HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 kol 2026, 04:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 12333 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije
PostPostano: 24 svi 2026, 07:21 

Pukni cijev, poluditi ćuuuu, nema vode, ostarili suuuuuuuu.

“Oni meni nema basne!”
“Dokle više?”

“Zbog kvara u ulici Zmaja od Bosne, doći će do prekida vodosnabdijevanja ulicama: Zmaja od Bosne, Milana Preloga, Hrasnička, Džamijska, Porodice Ribar, Trg Heroja, Topal Osman Paše, Aleja Lipa, Envera Šehovića, Paromlinska, Alojza Benca, Srebrenička, Zenička, Bugojanska, Kolodvorska, Neretvanska, Sakiba Nišića, Marka Marulića, Safeta Udžvarlića, Igmanska, Džavida Haverića, Hamdije Čemerlića, Ložionička, Krupska, Put Života, Franje Račkog, Koste Hermana, Vilsonovo Šetalište, dio Azize Šaćirbegović, kao i u naseljima Dolac Malta i Grbavica.

Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”

Vrh

PostPostano: 24 svi 2026, 08:03 

Ima basne!
Basne za malu djecu vazda ima.

kxuser699c445c1
prije 11 minuta
Nedjelja jutro bez kapi vode u kući, sa malim djetetom... Znači ne postoji psovka, da bi mi sad olakšala. Kad im je čovjek najavljivao šta će se desiti sa njihovim mjeračima, demant za demantom. .... Mazlumj jedni
↑ 31
↓ 4
Prijavi
plavo-bijeli1
prije 7 minuta
Što je najgore oni prije njih još gori, sve unistili, razvalili, uhljebili..i kome onda čovjek da da glas? Gori od goreg.
↑ 9
↓ 5
Prijavi
kxuser6993140ed
prije 4 minuta
Ovo je baš veliki kvar, trebali su poslati desetine radnika, a ne samo nekoliko ljudi.
↑ 4
↓ 1
Prijavi
edjoni
prije 9 minuta
Nocas u 12h nestalo vode, a radnici tek jutros na teren. Nasa posla. Subota na nedjelju, dezure u nocnim satima ni na vidiku
↑ 22
↓ 2
Prijavi
podayaa
prije 1 minut
I mi bi drzavu, glavni grad nam ko zabit neka indijska
↑ 0
↓ 1
Prijavi
kxuser6986f234d
prije 14 sekundi
Vrijeme je da se komplet cijevi zamjene, jer su mozda cijevi vise dotrajale
↑ 0
↓ 0
Prijavi
Shapat
prije 2 minuta
Experti xD zalosno, strasno, i nema ama bas nikakve veze sa strankama ovim ili onim pojedinacno... ima veze sa svima, ali najvise sa genom koji je u narodu. Genom zakasnjelosti, genom slabovidnosti, genom nacionalizma, pa i genom modernizma da tako kazem... da, havarija ima veze sa genetikom i kolektivnim mentalitetom, itekako.
↑ 1
↓ 0
Prijavi
gooUser1580236032
prije 2 minuta
Mene ja najviše strah da ovo nema ko ni popraviti
↑ 1
↓ 0
Prijavi
gooUser1580236032
prije 3 minuta
Poslijepodne znači poslije ponoći.
↑ 1
↓ 0
Prijavi
artificialbosanac
prije 3 minuta
Sva sreća pa sve radi nedeljom
↑ 2
↓ 0
Prijavi
vodovodilja1
prije 4 minuta
Molimo cisternu za građane
↑ 3
↓ 0
Prijavi
Bumerang80
prije 4 minuta
U Mostaru i Banjaluci nema ovakvih kvarova ili se tamo bolje ratu i odrzava
↑ 1
↓ 1
Prijavi
Matsumoto
prije 7 minuta
Idite na Green Oil oni imaju flasa vode za cijelo jedno naselje
↑ 1
↓ 2
Prijavi
Bosniaksoldier
prije 7 minuta
Samo kukate, pustite ljude da rade... Zašto "građani" ne pomognu ljudima nego samo kritikuju, slikaju, snimaju...
↑ 5
↓ 9
Prijavi
edjoni
prije 2 minuta
Ti sigurno imas vode ili si i ti na njihovim jaslama. Cuj samo kukate. Cime da im pomognemo. Evo ja odoh sa kombinarkama, sarafcigerom i briferom da im pomognem.
↑ 2
↓ 1
Prijavi
Bananko666
prije 9 minuta
Ma gledja ih prekrstili ruke i lagano..gledaju u onu rupu kao da je spare shuttle
↑ 9
↓ 3
Prijavi
Markale699055470
prije 6 minuta
DA ODMAH NE KRITIKUJEMO. MOGUĆE A VJEROVATNO JE I DA SE MORA ČEKATI PRAŽNJENJE SISTEMA I PAD PRITISKA. DESILO SE I DEŠAVA PO CIJELOM SVIJETU PA ETO I KOD NAS. EDI
↑ 5
↓ 4
Prijavi
Gazije
prije 10 minuta
u.s.r a.h. se
↑ 3
↓ 1
Prijavi
Bananko666
prije 10 minuta
Nedjelja, ne radi ni jedan market, ako uspijete na pumpi naci flasu vode dobro j jeste. Otvorite tržne centre da kupimo vode

Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”

Vrh

PostPostano: 24 svi 2026, 15:26 

U cijelom Sarajevu niti jedan market otvoren da prodaje vodu? :neznam

https://www.klix.ba/vijesti/bih/radovim ... /260524064

Vrh

PostPostano: 24 svi 2026, 15:33 

Citat:
Ćudić izazvala bijes javnosti zbog izjave o "borbi za moć" u ratu pa odgovorila: "Je li nas lagao Alija ili sada laže SDA?"

Sabina Ćudić je prije nekoliko dana bila domaćin prijema u Vijećnici kojem je prisustvovalo 30 parlamentaraca iz 28 evropskih zemalja. Njen govor je izazvao brojne reakcije političara i udruženja proisteklih iz rata, a zatim je i sama Ćudić pojasnila svoju izjavu.

Kaže Ćudić da je u Sarajevu 90'tih bila borba za moć, sukob u kojemu su svi pomalo krivi.

:biceovodobro

https://www.klix.ba/vijesti/bih/cudic-i ... /260524029

Vrh

PostPostano: 24 svi 2026, 19:00 

Može voda iz Zapadnog Sarajeva, ali sadaka iz gradŽana Zap. Sa. ne.

Pitajte direktora vodovoda, on zna. (S tim prezimenom vjerojatno je s Vratnika…)

Isto: Izgleda, nezna direktor gdje je voda, ali zna gdje su penezi.

slika

Vrh

PostPostano: 25 svi 2026, 07:16 

I toga ima?

Vrh

PostPostano: 26 svi 2026, 08:22 

Citat:
Ćudić: Izetbegović i Komšić vode hajku protiv mene, a održali su nula govora u Vijeću Evrope

Kod bošnjaka je valjda jako bitno tko je koliko, i na koju temu održao govora u Vijeću Europe.

Inače to nije Vijeće EU, to je ono neko Vijeće sa skoro 50 članica, djeluje kao nekakva trajna konferencije više nego međudržavna organizacija s jasnim ciljevima.

Kada bi me netko pitao tko je od hrvatskih političara iz Hrvatske, pa ne samo mene, i ljude koji više prate politiku u Hrvatskoj, da pitaš tko je, i koliko govora od naših političara održao tamo, mislim da ti nitko ne bi znao reći osim možda nekoga tko je čudan medicinski fenomen pa ništa što sazna nemože zaboraviti :D

Brojanje govora u Vijeću Europe su valjda bošnjački dosezi. Inače ona se hvali što je tamo pričala o našem "starom" ratu, za kojeg doslovno nikoga tamo nije briga više jer traju aktivni sukobi, jedan baš u Europi.

Može biti da je ovo koprcanje ribe na suhom od strane Ćudić nakon što je izjavila da se je u BiH vodio rat za moć. Bošnjaci su izginuli značajno, ali ne nacionalno, samo su valjda htjeli i oni da uhvate tu moć...
Ako ovo i jest očajnička izjava, sama ideja da se netko "pohvali" govorom kojeg nitko neće zapamtiti, i o kojemu nitko ne vodi računa, govori o dosezima bošnjačke diplomatije.

Ne dogovaraju više tamo gdje se važne stvari odlučuju, ostaju im udruge, govori u nebitnim vijećima, i mantre. I naravno, pokušaji da po držanju gospode Dodika i Čovića, njihovom govoru tijela, pokušaju zaključiti što će se iduće dogoditi s njihovom "državom" :zubati

https://avaz.ba/vijesti/bih/1044888/cud ... ecu-evrope

Vrh

PostPostano: 26 svi 2026, 08:31 

=))
I imal naznaka po govoru tjela da su se sunetili?
Izgledajul ko da ih je jahalo 50 zolta ili sta vec?

