Brane je napisao/la:
Podržavam ideju načelno i sviđa mi se!
Ne sviđa mi se ime, ne zbog konotacije nego jer je totalno NE-vokalno. Ime mora bit vokalno kao Domobran, navijaš Domo, Domo, Domo...
Ime sam napisao beezveze, to jeste sto mi je palo na pamet u tom kratkom trenutku. Trenutno je nebitno... to su samo finese na kraju plana.
PaoUČikolu je napisao/la:
A meni se ideja generalno ne sviđa. Zašto bi se osnovao zajednički košarkaški klub? Široki ima tradiciju i povijest, te je klub ponos lokalpatriota Širokog. Ako može Mostar imati nogomet, Ljubuški rukomet, zašto ne bi Široki imao košarku?
Znam da Široki ima najveću košarkašku tradiciju i povijest, ali opet sa druge strane treba nekoliko realnih činjenica uzeti u razmatranje:
- Dva glavna financijera u HKK Široki su bila samo 2 privatnika koji su ljubitelji košarke i dok su mogli i bili živi tada je Široki duži period igrao Europsku košarku. Sada se postavlja pitanje koliko dugo će moći igrati sa obzirom na financiranje (jer treba novca) i imaju jako uzak igrački kadar koji teško ili nikako mogu rotirati, a da igrači budu odmorni. Također iz kluba čuo sam da nije cilj veća liga jer istu ne mogu financirati.
- Košarkaške lige nisu nogometne lige (UEFA), u nogometu klub uvijek ima mogućnost preko domaće lige da se kvalificira u veliki rang i da igra sa velikim klubovima, a samim time dobiva veliku svotu novca.
- ABA liga jeste jaka za naše pojmove, ali u Europskoj Košarci najjače lige su:
1.) Euro liga
2.) Euro kup
3.) FIBA Liga prvaka
4.) FIBA Eurokup. Nakon ovog ide ABA Liga, ABA2 Liga...
Šteta bi bila da nemamo nešto ovako jer smo genetski podneblje visokih i jačih muškaraca, trenutno imamo 2 igrača koji igraju NBA ligu.
Ostale prednosti uspješnog projekta su:
- Isplativnost dvorana
- Mogućnost učestalog gledanja velikih klubova poput: Barcelone, Real Madrida, Partizan, Zvezda, Fenerbahce, Olimpiakos...
- Mnogo veći moral i zainteresiranost mladih talenata
- Da ne spominjem promociju.
Budimo realni - Hrvatska je najveću svjetsku zainteresiranost dobila nakon uspješnih državnih natjecanja i serije Game of Thrones.
Na internetu većina mladih za Beograd znaju preko Zvezde i Partizana.
Realno BiH nogometna liga koliko/toliko radi neki posao i zanimljivo je pratiti zbog nacionalnog naboja, dok su košarkaške lige totalno loše i na marginama zainteresiranosti.