društva i njihovim roditeljima, moglo bi postati dijelom razloga za njihov trajan odlazak iz Bugojna i napuštanje njihove djedovine. To bi opet uzročilo na ovim prostorima slabljenje kršćanskog, hrvatsko – kulturnog identiteta i tradicije zasnovane na njegovim temeljima. Nakratko poslije spomenutog skupa fra Hrvoje i Odgajateljsko vijeće odlučuju, da u vrijeme Adventa pokrenu Donatorsko blagdansku kampanju sa motom: ”Postanite pečat dobrote u dječijim srcima, da im Božić daruje – opstanak Igraonice Framice u Bugojnu”! Kampanja je pokrenuta temeljnim uvjerenjima: da ovaj važan zadatak neće obaviti nitko drugi, da nema pomišljanja na odustajanje, te da se potpora za opstanak vrtića može postići samo kroz animiranje hrvatskog zajedništva i mobiliziranosti dobrih ljudi. Zašto ne i dodati uvjerenja, kako Dragi Bog u vrijeme Adventa snažnije ukrsti naše putove u cilju širenja njegove ljubavi, milosti i dobrote!
Fenix zakotrljao promidžbenu kampanju
Je li zbog ovoga ili je to bila obična slučajnost Apel za potporu opstanka hrvatskog vrtića u Bugojnu doletio je poput ptice Feniks na dlanove zaposlenika Fenix Magazina iz Frankfurta. Istog trena, na sveopće iznenađenje bugojanskih Hrvatica i Hrvata, portal Fenix-magazin je zakotrljao promidžbu kampanje, a hrvatsko zajedništvo surovu stvarnost hrvatskog vrtića u Bugojnu pretvorilo je u bajku.
Za učinjeno kapa i šešir dolje s poštovanjem i uvažavanjem. Treba to učiniti onako gospodski. A zašto? Jednostavno, Fenix magazin je medijski prvi i jedini promptno reagirao na Apel za potporu opstanka Igraonice Framice Bugojno. Potom su spomenuti Apel počeli preuzimati i drugi portali, posebno domaći. Tako Fenixu, uz ostale aktere u ovoj Božićnoj priči, pripada dobar dio zasluga za njen bajkovit kraj.
Potpora sa svih strana
Spisak imena koja su ostavila pečat dobrote u srcima hrvatske djece pod okriljem Igraonice Framice neizostavno treba započeti imenima Perice Klarića koji je unutar NK Bugojno – Zug skupio i poslao 1.500 franaka, kao i Ante Grlića Radmana, koji je osobno poslao 1.000 eura. Oni to već rade godinama, tako da zaslužuju da se o njihovom dobročiniteljstvu napiše mnogo više od ovoga. Po tom pitanju ovaj puta Framica ostaje dužnik i vlasniku Kaffea “Amigo” iz Beča Vladi Banoži i prijateljima koji su skupili i poslali 2.000 eura. Preplavljen emocijama zahvalnosti čovjek bi pomislio, kako je Dragi Bog u nakani poboljšanja naših života odredio, da poslovna ideja Vlade Banože iz Beča ima naziv “Prijatelj”, te da se kao takva potvrdi na najbolji način u ovom slučaju. Vjernici HKM iz Beča sa Fra Bernardinom su prikupili i poslali 535 eura. Uz pismo potvrde o zaprimljenom novcu Fra Bernardinu i negovim vjernicima uslijedila je zahvalnost, što su u ova teška vremena odvojili svoje slobodno vrijeme i novac, kako bi očuvali našu hrvatsku opstojnost na ovim turbulentnim prostorima. Ista zahvalnost ide i vjernicama iz austrijskog Welsa, koji su poslali 715 eura, a nisu poslali svoja imena želeći ostati anonimni. Donaciju u iznosu od 500 eura, koju su skupili i poslali učenici Hrvatske nastave Hessen iz Frankfurta osobno je donijela i predal Dubravka Puđa, voditeljica marketinga Fenix Magazina iz Frankfurta.
Riječi zahvalnosti za donacije pripadaju osobama koje su donirale slijedeće iznose: Gašpar Ivanka i Pisarić Mila 185 eura, Dragana Ivić – Kapetanović 100 eura, Sanja Blažević 100 eura, Tanja Dojder 100 franaka + 20 KM, a neimenovana osoba iz Australije donirala je 230 dolara.
Pomogao i Zdravko Mamić Spisak donatora sa konvertibilnim markama započinje sa Zdravkom Mamićem koji je donirao 2.000 KM. Reklo bi se, najveće Modro srce u Hrvata u čijim venama teče modra krv ima i drugu stranu srca, što se zove zlatno srce sa pečatom dobrote prema djeci. Potpora hrvatskoj djeci u bugojanskom vrtiću stigla je i sa nogometnih tribina. Mario Paponja tajnik i Hrvoje Turudić član udruge “Dinamo u srcu – Brotnjo” osigurali su donaciju u iznosu 600 KM. Na trenutak, bengalke, trasparenti i gromoglasno navijanje zamijenjeno je humanitarnim radom. I to su Hrvatski navijači! Neka se zna! U znak zahvalnosti iz Bugojna, stiže im iskrena želja, da NK Dinama na proljeće ode do kraja u Euro ligi. Općinsko vijeće Čitluka doniralo je 500 KM, a Općinski načelnik Tomislavgrada 200 KM. Isti iznos donirala je M&K Company DOO za proizvodnju i promet. Osobno Ana Batinić donirala je 100 KM, koliko i Milka Subašić, Ljerka Bralo 20 KM, Adriana Raić 5 KM, Azra Mahmutbegović – Fazlibegović 50 KM. Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa KSB/SBK doniralo 300 KM. Općinski odbor HDZ BiH Bugojno donirao je nov televizor. Njegovi vijećnici tijekom usvajanja Proračuna Općine Bugojno za 2019.godinu osigurali su povećanje mjesečnog granta sa sadašnjih 1.250 na 2.500 KM. Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske pružio je potporu u iznosu od 15.000 kn projektu “Opstanak bugojanske igraonice “Framice”. Neizostavno treba dodati, da je Livanjska zajednica iz Frankfurta isporučila 150 paketa, a da je Predstavništvo “kraša” za BiH dostavilo paket proizvoda u vrijednosti 200 KM. Što još reći na kraju ove priče? Prvo, što pade naum, je skidanje kape dolje sa dubokim naklonom hrvatskom zajedništvu i osloncu jednih na druge. Zajedništvo i oslonac jednih na druge kao psihosocijalna podrška jedni drugima, ma gdje bili diljem svijeta, te živjeli u turbuletnim vremenima i okruženjima, daje temeljnu sigurnost za očuvanje kršćansko – hrvatskog kulturnog identiteta i tradicije zasnovane na njegovim temeljima.
Fenix-magazin/SIM/ Napisao: Željko Luleđija, član Upranog odbora Framice Bugojno
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Jučer, , 08:45 |
|
|
krstjanin je napisao/la: PaoUČikolu je napisao/la: Bolje za nas da daje za džamiju nego za vrtić.
Pa i nije. Pri crkvi djeluje vrtic i igraonica (u zupnim prstorima) koji su itekako vazni djeci hrvatskih povratnika. Uloziti u to nije promasaj, pogotovo jer su imali ogromne probleme sa otvaranjem ali i sa kasnijim radom. Naravno ako si Hrvat, ako nisi onda je vaznije ulagati u jednu od 20 bugojanskih dzamija A šta, ti misliš da bi ovaj uložio u hrvatski vrtić? Moš mislit.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Jučer, , 08:51 |
|
|
PaoUČikolu je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Pa i nije. Pri crkvi djeluje vrtic i igraonica (u zupnim prstorima) koji su itekako vazni djeci hrvatskih povratnika. Uloziti u to nije promasaj, pogotovo jer su imali ogromne probleme sa otvaranjem ali i sa kasnijim radom. Naravno ako si Hrvat, ako nisi onda je vaznije ulagati u jednu od 20 bugojanskih dzamija
A šta, ti misliš da bi ovaj uložio u hrvatski vrtić? Moš mislit. Pa ja o tome i govorim
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Jučer, , 08:56 |
|
|
krstjanin je napisao/la: PaoUČikolu je napisao/la: A šta, ti misliš da bi ovaj uložio u hrvatski vrtić? Moš mislit.
