HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 svi 2026, 13:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 298 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bosanska Gradiška
PostPostano: Jučer, , 09:56 

zaba1111 je napisao/la:
Bošnjaci ovim činom opet pokazuju da će kao i svi ostali muslimani svijeta nastojati učiniti štetu svojim susjedima u onoj mjeri koliko to mogu.
Zato je nužno stvoriti zakonske mehanizme zaštite i kontroliranja njihove štetnosti. Jer njihova granica činjenja štete nije tamo gdje počinje njihova šteta, nego tamo dokle mogu ići, makar i na svoju štetu.

Dok vašu štetnost i štetnost Srba ne bi trebalo kontrolisati :kava

Vrh

PostPostano: Jučer, , 09:59 

novem je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:

Palestinci nemaju Njemačku gladnu ljudi praktički u susjedstvu. Prije će im biti kao Ukrajincima koji su izgubili rat i da ga dobiju jer su ljudi otišli.

Oni su svoju ulogu kao navodno jedine žrtve u ratu, totalno precijenili. Mašu presudama,
genocidima i misle da je to "kapital" koji će im Zapad priznati ako nešto ponovno bukne.

Zaboravljaju da su svojevremeno bili ostavljeni sami a presude dobili jer su ovi sa sebe
skinuli odgovornost i sve prebacili na "domaće aktere" s kojima nemaju ništa.

Uz to, politički stoje dosta gore nego tada, jer HR iza sebe ima jake saveze, dok Srbija
podršku dvije svjetske sile. Oni imaju samo neki papir i rezoluciju. I misle da je to dovoljno. :zubati

Ono što me posebno fascinira kod bosanskih muslimana su paralelne realnosti koje žive. Međusobno logički isključujuće stvarnosti, ali i dalje jednako prisutne.

Npr. prvo kažu ostavila nas kurva Europa, Nizozemci pustili genocid, Amerikanci nam uveli embargo da se ne možemo braniti, i općenito Zapad nas mrzi jer smo muslimani.

A onda opet, računaju izazvati sukobe i taj Zapad će reagirati da im udovolji jer, mora. :001_rolleyes

1569 of 2558 - 61.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 10:01 

Naša Kvačica je napisao/la:
novem je napisao/la:

Oni su svoju ulogu kao navodno jedine žrtve u ratu, totalno precijenili. Mašu presudama,
genocidima i misle da je to "kapital" koji će im Zapad priznati ako nešto ponovno bukne.

Zaboravljaju da su svojevremeno bili ostavljeni sami a presude dobili jer su ovi sa sebe
skinuli odgovornost i sve prebacili na "domaće aktere" s kojima nemaju ništa.

Uz to, politički stoje dosta gore nego tada, jer HR iza sebe ima jake saveze, dok Srbija
podršku dvije svjetske sile. Oni imaju samo neki papir i rezoluciju. I misle da je to dovoljno. :zubati

Ono što me posebno fascinira kod bosanskih muslimana su paralelne realnosti koje žive. Međusobno logički isključujuće stvarnosti, ali i dalje jednako prisutne.

Npr. prvo kažu ostavila nas kurva Europa, Nizozemci pustili genocid, Amerikanci nam uveli embargo da se ne možemo braniti, i općenito Zapad nas mrzi jer smo muslimani.

A onda opet, računaju izazvati sukobe i taj Zapad će reagirati da im udovolji jer, mora. :001_rolleyes

Pa ti od HB imaš samo ovaj forum, a nekom pišeš o paralelonj realnosti :zubati
Jel se za ovo dobije ban ili upozorenje?
Samo da napomenem da je navedeni navod u potpunosti tačan.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 10:07 

Machak je napisao/la:

Bezveze glumiš žrtvu, nikad nisi bio baniran zbog mišljenja. :rolleyes

1569 of 2558 - 61.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 10:11 

Machak je napisao/la:

Itekako sam bio banovan kad napišem nešto što je tabu tema na ovom forumu.
Ili bar dobio upozorenje. Zato sam i pitao.
Ne glumim nikakvu žrtvu. Sve ide u staž, ja se ne libim reći što mislim.

Nego, da zaključimo:

Citat:
Delegacija EU: Amidžićeve izjave su neprihvatljive, trebali bi se fokusirati na raspodjelu prihoda i funkcionisanje GP Gradiška

Da zaključimo, sve ovo vaše zgražavanje nad našim odlukama i konačno likovanje je licemjerje, jer držite samo jednu stranu.
Ovaj drugi dio vas ne zanima. Ne zanimaju vas ni fašistoidne izjave isprdka Amidžića.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 10:17 

Machak je napisao/la:

Itekako sam bio banovan kad napišem nešto što je tabu tema na ovom forumu.
Ili bar dobio upozorenje. Zato sam i pitao.
Ne glumim nikakvu žrtvu. Sve ide u staž, ja se ne libim reći što mislim.

Nego, da zaključimo:

Citat:
Delegacija EU: Amidžićeve izjave su neprihvatljive, trebali bi se fokusirati na raspodjelu prihoda i funkcionisanje GP Gradiška

Da zaključimo, sve ovo vaše zgražavanje nad našim odlukama i konačno likovanje je licemjerje, jer držite samo jednu stranu.
Ovaj drugi dio vas ne zanima. Ne zanimaju vas ni fašistoidne izjave isprdka Amidžića.

Polaziš od pogrešne početne točke, pa ti je onda cijelo zaključivanje pogrešno.

Nama nisu važne ni vaše odluke, pa ni likovanje, ni licemjerje bilo čije. Posebno nam nisu važne fašističke izjave Amidžića. To sve je samo odraz, posljedica onog što je važno.

A nama je važan hrvatski interes. To je broj jedan. Mi smo mali i slabi da bi trošili snage na sve strane. Moramo se fokusirati isključivo na dobrobit Hrvata. Sve ostalo što se događa je samo sredstvo, tj. primjena tog prvog interesa.

1569 of 2558 - 61.34%

Vrh

PostPostano: Jučer, , 10:18 

Nebula je napisao/la:

Baš si uporan. Unatoč svim mogućim dokazima do bi blokada GP Gradiška ubjedljivo najmanje štetila Bošnjacima.

Pa evo, pusti šta ja kažem, zar ne vidiš da su Bošnjaci htjeli blokirati a Srbi i Hrvati htjeli odblokirati? Zar ti to nije dovoljan dokaz?

Pusti šuplje, samo trolate, lijepo pitam kako. U čemu je problem konkretno odgovoriti. Kakve dokaze si ponudio, osim inata "Srbi i Hrvati hoće, dakle ne valja".

Ja sam dao konkretne stvari, u stvari dao mi je AI nisam izmišljao. Konkretno tri sektora najviše trpe: Poljoprivreda zbog kvarenja robe na granici, izvoznici posebno autoindustrija zbog kršenja ugovora i rokova isporuke, autprevoznici jer plaćaju dodatno vozače dok čekaju.

Opet vrlo konkretno Hrvati najviše koriste Bijaču, kako onda nama više šteti nego vama? U vas stalno neke parole i marksizam. Imaš li išta konkretno kako i zašto ili nemaš?

Čitav dan juče na ovoj istoj temi sam objašnjavao zašto najmanje šteti Bošnjacima? Da neću ponavljat? Neću bogami. Vrati se pa čitaj.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 10:41 

Machak je napisao/la:
https://bankar.me/clanci/donald-trump-r ... u-stecaja/

Čak 4 bankrota.
Pusti tu igru riječi. Trump je bakrotirao, jer je išla zapljena Trumpovih hotela, jahti i čega ne.

A evo ne možemo ni mi sa vama preglasavati Srbe (uglavnom).
Koji ćete nam onda u koaliciji?
Svakako samo gledate kako zabiti nož u leđa.
Kad treba nešto konstruktivno, onda blokirate.

Pa eto Trump je nakon četiri bankrota bio još jači i zaradio više milijardi.

BiH ti ne bi preživjela prvi bankrot kao što ga nije preživjela ni Jugoslavija.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 10:47 

Machak je napisao/la:

I da nas zanimaju, zašto bi mi uopće bili odgovorni za njegov "fašizam"?

Srbi skupa uz vašu pomoć sve nas zovete ustaše zbog Thompsona, pa mi stvarno nemamo razloga da se miješamo u vaše verbalne svađe.

Kada ste se prvi puta svrstali uz njih da vrijeđate nas izgubili ste pravo da očekujete zgražanje od hrvata zbog uvreda naspram vas.

Ne kažem da branim ijednom hrvatu da se zgraža ili da vam izrazi podršku, ako je to nešto što dođe spontano, ljudski.

Primjetit ćeš da ste nas posve desenzibirali na to sve uvredama koje konstantno, pripadnici tvog naroda, iznose na naš račun.

To što nas boli racku kada vas srbin vrijeđa isto nešto poručuje. Nismo dobri, samo smo uljudni zbog interesa.

Eto vam turci neka se oni zgražaju. Dali su Amidžiću prezime pa neka se oni zgražaju, mi mu sigurno nismo osmisli prezime da bi on bio naša odgovornost i najmanje!

Vrh

PostPostano: Jučer, , 11:05 

Toliko filozoforanja, kao i uvijek, a sustina svega je puno jednostavnija:

1. Hrvati su razocarani s preinakama uredjenja Federacije BiH u zadnjih 25 godina - to nije ono sto smo potpisali i dogovorili u Washingotnu i Daytonu. Prevareni smo a Bosnjaci u tome zdusno sudjeluju bez imalo promisljanja.

2. Hrvati su razocarani Bosnjacima i njihovim prevarama oko tumacenja uloge Predsjednistva, Doma naroda i konstitutivnosti naroda. Bosnjaci otvoreno vise puta priznali strategiju da se izdominira i istisne Hrvate iz svih razina gdjegod je moguce. Cetiri puta Komsic and counting. Alijansa i Platforma su se dogodile kao bjelodani dokaz tome, a dogodilo bi se i treci put da nekim cudom prvi puta u 30 godina OHR nije interevenirao u (djelomicnu) korist Hrvata.

3. Hrvati su razocarani narativom u bosnjackim medijima koji vec 30 godina uce bosnjacku djecu da su agresori i Srbi i Hrvati. Svi bosnjacki funkcioneri, analiticari, profesori, emeritusi, nacelnici, hodze i novinari konstantno ponavljaju UZP i stavljaju znak jednakosti izmedju Srba i Hrvata. Pri tome ignoriraju ulogu Hrvata u obrani BiH, krvarenju protiv JNA i VRS, krvarenju za oslobadjanje Bihaca u okruzenju, krvarenju u Bosanskom Grahovu, Glamocu, Brckom, Posavini, Ravnom, Kupresu, Sarajevu. Ne poducavaju svoju djecu o Livanjskom pitanju. Ne uce djecu o Splitskom sporazumu. Ne poducavaju djecu o ulozi Hrvatske. Za Bosnjake je slika crno-bijela.

4. Hrvati su razocarani bosnjackim umanjivanjem ili ignoriranjem kljucne uloge vojske Republike Hrvatske u zavrsetku rata i oslobadjannju BiH. Ne poducavaju djecu da je 5. korpus bio pred slomom a Bihac pred identicnim srebrenickim scenarijem. Ne poducavaju djecu da je Hrvatska Vojska spasila bihacku enklavu od te sudbine. Dapace, velicaju taj 5. korpus i izokrecu narativ da je on spasio Republiku Hrvatsku i 4.5 milijuna Hrvata od propasti.

5. Hrvati su razocarani sto su Bosnjaci zaboravili koliko ih je primljeno i zbrinuto tokom rata u Hrvatskoj, posvuda. Ja osobno sam tome svjedocio kao dijete. Danas se o tome NE PRICA u bosnajckim medijima. Ali se uredno naglasava UZP, zli Tudjman i Ustase.

6. Hrvati su razocarani sto Bosnjaci zele poptunu dominaciju u Federaciji, sto su izbrisali iz kolektvine memorije da su Hrvati u tu Federaciju unijeli 21% teritorija BiH, svoje ljude i svoje resurse - a sada se ponasaju kao da je sve to njihovo. Pri tome obmanjuju sve terminima "gradjansko" i "probosansko", a iza kojih ustvari misle na "nase bosnjacko" ili "islamsko".

Kada se sve to zbroji, postaje posve jasno zasto Hrvati ulaze u neprirodan savez sa Srbima. Hrvati ne vide alternativu. Bosnjaci bi se trebali pitati postoji li alternativa za njih i mogu li nesto promijeniti po pitanju ovih tocaka gore? To se ne dogadja, dapace, svakog dana se sve vise udaljavamo.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 11:06 

Nebula je napisao/la:

Pusti šuplje, samo trolate, lijepo pitam kako. U čemu je problem konkretno odgovoriti. Kakve dokaze si ponudio, osim inata "Srbi i Hrvati hoće, dakle ne valja".

Ja sam dao konkretne stvari, u stvari dao mi je AI nisam izmišljao. Konkretno tri sektora najviše trpe: Poljoprivreda zbog kvarenja robe na granici, izvoznici posebno autoindustrija zbog kršenja ugovora i rokova isporuke, autprevoznici jer plaćaju dodatno vozače dok čekaju.

Opet vrlo konkretno Hrvati najviše koriste Bijaču, kako onda nama više šteti nego vama? U vas stalno neke parole i marksizam. Imaš li išta konkretno kako i zašto ili nemaš?

Čitav dan juče na ovoj istoj temi sam objašnjavao zašto najmanje šteti Bošnjacima? Da neću ponavljat? Neću bogami. Vrati se pa čitaj.

Hrvatskoj i EU najmanje šteti zaobilaženje Bošnjaka.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 11:10 

potocnj je napisao/la:
Machak je napisao/la:

I da nas zanimaju, zašto bi mi uopće bili odgovorni za njegov "fašizam"?

Srbi skupa uz vašu pomoć sve nas zovete ustaše zbog Thompsona, pa mi stvarno nemamo razloga da se miješamo u vaše verbalne svađe.

Kada ste se prvi puta svrstali uz njih da vrijeđate nas izgubili ste pravo da očekujete zgražanje od hrvata zbog uvreda naspram vas.

Ne kažem da branim ijednom hrvatu da se zgraža ili da vam izrazi podršku, ako je to nešto što dođe spontano, ljudski.

Primjetit ćeš da ste nas posve desenzibirali na to sve uvredama koje konstantno, pripadnici tvog naroda, iznose na naš račun.

To što nas boli racku kada vas srbin vrijeđa isto nešto poručuje. Nismo dobri, samo smo uljudni zbog interesa.

Eto vam turci neka se oni zgražaju. Dali su Amidžiću prezime pa neka se oni zgražaju, mi mu sigurno nismo osmisli prezime da bi on bio naša odgovornost i najmanje!

Amidžić počeo koristiti njihovu retoriku i sad se kao zgražaju.
Oni koriste bijele trake, Amidžić žute.
Kao eto oni se zgražali nad Helezom, zašto tada nije reagirala politička organizacija iz Srebrenice.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 11:31 

Nebula je napisao/la:

Kako god, najviše je ovo naštetilo bošnjacima jer ste nas natjerali da pokažemo tko su gazde na graničnim prelazima.

S jedne strane hrvati s druge srbi, i jedni i drugi hoće da prelaz radi, EU dala pare i očekuje to riješeno, a onda ekipa iz Smogograda hoće da zablokira.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 11:54 

Nebula je napisao/la:

I ja sam jučer cijeli dan objašnjavao, pa mi nije problem ponoviti u jednoj rečenici u zadnjem postu. Tako je kad je sve jasno, onda može razumjeti i dijete od 8 godina. Sve je čisto. Kad se petlja, e onda je sve nešto komplicirano, šifrirano, skreće se tema na nešto deseto, ne možeš uhvatiti ni za glavu ni za rep.

1569 of 2558 - 61.34%

Vrh

PostPostano: Jučer, , 11:56 

potocnj je napisao/la:
Nebula je napisao/la:

Kako god, najviše je ovo naštetilo bošnjacima jer ste nas natjerali da pokažemo tko su gazde na graničnim prelazima.

S jedne strane hrvati s druge srbi, i jedni i drugi hoće da prelaz radi, EU dala pare i očekuje to riješeno, a onda ekipa iz Smogograda hoće da zablokira.

Još jedna stvar gdje je naštetilo bosanskim muslimanima je demonstracija da BiH ide naprijed kad Hrvati i Srbi surađuju a radikalni islamisti se preskaču. To je model po kome BiH može napredovati na europskom putu. :bihzastava

1569 of 2558 - 61.34%

Vrh

PostPostano: Jučer, , 11:59 

zet je napisao/la:
Kada se sve to zbroji, postaje posve jasno zasto Hrvati ulaze u neprirodan savez sa Srbima. Hrvati ne vide alternativu. Bosnjaci bi se trebali pitati postoji li alternativa za njih i mogu li nesto promijeniti po pitanju ovih tocaka gore? To se ne dogadja, dapace, svakog dana se sve vise udaljavamo.

Ne vidim zašto bi savez sa Srbima bio neprirodan. Prirodan je koliko i savez sa Bošnjacima ili bilo kojim drugim narodom.

Čime su Bošnjaci zaslužili tu prirodnost? Svaki put kad bi nešto s njima dogovorili kasnije bi nas udarilo po glavi. Pa i ćuko bi se do sada dresirao i prestao to raditi.

1569 of 2558 - 61.34%

Vrh

PostPostano: Jučer, , 12:28 

Bio je red i da Srbi imaju glavnog pregovarača za EU, pa Sarajfildžan se ne može pomiriti sa tim. Svim srcem se žele nametati halal-Hrvati i sa podsmjehom kreveljiti.

Trojka da je pametna bila, ne bi blokirala puštanje mosta. Ona je sama sebi pucala u koljena jučer jer je podržala SDA.
Jučer se vidjelo da je SDA = Trojka.

Kakva je to politika gdje blokiraš granični prijelaz koji treba podjednako Muslimanima kao i Srbima. Nama BH-Hrvatima najmanje treba GP Gradiška i opet smo ga otvorili.

BiH je propala država u kojoj nema više povjerenja među narodima i koju međunarodna zajednica drži prisilno na okupu.

†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha.
Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...

Vrh

PostPostano: Jučer, , 12:30 

Citat:
UIO: Nismo otvorili novi, već smo privremeno premjestili stari granični prijelaz Gradiška

Eto, samo je pomaknut postojeći prijelaz, nije otvoren novi. Muslimanci mogu proglasiti pobjedu.

1569 of 2558 - 61.34%

Vrh

PostPostano: Jučer, , 13:14 

Mi Srbi smo generalno imali istorijske dogovore sa Hrvatima samo što su u određenim periodima istorije nailazile neke više sile pa su ti dogovori prekidani, nadamo se da će sada biti sve normalno.
Cvetković - Maček na primjer ili Bečki dogovor o štokavksom narječju.
Bilo je i ružnih stvari ali treba gledati naprijed.
Kod Bošnjaka je drugačije kao da su ostali u prošlom ratu. Jedinica mog oca se sastajala par godina poslije rata da obilježi godišnjicu osnivanja dok je bilo dovoljno živih ljudi i to je to. Kod Bošnjaka djeca izgleda idu na godišnjicu takvih stvari. Da ne napominjem kad odeš u Sarajevo milion stvari te podsjeća na rat.
Rat je nešto negativno i ne bih volio više da se ponovi, granice su tu gdje su sad, možda se promijene ko zna alisvi mi u ovakvoj državi treba da gledamo ka budućnosti i poštivanju svih prava.
Kako Republika srpska da ne bude za nezavisnost kad ste u trokutu osnovali 30 paradžemata. Bukvalno alkaida u srcu Evrope.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 13:23 

nemabosne je napisao/la:
Mi Srbi smo generalno imali istorijske dogovore sa Hrvatima samo što su u određenim periodima istorije nailazile neke više sile pa su ti dogovori prekidani, nadamo se da će sada biti sve normalno.

Kod Bošnjaka je drugačije kao da su ostali u prošlom ratu. Jedinica mog oca se sastajala par godina poslije rata da obilježi godišnjicu osnivanja dok je bilo dovoljno živih ljudi i to je to. Kod Bošnjaka djeca izgleda idu na godišnjicu takvih stvari. Da ne napominjem kad odeš u Sarajevo milion stvari te podsjeća na rat.
Rat je nešto negativno i ne bih volio više da se ponovi, granice su tu gdje su sad, možda se promijene ko zna alisvi mi u ovakvoj državi treba da gledamo ka budućnosti i poštivanju svih prava.
Kako Republika srpska da ne bude za nezavisnost kad ste u trokutu osnovali 30 paradžemata. Bukvalno alkaida u srcu Evrope.

Sa vama Srbima sa ove strane Drine se i možemo dogovoriti. No, ovi preko su potpuno ludi i tu ne vidim nikakve šanse da se ikakav dogovor u vezi bilo koje teme može postići.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 16:00 

PaoUČikolu je napisao/la:
nemabosne je napisao/la:

Sa vama Srbima sa ove strane Drine se i možemo dogovoriti. No, ovi preko su potpuno ludi i tu ne vidim nikakve šanse da se ikakav dogovor u vezi bilo koje teme može postići.

ne znam, u beograd se kgb uselio 1945 i više ne izlazi

Vrh

PostPostano: Jučer, , 16:13 

nemabosne je napisao/la:
PaoUČikolu je napisao/la:

ne znam, u beograd se kgb uselio 1945 i više ne izlazi

Jeste crvena armija pokupila dokumenta, preradila i vratila, medjutim kljucna figura je jedan kvisling, koji, iako velika bitanga, imao je odlicnu memoriju, tako da je steta anulirana, stavise.

Vrh

PostPostano: Danas, , 08:22 

Nije to tako loše kako izgleda. :D

slika

Vrh

PostPostano: Danas, , 09:23 

Ono su hrvarskí UZP-ovci srušili most u Gradiški :zubati

Vrh

PostPostano: Danas, , 09:59 

nemabosne je napisao/la:

kad ti crnokošuljaši ulete biće - žaaatvaraaj mošt

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 298 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: