|
|
Stranica: 239/243.
|
[ 6052 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 11:00 |
|
|
levat je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Govorim o 30000 koje je sotonski diktatorski rezim ubio tijekom protesta. Vlastitog naroda. Zar ti to uistinu pravdas?
Iranci koji vole slobodu raduju se americkom bombardiranju u nadi da ce im pomoci svrgnuti okrutni rezim. E poanta je u tome da bombardiranje neće srušiti režim, već će ga ojačati. To je tvoje misljenje. No iranska dijaspora i obitelji im raduju se bombardiranju. Iranka mi prije nekoliko dana kaze...zvat cu Trampa tatom ako nam pomogne srusiti rezim. Ti imas ocigledno rezimske informacije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 11:03 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 8208 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
I Miloševićev režim je bio jači dok je narod sjedio u kući a NATO bombe razarale strateške ciljeve.
Nitko tada ne ide protiv režima.
Realnost dođe kasnije kada vidiš da će ti život proći u stalno nekoj obnovi a ista budala i dalje na vlasti koja će navući isto zlo i kasnije na zemlju i na narod. E tada prosvjedi dobiju zamaha. Uz prosvjede mora i u strukturama vlasti sazreti nekakvo nezadovoljstvo, prosvjedi sami nisu dovoljni, naravno.
_________________ ESLJP: Konvencija ne jamči jednaku težinu svakog glasa na izborima - Aplikacija je pokušaj promjene ustavne strukture - Nije individualno pravo (toč. 10. i 15. Odluke ESLJP, aplikacija br. 34891/21)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 11:05 |
|
|
|
Točno. Dugoročne posljedice bombardiranja obaraju režim kad se strasti smire.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
levat
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 11:09 |
|
|
|
Čak i ako ovaj režim mula padne u Iranu, kakve imaš garancije da će nova vlast u Iranu biti prijateljski nastrojena prema SAD ili Izraelu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 11:12 |
|
|
levat je napisao/la: Čak i ako ovaj režim mula padne u Iranu, kakve imaš garancije da će nova vlast u Iranu biti prijateljski nastrojena prema SAD ili Izraelu? Bit' će jer je Trump izjavio: "Ja ću odabrati novog ajatolaha"  TRUMP TRUMP TRUMP TRUMP 
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 11:14 |
|
|
daramo je napisao/la: Libanonska vojska je na razini OS BiH. IDF je naredio cijelom civilnom šijitskom stanovništvu da napuste jug Libanona.
Ovaj put se ide temeljito, bombardiranje Bejruta i Tira. Gađaju se i civilne ustanove Hezbolaha, banke i sva civulna infrastruktura koju koriste za političku moć. Nejasno. Hoće li i kršćane istjerati iz svojih domova ili će ih bombardirati?
_________________ Budi svjestan svoje duše, sve sto trebaš je malo hrabrosti U hramu lažnih vrijednosti, lanac straha prekini
Oslobodi se
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 11:20 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45829 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Kršćana nema na jugu Libanona, IDF bombardira šijitske četvrti Bejruta.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 11:24 |
|
|
Salivator je napisao/la: daramo je napisao/la: Libanonska vojska je na razini OS BiH. IDF je naredio cijelom civilnom šijitskom stanovništvu da napuste jug Libanona.
Ovaj put se ide temeljito, bombardiranje Bejruta i Tira. Gađaju se i civilne ustanove Hezbolaha, banke i sva civulna infrastruktura koju koriste za političku moć. Nejasno. Hoće li i kršćane istjerati iz svojih domova ili će ih bombardirati? 
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 11:26 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28720 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Kako kaže ona žena svom mužu u onoj priči: - "Hvala bogu da si ti nitko i ništa" 
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 11:27 |
|
|
daramo je napisao/la: Kršćana nema na jugu Libanona, IDF bombardira šijitske četvrti Bejruta. Nema ih mnogo, ali ih ima blizu granice.
_________________ Budi svjestan svoje duše, sve sto trebaš je malo hrabrosti U hramu lažnih vrijednosti, lanac straha prekini
Oslobodi se
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 12:27 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45829 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Joj, pa svaki dan minimalno po jedan šehidi. Izrael je objavio kako je u zračnom udaru ubijen Esmaeil Khatib, iranski ministar obavještajnih poslova i sigurnosti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 12:31 |
|
|
|
Kome treba ministar obavještajnih poslova i sigurnosti, hehe.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1506 of 2558 - 58.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 12:34 |
|
|
|
Ode i nuklearna elektrana u Bušeru.
Očito je sad na redu sva ključna civilna infrastuktura. Ako Iranci mogu živjeti bez struje, hrane i vode i vikati smrt Americi, nek izvole.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 12:41 |
|
|
potocnj je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Advokat ste i borac za strane interese, no pretpostavimo kako niste obični HDZ bot iz središnjice, nego je problem u manjku znanja. Pa ću Vam zato pomoći. Na nijedno pitanje ne odgovarate, barem ne jasno i doslovno, no imate protupitanja.
Dolijevanje ulja na vatru = antihrvatska svinjarija? Pa, prvo, Gadafijeva Libija (kao i Assadova Sirija), nije Hrvatima učinila ništa nažao.
Za čije si ti interese advokat ako hoćeš da imamo loše odnose i sa novim vlastima Libije i sa Amerikom zbog propalog, vulgarnog diktatora koji je svoje seksualne robinje vukao po svijetu sa šatorom gdje god je putovao!! ? Jest mi bolji HDZ od Gadafija, kakvo je to pitanje? I najgori HDZ je naš i kršćanski. To što su kvarni ljudi u njemu je druga stvar, politika je takva igra da često najgori ispliva višlje. Opet mi je moje bolje i kad je loše nego islamističko i kada, valjda eto u afričkim okvirima djeluje dobro. Pitanje nije bilo jel će ostati Gadafi i mi dobri s njim. Pitanje je što ćemo u situaciji kada sto posto pada Gadafi. Ti bi valjda moralisao do besvijesti. Isto kao naši muslimani koji se drže vječito propalih režima. Zato i jesu ovako nazadni u svemu. Advokat sam (bez diplome i pro bono) za hrvatske interese. O kojim "novim vlastima" Libije Vi sada fantazirate? Na kojim izborima su pobijedile te "nove vlasti"? Država je u građanskom ratu podijeljena na kojekakve đihadi vladarčiće, a preko svega putuju crni Afrikanci na putu za EUniju. To nam je sada kao bolje nego prije? Tamo više nema seksualnih robinja? Amerikanci? Pa nakon našeg doprinosa poduhvatu u Libiji, u čemu nam je to krenulo na bolje, što su nam zauzvrat Amerikaci darovali? To pitanje (HDZ ili Gadafi) ste Vi sami sebi izmislili. No i na njega ću Vam odgovoriti, nakon 2000., Gadafi je Hrvatima bio svakako manje zlo od HDZ-a. Moje pitanje je bilo: "Tko je više pomogao (pomaže) Mesiću, Gadafi ili HDZ?". Pa na njega odgovorite razumljivo i doslovno. HDZ od 2000. nije naš (Hrvata), a ovo "kršćanski" je pa posebna sprdačina. Nakon IK, "Dublina", "Marakeša", LGBT-a, Obuljenkinih "bisera"... O čemu Vi to? Sa Gadafijem bi bilo što bi bilo, sa nama i bez nas. Mogli smo ostati po strani. Niti bi od toga bilo štete, niti smo od ovoga imali koristi. Naftu i zlato ionako ne bi dobili, no ne bi se barem sramotili. Ako je ne biti za beskorisno (čak štetno) "konjušarenje" strancima nešto nazadno, a onda valjda i jesam nazadan. Progresivan svakako nisam. Zanimljivo, kada sam jednom HDZovcu rekao, kako se ne želim cijepiti protiv Covida (onim beskorisnim cjepivom koje su napravili od stanica abortirane djece), te kako ne želim da se cijepi ni moja obitelj - on mi je rekao kako je to - nazadno. I sad Vi opet...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 12:48 |
|
|
daramo je napisao/la: Ode i nuklearna elektrana u Bušeru.
Očito je sad na redu sva ključna civilna infrastuktura. Ako Iranci mogu živjeti bez struje, hrane i vode i vikati smrt Americi, nek izvole. Čime su je zveknuli?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
levat
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 12:52 |
|
|
daramo je napisao/la: Ode i nuklearna elektrana u Bušeru.
Očito je sad na redu sva ključna civilna infrastuktura. Ako Iranci mogu živjeti bez struje, hrane i vode i vikati smrt Americi, nek izvole.
Cekam iranski odgovor
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 12:54 |
|
|
|
Bome gađaju se nuklearne elektrane... Level 2.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 13:02 |
|
|
|
Mediji pišu da je Iranski režeim već pokušao odgovoriti gađanjem nuklearnog postrojenja Dimona.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 13:06 |
|
|
goran2hr je napisao/la: potocnj je napisao/la: Za čije si ti interese advokat ako hoćeš da imamo loše odnose i sa novim vlastima Libije i sa Amerikom zbog propalog, vulgarnog diktatora koji je svoje seksualne robinje vukao po svijetu sa šatorom gdje god je putovao!! ?
Jest mi bolji HDZ od Gadafija, kakvo je to pitanje? I najgori HDZ je naš i kršćanski. To što su kvarni ljudi u njemu je druga stvar, politika je takva igra da često najgori ispliva višlje. Opet mi je moje bolje i kad je loše nego islamističko i kada, valjda eto u afričkim okvirima djeluje dobro. Pitanje nije bilo jel će ostati Gadafi i mi dobri s njim. Pitanje je što ćemo u situaciji kada sto posto pada Gadafi.
Ti bi valjda moralisao do besvijesti. Isto kao naši muslimani koji se drže vječito propalih režima. Zato i jesu ovako nazadni u svemu.
Advokat sam (bez diplome i pro bono) za hrvatske interese. O kojim "novim vlastima" Libije Vi sada fantazirate? Na kojim izborima su pobijedile te "nove vlasti"? Država je u građanskom ratu podijeljena na kojekakve đihadi vladarčiće, a preko svega putuju crni Afrikanci na putu za EUniju. To nam je sada kao bolje nego prije? Tamo više nema seksualnih robinja? Amerikanci? Pa nakon našeg doprinosa poduhvatu u Libiji, u čemu nam je to krenulo na bolje, što su nam zauzvrat Amerikaci darovali? To pitanje (HDZ ili Gadafi) ste Vi sami sebi izmislili. No i na njega ću Vam odgovoriti, nakon 2000., Gadafi je Hrvatima bio svakako manje zlo od HDZ-a. Moje pitanje je bilo: "Tko je više pomogao (pomaže) Mesiću, Gadafi ili HDZ?". Pa na njega odgovorite razumljivo i doslovno. HDZ od 2000. nije naš (Hrvata), a ovo "kršćanski" je pa posebna sprdačina. Nakon IK, "Dublina", "Marakeša", LGBT-a, Obuljenkinih "bisera"... O čemu Vi to? Sa Gadafijem bi bilo što bi bilo, sa nama i bez nas. Mogli smo ostati po strani. Niti bi od toga bilo štete, niti smo od ovoga imali koristi. Naftu i zlato ionako ne bi dobili, no ne bi se barem sramotili. Ako je ne biti za beskorisno (čak štetno) "konjušarenje" strancima nešto nazadno, a onda valjda i jesam nazadan. Progresivan svakako nisam. Zanimljivo, kada sam jednom HDZovcu rekao, kako se ne želim cijepiti protiv Covida (onim beskorisnim cjepivom koje su napravili od stanica abortirane djece), te kako ne želim da se cijepi ni moja obitelj - on mi je rekao kako je to - nazadno. I sad Vi opet... Pijun!
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 13:38 |
|
|
PCM je napisao/la: Bome gađaju se nuklearne elektrane... Level 2. Velika pobjeda muslimana. Prelaze na green tech, a troškove rušenja preuzeo je naivni i poniženi Izrael.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak...007
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 13:44 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Kako kaže ona žena svom mužu u onoj priči: - "Hvala bogu da si ti nitko i ništa"  Ma ništa se nece promijeniti. Doci ce novi, mlađi i hajde dalje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
shodan
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 13:57 |
|
|
Bošnjak...007 je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Kako kaže ona žena svom mužu u onoj priči: - "Hvala bogu da si ti nitko i ništa"  Ma ništa se nece promijeniti. Doci ce novi, mlađi i hajde dalje.  Resting in pieces. Pocivaju u mrvama Kriju se hrabri hodze
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 13:58 |
|
|
Citat: Evo **kratkog sažetka po gradovima:**
---
## 🏙️ Teheran
* 💧 Voda: **kritično stanje**, česte redukcije * ⚡ Struja: **nestanci redoviti** 👉 **Najveći pritisak** (velika populacija + loša infrastruktura)
---
## 🏙️ Mašhad
* 💧 Voda: **ekstremno loše** (rezervoari gotovo prazni) * ⚡ Struja: nestabilna 👉 **Možda i najgora situacija s vodom u državi**
---
## 🏙️ Isfahan
* 💧 Rijeka često **potpuno suha** * 🪧 Prosvjedi zbog vode 👉 **Simbol vodne krize u Iranu**
---
## 🏙️ Širaz
* 💧 Ovisi o podzemnim vodama (prekomjerno crpljenje) * ⚡ Povremeni nestanci 👉 **Loše, ali nešto stabilnije od najgorih područja**
---
## 🏙️ Ahvaz / Khuzestan
* 🌡️ Ekstremna vrućina (do 50°C) * 💧 Veliki nedostatak vode * ⚡ **Najgori nestanci struje** 👉 **Najteži uvjeti za život**
---
## 🏙️ Tabriz (sjeverozapad)
* 💧 Suša prisutna * ⚡ Nestanci struje 👉 **Loše, ali manje ekstremno nego jug**
---
# 🧾 Opći zaključak
* 💧 Voda: **najveći problem u cijeloj zemlji** * ⚡ Struja: **nestabilna svugdje** * 💸 Ekonomija: **visoka inflacija, ljudi osiromašuju** * 🪖 Rat dodatno pogoršava sve
👉 **Iran nije potpuno kolabirao**, ali: **život je težak, nesiguran i ide prema gore.**
---
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 14:14 |
|
|
Ovaj režim ništa nije naučio od prijatelja Bakira Izetbegovica. U trezor se treba sakriti. https://www.vecernji.ba/svijet/likvidiran-jos-jedan-iranski-mocnik-1943541Citat: Likvidiran još jedan iranski moćnik
Esmail Khatib smatra se jednim od tvrdolinijaša unutar iranskog režima
Izraelski ministar obrane Israel Katz objavio je da je u utorak, tijekom zračnih napada na Teheran, ubijen iranski ministar obavještajnih službi Esmail Khatib. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Napad na Iran Postano: 18 ožu 2026, 15:01 |
|
|
Ocaj Bivši muftija Jerusalema izdao fetvu: Zatvorite sve džamije u Jerusalemu za Bajram, klanjajte što bliže Al-Aqsi https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bivs ... /260318122
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|