Pa ja o tome i govorim Pa dobro, govori. Ali, da Ivoš daje pare za vrtić, dobio bi ih vrlo vjerojatno muslimanski. Tako da, bolje da je dao za džamiju nego za muslimanski vrtić.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Jučer, , 08:59 |
|
|
PaoUČikolu je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Pa ja o tome i govorim
Pa dobro, govori. Ali, da Ivoš daje pare za vrtić, dobio bi ih vrlo vjerojatno muslimanski. Tako da, bolje da je dao za džamiju nego za muslimanski vrtić. Opet ti kazem ja o tome i govorim. S vrticem sam samo htio odgovoriti ovima koji misle da u Bugojnu nema hrvatskih projekata koje vrijedi podrzati Uostalom procitaj citavu povijest razgovora
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Jučer, , 09:04 |
|
|
krstjanin je napisao/la: PaoUČikolu je napisao/la: Pa dobro, govori. Ali, da Ivoš daje pare za vrtić, dobio bi ih vrlo vjerojatno muslimanski. Tako da, bolje da je dao za džamiju nego za muslimanski vrtić.
Opet ti kazem ja o tome i govorim. S vrticem sam samo htio odgovoriti ovima koji misle da u Bugojnu nema hrvatskih projekata koje vrijedi podrzati Uostalom procitaj citavu povijest razgovora Pa dobro, ali tvoja poruka je bila usmjerena na moju o tome da je bolje da je uložio u džamiju, neog vrtić. Očito nisam govorio o hrvatskim vrtićima. Ovaj cijeli razgovor nema smisla, bio je negdje nesporazum izgledno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Jučer, , 09:06 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 8136 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Pa i ovaj hoće da se okoristi, nije sigurno se sjetio davati za džamiju eto da ukupno izgubi.
Bacio je on oko na neku investiciju u toj sredini pa treba podmazati bošnjake. Vidi da je najbrži put preko džamije i Komšićevim stopama.
Možemo mi govoriti kako je to ljigavo, nemoralno, ovakvo i onakvo ali je činjenično da je efikasno. Bošnjaci nagrađuju halalce više nego svoje vlastite ljude istih sposobnosti. Naravno, to je sve do određene mjere, kada se pokaže da od njih bošnjaci nemaju ništa, da ne prolazi više mazanje očiju nikome, i da ti halalci moraju dobiti nešto iz bošnjačke kvote a nikad više iz hrvatske, e onda će se baš bošnjaci najviše okrenuti protiv takvih.
Ovo je slučaj kada netko ide Komšićevim stopama, ali ne zbog politike, koliko zbog nekih drugih, vjerojatno ekonomskih ciljeva.
Ako mu dadnu da pokupuje neke važne nekretnine na području te općine onda je on uspio. Isto tako ako pokreće neki biznis puno je lakše dobiti sve dozvole ako se političari rukuju s tobom nego ako ti šalju inspekcije i "donesi još jedan papir" stalno.
_________________ ESLJP: Konvencija ne jamči jednaku težinu svakog glasa na izborima - Aplikacija je pokušaj promjene ustavne strukture - Nije individualno pravo (toč. 10. i 15. Odluke ESLJP, aplikacija br. 34891/21)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Jučer, , 09:15 |
|
|
Pa da, kriminalne radnje je najlakse preko dzamije rjesavati pa se i on odlucio Vapaj biznismena iz Bugojna: Kriminalac Ibro mi je uzeo auto od 120 i tražio mi 600.000 KM za njega https://crna-hronika.info/vapaj-biznism ... e_vignetteKako ce ti netko samo tako uzeti vlastito auto i vozati se u njemu i ti mu jos isplacujes pare
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Bugojno Postano: Jučer, , 10:18 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Pa da, kriminalne radnje je najlakse preko dzamije rjesavati pa se i on odlucio Vapaj biznismena iz Bugojna: Kriminalac Ibro mi je uzeo auto od 120 i tražio mi 600.000 KM za njega https://crna-hronika.info/vapaj-biznism ... e_vignetteKako ce ti netko samo tako uzeti vlastito auto i vozati se u njemu i ti mu jos isplacujes pare Za rješavanje slučaja efikasnjije je podmititi džamiju, nego policiju ili sud.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|