|
|
Stranica: 4/6.
|
[ 141 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 08:16 |
|
|
|
Trojka se boji otići će svi ako BiH ne uđe u EU. SDF se boji otići će svi ako BiH uđe u EU.
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 08:27 |
|
|
Broccoli je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: A koja im je to fora sa Hrvati katolici?  primjecujem da par njih pise, ili je to isti covjek samo kloniran? Pokusavaju nas uvrijediti? ili postoje i Hrvati muslimani i Hrvati pravoslavci?  Za mene su Hrvati narod, a ne vjerska skupina. Narod ima formulu: krv, zemlja, jezik, a religijska skupina se okuplja oko religije. U ovom trenutku se hrvatska državljanstva dijele na krsni list RKC, što znači da je na sceni otstupanje od identiteta naroda i kretanje ka identitetu religijske skupine. Proces je otvoren, i još se nije dovršio, ali ide k svom kraju. Pošto još ima ljudi koji se osjećaju kao Hrvati primarno i zbog stare slave je Hrvati katolici, inače je većina tog korpusa naravno uglavnom samo katolici, jer sa modernim načinom života polako odumire tradicija i običaji, a jedino se njeguje religija. Naravno da postoje Hrvati ateisti, Hrvati agnostici, Hrvati budisti, Hrvati muslimani, Hrvati protestanti itd., iako RH takvima ne dodjeljuje državljanstva ako su rođeni u BiH recimo. Zato ta sintagma Hrvati katolici, da se zna o kome se radi. Nije u pitanju uvreda, nego konstatiranje činjenica na terenu. Nadam se da nazvati nekog katolikom nije uvreda danas. Kad RH bude dijelila državljanstva svakome tko se izjasni i osjeća Hrvatom, onda možemo pričati samo o Hrvatima kao u SR Hrvatskoj, u kojoj je čak bilo moguće naseliti se negdje gdje si htio, dobiti osobnu i biti zvanično tada budući hrvatski državljanin. Slobodan izbor za Hrvatsku i hrvatstvo. Bezuvjetno. Prije 1992 su bili, točno je to, samo Hrvati. I zasluživali su taj časni i plemeniti naziv. Krv, zemlja i jezik nisu dovoljni. Nedostaju ti vrijednosti. Tvoji preci odlučili su se za neke druge vrijednosti i identitet, pa nemaš kontinuitet. Pišeš kao da nema bh. muslimana s hrvatskim državljanstvom. Ima ih. Ako se već osjećaš drugačije, postoje opcije. No ti želiš da se uvjeti prilagođavaju tvojim nerealnim prohtjevima, a to ne ide. Uostalom, ako ti je stalo samo do osobnog identiteta, BiH je i hrvatska država, pa možeš i na 23 % teritorija, koji smatraš okupiranim od Bošnjaka, biti Hrvat islamske vjeroispovijesti.
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Broccoli
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 10:40 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Broccoli je napisao/la: Za mene su Hrvati narod, a ne vjerska skupina. Narod ima formulu: krv, zemlja, jezik, a religijska skupina se okuplja oko religije.
U ovom trenutku se hrvatska državljanstva dijele na krsni list RKC, što znači da je na sceni otstupanje od identiteta naroda i kretanje ka identitetu religijske skupine. Proces je otvoren, i još se nije dovršio, ali ide k svom kraju.
Pošto još ima ljudi koji se osjećaju kao Hrvati primarno i zbog stare slave je Hrvati katolici, inače je većina tog korpusa naravno uglavnom samo katolici, jer sa modernim načinom života polako odumire tradicija i običaji, a jedino se njeguje religija.
Naravno da postoje Hrvati ateisti, Hrvati agnostici, Hrvati budisti, Hrvati muslimani, Hrvati protestanti itd., iako RH takvima ne dodjeljuje državljanstva ako su rođeni u BiH recimo.
Zato ta sintagma Hrvati katolici, da se zna o kome se radi.
Nije u pitanju uvreda, nego konstatiranje činjenica na terenu. Nadam se da nazvati nekog katolikom nije uvreda danas.
Kad RH bude dijelila državljanstva svakome tko se izjasni i osjeća Hrvatom, onda možemo pričati samo o Hrvatima kao u SR Hrvatskoj, u kojoj je čak bilo moguće naseliti se negdje gdje si htio, dobiti osobnu i biti zvanično tada budući hrvatski državljanin. Slobodan izbor za Hrvatsku i hrvatstvo. Bezuvjetno.
Prije 1992 su bili, točno je to, samo Hrvati. I zasluživali su taj časni i plemeniti naziv.
Krv, zemlja i jezik nisu dovoljni. Nedostaju ti vrijednosti. Tvoji preci odlučili su se za neke druge vrijednosti i identitet, pa nemaš kontinuitet. Pišeš kao da nema bh. muslimana s hrvatskim državljanstvom. Ima ih. Ako se već osjećaš drugačije, postoje opcije. No ti želiš da se uvjeti prilagođavaju tvojim nerealnim prohtjevima, a to ne ide. Uostalom, ako ti je stalo samo do osobnog identiteta, BiH je i hrvatska država, pa možeš i na 23 % teritorija, koji smatraš okupiranim od Bošnjaka, biti Hrvat islamske vjeroispovijesti. Ne vjerujem svojim očima što čitam. BH. muslimani sa hrvatskim državljanstvom su izuzetak, a ne pravilo, i mahom su doslovce kupili krsne listove za ta državljanstva u ratu i odmah iza rata ili su živjeli u USK gdje je podijeljeno nekih 50 tisuća državljanstava na konto stvaranja uvjeta za priključenje USK Hrvatskoj i nešto malo su bili politička elita koja je to dobila kao protu-usluge od političke elite u Hrvatskoj. Nema to veze sa nikakvim identitetom, jer su to anomalije. Čak i ovaj relativno mali broj je predmet velike politikantske povike i stalnih zahtjeva da se izvrši njihova revizija, što se naravno neće dogodit, jer implicira previše toga. Implicira neugodna pravdanja i objašnjavanja sa hrvatske katoličke strane, jer su mnogi sudionici još živi i netko bi ih mogao prozvat. Ne funkcionira to tako u HDZ-svijetu. Nema tu poštenja i transparentnosti. Kakav kontinuitet? Hrvatska državljanstva se dijele i šakom i kapom potomcima Hrvata po Južnoj Americi ili Australiji i tko zna odakle koji su se davno smiješali sa lokalnim narodima drugih rasa, od indigenih Indijanaca do posve drugih naroda, ne govore hrvatski jezik, i jedva da znaju nać Hrvatsku na zemljovidu svijeta. Dođu, pokupe državljanstvo i odoše u EU radit da se mahom nikad ne vrate u Hrvatsku. Kojim kriterijem? Pa zato što su rimokatolici. Eto još jednog dokaza da se hrvatstvo zatire, a uvodi i uveo se isključivi katolički vjerski identitet. Kakav kontinuitet imaju ovi stranci sa dalekim rijetkim precima iz Hrvatske ili BiH??? Prvo ja kao sekularan čovjek nemam niakve veze sa muslimanima, da bih bio Hrvat musliman. Pa nisam ja Zlatko Hasanbegović džamijaš. Niti želim imat. Jednako vrijedi i za katolike. Treba se rodit u tradicionalnoj seljačkoj obitelji pa čitav život to živjet, da bi to došlo u obzir. Ja tu ne pripadam ni među jedne ni među druge. Ja sam odrastao na sveučlištima, disko klubovima, sportskim dvoranama, a ne u džamiji ili crkvi. Drugo, ja već imam jako duboke veze sa Hrvatskom, možebit puno dublje nego neki prosječan BH Hrvat katolik. Preprivatno je da ja sada to razlažem, ali to se ništa ne broji. Moj je život neraskidivo vezan za Hrvatsku, više nego i za neke druge zemlje gdje boravim također. Treće, danas je Bošnjak=musliman, a Hrvat=katolik u BiH. Izjašnjavat se i djelovat kao Hrvat efektivno znači izjašnjavat se za HDZ BiH danas sa svim manama koje to nosi, bez ikakve prednosti, jer te HDZ ne priznaje za Hrvata, niti ćete kad priznat, jer nisi katolik. To znači biti korisni idiot. To ljudi neće da budu, i zato je HDZ politika puno manje podržana u BiH no što bi inače bila. Opet taj HDZ sa svojom krilaticom "sve za ništa". Dajte vi dečki nas podržavajte, da se mi uvalimo na sve moguće pozicije uključujući Predsjedništvo, a onda ćemo vam opsovat tursku mater ispod zuba, a kad dođete na hrvatsku granicu onda ćete imat status stranaca iz Afrike. U slučaju rata bježite i glavu spašavajte od nas. Da li ti razmišljaš prije no nešto napišeš??? Veze sa vezom to nema. Nešto slično radi SDA i IZ koja preko leđa i prijevarom ovakvih kao ja pokušava izgradit islamsko društvo, ali dobit će i dobijaju od šake do lakta od mene i sličnih, i oni bi "sve za ništa", samo manje uspješno od HDZ BiH. Za ljude se treba borit, jer su ljudi najvrjedniji kapital. Bez ljudi nema ničega. Hrvatstvo je slabo zastupljeno u BiH i ne napreduje, jer se HDZ bavi sobom i svojim interesima i nema interesa da širi ljudsku bazu hrvatstva. To je politika bez budućnosti, sem dan i komad i osobni interes od kapsule do kapsule, od tendera do tendera, od krađe do krađe. Osjete to i katolici itekako, i ne nestaju iz BiH slučajno. Bez ljudi poput mene u BiH nikada neće postojat hrvatsko društvo i ozračje. Neće. A postojalo je do 1992. A bez tog društva i ozračja nema ni katolicima opstanka. A možda netko i ne želi da Hrvati postoje u BiH. Teorije zavjere. Tko zna, krhko je znanje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 10:55 |
|
|
Ti bi kao Muhamed Gracić – prvo državljanstvo, pa onda u specijalne postrojbe HV-a. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Broccoli
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 11:13 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Ti bi kao Muhamed Gracić – prvo državljanstvo, pa onda u specijalne postrojbe HV-a.  Ja sam u ratu imao u džepu 2000 njemačkih maraka kojima sam mogao kupiti krsni list, a nakon rata kasnih 90tih sam ga mogao dobit besplatno da mi noga nikad u crkvu ne kroči, pa nisam to učinio, jer na taj način prijevarom ne želim da stječem bilo što. Niti da se predstavljam da sam ono što nisam. Drugo, kad su mi braću od bake, i druge rođake mahom srpski i crnogorski partizani kod Dravograda i na Bleiburgu presjecali napola vatrom iz strojnica i pravili od njih švicarski sir, jer su bili domobrani i ustaše, nije se nitko bunio i vikao da su impostori ili da je neka prijevara u pitanju. Ni kad su prvog muža od bake odveli na Vraca i likvidirali, a bio je samo običan domobran koji nikome nažao učinio nije. Kad mi trebaš onda si Hrvat, a kad više ne trebaš Turčin i balija. Jednostavan je svijet HDZ-ovaca. Malo je reć da braniš neobranjivo i da nisi u pravu. Međutim, nije bitno tko je u pravu, bitno je tko ima moć da sudi drugim ljudima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 11:47 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 9407 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
A gledaj ustaše su bili većinom od hrvata ali ne isključivo, muslimanima je bilo moguće da se priključe ustašama.
Što se tiče domobrana i njih su partizani ubijali, i hrvate pa valjda onda i muslimane, jednako si nosio tu nesretnu uniformu koja je simbolizirala gubitničku vlast, a partizani su bili bagra koja bi se iživljavala. Mnogi od njih i četnici koji su samo zamijenili grb na kapi.
Mnogo se promijenilo od tada, bošnjaci su za sebe definirali neku naciju i vlastitu politiku, a tu priliku nisu imali u vrijeme Kraljevine SHS / Jugoslavije, niti u vrijeme NDH, niti u vrijeme socijalističke Jugoslavije. To je došlo u prošlom ratu i ako gledaš na bošnjaštvo kao nešto vrijedno moglo bi se reći za bošnjake da su najviše ostvarili u ratu.
Do rata niste imali ni identitet koji je širi od vjerske zajednice, a sada ga imate. Nitko vam previše nešto ni ne spori osim kad hoće da vas podbada, ali svatko prihvaća realno stanje.
Međutim, čudno je da u tako kratkom periodu od nastanka bošnjaštva mnogi muslimani bošnjaci koriste tu priliku da niječu hrvatima i srbima narodnost valjda zato jer su se našli s ove a ne one strane AVNOJ-ske granice, bez obzira što su nam narodi mnogo stariji od tih granica.
To je sukob kojeg bošnjaci potenciraju sami od sebe i bez potrebe dovodeći se u situaciju da im se pojašnjava koliko su zapravo maleni u regiji. Manji od srba, hrvata, albanaca, beznačajniji od slovenaca, makedonaca i crnogoraca.
_________________ "OHR STAY, SCHMIDT GO AWAY"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 12:10 |
|
|
potocnj je napisao/la: Do rata niste imali ni identitet koji je širi od vjerske zajednice, a sada ga imate. Nitko vam previše nešto ni ne spori osim kad hoće da vas podbada, ali svatko prihvaća realno stanje.
Međutim, čudno je da u tako kratkom periodu od nastanka bošnjaštva mnogi muslimani bošnjaci koriste tu priliku da niječu hrvatima i srbima narodnost valjda zato jer su se našli s ove a ne one strane AVNOJ-ske granice, bez obzira što su nam narodi mnogo stariji od tih granica.
To je sukob kojeg bošnjaci potenciraju sami od sebe i bez potrebe dovodeći se u situaciju da im se pojašnjava koliko su zapravo maleni u regiji. Manji od srba, hrvata, albanaca, beznačajniji od slovenaca, makedonaca i crnogoraca. Muslimani nemaju sadržaja pa kradu hrvatski, slično ko i slovenci, prije 5-6 godina sam pročito negdje da su slovenci ratovali protiv turaka kod Siska i to je njihova službena literatura čak mislim u školi. Dok god se to ne bude brutalno kažnjavalo financijski ili zatvorski ili deportacijama to neće stat i nastavit će remetit duševni mir hrvatima.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 12:26 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46783 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Je lik dosadni boomer, tema je ulazak BiH u EU.
Kad ti ovo poručuje ljevičar iz Hrvatske onda je to stav samog vrha EU. BiH nema nikakvu budućnost, razlika u razvoju između Hrvatske će s vremenom samo rasti. Samo životarenje šugave države koju nitko ne želi u svom društvu. Beznačajna država ograđena u tor da ne smeta normalnim državama.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Broccoli
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 12:41 |
|
|
daramo je napisao/la: Je lik dosadni boomer, tema je ulazak BiH u EU.
Kad ti ovo poručuje ljevičar iz Hrvatske onda je to stav samog vrha EU. BiH nema nikakvu budućnost, razlika u razvoju između Hrvatske će s vremenom samo rasti. Samo životarenje šugave države koju nitko ne želi u svom društvu. Beznačajna država ograđena u tor da ne smeta normalnim državama. Pa ipak bi HDZ ratovao za tu beznačajnu državu i kad se dođe do tog da obnaša vlast u skladu sa izbornim rezultatom, i prima novac koliko uplaćuje, prijeti se ratom. Neće demokraciju, pa neće, i hoće da ždere tuđe što mu ne pripada. Nema beznačajnih država u Europi. Tonino Picula? Daj nemoj zajebavat. Neozbiljan si za bilo kakavu raspravu, upravo kao i on.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Broccoli
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 12:42 |
|
|
Brane je napisao/la: potocnj je napisao/la: Do rata niste imali ni identitet koji je širi od vjerske zajednice, a sada ga imate. Nitko vam previše nešto ni ne spori osim kad hoće da vas podbada, ali svatko prihvaća realno stanje.
To je sukob kojeg bošnjaci potenciraju sami od sebe i bez potrebe dovodeći se u situaciju da im se pojašnjava koliko su zapravo maleni u regiji. Manji od srba, hrvata, albanaca, beznačajniji od slovenaca, makedonaca i crnogoraca. Muslimani nemaju sadržaja pa kradu hrvatski, slično ko i slovenci, prije 5-6 godina sam pročito negdje da su slovenci ratovali protiv turaka kod Siska i to je njihova službena literatura čak mislim u školi. Dok god se to ne bude brutalno kažnjavalo financijski ili zatvorski ili deportacijama to neće stat i nastavit će remetit duševni mir hrvatima. Duševni mir? Moćno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 12:51 |
|
|
Broccoli je napisao/la: Tonino Picula? Daj nemoj zajebavat. Neozbiljan si za bilo kakavu raspravu, upravo kao i on. Tonino Picula baš i jest najbolji pokazatelj toga što briselske strukture misle o ovakvoj BiH. To je čovjek koji nikada nije razvio svoj stav oko ničega, kameleon prve klase, uvijek se prilagođava situaciji. Takav je bio i u domaćoj politici, takav je i sada kada je u Briselu. Taj ti nikada ne bi riskirao da ga prevladavajuća većina zbog nečega isključi, ako vam ovo on govori onda je to stav većine tamo a ne neke manjine. Inače, BiH kao država već jest u kandžama EU, pa vidiš koliko vam šoferi kmeče na granicama, a svaki drugi aspekt naše ekonomije i svega je ovisan o EU. EU ne treba BiH je poruka da ju ne treba kao partnera i faktor odlučivanja. Ovako EU upravlja sa BiH i bez da žiteljima tog svog protektorata dadne ikakva prava. Nešto kao prekooceanski teritoriji SAD-a, bez prava glasa u Kongresu, Senatu ili glasa za predsjednika.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Broccoli
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 12:52 |
|
|
potocnj je napisao/la: A gledaj ustaše su bili većinom od hrvata ali ne isključivo, muslimanima je bilo moguće da se priključe ustašama.
Što se tiče domobrana i njih su partizani ubijali, i hrvate pa valjda onda i muslimane, jednako si nosio tu nesretnu uniformu koja je simbolizirala gubitničku vlast, a partizani su bili bagra koja bi se iživljavala. Mnogi od njih i četnici koji su samo zamijenili grb na kapi.
Mnogo se promijenilo od tada, bošnjaci su za sebe definirali neku naciju i vlastitu politiku, a tu priliku nisu imali u vrijeme Kraljevine SHS / Jugoslavije, niti u vrijeme NDH, niti u vrijeme socijalističke Jugoslavije. To je došlo u prošlom ratu i ako gledaš na bošnjaštvo kao nešto vrijedno moglo bi se reći za bošnjake da su najviše ostvarili u ratu.
Do rata niste imali ni identitet koji je širi od vjerske zajednice, a sada ga imate. Nitko vam previše nešto ni ne spori osim kad hoće da vas podbada, ali svatko prihvaća realno stanje.
To je sukob kojeg bošnjaci potenciraju sami od sebe i bez potrebe dovodeći se u situaciju da im se pojašnjava koliko su zapravo maleni u regiji. Manji od srba, hrvata, albanaca, beznačajniji od slovenaca, makedonaca i crnogoraca. HDZ BiH ne prihvaća realnost da je stranka od 9% glasova i da BiH nije RH, već BiH. Prilično su beznačajni, ali to ne prihvaćaju, i prijete ratom kad im se spomene da obnašaju vlasti koliko su osvojili na izborima i troše onoliko novca koliko su uplatili u zajedničku blagajnu. O identitetskim pitanjima sam se već izjasnio. Prihvaćam da Hrvati sada žele biti samo katolici, ali oni to slabo prihvaćaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Broccoli
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 12:55 |
|
|
potocnj je napisao/la: Broccoli je napisao/la: Tonino Picula? Daj nemoj zajebavat. Neozbiljan si za bilo kakavu raspravu, upravo kao i on. Tonino Picula baš i jest najbolji pokazatelj toga što briselske strukture misle o ovakvoj BiH. To je čovjek koji nikada nije razvio svoj stav oko ničega, kameleon prve klase, uvijek se prilagođava situaciji. Takav je bio i u domaćoj politici, takav je i sada kada je u Briselu. Taj ti nikada ne bi riskirao da ga prevladavajuća većina zbog nečega isključi, ako vam ovo on govori onda je to stav većine tamo a ne neke manjine. Inače, BiH kao država već jest u kandžama EU, pa vidiš koliko vam šoferi kmeče na granicama, a svaki drugi aspekt naše ekonomije i svega je ovisan o EU. EU ne treba BiH je poruka da ju ne treba kao partnera i faktor odlučivanja. Ovako EU upravlja sa BiH i bez da žiteljima tog svog protektorata dadne ikakva prava. Nešto kao prekooceanski teritoriji SAD-a, bez prava glasa u Kongresu, Senatu ili glasa za predsjednika. EU upravlja, jer je sarajevska politička banda nespremna da brani interese svoje zemlje i samo krade. Brzo bi oni naglavce izletili da se to promijeni. A promijenit će se - neminovno. EU nije stvorila BiH, niti ju može uništit. Tonino Picula je kurac na biciklu, i njegova mišljenja ne zanimaju nikoga. U krajnjoj liniji ni ona od EU birokrata. O kamiondžijama sam se već izjasnio. Nek se prilagode ili neka promijene posao. Nek se vrate na selo i proizvode prijeko potrebnu hranu. Asfalt i gume se ne jedu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 12:57 |
|
|
Broccoli je napisao/la: HDZ BiH ne prihvaća realnost da je stranka od 9% glasova i da BiH nije RH, već BiH. Prilično su beznačajni, ali to ne prihvaćaju, i prijete ratom kad im se spomene da obnašaju vlasti koliko su osvojili na izborima i troše onoliko novca koliko su uplatili u zajedničku blagajnu.
O identitetskim pitanjima sam se već izjasnio. Prihvaćam da Hrvati sada žele biti samo katolici, ali oni to slabo prihvaćaju. Iznosiš laži, većina nas jesno katolici, ali nikada ne sporimo identitet agnosticima ni ateistima. Svi su oni hrvati ako jesu hrvati. Isto tako vrijeđaš i lažeš kada pričaš o 9%, to smo ti već ja i drugi forumaši govorili a ti sa uvredama ne prestaješ. HDZ je izabran od strane hrvatskog naroda, a bilo koja druga opcija koja jest hrvatska bila bi ti samo radikalnija. Mi hrvati crpimo prava u ovoj državi iz dogovora o podijeli vlasti iz Washingtona i Daytona, nismo ni došli da vas pitamo koliko bi vi nama dali, niti ćemo ikada. Već sam ti rekao, pokreni peticiju za odcjepljenje bošnjačkih 23% od hrvatskog dijela Federacije i uplaćujte sebi u kasu koliko god hoćete. Najveća ste bijeda, kao narod, na čitavom Balkanu a nešto se busate u prsa. Mi hrvati bi puno uspješnije živjeli je BiH odmah iza rata podijeljena a ne što su nas strpali da obuzdavamo vaš islamistički i radikalistički potencijal. Plaćamo cijenu vlastite razumnosti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 13:00 |
|
|
Broccoli je napisao/la: Ja sam u ratu imao u džepu 2000 njemačkih maraka kojima sam mogao kupiti krsni list, a nakon rata kasnih 90tih sam ga mogao dobit besplatno da mi noga nikad u crkvu ne kroči, pa nisam to učinio, jer na taj način prijevarom ne želim da stječem bilo što. Niti da se predstavljam da sam ono što nisam.
Drugo, kad su mi braću od bake, i druge rođake mahom srpski i crnogorski partizani kod Dravograda i na Bleiburgu presjecali napola vatrom iz strojnica i pravili od njih švicarski sir, jer su bili domobrani i ustaše, nije se nitko bunio i vikao da su impostori ili da je neka prijevara u pitanju. Ni kad su prvog muža od bake odveli na Vraca i likvidirali, a bio je samo običan domobran koji nikome nažao učinio nije. Kad mi trebaš onda si Hrvat, a kad više ne trebaš Turčin i balija. Jednostavan je svijet HDZ-ovaca.
Malo je reć da braniš neobranjivo i da nisi u pravu. Međutim, nije bitno tko je u pravu, bitno je tko ima moć da sudi drugim ljudima.
RH nije NDH. I bakina braća, da su se uspjela probiti, postala bi Nijemci, njihova djeca katolici, a ti opet nemaš ništa s tim. Izmišljaš neka svoja pravila - valjda je to sukob civilizacija. Imaš uvjete predočene, ispoštuj ih. Ovako si samo Bošnjak koji bi izvana određivao što će i kako će RH. Ludilo. Što je gotovo jednako ludilo kao da kamiondžije iz BiH određuju pravila u EU-u.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 13:01 |
|
|
Broccoli je napisao/la: EU upravlja, jer je sarajevska politička banda nespremna da brani interese svoje zemlje i samo krade. Brzo bi oni naglavce izletili da se to promijeni. A promijenit će se - neminovno.
EU nije stvorila BiH, niti ju može uništit. Tonino Picula je kurac na biciklu, i njegova mišljenja ne zanimaju nikoga. U krajnjoj liniji ni ona od EU birokrata.
O kamiondžijama sam se već izjasnio. Nek se prilagode ili neka promijene posao. Nek se vrate na selo i proizvode prijeko potrebnu hranu. Asfalt i gume se jedu. [/quote] Oko Picule se možda ne slažemo, ja ti ga ne hvalim, nego samo komentiram. Taj je izdao i hrvatske interese kada to ljevičarska briselska komanda naredi, a za vas je samo rekao kakvo je stanje. Znaš dobro da je BiH bila na rubu raspada prošle godine i da su je očuvale samo prijetnje sankcija srbima. Da ta EU nema značaja za BiH, pa RS bi se davno odcijepio i dalje normalno trgovao sa EU  Ako ćeš nijekati realnost onda rasprava s tobom baš nema smisla. Što se tiče šofera, nije realno da se vrate na selo, jer i tom selu trebaju i kamioni da dovezu gnojivo, materijal potreban za proizvodnju. Ako bi se ti vratio na volovska kola, većina tvojih sunarodnjaka nisu na ovo spremni. I u tom slučaju bi vam opet trebao čelik za plug a Željezara vam propala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Broccoli
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 13:05 |
|
|
potocnj je napisao/la: Broccoli je napisao/la: HDZ BiH ne prihvaća realnost da je stranka od 9% glasova i da BiH nije RH, već BiH. Prilično su beznačajni, ali to ne prihvaćaju, i prijete ratom kad im se spomene da obnašaju vlasti koliko su osvojili na izborima i troše onoliko novca koliko su uplatili u zajedničku blagajnu.
O identitetskim pitanjima sam se već izjasnio. Prihvaćam da Hrvati sada žele biti samo katolici, ali oni to slabo prihvaćaju. Iznosiš laži, većina nas jesno katolici, ali nikada ne sporimo identitet agnosticima ni ateistima. Svi su oni hrvati ako jesu hrvati. Isto tako vrijeđaš i lažeš kada pričaš o 9%, to smo ti već ja i drugi forumaši govorili a ti sa uvredama ne prestaješ. HDZ je izabran od strane hrvatskog naroda, a bilo koja druga opcija koja jest hrvatska bila bi ti samo radikalnija. Mi hrvati crpimo prava u ovoj državi iz dogovora o podijeli vlasti iz Washingtona i Daytona, nismo ni došli da vas pitamo koliko bi vi nama dali, niti ćemo ikada. Već sam ti rekao, pokreni peticiju za odcjepljenje bošnjačkih 23% od hrvatskog dijela Federacije i uplaćujte sebi u kasu koliko god hoćete. Najveća ste bijeda, kao narod, na čitavom Balkanu a nešto se busate u prsa. Mi hrvati bi puno uspješnije živjeli je BiH odmah iza rata podijeljena a ne što su nas strpali da obuzdavamo vaš islamistički i radikalistički potencijal. Plaćamo cijenu vlastite razumnosti. Ateisti i agnostici, ili muslimani ne mogu dobit hrvatsko državljanstvo ako su rođeni u BiH - činjenica. Tko tu laže? HDZ BiH je na zadnjim izborima osvojio 8,75 ili 9% svih glasova u BiH. Činjenica - sračunaj. Tko tu laže? Predstavljaju 2/3 katolika, i to bi bilo to. Mi nekatolici vas pitamo dokle ćete uzurpirati naše pozicija u vlasti iako nemate izborni rezultat i dokle ćete trošit naš novac? Ni DPA ni WA ne predviđaju da trošite naš novac i to nije vaše pravo, nego krađa i uzurpacija. Nekatolici su bijeda, ali su tržište za hrvatske proizvode i plaćaju HDZ kriminalno-šovnističku bandu u vlasti. Dakle, laž, pa laž ponovo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Broccoli
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 13:08 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Broccoli je napisao/la: Ja sam u ratu imao u džepu 2000 njemačkih maraka kojima sam mogao kupiti krsni list, a nakon rata kasnih 90tih sam ga mogao dobit besplatno da mi noga nikad u crkvu ne kroči, pa nisam to učinio, jer na taj način prijevarom ne želim da stječem bilo što. Niti da se predstavljam da sam ono što nisam.
Drugo, kad su mi braću od bake, i druge rođake mahom srpski i crnogorski partizani kod Dravograda i na Bleiburgu presjecali napola vatrom iz strojnica i pravili od njih švicarski sir, jer su bili domobrani i ustaše, nije se nitko bunio i vikao da su impostori ili da je neka prijevara u pitanju. Ni kad su prvog muža od bake odveli na Vraca i likvidirali, a bio je samo običan domobran koji nikome nažao učinio nije. Kad mi trebaš onda si Hrvat, a kad više ne trebaš Turčin i balija. Jednostavan je svijet HDZ-ovaca.
Malo je reć da braniš neobranjivo i da nisi u pravu. Međutim, nije bitno tko je u pravu, bitno je tko ima moć da sudi drugim ljudima.
RH nije NDH. I bakina braća, da su se uspjela probiti, postala bi Nijemci, njihova djeca katolici, a ti opet nemaš ništa s tim. Izmišljaš neka svoja pravila - valjda je to sukob civilizacija. Imaš uvjete predočene, ispoštuj ih. Ovako si samo Bošnjak koji bi izvana određivao što će i kako će RH. Ludilo. Što je gotovo jednako ludilo kao da kamiondžije iz BiH određuju pravila u EU-u. Ludilo je da stranka od 9% ima 33% vlasti, i ždere novac koji nije uplatila i zaradila (ili 20% u FBiH a obnaša 50% vlasti). Pa još ima i pravo veta i onemogućava većini život i donošenje zakona i propisa. Ako HDZ može raditi takve stvari, barem se mogu postaviti kontra-zahtjevi dok se sve konačno ne sruši. Ako ja nemam prava u RH i EU, zašto bi ti imao dominaciju u FBiH i BiH? HDZ je šaka jada u BiH, i odavno je s njima trebalo raščistit odnose i postvit ih na realne osnove. Tolko je moje, tolko tvoje, uzmi ili poljubi pa ostavi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Broccoli
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 13:13 |
|
|
potocnj je napisao/la: Broccoli je napisao/la: EU upravlja, jer je sarajevska politička banda nespremna da brani interese svoje zemlje i samo krade. Brzo bi oni naglavce izletili da se to promijeni. A promijenit će se - neminovno.
EU nije stvorila BiH, niti ju može uništit. Tonino Picula je kurac na biciklu, i njegova mišljenja ne zanimaju nikoga. U krajnjoj liniji ni ona od EU birokrata.
O kamiondžijama sam se već izjasnio. Nek se prilagode ili neka promijene posao. Nek se vrate na selo i proizvode prijeko potrebnu hranu. Asfalt i gume se jedu. Citat: Oko Picule se možda ne slažemo, ja ti ga ne hvalim, nego samo komentiram. Taj je izdao i hrvatske interese kada to ljevičarska briselska komanda naredi, a za vas je samo rekao kakvo je stanje. Znaš dobro da je BiH bila na rubu raspada prošle godine i da su je očuvale samo prijetnje sankcija srbima. Da ta EU nema značaja za BiH, pa RS bi se davno odcijepio i dalje normalno trgovao sa EU  Ako ćeš nijekati realnost onda rasprava s tobom baš nema smisla. Što se tiče šofera, nije realno da se vrate na selo, jer i tom selu trebaju i kamioni da dovezu gnojivo, materijal potreban za proizvodnju. Ako bi se ti vratio na volovska kola, većina tvojih sunarodnjaka nisu na ovo spremni. I u tom slučaju bi vam opet trebao čelik za plug a Željezara vam propala. Tzv. RS samo može izazvat rat, i opstanak BiH ne ovisi o EU. Realnost je pro-bosanska većina u BiH. BiH za razliku od Jugoslavije ima tko da je brani. I to je velika realnost. Selo može imat gorivo i mimo EU, i kamione i motokultivatore. EU s time nema veze. Za Željezaru je kriv kriminal bošnjačkih čelnika. Ako jedna politička zajednica ne može opstat sama, i ako je ovisna o drugima, i ne treba da postoji. Pro-bosanski blok se mora navikavati na oslanjanje na vlastite snage, kojih ima dovoljno, ali treba prestat krast i počet radit. Međutim, neće imati izbora, i što pritisak EU i Hrvatske bude veći, to će više biti upućeni na sebe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Broccoli
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 13:20 |
|
|
|
Naši su odnosi jasni kao dan i samo se čeka tko će ih počet raščišćavat. Samo čisti računi.
S tim da ja nemam osobno namjeru u svemu tome sudjelovat, jer ja nisam dio političke elite niti sam osobno investiran u BiH. Govorim sa strane.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 13:21 |
|
|
Broccoli je napisao/la: Ateisti i agnostici, ili muslimani ne mogu dobit hrvatsko državljanstvo ako su rođeni u BiH - činjenica. Tko tu laže?
HDZ BiH je na zadnjim izborima osvojio 8,75 ili 9% svih glasova u BiH. Činjenica - sračunaj. Tko tu laže? Predstavljaju 2/3 katolika, i to bi bilo to.
Mi nekatolici vas pitamo dokle ćete uzurpirati naše pozicija u vlasti iako nemate izborni rezultat i dokle ćete trošit naš novac? Ni DPA ni WA ne predviđaju da trošite naš novac i to nije vaše pravo, nego krađa i uzurpacija.
Nektolici su bijeda, ali su tržište za hrvatske proizvode i plaćaju HDZ kriminalno-fašističku bandu u vlasti. Dakle, laž, pa laž ponovo. Broccoli je napisao/la: Ludilo je da stranka od 9% ima 33% vlasti, i ždere novac koji nije uplatila i zaradila (ili 20% u FBiH a obnaša 50% vlasti).
Ako HDZ može raditi takve stvari, barem se mogu postaviti kontra-zahtjevi dok se sve konačno ne sruši.
Ako ja nemam prava u RH i EU, zašto bi ti imao dominaciju u FBiH i BiH? HDZ je šaka jada u BiH.
HDZ ne temelji svoj utjecaj na BiH na ukupnom izbornom rezultatu na cijeloj državi nego nad hrvatskim narodom. Sam si rekao da dobiju 2/3 glasova hrvata. To je sasvim dovoljno za sudjelovanje u vlasti. Da nije vaših pokušaja halal kandidata HDZ bi imao i realnu, međuhrvatsku konkurenciju. Vaši su ga ojačali podmetanjima. Hrvati su pregovarali ustroj Bosne i Hercegovine, a EU je bila faktor u tim pregovorima isto. Zato mi hrvati unutar BiH imamo zajamčena prava konstitutivnog naroda. Bošnjaci nisu pregovarali o ustroju i pravililma EU  Zato ni nemožete imati pravo da vas se pita o ulasku u EU. Što se tiče načina stjecanja državljanstva za hrvata ako je iz BiH, bilo je više načina, krštenje je samo jedan od bržih načina, ali i ateisti i nekršteni, bivši komunisti, su isto dobijali državljanstvo. Dobili i mnogi bošjaci koji dana nisu živjeli u RH, ako su ga htjeli. Ja neznam zašto ti spotičeš pravo hrvatima da daju državljanstvo u Hrvatskoj na način koji oni hoće? Komšić je eto hrvat, kaže da nema hrvatsko državljanstvo, on je i dalje hrvat u BiH. I nama nije problem to što je on hrvat, nego što manipulira sustavom da bude izabran od strane bošnjaka na hrvatsko mjesto. Ako te baš zanima zašto bošnjaci nemate prava kakva imamo hrvati a to je onda iz jednostavnog razloga što ste slab i nazadan narod. Kao da kurdi pitaju turke odakle vam država i sve to a mi nemamo. Tako i vi, slabi ste a mislite da se možete nositi s jakima. Nećete da umanjite svoje kapacitete na realnu snagu, jer bi vam četvrtina prostora BiH za milijun i 200 tisuća vas bila sasvim dovoljan prostor za samostalan život.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Broccoli
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 13:27 |
|
|
potocnj je napisao/la: Broccoli je napisao/la: Ateisti i agnostici, ili muslimani ne mogu dobit hrvatsko državljanstvo ako su rođeni u BiH - činjenica. Tko tu laže?
HDZ BiH je na zadnjim izborima osvojio 8,75 ili 9% svih glasova u BiH. Činjenica - sračunaj. Tko tu laže? Predstavljaju 2/3 katolika, i to bi bilo to.
Mi nekatolici vas pitamo dokle ćete uzurpirati naše pozicija u vlasti iako nemate izborni rezultat i dokle ćete trošit naš novac? Ni DPA ni WA ne predviđaju da trošite naš novac i to nije vaše pravo, nego krađa i uzurpacija.
Nektolici su bijeda, ali su tržište za hrvatske proizvode i plaćaju HDZ kriminalno-fašističku bandu u vlasti. Dakle, laž, pa laž ponovo. Broccoli je napisao/la: Ludilo je da stranka od 9% ima 33% vlasti, i ždere novac koji nije uplatila i zaradila (ili 20% u FBiH a obnaša 50% vlasti).
Ako HDZ može raditi takve stvari, barem se mogu postaviti kontra-zahtjevi dok se sve konačno ne sruši.
Ako ja nemam prava u RH i EU, zašto bi ti imao dominaciju u FBiH i BiH? HDZ je šaka jada u BiH.
HDZ ne temelji svoj utjecaj na BiH na ukupnom izbornom rezultatu na cijeloj državi nego nad hrvatskim narodom. Sam si rekao da dobiju 2/3 glasova hrvata. To je sasvim dovoljno za sudjelovanje u vlasti. Da nije vaših pokušaja halal kandidata HDZ bi imao i realnu, međuhrvatsku konkurenciju. Vaši su ga ojačali podmetanjima. Hrvati su pregovarali ustroj Bosne i Hercegovine, a EU je bila faktor u tim pregovorima isto. Zato mi hrvati unutar BiH imamo zajamčena prava konstitutivnog naroda. Bošnjaci nisu pregovarali o ustroju i pravililma EU  Zato ni nemožete imati pravo da vas se pita o ulasku u EU. Što se tiče načina stjecanja državljanstva za hrvata ako je iz BiH, bilo je više načina, krštenje je samo jedan od bržih načina, ali i ateisti i nekršteni, bivši komunisti, su isto dobijali državljanstvo. Dobili i mnogi bošjaci koji dana nisu živjeli u RH, ako su ga htjeli. Ja neznam zašto ti spotičeš pravo hrvatima da daju državljanstvo u Hrvatskoj na način koji oni hoće? Komšić je eto hrvat, kaže da nema hrvatsko državljanstvo, on je i dalje hrvat u BiH. I nama nije problem to što je on hrvat, nego što manipulira sustavom da bude izabran od strane bošnjaka na hrvatsko mjesto. Ako te baš zanima zašto bošnjaci nemate prava kakva imamo hrvati a to je onda iz jednostavnog razloga što ste slab i nazadan narod. Kao da kurdi pitaju turke odakle vam država i sve to a mi nemamo. Tako i vi, slabi ste a mislite da se možete nositi s jakima. Nećete da umanjite svoje kapacitete na realnu snagu, jer bi vam četvrtina prostora BiH za milijun i 200 tisuća vas bila sasvim dovoljan prostor za samostalan život. Pa neće šaka jada od HDZ-a određivat apsolutnoj većini kako će živjet, pa opet to stalno rade i nameću se. Onih 20% BiH i lokalna samouprava je više no dovoljno za 200 tisuća preostalih Hrvata katolika u BiH. Neka HDZ umanji svoje kapacitete na realnu snagu, jer im sigurno ne pripada trećina vlasti u BiH, niti polovica u Federaciji. HDZ BiH nije RH u BiH mada se tako postavlja, nego šaka regionalnog jada koji prijevarama i manipulacijama obnašaju vlast koja im ne pripada, i troše novac koji im ne pripada. To su obični kriminalci i najgora ološ, koji bi da pravosudni sustav radi, svi bili iza rešetaka. To nisu jaki, to su samo kriminalni ljudi. Kurdi nemaju državu, a Bosanci imaju. Razlika je ogromna. BiH i njena većina se bez problema mogu nositi sa susjedima ako to stvarno žele. Da ne mogu, davno bi nestali.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 13:31 |
|
|
Broccoli je napisao/la: Naši su odnosi jasni kao dan i samo se čeka tko će ih počet raščišćavat. Samo čisti računi.
S tim da ja nemam osobno namjeru u svemu tome sudjelovat, jer ja nisam dio političke elite niti sam osobno investiran u BiH. Govorim sa strane. Teroristički režim Alije Izetbegovića raskinuo je veze i s naslijeđem Muslimana koji su se razvijali do 1992. u KP. Pokret Mladi muslimani osnovan je 1939. i bio je u sukobu s tadašnjim Muslimanima. U razdoblju 1992./1993. pobijedili su Muslimane te su rezultat toga nazvali Bošnjacima, a za "oca nacije" proglasili Aliju Izetbegovića. S vama je Iran, s nama SAD. Izvolite.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Broccoli
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 13:36 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Broccoli je napisao/la: Naši su odnosi jasni kao dan i samo se čeka tko će ih počet raščišćavat. Samo čisti računi.
S tim da ja nemam osobno namjeru u svemu tome sudjelovat, jer ja nisam dio političke elite niti sam osobno investiran u BiH. Govorim sa strane. Teroristički režim Alije Izetbegovića raskinuo je veze i s naslijeđem Muslimana koji su se razvijali do 1992. u KP. Pokret Mladi muslimani osnovan je 1939. i bio je u sukobu s tadašnjim Muslimanima. U razdoblju 1992./1993. pobijedili su Muslimane te su rezultat toga nazvali Bošnjacima, a za "oca nacije" proglasili Aliju Izetbegovića. S vama je Iran, s nama SAD. Izvolite. Bla, bla, bla ... Ja o konkretnim razlozima, ti o ideologiji. Vrijeme čistih računa je pred nama. Tko što uplaćuje? I kako se dijeli vlast po izbornom rezultatu. Tko to neće, je obični kriminalac i uzurpator. Tuđe nećemo, svoje ne damo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: EU ne treba BiH Postano: 22 ožu 2026, 13:36 |
|
|
Broccoli je napisao/la: Pa neće šaka jada od HDZ-a određivat apsolutnoj većini kako će živjet, pa opet to stalno rade i nameću se.
Onih 20% BiH i lokalna samouprava je više no dovoljno za 200 tisuća preostalih Hrvata katolika u BiH. Neka HDZ umanji svoje kapacitete na realnu snagu, jer im sigurno ne pripada trećina vlasti u BiH, niti polovica u Federaciji. HDZ BiH nije RH u BiH mada se tako postavlja, nego šaka regionalnog jada koji prijevarama i manipulacijama obnašaju vlast koja im ne pripada, i troše novac koji im ne pripada. To su obični kriminalci i najgora ološ, koji bi da pravosudni sustav radi, svi bili iza rešetaka. To nisu jaki, to su samo kriminalni ljudi.
Kurdi nemaju državu, a Bosanci imaju. Razlika je ogromna. BiH i njena većina se bez problema mogu nositi sa susjedima ako to stvarno žele. Da ne mogu, davno bi nestali. Sada si postao bosanac Bošnjaci nemaju svoje države, imaju jednu koju dijele na tri dijela. Bosanci također nemaju države, jer postoje i hercegovci. Vidiš da mi hrvati nećemo umanjiti svoju snagu jer smo jači od vas i naravno da ćemo sada ići đonom jer ste se razotkrili kao najveći proiranski i prohamasovski radikali. Svijet nije građen tako da netko koga je više ima državu, jer onda bi kurdi valjda imali svoju. A vas je manje od hrvata i od srba u regiji, dati vam državu bi bilo možda previše. Hrvati upravljamo regijama, imamo županije koje su regionalna vlast, isto kao i bošnjaci što imaju kantone. Zajedno upravljamo Federacijom. Koncept kojeg ste probali narušiti ali nije išlo. Sada ide đon! Pa ne sjedi Schmidt tako često kod Plenkovića da smatra da hrvati u BiH su samo katolici koji nemaju veze sa Hrvatskom. Zna on dobro. Na vas utječe i Beograd i Zagreb, a to će biti isto i ako zatražite samostalnost jer ste opet u okruženju i Hrvatske i Srbije. Jednostavno imate loš geopolitički položaj ako ćete raspirivati neprijateljstvo sa oba naroda koji vas okružuju. Jad ste i bijeda. To su činjenice.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|