Vrh

PostPostano: 31 svi 2026, 08:27 

Voda buši kamen, koja nastavlja bušiti Zapadno Sarajevo.
Danas - a kud opet za vikend, jadni su oti minderaške guzonje - Otes.

Notes: zanmljiv opis: “vanredovan kvar”. Ima redovan?

https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokalne-teme/popravka-kvara-vodosnabdijevanje-otes/639276

Vrh

PostPostano: 31 svi 2026, 15:15 

Bratski blizanci islamisti, u vjeri mira.

”Ne daj Islam Lendo”

“Žele uništiti našu zemlju i islam.” https://avaz.ba/vijesti/globus/1045975/ostra-poruka-amerikancima-iz-teherana-zele-unistiti-nasu-zemlju-i-islam

Vrh

PostPostano: 31 svi 2026, 15:16 

Bratski blizanci islamisti, u vjeri mira.

”Ne daj Islam Lendo”

“Žele uništiti našu zemlju i islam.” https://avaz.ba/vijesti/globus/1045975/ostra-poruka-amerikancima-iz-teherana-zele-unistiti-nasu-zemlju-i-islam

Vrh

PostPostano: 03 lip 2026, 11:58 

Privremeno.

Citat:
Ministarstvo sigurnosti
BiH tri sedmice ne može izdavati vize i dozvole za boravak zbog pada biometrijskog sistema

https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-tri-sedmice-ne-moze-izdavati-vize-i-dozvole-za-boravak-zbog-pada-biometrijskog-sistema/260603058

Vrh

PostPostano: 09 lip 2026, 19:25 

https://www.facebook.com/share/v/1EiFJ1DVHz/

Profesionalno odrađen prilog.

Milijuni Europljana će uskoro slaviti osuđene za "UZP" kao heroje.

Vrh

PostPostano: 09 lip 2026, 19:31 

Šporet je napisao/la:
https://www.facebook.com/share/v/1EiFJ1DVHz/
Profesionalno odrađen prilog.
Milijuni Europljana će uskoro slaviti osuđene za "UZP" kao heroje.

Za forum da bude embedded

†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha.
Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 11:09 

https://www.klix.ba/vijesti/bih/konacno ... /260611056

Citat:
Iako je prvobitno najavljena mogućnost da neće biti kvoruma za rad, delegati iz HDZ-a su se pojavili na sjednici.

Naravno, kad treba plate završiti, onda nema problema.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 11:18 

Lijepo kad se narodi dogovore i zajedno rade.

1644 of 2558 - 64.27%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 11:29 

"Iako je prvobitno najavljena mogućnost da neće biti kvoruma za rad, delegati iz HDZ-a su se pojavili na sjednici."

Kako Klix petlja. Nitko od HDZ-ovaca nije izjavio da neće doći. Klix prvo izmisli pa onda optuži HDZ.

1644 of 2558 - 64.27%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2026, 11:33 

Ima i obrnuto. Često najave da će biti, pa se ne pojave.

Vrh

PostPostano: 12 lip 2026, 10:52 

Joj Senade, od zelene transverzale nema ništa, zaključuju Mladi Muslimani.

Albanija + Izrael = True

Nazivaju tu - svima očito islamofobnu - Albaniju “cionističkom Spartom”

https://thebosniatimes.ba/102508/cionisticka-sparta-na-balkanu-tihi-savez-albanije-i-izraela-se-siri-ali-i-krizira/

Vrh

PostPostano: 12 lip 2026, 10:54 

Naša Kvačica je napisao/la:
"Iako je prvobitno najavljena mogućnost da neće biti kvoruma za rad, delegati iz HDZ-a su se pojavili na sjednici."

Kako Klix petlja. Nitko od HDZ-ovaca nije izjavio da neće doći. Klix prvo izmisli pa onda optuži HDZ.

Doslovno svaki naslov je takav, klikslam sluzi muslimanima da hrane svoju takiju, doslovno sve je na isti kalup.

Hrvatska ili Srbija pobijede u sportu, kako smanjiti bijes dzamijasa? "teska pobjeda", "u neizvjesnoj utakmici", "sa teskom mukom".
Hrvatska pobijedi na penale, "mnogo srece za Hrvatsku". BiH pobijedi na penale, "velicanstvena pobjeda bez mrlje".

Ameri taracaju Iran, vijest je "navodno potopljen americki nosac aviona". Inace nikada ne demantiraju niti ispricaju se citateljima zbog prenoselnja islamskih lazi i propagande, i logicno jer njihov posao nije informiranje vec dezinformiranje.

Kulturan uljudben mediji emitira i demantij, ne postoji islamisticki portal koji je ikada ista demantirao. Tko se ikada ispricao Hrvatima zbog Adisa Pokvica? nitko. Ali su ga maksimalno koristili za svoje bljuvotine i lazi, dok se istina nije saznala.

Vrh

PostPostano: 15 lip 2026, 02:44 

”FTV proglasila pobjedu gradŽanske države.”

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/iranska-drzavna-tv-proglasila-pobjedu-i-potvrdila-mirovni-sporazum-amerika-je-bila-primorana-na-potpis/260614139

Vrh

PostPostano: 18 lip 2026, 11:26 

Miša mu dohokle više????

Opet Brussels opstruira.

“Na dnevnom redu Evropskog vijeća ponovo nema Bosne i Hercegovine”

https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/aktuelno/zasjeda-evropsko-vijece-bih-propustila-jos-jedan-rok/257056

Sažetak:
- Mi Suniti nećemo ništa raditi na EU putu, neka se nama podvine.

- Čuj kakve to bre zapadne vrijednosti ba?

- Kjafir sam da izabere kjafira po svojoj volji???!!!! Takvo nešto je islamofobija!!!

- Kada će više ta sadaka, kjafirsku EU im?

Vrh

PostPostano: 21 lip 2026, 09:36 

Opet u pripremi novo razgovaranje, dogovaranje, sporazumijevanje, rukovanje, slikanje i vrtenje ukrug!

Dana H u Avazu u tekstu kao navodno o OHR ili ne, zaključno - kao i prijašnjih 35g - piše:

“budućnost zemlje neće odrediti ime novog visokog predstavnika, nego sposobnost domaćih lidera da konačno počnu raditi posao za koji su izabrani.”

https://avaz.ba/vijesti/bih/1051080/dvije-vizije-za-bih-evropa-trazi-tranziciju-amerika-kraj-ere-visokih-predstavnika

Eheto nema na stotine takvih vrtnji dogvora od tada…

Za ponadati se ponašanju RH i HB, sve dok klimaju glavom, je: Been there, done that, not doing it again. I vrti.

Pleši Sunite, pleši.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2026, 04:46 

Ah ta voda u Zap. Sa.
Ekonomsko i strateško je to ČUDO održavanja i izgradnja vodovoda.

Što barem voda ne silazi sa Vraca?

Gdje to ovaj put curi iz cijevi?

“ Komatin, Lipe, Mala Berkuša, Velika Berkuša, Toka, Džeka, Krka, Boguševac, Paje, Mahmutovac, Kamenica, Nalina, Kačanik Veliki, Kačanik Mali, Hošin Brijeg, Čeljigovići i Alije Bejtića, kao i dijelove ulica Jarčedola i Trčivode.”

Ikakve
- Odgovornosti?
- Traženja razloga?
- Dugoročnog i sustavnog rješenja?

Ma jok ba, Hrvati su krivi što nema vode i što pucaju cijevi.

I koja je poruka od “sustava” i ovaj put?

Građanima se savjetuje da se pravovremeno obezbijede dovoljnim zalihama vode, a iz ViK-a apeluju na potrošače za razumijevanje do potpune stabilizacije sistema.

Gdje su/je
- umirovljeničke prosvjede?
- ratne poruke Krug666 i Zuka Helez?
- udaranje po prstima?
- Sena HadŽifejzović?

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sarajevo/dio-sarajeva-ce-nocas-biti-bez-vode-provjerite-je-li-vasa-ulica-na-spisku/

Vrh

PostPostano: 29 lip 2026, 13:43 

Gradsko vijeće Tuzle usvojilo važnu rezoluciju.

Citat:
Uoči sjednice PIC-a

Gradsko vijeće Tuzle usvojilo rezoluciju: OHR treba ostati važan faktor stabilnosti u BiH

slika

Gradsko vijeće Tuzle usvojilo je Rezoluciju o podršci očuvanju uloge Ureda visokog predstavnika (OHR) u Bosni i Hercegovini i evropskom putu države, kojom je potvrđena opredijeljenost za očuvanje mira, stabilnosti, vladavine prava i demokratskog razvoja.

1644 of 2558 - 64.27%

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 12333 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 55 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: