|
|
Stranica: 25/25.
|
[ 615 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
lider30
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 19 lip 2026, 08:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25377 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Previse su ovi chatbotovi pod sugestijom onog koji postavlja pitanja i upravlja dijalogom. KI Copilot od google-a mi je totalno (pogresno) promijenio neke svoje tvrdnje, nakon sto sam mu ja samo sugerraro da mi nesto mozda moglo biti drukcije. Takav je i Gemini, pa Chat GPT. Kakav je Claude mimo kodiranja?
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 19 lip 2026, 08:50 |
|
|
MiB je napisao/la: Claude je predstavio novi model Fable 5, dva dana prije nego mi pretplata ističe. Mogu reći da radi bez greske, tj tocno ono sto trazim od njega, naravno ako pogresno trazim, i on ce pogrijesiti  . produziti cu pretplatu. Trump zabranio Fable 5 krisnicima izvan USA.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 27 lip 2026, 09:55 |
|
|
MiB je napisao/la: Mene dva dana izludi Claude, sa odgovorima, "U pravu si. Nisam smio...."  popizdio sam jer mi troši tokene na gluposti.  Kak si dobio ovaj dio da se vidi koliko koristiš resursa? Jer mene zeza. I to naveliko. Dakle, pišem doktorat i ima par stvari s kojima gubim dosta vremena. Jedno je traženje izbora (ima i notepadLM za to, ali ovdje ih mogu odmah komentirati, ne moram se prebacivati između raznih AIeva), drugo je kodiranje (jbg. AI napiše kod puuuuno brže nego ručno, s time da si sad i to mislim uzeti za posao nekaj kaj mi treba). I sad, uzmem ja pola godine, 50% popusta, još mi i mentor preporučio Claude. Ajd 80 eura ni puno. Zapričam se ja s njim (model openAI GPT 5.4) kojih sat i nešto, ok sve. Rješenja tak tak, neke stvari mu trebam i razjasniti, bolji je od besplatnog, ali nije neka ogromna razlika. Prebacim se na Claude Opus 4.8. Devet minuta nakon toga... odu svi resursi, treba se čekat 24 sata da se obnovi  Ok, koristio sam devet svojih PDF-ova, devet radova kaj sam napisao i tražio literaturu za sljedeći. Al opet... I ništ, otkažem ja pretplatu... Rekao, ne paše mi, ali ću koristiti ovo do 12. mjeseca, ajd. Malo ću šarati među AI modelima, a nije ni neka lova. Ali, ponudi mi ovaj jaču za (samo=))) 35 eura gore. Ok. Ajde, htio bih i to vidjeti. I sad sredim ja to sve, frulica... Dobio sam najmoćniji model. Ali... Nemam više do prosinca, već do kraja srpnja. Ispada da po ovome 115 eura dođe mjesec, a u prošlom je bio kojih 15 eura (čak i manje). Ok, ovaj bi trebao biti 10 puta jači... Opet ja otkažem pretplatu, ali imam do kraja 7. mjeseca. I krenem se ja igrati s njim... Nakon tri sata spike (sve Claude Opus 4.8., ali sada nije bio učitan nijedan PDF) opet nestali tokeni  Pa gdje se vide da znam planirati korištenje? Također neka iskustva za što upotrebljavati pojedini model? Od traženja literature, logičkog zaključivanja/povezivanja priče, do kodiranja, čitanja dokumenata? Inače sam većinu stvari rješavao s geminijem (imam i plaćen model prek institucije, ali tu je netko nekaj zeznuo, besplatni je jači) i chatGPT-om, eventualno Copilotom za strukturiranje teksta (preoblikovanje rečenica, pisanje mailova, za to mi je i chatGPT dobar). Neka iskustva?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 27 lip 2026, 10:03 |
|
|
|
Probaj mu ograničiti scope i upravljaj ga.
