HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 srp 2026, 19:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 8264 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292 ... 331  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Napad na Iran
PostPostano: 10 tra 2026, 09:46 

VBA2024 je napisao/la:
levat je napisao/la:

Očito je da su židovi Trumpa nečim ucijenili, da li s Epsteinom ili nečim drugim tko zna? I prije je SAD išao niz dlaku Izraelu, ali nikad ovako izravno i otvoreno kao da vode Trumpa na povocu.

Prije su ovi "saveznici" iz EU ucijenjeni nečim pa mirno gledaju ekspanziju islamizma.

Da
Čovjeka ucjenilo da kao predsjednik amerike pomaze vojnu industriju,uhicuje kinesiology madura i rusi iranski režim. Jebem ti titu i boga i bren,bukvu,SKOJ,balasevica sta rade ovoj teladi hrvatskoj.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 09:49 

lider30 je napisao/la:
Da, teba drzati na umu da je regime change i zaustavljanje i brisanje nuklearnog programa glavni cilj operacija. Sad se najvise prica o Hormuzu i Libanonu (Hezbollahu), koji nikako nisu bili tema pred pocetak rata.

Što uopće znači izraz "se priča"? Tko točno priča?

Trump je npr upravo jučer rekao da Iran neće imati uranij i da će predati i onaj koji već ima, tj. od iranskog nuklearnog programa neće biti ništa.

Na koji način zaključite da se ne priča o tome.

1623 of 2558 - 63.45%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 09:53 

lider30 je napisao/la:
Da, teba drzati na umu da je regime change i zaustavljanje i brisanje nuklearnog programa glavni cilj operacija. Sad se najvise prica o Hormuzu i Libanonu (Hezbollahu), koji nikako nisu bili tema pred pocetak rata.

Kao da je jako bitno što se priča, ne vidim da je Izraelu ikakav interes da ovo stane.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 09:57 

Naša Kvačica je napisao/la:

Žene po brijačnicama :zubati

Trump je npr upravo jučer rekao da Iran neće imati uranij i da će predati i onaj koji već ima, tj. od iranskog nuklearnog programa neće biti ništa.

Realno, mi pojam nemamo što se dešava. Čije agende, planovi itd se provode. Vojno, SAD i IDF mogu poravnati Iran kad požele.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 10:03 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ne, ne. Tocno govorim o svjetskim mainstream medijima, sta su glavne teme zadnjih dana. Oni modeliraju mnijenje i time birace, koji na kraju odredjuju tko ce biti na vlasti.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 10:19 

Cijena nafte (WTI) opet 100 USD probila.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 10:31 

Upozorenja: 2
lider30 je napisao/la:
Cijena nafte (WTI) opet 100 USD probila.

Citat:
"Špica" u Hormuškom moreuzu: Brodovi "nabijeni" s obje strane, no samo rijetki prođu

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 10:36 

Machak je napisao/la:

Iran nije ni započeo rat.
Iran se samo branio.
Židovi počeli, židovi obustavljaju.
Ne znam šta je vama dvojici nejasno, gubite se opasno.

Iran pobjednik, a pristaje na primirje. Zašto ne oslobode Palestinu ako su pobijedili?

Dobro vam je lasica rekao, vi sve percipirate na kontri sa Bošnjacima.
Šta god i kako god mi, vama je sveto slovo - u kontru.

Ne možeš ovo pitati ali nikako. Kad je to Iran imao neku akciju za oslobađanje Palestine? Kad je to uopšte bilo na tapetu?
Iran gleda sebe i svoje interese. Svjesni su da su sami i da zemlje u okruženju sarađuju sa židovskim lobijem.
Da im jedino neka pomoć Rusi i Kinezi.
Nije svjetska politika vaše podjebavanje i kreveljenje vidi srokalo islamiste.
Malo je neugodno da se tako ponašaju ljudi u godinama, to više priliči dječurliji do max 15 godina.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 10:38 

Mar-kan je napisao/la:

Realno, mi pojam nemamo što se dešava. Čije agende, planovi itd se provode. Vojno, SAD i IDF mogu poravnati Iran kad požele.

Tako su pricali i za Rusa da moze ući u Kijev kroz par dana . Sad vec druga priča , valjda nece Putin namjerno... :zubati

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 10:41 

weasel je napisao/la:
Ne mogu vrtiti u krug godinama di si čuo ili smislio takvu megaglupost.

Interceptor rakete su potrošene, ispucali su skoro sve zalihe da se brani izrael. Obnova zaliha će trajati doslovno godinama a ne mjesecima.
Financijska tržišta su pod ogromnim stresom i nastavak rata i zatvorenog hormoza bi doveo do krize i depresije jednake ili gore 2008 godine.

A to si Amerikanci priuštiti ne mogu.

Također imamo faktor Rusije i Kine koje žele da ovo stanje stane i ne žele danju eskalaciju, odnosno poguravaju Iran prema dogovoru.

Nitko nije očekivao pobjedu kao u Venecueli, jer je Iran puno bolje opremljen, to se znalo u startu.

Nemoj uvlačiti Rusiju u priču jer oni su se pokazali da su kurac od ovce i uopće nemaju utjecaj na ovo pitanje. Da su šta značili Assad ne bi sada zarađivao kruh kao nekakav doktor ili što već je po zanimanju, a u Rusiji. Valjda bi vladao Sirijom.

Što se tiče tog da su interceptori potrošeni, kao prvo, moram te pohvaliti kako vladaš odličnim poznavanjem pitanja američke i izraelske nacionalne sigurnosti. CIA i Mossad ti nisu u stanju ništa sakriti.

Kao drugo, opet se vraćam na ono, ako nema interceptora a Iran i dalje ima čime udarati zašto iranci pristaju na primirje i daju Trump laki način da izađe?

Što ne stisnu moreuz sve dok se Izrael ne povuče sa svih teritorija za koje oni drže da su okupirana? :neznam

Veoma loš taktički potez od iranski pobjednika da pristanu na sve ovo.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 10:42 

Diablo je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Tako su pricali i za Rusa da moze ući u Kijev kroz par dana . Sad vec druga priča , valjda nece Putin namjerno... :zubati

Pokušali su, ubacili specijalce helikopterima u Kijev, završilo neslavno.
Židovi su računali da će se Iranci dići kontra režima, da će protivnici istog uzrokovati pobunu, a oni ušetati u Teheran.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 10:43 

potocnj je napisao/la:
weasel je napisao/la:
Ne mogu vrtiti u krug godinama di si čuo ili smislio takvu megaglupost.

Interceptor rakete su potrošene, ispucali su skoro sve zalihe da se brani izrael. Obnova zaliha će trajati doslovno godinama a ne mjesecima.
Financijska tržišta su pod ogromnim stresom i nastavak rata i zatvorenog hormoza bi doveo do krize i depresije jednake ili gore 2008 godine.

A to si Amerikanci priuštiti ne mogu.

Također imamo faktor Rusije i Kine koje žele da ovo stanje stane i ne žele danju eskalaciju, odnosno poguravaju Iran prema dogovoru.

Nitko nije očekivao pobjedu kao u Venecueli, jer je Iran puno bolje opremljen, to se znalo u startu.

Nemoj uvlačiti Rusiju u priču jer oni su se pokazali da su kurac od ovce i uopće nemaju utjecaj na ovo pitanje. Da su šta značili Assad ne bi sada zarađivao kruh kao nekakav doktor ili što već je po zanimanju, a u Rusiji. Valjda bi vladao Sirijom.

Što se tiče tog da su interceptori potrošeni, kao prvo, moram te pohvaliti kako vladaš odličnim poznavanjem pitanja američke i izraelske nacionalne sigurnosti. CIA i Mossad ti nisu u stanju ništa sakriti.

Kao drugo, opet se vraćam na ono, ako nema interceptora a Iran i dalje ima čime udarati zašto iranci pristaju na primirje i daju Trump laki način da izađe?

