|
|
Stranica: 4/4.
|
[ 90 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 04 kol 2026, 00:23 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 22347 Lokacija: među zvijezdama
|
|
Ja ih ne upoznah toliko. Ali ajde.
_________________ Kô nekad mirisô joj trag Na lipe i med A oči caklile Samo mene pratile
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 04 kol 2026, 00:24 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 4880 Lokacija: Dridska Župa
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ja ih ne upoznah toliko. Ali ajde. Meni u srednjoj u razredu je bilo 4 od 20ak, al jedan je bio polutan iz Kaštila. Dobro u mlađim generacijama je rijetko netko čisti Hercegovac osim ako su došli u zadnjih 20 godina nisu šiptari pa da toliko drže do endogamije.
_________________ Be radical, have principles, be absolute, be that which the bourgeoisie calls an extremist: give yourself without counting or calculating, don't accept what they call ‘the reality of life'
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 04 kol 2026, 00:30 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Ja ih ne upoznah toliko. Ali ajde. Meni u srednjoj u razredu je bilo 4 od 20ak, al jedan je bio polutan iz Kaštila. Dobro u mlađim generacijama je rijetko netko čisti Hercegovac osim ako su došli u zadnjih 20 godina nisu šiptari pa da toliko drže do endogamije. Pa to vec u drugoj generaciji se izugubi osjecaj pripsdnosti. Mislim ako si u Splitu a Hrvat, cemu insistirsti na pripadnosti nekoj regiji u BiH. Izlisno je.
_________________ Kô nekad mirisô joj trag Na lipe i med A oči caklile Samo mene pratile
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 04 kol 2026, 00:34 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Meni u srednjoj u razredu je bilo 4 od 20ak, al jedan je bio polutan iz Kaštila. Dobro u mlađim generacijama je rijetko netko čisti Hercegovac osim ako su došli u zadnjih 20 godina nisu šiptari pa da toliko drže do endogamije.
Pa to vec u drugoj generaciji se izugubi osjecaj pripsdnosti. Mislim ako si u Splitu a Hrvat, cemu insistirsti na pripadnosti nekoj regiji u BiH. Izlisno je. Pa i je i nije, vecina ljudi Hercegovačkih korjena drži do toga, mislim drže i Vlaji do svojih korijena isto, a i Boduli. Mi primorci najmanje. Doduše ima i kompleksaša koji žive idalje ovdje, a okolo govore da su iz Splita, Kaštelanke pogotovo masovno to rade. Na faksu vidim žensku koju znam iz srednje, živi u Starom, a ljudima prodaje da je Splićanka. 
_________________ Be radical, have principles, be absolute, be that which the bourgeoisie calls an extremist: give yourself without counting or calculating, don't accept what they call ‘the reality of life'
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 04 kol 2026, 00:40 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Pa to vec u drugoj generaciji se izugubi osjecaj pripsdnosti. Mislim ako si u Splitu a Hrvat, cemu insistirsti na pripadnosti nekoj regiji u BiH. Izlisno je.
Pa i je i nije, vecina ljudi Hercegovačkih korjena drži do toga, mislim drže i Vlaji do svojih korijena isto, a i Boduli. Mi primorci najmanje. Doduše ima i kompleksaša koji žive idalje ovdje, a okolo govore da su iz Splita, Kaštelanke pogotovo masovno to rade. Na faksu vidim žensku koju znam iz srednje, živi u Starom, a ljudima prodaje da je Splićanka.  Ne kuzim te regionalne podjele. Ako isti narod u pitanju. BeZze mi. A ta cura je neka kompleksasica.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 04 kol 2026, 00:46 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 48052 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Ne kužiš jer to nisu regionalne podjele nego urbani vs ruralni kraj, a bome toga baš ima kod vas, pogotovo u Sarajevu, šeher i te priče.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 04 kol 2026, 00:51 |
|
|
|
U pravu si. Znas ti kako je biti ruralac u Dalmaciji. U biti mene Dalmosi vole i ja nisam frustirana njima. Sarajevo ljubi Split i obratno. Opcenito Dalmaciju i Istru. LOL
Mi focake malo zezamo u SA. I Sandze. Ti si U Dalmaciji nesto ko Sandzo U SA?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 04 kol 2026, 00:59 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: U pravu si. Znas ti kako je biti ruralac u Dalmaciji. U biti mene Dalmosi vole i ja nisam frustirana njima. Sarajevo ljubi Split i obratno. Opcenito Dalmaciju i Istru. LOL
Mi focake malo zezamo u SA. I Sandze. Ti si U Dalmaciji nesto ko Sandzo U SA? Pa evo ja sam ruralac u Dalmaciji, doduše sa Primorja i nije u krivu. Sigurno bliže istini nego Vi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 04 kol 2026, 01:00 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 48052 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Više kao Bosanka u Beču.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 04 kol 2026, 01:02 |
|
|
 Mi u Dalmaciji od Muja u 90% slučajeva napravimo krštenog Hrvata unutar dvije generacije. Kod mene u mjestu je mali Sanel išao na katolički vjeronauk. A mislim da se čak rodio u Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 04 kol 2026, 02:06 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: novem je napisao/la:
Ima svugdje, u Kaštelima, Čiovu i 70%.
Nije 70% ni blizu, ima vas uvrh glave 40% u Kaštilima. Na Čiovu i manje 40% koji priznaju. 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 04 kol 2026, 02:08 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: :sega Mi u Dalmaciji od Muja u 90% slučajeva napravimo krštenog Hrvata unutar dvije generacije. Kod mene u mjestu je mali Sanel išao na katolički vjeronauk. A mislim da se čak rodio u Bosni. Kad smo najurili Turke iz Sinjske krajine, preostali Saneli su se pokatoličili za 15 minuta. 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 04 kol 2026, 08:11 |
|
|
Sarajevo ljubi Split?  Žena ima nešto rodbine u Dalmaciji. Ti su gori od mene bar deset puta  Ja sam oko nekih stvari premekan (bar na prvu), ono ideš na opće ljudsko ponašnje, humanost i slične spike, ovdje toga nema. Oš-neš, Bangladeš  Jbg. žao mi je što to moram priznati, Južnjaci tu imaju znatno zdraviji stav. Nama sa sjevera treba neko vrijeme da uđeš u mod.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 04 kol 2026, 17:41 |
|
|
|
Pa nije sad baš da ih prosječna osoba mrzi, ali nije sad ni tu neka velika ljubav.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Dvosatno putovanje: Željeznička ruta između Sarajeva i Mostara Postano: 04 kol 2026, 23:47 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Pa nije sad baš da ih prosječna osoba mrzi, ali nije sad ni tu neka velika ljubav. Nije kršćanski mrziti. Ali dole se sjećaju rata puno jače nego drugdje. Sa Srbima smo se klali, ali je na kraju nešto i dogovorilo, i ovi se toga drže. S muslimanima...
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|