_________________ Baznia, Fugazi. It's a wazy. It's a woozie. It's fairy dust. It doesn't exist. It's never landed. It is no-matter. It's not on elemental chart. It's not fucking real.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 27 lip 2026, 10:32 |
|
|
Imaš u postavkama pregled potrošnje. Za rad koristi desktop aplikacije za ChatGPT/Codex i Claude Code, umjesto običnih aplikacija za chatanje. Prva naredba neka bude /plan, kako bi alat razradio što točno želiš napraviti. Nakon toga u postavkama postavi jasan prompt ponašanja. Na primjer, traži da ne daje duge odgovore i da ne predlaže drugačija rješenja osim ako to izričito nisi zatražio. Ako je moguće, kopiraj tekst iz PDF-a u običnu tekstualnu datoteku i koristi je kao referencu. Tako alat ima trenutačan pristup sadržaju, umjesto da svaki put ponovno konvertira PDF i troši dodatne resurse. Prati potrošnju tokena. Nemoj sve raditi u jednom chatu. Često koristi naredbu /compact, posebno kada razgovor postane predug. Kada primijetiš da alat ponavlja pogreške, daj mu jasne instrukcije i zatraži da ih spremi u memoriju. Odredi jednu mapu izvan projekta koja sluzi za spremanje instrukcija. Moje primjer: agent-rules.md Kod: # Agent Rules
## Communication
Use Croatian for all user-facing responses, explanations, status updates, and summaries.
Code, code comments, commit messages, and technical documentation may use English when that matches project standards.
## Token Efficiency
Keep responses short, direct, and deterministic.
Do not repeat prior decisions unless explicitly asked.
Do not include code in chat when files were edited.
Do not print long explanations after coding unless explicitly requested.
Treat prompts, tokens, and tool calls as cost-sensitive.
Use progressive disclosure: load only the reference needed for the current task.
## Context Management
Use existing conversation context and previous decisions.
Do not reset context without an explicit request.
Stay focused on the current project and task.
After a task is complete, prefer compacting or summarizing context before unrelated work.
If context usage is visible, compact or produce a handoff summary when usage reaches roughly 40-50%.
For long sessions without visible usage, compact after roughly 4-6 meaningful prompts or at a clear task boundary when the tool supports it.
If the tool cannot trigger compact directly, produce a short handoff summary suitable for compacted continuation.
## Code Output
Keep code production-ready.
Do not introduce double spaces.
Keep one blank line before each `return` when required by project rules.
Do not refactor unrelated code.
Do not add dependencies without asking first.
Do not remove dependencies without explicit request.
## Safety
Never add secrets, API keys, tokens, passwords, or private URLs.
Validate and sanitize request data.
Escape user-facing output by default.
Zatraži od gpt da izradi skills SKILL.md primjer Kod: --- name: php description: Use when working with PHP code in any project. Covers PHP 8.3+ coding standards, strict types, PSR style, PHPStan, coding standard checks, deprecated API avoidance, enums, safe output handling, and dependency discipline. ---
# PHP
Follow project-local instructions first: `AGENTS.md`, `CLAUDE.md`, README, `docs/`, and existing code patterns.
Use this skill for PHP language-level decisions. Framework-specific rules belong to framework skills.
## Core Rules
Use PHP 8.3+ compatible code unless the project specifies a newer minimum.
Use `declare(strict_types=1);` in PHP files when the project requires or already follows it.
Do not use deprecated PHP, PHPUnit, Composer package, or framework APIs.
Before using an unfamiliar method, class, attribute, or package API, verify it in project docs, existing code, vendor source, or official docs.
Follow PSR standards and the project's coding standard.
Prefer typed properties, return types, and parameter types where they fit existing code.
Use PHP enums for domain states when the project uses enums.
When passing enum values into arrays, forms, queries, or persistence layers, pass `->value` unless the project explicitly expects the enum instance.
Validate and sanitize request data before use.
## Quality Checks
Use the project's Composer scripts when available.
Prefer the smallest relevant check for the change unless the user asks for full validation.
Common checks: - `composer stan` - `composer cs-check` - `composer check` - `composer test` - `composer cs-fix`
Use `composer cs-fix` only when formatting fixes are intended.
Do not ignore PHPStan, coding standard, or deprecation warnings unless the project explicitly documents an exception.
Naravno prilagodjeno tvojim potrebama.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 27 lip 2026, 10:55 |
|
|
|
Dokazano je: AI nas opasno zaglupljuje
JEDAN od ključnih strahova koji su se pojavili s razvojem umjetne inteligencije jest da bi ona mogla smanjiti neke ljudske kognitivne sposobnosti. A sve više novih studija pokazuje da se to već događa.
Mozak je kao mišić
Opće je poznata činjenica da vještine koje ne koristimo postupno gubimo. Primjerice, ako ne koristimo strani jezik, sve ćemo ga slabije govoriti. Brojne neuroznanstvene i psihološke studije pokazale su da mozak funkcionira poput mišića po načelu koristi ili izgubi.
Denis Bratko, profesor na Odsjeku za psihologiju na FFZG-u, kaže da je tu riječ o biokemijskim podražajima.
"Kako signal putuje, živčana stanica izbacuje neurotransmitere. Što ima više podražaja, to se izlučuje više neurotransmitera. Druga živčana stanica na receptoru prihvaća te neurotransmitere. Što ih je više, to postaje osjetljivija. Na taj način, kroz ponavljanje, procesom korištenja neurona, utvrđuje se određeni neuronski put. S druge strane, ako se ne koriste, takvi neuronski putovi slabe", tumači.
55% slabija aktivnost
Nova istraživanja pokazuju da kad AI preuzme dio mentalnog posla, ljudi često manje pamte, slabije provjeravaju informacije i manje se oslanjaju na vlastito zaključivanje.
Najviše pažnje u tom smislu u novije je vrijeme privukla studija "Your Brain on ChatGPT", koju su proveli Nataliya Kosmyna i suradnici iz MIT Media Laba. U njoj su 54 sudionika u dobi od 18 do 39 godina podijeljena u tri skupine pisala eseje. Jedni su koristili ChatGPT, drugi tražilicu poput Googlea, dok treći nisu smjeli koristiti nikakav alat. Znanstvenici su pritom EEG-om mjerili električne obrasce koji pokazuju koliko različiti dijelovi mozga međusobno "komuniciraju".
Rezultat je bio vrlo jasan. Skupina koja je pisala bez pomoći digitalnih alata imala je najjaču i najšire raspoređenu moždanu povezanost. Skupina koja je koristila tražilicu bila je u sredini, dok je skupina koja je koristila ChatGPT imala najslabiju povezanost, u nekim mrežama do 55% nižu nego skupina koja je pisala bez alata. Njima je EEG pokazao mnogo manju povezanost u mrežama uključenima u pažnju, planiranje, pamćenje i jezičnu obradu.
Bezlični radovi MIT-ov tim je u novom istraživanju eseje sudionika dao na ocjenjivanje dvojici nastavnika pisanja, koji nisu znali kojoj su skupini pripadali autori.
"Oni nisu znali da su ti sudionici bili iz LLM skupine, no eseje sudionika koji su koristili LLM-ove nazvali su 'bezdušnima'; to je bio doslovan citat", rekla je Kosmyna.
Eseji sudionika koji su koristili LLM-ove imali su također manje stilske raznolikosti i manje raznolik izbor riječi. Nastavnici su ih ocijenili prosječnima i pitali su se je li ih možda napisao isti student.
Problem je još veći
No, još je važnije ono što se dogodilo poslije testiranja.
Sudionici koji su koristili ChatGPT slabije su se sjećali vlastitih tekstova i teže su mogli točno citirati rečenice koje su upravo napisali. Imali su i najslabiji osjećaj "vlasništva" nad esejem. Drugim riječima, neki sudionici nisu tekst koji su kreirali doživljavali kao rezultat vlastitog mišljenja.
Konačno, za kraj eksperimenta od ispitanika koji su bili u skupini koja je koristila LLM zatraženo je da esej napišu bez ikakve pomoći. Ti su sudionici i dalje pokazivali slabiju moždanu povezanost od sudionika koji tijekom istraživanja nisu koristili LLM.
Kosmyna je za Tech & Learning upozorila da se nalaz ipak ne bi smio prevesti u tvrdnju da AI izaziva "propadanje mozga". "Neki su mislili da je riječ o mjerenju IQ-a ili nečemu sličnom, no, mi u našoj studiji nismo mjerili IQ", rekla je.
Gubitak važnih medicinskih vještina Sličan problem u novije se vrijeme sve više bilježi i na radnim mjestima. U studiji objavljenoj u časopisu The Lancet Gastroenterology & Hepatology znanstvenici su analizirali rad 19 iskusnih endoskopista u četiri centra u Poljskoj.
Svi su imali više od 2000 obavljenih kolonoskopija "u nogama". Nakon što su centri uveli AI alat za otkrivanje polipa, liječnici su i dalje povremeno radili kolonoskopije bez pomoći AI-ja.
No, pokazalo se da je u 1443 takve kolonoskopije bez pomoći AI-ja stopa otkrivanja adenoma, odnosno izraslina koje mogu prethoditi raku debelog crijeva, pala s 28.4% prije uvođenja AI-ja na 22.4% nakon nekoliko mjeseci rada uz AI. To je relativan pad od oko 20%.
Koautor studije Marcin Romańczyk s Academy of Silesia rekao je za The Lancet da je to, koliko je njemu poznato, "prva studija koja upućuje na negativan utjecaj redovitog korištenja AI-ja na sposobnost zdravstvenih radnika da obave zadatak relevantan za pacijenta u bilo kojem području medicine".
"Rezultati su zabrinjavajući jer se AI u medicini brzo širi pa treba hitno istražiti kako utječe na vještine zdravstvenih radnika", dodao je.
Ovo je posebno ozbiljan primjer jer nije riječ o školskom eseju, nego o stvarnom medicinskom postupku. Kolonoskopija nije samo gledanje u ekran. Liječnik mora pažljivo voditi instrument, prepoznavati sumnjive promjene, procjenjivati što vidi i ne oslanjati se previše na pomoćni sustav.
Slabljenje kritičkog mišljenja
Sličan obrazac pokazala je i studija Microsoft Researcha i Carnegie Mellon Universityja o korištenju generativnog AI-ja na poslu.
Znanstvenici su ispitali 319 radnika koji se bave znanjem i prikupili 936 konkretnih primjera korištenja AI-ja. Nalaz je bio da veće povjerenje u AI ide zajedno s manjim korištenjem kritičkog mišljenja, dok veće samopouzdanje korisnika ide zajedno s više provjeravanja i promišljanja.
Kognitivno rasterećenje
Jedna studija objavljena 2025. u časopisu Societies, provedena na 666 sudionika pokazala je da je češće korištenje AI alata povezano sa slabijim rezultatima kritičkog mišljenja te da se taj odnos može djelomično objasniti tzv. kognitivnim rasterećenjem. To je stručan izraz za prepuštanje mentalnog posla vanjskom alatu.
Neki stručnjaci smatraju da u eri preopterećenja informacijama delegiranje nekih zadataka AI-ju može biti pozitivno i smisleno.
Bratko kaže da je jasno da rasterećenje na jednoj strani, omogućuje da se angažiramo na drugoj. No ističe da je važno hoće li nas AI rasteretiti od jednostavnijih zadataka ili od onih kompleksnijih koje smo do nedavno smatrali ekskluzivno ljudskim te hoćemo li AI koristiti da ne bismo morali ništa raditi.
"U redu je ako jednostavne kognitivne zadatke poput zbrajanja i oduzimanja prepustimo kalkulatorima i upotrijebimo kognitivne sposobnosti za neko složenije strateško promišljanje. Međutim, ako AI koristimo samo da bismo si olakšali i imali manje posla, onda iz toga neće proizaći nikakva nova sposobnost. U novom radu znanstvenika s MIT-ja rasterećenje se ne predstavlja kao nešto pozitivno", napominje.
Ako se ovaj rezultat potvrdi u daljnjim istraživanjima, to bi moglo značajno utjecati na pitanje kada i kako uvoditi alate umjetne inteligencije u nastavu.
Googleov efekt Neke ranije studije pokazale su da kognitivno rasterećenje mijenja ono što pamtimo i vježbamo. Betsy Sparrow, Jenny Liu i Daniel Wegner još su 2011. u časopisu Science opisali takozvani Googleov efekt. Utvrdili su da ljudi slabije pamte informaciju kada očekuju da će je uvijek moći pronaći na internetu te da istovremeno bolje pamte gdje je mogu pronaći.
Slično se pokazalo i s GPS-om. Studija objavljena 2020. u Scientific Reports povezala je češće korištenje GPS-a sa slabijim prostornim pamćenjem pri samostalnoj navigaciji. Ako nas uređaj stalno vodi skretanje po skretanje, mozak manje vježba stvaranje vlastite karte prostora.
Posljedice za obrazovanje Bratko kaže da se najviše boji kakve će to posljedice imati za obrazovanje. "Ja više ne dajem studentima da rade seminare izvan učionica jer ne mogu znati jesu li ih napisali oni ili AI", poručuje Bratko.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 27 lip 2026, 11:31 |
|
|
|
Fable 5 i Gpt 5.6 zabranjeni uredbom američke vlade jer su previše dobri i "opasni".
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1626 of 2558 - 63.57%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 27 lip 2026, 15:01 |
|
|
MiB je napisao/la: Imaš u postavkama pregled potrošnje.
Nema. Ima samo: Općenito Račun Centar za pomoć ... MiB je napisao/la: Za rad koristi desktop aplikacije za ChatGPT/Codex i Claude Code, umjesto običnih aplikacija za chatanje. Prva naredba neka bude /plan, kako bi alat razradio što točno želiš napraviti. Nakon toga u postavkama postavi jasan prompt ponašanja. Na primjer, traži da ne daje duge odgovore i da ne predlaže drugačija rješenja osim ako to izričito nisi zatražio.
U općenito ima: Stil odgovora: kratak, Srednji, Dugačak Također ima i Upute. MiB je napisao/la: Ako je moguće, kopiraj tekst iz PDF-a u običnu tekstualnu datoteku i koristi je kao referencu. Tako alat ima trenutačan pristup sadržaju, umjesto da svaki put ponovno konvertira PDF i troši dodatne resurse.
Ovo i inače radim, samo sam ovdje mislio da neće biti potrebno. Nije besplatan alat. MiB je napisao/la: Prati potrošnju tokena. Nemoj sve raditi u jednom chatu. Često koristi naredbu /compact, posebno kada razgovor postane predug. Kada primijetiš da alat ponavlja pogreške, daj mu jasne instrukcije i zatraži da ih spremi u memoriju.
Da, to obično skratim na kraju i otvorim novi razgovor. Ali ne mogu doći do potrošnje tokena, nigdje ju ne mogu nać. MiB je napisao/la: Odredi jednu mapu izvan projekta koja sluzi za spremanje instrukcija. Moje primjer: agent-rules.md Kod: # Agent Rules
## Communication
Use Croatian for all user-facing responses, explanations, status updates, and summaries.
Code, code comments, commit messages, and technical documentation may use English when that matches project standards.
## Token Efficiency
Keep responses short, direct, and deterministic.
Do not repeat prior decisions unless explicitly asked.
Do not include code in chat when files were edited.
Do not print long explanations after coding unless explicitly requested.
Treat prompts, tokens, and tool calls as cost-sensitive.
Use progressive disclosure: load only the reference needed for the current task.
## Context Management
Use existing conversation context and previous decisions.
Do not reset context without an explicit request.
Stay focused on the current project and task.
After a task is complete, prefer compacting or summarizing context before unrelated work.
If context usage is visible, compact or produce a handoff summary when usage reaches roughly 40-50%.
For long sessions without visible usage, compact after roughly 4-6 meaningful prompts or at a clear task boundary when the tool supports it.
If the tool cannot trigger compact directly, produce a short handoff summary suitable for compacted continuation.
## Code Output
Keep code production-ready.
Do not refactor unrelated code.
Do not add dependencies without asking first.
Do not remove dependencies without explicit request.
## Safety
Never add secrets, API keys, tokens, passwords, or private URLs.
Validate and sanitize request data.
Zatraži od gpt da izradi skills SKILL.md primjer Kod: --- name: php description: Use when working with PHP code in any project. Covers PHP 8.3+ coding standards, strict types, PSR style, PHPStan, coding standard checks, deprecated API avoidance, enums, safe output handling, and dependency discipline. ---
# PHP
Follow project-local instructions first: `AGENTS.md`, `CLAUDE.md`, README, `docs/`, and existing code patterns.
Use this skill for PHP language-level decisions. Framework-specific rules belong to framework skills.
## Core Rules
Use PHP 8.3+ compatible code unless the project specifies a newer minimum.
Use `declare(strict_types=1);` in PHP files when the project requires or already follows it.
Do not use deprecated PHP, PHPUnit, Composer package, or framework APIs.
Before using an unfamiliar method, class, attribute, or package API, verify it in project docs, existing code, vendor source, or official docs.
Follow PSR standards and the project's coding standard.
Prefer typed properties, return types, and parameter types where they fit existing code.
Use PHP enums for domain states when the project uses enums.
When passing enum values into arrays, forms, queries, or persistence layers, pass `->value` unless the project explicitly expects the enum instance.
Validate and sanitize request data before use.
## Quality Checks
Use the project's Composer scripts when available.
Prefer the smallest relevant check for the change unless the user asks for full validation.
Common checks: - `composer stan` - `composer cs-check` - `composer check` - `composer test` - `composer cs-fix`
Use `composer cs-fix` only when formatting fixes are intended.
Do not ignore PHPStan, coding standard, or deprecation warnings unless the project explicitly documents an exception.
Naravno prilagodjeno tvojim potrebama. Super, tnx Još samo da skužim di su ovdje tokeni, i to će biti super.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 27 lip 2026, 15:19 |
|
|
Nisam ni znao da AI modeli imaju opciju 'Vaše upute'. Često bih tražio preoblikovanje teksta, a sustav bi mi vraćao često odgovore na srpskoj ekavici (ali na latinici). Hvala, upravo sam našao i opciju za Gemini! 
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 27 lip 2026, 15:19 |
|
|
Settings -> Usage  Desno dole u claude app  Kada otvoriš novi chat  Za većinu zadataka dovoljno je korstiti sporiju obradu.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 27 lip 2026, 15:25 |
|
|
|
Ovaj Claude fakat naporan.
Malo sam se išao zezati preko drugog AIa da isprobam opcije, pa sam dobio...
U samom Claude chatu su te brojke sakrivene i to je to. Žao mi je što sam ti bezveze potrošio vrijeme i živce s ovim glupostima.
da stvar bude bolja, izgubio sam još 15 sati vremena što sam trebao imati. I još uvijek nigdje ne mogu vidjeti tokene.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 27 lip 2026, 15:27 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 27 lip 2026, 16:43 |
|
|
|
A zašto koristiš use.ai? Nisam ih prije koristio, imaju li neku prednost?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1626 of 2558 - 63.57%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 02 srp 2026, 21:46 |
|
|
|
Fable je ponovo dostupan, no odbija raditi sigurnosne provjere i ispravke
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Umjetna inteligencija - ChatGPT, Grok, DeepSeek, Gemini, Claude, LLAMA, ... Postano: 02 srp 2026, 22:44 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: A zašto koristiš use.ai? Nisam ih prije koristio, imaju li neku prednost? Dobio sam povrat novca preko revoluta. Načelno, imaju nekih prednosti, možeš koristiti više modela različitih proizvođača. Dakle, Claude, Gemini... Ali realno, frulica. Uzeo sam najjači model, par sati razgovora i to je to, ako ne krepa prije. I to bez kontrole tokena... Prebacio sam se na Claude  Zasad mi je ok, ali sam u dva dana spiskao samo 7% tjednih tokena. Premalo trošim, a kad uključim najjači model, obično sam dost kratko tu.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|