Što ne stisnu moreuz sve dok se Izrael ne povuče sa svih teritorija za koje oni drže da su okupirana? :neznam

Ne pratiš, moreuz stisnut, raste i dalje cijena nafte.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 10:57 

dudu je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

Kao da je jako bitno što se priča, ne vidim da je Izraelu ikakav interes da ovo stane.

Neka slobodno ratuju sami ako im nije do primirja, ostatku svijeta je više puna kapa njihovih "interesa."

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 11:20 

Machak je napisao/la:

Iran nije ni započeo rat.
Iran se samo branio.
Židovi počeli, židovi obustavljaju.
Ne znam šta je vama dvojici nejasno, gubite se opasno.

Iran pobjednik, a pristaje na primirje. Zašto ne oslobode Palestinu ako su pobijedili?

A nešto prigodno se mora blebetati. U rano proljeće 1992. Tuđman izjavljuje: "Rat je gotov! Mi smo pobijedili!". U situaciji kada nam je teritorij bio okupiran, a dolaze snage UN-a, kako bi to stanje "zacementirali" zauvijek i od RH napravile "Cipar".
Pa ni Vi na njihovom mjestu ne bi galamili: "Rat je gotov! Mi smo izgubili!".

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 11:24 

potocnj je napisao/la:

Očekivalo se 3-5 dana i slom režima, i svi detalji naslučuju da nisu imali nikakav plan what if ako se produlji.
Debelo su podcjenili Iran i sad skupo plaćaju cjenu.

Kad se sjetim vašeg kreveljenja sa početka tema a vidi di smo danas. Od silnih pošalica da će ih skrokat u kameno doba, da nemaju šanse, do situacije
gdje možemo imati nesagledive posljedice i gdje saveznici bacaju vrući krumpir jedi drugima tko će silom otvorit Hormuz.

Trumpu je Bibi naprosto lagao kao i čitav neocons lobij, a sad kad je očito da su zasrali motku, pa stvarne informacije dopiru od generala i vojske s terena treba spašavat što se spasit da.

I Kina i Rusija igraju ogromnu ulogu u cjeloj priči, Rusi vraćaju amerima milo za drago prema ukrajinskom receptu, dok Kinezi doslovno daju Iranu live podatke o američkim kretnjama u zaljevu.

Dva rata i odnosi sila su međusobno povezani i svaki korak se računa.

Već sam ti napisao gore zašto je prihvaćeno primirje, Iranci su preživjeli, uništili su baze, petromonarhije su natjerali na rekalibracije odnosa
i putem hormuza drže kartu da trajno promjene raspored snaga u regiji. Plus guraju ih Rusi i Kinezi prema toma.

Nemaju razloga biti tvrdoglavi i nastavljat rat gdje potencijalno mogu prokockat dobiveno ili uzrokovati masovnu štetu svojoj zemlji i civilima.

Bolje se pitaj zašto je amerika pristala na primirje, ako im tako super ide kako misliš.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 11:46 

weasel je napisao/la:
Očekivalo se 3-5 dana i slom režima, i svi detalji naslučuju da nisu imali nikakav plan what if ako se produlji.
.

Kada su anti-rusi govorili da je Putin planirao završiti za tri dana rekao sam im da pretjeruju.

Sada ti to isto radiš, u situaciji u kojoj nikada nitko nije rekao 3 dana.

A čak da je političar i rekao 3 dana, pa znaš da laže, lakše je mekoj javnosti progutati tri po tri dana nego dugotrajni sukob.

Trump nikada nije ni rekao 3 dana nego 5,6 tjedana, što će biti istina ako ovo primirje rezultira trajnim dogovorom.

Ako ne, rat će se nastaviti do punog ispunjenja američko-izraelskih ciljeva.

Meni valja da se iranci i dalje glavama bore protiv američkih i izraelskih bombi. Sasvim mi to paše. :kava

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 12:01 

levat je napisao/la:

Pa naravno da ti paše kad si krvoločan.

Krvoločniji od mene su ovi što navijaju da rusi i ukrajinci ginu za metar po metar.

Meni je prihvatljivo i da Iran preda sav obogaćeni uran i uništi balistički program, prestane blokirati moreuz.

I neka dalje jašu svoje koze.

Ne tražim da moja Hrvatska ima nuklearno oružje niti balistički program, zašto bi mi bilo prihvatljivo da kozojeb to ima?

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 12:17 

Da bi vidjeli što vrhovni vođa Irana sa početka rata poručuje treba održati seansu.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 13:11 

potocnj je napisao/la:
levat je napisao/la:

Pa naravno da ti paše kad si krvoločan.

Krvoločniji od mene su ovi što navijaju da rusi i ukrajinci ginu za metar po metar.

Meni je prihvatljivo i da Iran preda sav obogaćeni uran i uništi balistički program, prestane blokirati moreuz.

I neka dalje jašu svoje koze.

Ne tražim da moja Hrvatska ima nuklearno oružje niti balistički program, zašto bi mi bilo prihvatljivo da kozojeb to ima?

Pa da ali Iran je za razliku kd Hrvatske suverena zemlja, pravit ce sta hoce a ne sto joj se kaze. Tu je razlika

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 13:25 

lider30 je napisao/la:
Ne, ne. Tocno govorim o svjetskim mainstream medijima, sta su glavne teme zadnjih dana. Oni modeliraju mnijenje i time birace, koji na kraju odredjuju tko ce biti na vlasti.

Mainstream mediji su ljevičarski i uvijek su bili protiv Trumpa. Fake news.

1623 of 2558 - 63.45%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 13:48 

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 13:51 

Karabaja je napisao/la:
Pa da ali Iran je za razliku kd Hrvatske suverena zemlja, pravit ce sta hoce a ne sto joj se kaze. Tu je razlika

Eto ja im ne priznajem suverenost.

Neće praviti ništa, a možda ni to do kraja!

Samo razrušiti dok im se potpuno ne slomi volja i ne utjera strah u kosti. Nešto poput vama. Nije vas ni bombardovao nikada NATO pa nesmijete podići glasić protiv Izraela :zubati

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 13:52 

Bumo vidjeli.

Ja sam uvjeren u nekakav remi, koji ce svatko predstavljati kao svoju pobjedu. Obogacivanje urana ce imati neke restrikcije, rezim mula ostaje, Hormuz slobodan, neke iranske garancije za Hezbollah i Hamas i to ti je to okoprilike. Mozda ce i razoruzati Hezbollah i Hamas, ta svakako su oni Iranu moneta za potkusurivanje (hint Hrvatska --> Hrvati u BiH).

Za koju godinu Jovo, nanovo.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 13:57 

lider30 je napisao/la:
Bumo vidjeli.

Ja sam uvjeren u nekakav remi, koji ce svatko predstavljati kao svoju pobjedu. Obogacivanje urana ce imati neke restrikcije, rezim mula ostaje, Hormuz slobodan, neke iranske garancije za Hezbollah i Hamas i to ti je to okoprilike.

Za koju godinu Jovo, nanovo.

Vjerojatno.

Nije ovo do Trumpa nego do američke politike u globalu.

Tko misli da je do Trumpa i zbog Epsteina i koješta se samozavarava ili pravi neke poveznice ograničenog kapaciteta.

Globalna politika je da SAD hoće monopol nad tim dijelom svijeta i da im se Iran protivi. Nakon Assada oni su zadnji problem Amerike u tom dijelu svijeta.

Rusi jesu nešto utjecali na tu sferu ali su se odlučili fokusirati na sebi važniju regiju, istočnu Europu. Nafta i plin ih ne zanima direktno jer imaju svojega, tako da će to biti unipolarno američki teren, kad tad.

Možda ne s ovim sukobom, ni Assad nije odmah pao, nego se ljuljao na stolici dok nije stasalo vrijeme da ga se makne. Slično će i iranski režim.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2026, 13:58 

Kad Iranci prevale 10.000km pa dođu iznad Washingtona i počnu ravnat onda se javite vi ljubitelji bula i kozojeba. Ovako možete svršavat na zatvoreni hormuz i pokoji srušeni avion dok im Ameri i Židovi ravnaju zemlju i vraćaju ih u kameno doba.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8264 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292 ... 331  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: