|
|
Stranica: 33/34.
|
[ 832 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 11 kol 2026, 08:58 |
|
|
Kako je dobro, opet ostati bez vode, i opet opet opet opet Nema vode OPET u Nedima Filipovića, Grbavička, Barska, Jarčedoli, Zelenih beretki, Trgovke, Bulevar branilaca Dobrinje, Soukbunar, Sedrenik, Obhodža Lipe i Komatin. https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokalne-teme/vodovod-informacije-o-prekidu-vode-u-sarajevu/648463Kad će taj proleterskodŽihadski umirovljenički ustanak pred Skenderijom?
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 11 kol 2026, 09:00 |
|
|
|
Zašto nam kjafiri ne naprave vodovod? Licemjerna fašistička Europa ili barem Japan.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1689 of 2558 - 66.03%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 11 kol 2026, 09:35 |
|
|
Izgradili su je kjafiri već jednom… skoro 100km za 14 godina, bez bagera već jedino sa krampama i lopatama. “ Prva gradnja vodovoda u austro-ugarskom periodu je počela sredinom marta 1890. godine, polaganjem cijevi od fabrike duhana prema gradu a u oktobru iste godine je završen i bio je dovoljan za snabdijevanje većeg dijela grada. Voda je bila uzeta s izvora potoka Mošćanice a zbog visoke nadmorske visine mogla se prirodnom gravitacijom dovesti u grad. Izgradnjom vodovoda Moščanica, počinje masovno uvođenje vode u kuće. Na kraju vladavine Austro – Ugarske, vodovodna mreža grada je iznosila oko 97 km” https://www.viksa.ba/clanak/3004Vrijeme je opet, pa proslo je 112g od tada, kjafirsku vam nezahvalnu.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 11 kol 2026, 09:37 |
|
|
|
A to ono kad su ih prisilili na civilizacijski skok, unatoč hrabrom otporu patriota.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1689 of 2558 - 66.03%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 13 kol 2026, 05:30 |
|
|
Inflacijsko ekonomsko ČUDO najavljuju iz epbih i rudnike. Poslije duuuuuuuuuuuuuugog osnovoškolskog predavanja o logici tržišne ekonomije, Muslimansko Bratstvo zaklučuje: ” Ako domaća proizvodnja nastavi padati, a potrošnja rasti, sve veći dio električne energije morat ćemo kupovati po tržišnim cijenama. U najgorem scenariju, posljedice će se prije ili kasnije preliti na građane i privredu kroz više cijene.” Stara uspješna sfrj taktika na putu ka blagostanju: podići minimalac i mirovine a sve je to mnogo manje već rast cijena, i naravno nastavljati plaćati nerad širokih narodnih islamističkoproleterskih masa, pardon ono… socialno ugroženih kategorija. I tako ukrug, Moment 22. https://politicki.ba/vijesti/znate-li-da-je-struje-u-bih-sve-manje/106768Recept za uspjeh! I tko bi to u vlast poslije listopada, onako pred studeni, prosinac, siječanj…? Konstituenti Hrvati krivi! Kjafirsku im… dajte sadake
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 16 kol 2026, 14:52 |
|
|
Uvijek je daaaaaaaaaaaaaj sadakeeeeeeeeee Sunitima to što se MORA i što je POTREBNO za ekonomsko ČUDO!!!“Kada je ekonomija u pitanju, potrebno nam je oko milijardu KM novih investicija svakog mjeseca, privatnih i javnih. Moramo intenzivno graditi saobraćajnu i energetsku infrastrukturu i stvoriti uvjete za otvaranje 50.000 novih radnih mjesta.” Sve, SVE će i bi oni samo da je sadaaaaaaaakeeeeeeeeeee. Tada će 50 000, ta pedeset, već 500 000 novih radnih mjesta https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/aktuelno/izetbegovic-ozbiljne-slabosti-aktuelene-vlasti-potrebno-nam-je-milijardu-km-novih-investicija-svakog-mjeseca/261806Lunarna budućnost The Protektorat kao predizborno obećanje Jedino bitno je postizborno! Liferujmo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 18 kol 2026, 04:13 |
|
|
|
Kako će unapredŽena skrb za, citiram, “migrante” napraviti ekonomsko ČUDO pranja novca kroz migrant centra.
Očistimo uobičajene floskule iz izjave Luigi Soreca i ostane: [b]140 500 000€j u konkretno što?
U - “konkretne koristi građanima” - kojim? - “jačanju kapaciteta javne uprave i institucija za upravljanje EU sredstvima - daju se sredstva s ciljem - JOŠ JEDNU “reformu pravosuđa” - u korist primitka migranta - JOŠ JEDNO “jačanje borbe protiv korupcije” - kako napraviti kampove za migrante bez mješanja i protivljenja politika domorodaca - JOŠ JEDNOM “podršku stvaranju okruženja pogodnog za pomirenje” - svi, uključujući migrante, smo jedno
te
”unapređenje pristupa uslugama zaštite za žene, muškarce i maloljetne migrante”.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/bih-stize-1405-miliona-eura-iz-eu-za-reforme/649280
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 20 kol 2026, 17:19 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 20 kol 2026, 17:47 |
|
|
Ovisnost o ruskom plinu je ČUDO ekonomske stabimnosti “Cijene prirodnog gasa u Evropi porasle su za oko 120 posto od početka godine, dok su evropska skladišta znatno slabije popunjena nego što je uobičajeno za ovaj period. Analitičari upozoravaju da bi hladna zima mogla izazvati novi snažan rast cijena energije.” https://www.fokus.ba/biznis/trziste/cijene-gasa-u-evropi-porasle-120-posto-strahuje-se-od-novog-udara-tokom-zime/3571146/Nema inflacije! Nema zime za grijanje tijekom zime u FildŽaniji. Nema nestabilnosti Nema vlade Nema budućnosti ČUDO
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 21 kol 2026, 12:34 |
|
|
Opet Nema H2O “Neće biti vode u Butmiru i Otesu, moguć nestanak u Vogošći” https://www.klix.ba/vijesti/bih/vik-najavio-nove-radove-nece-biti-vode-u-butmiru-i-otesu-moguc-nestanak-u-vogosci/260821059Prvi put? Tko je kriv? Hrvat, ta tko bi drugi? Kjafirsku nam Izborno pitanje? Ne Ni najmanje izborno pitanje? Ne A željezara, koksara, rudnici itd. izborno pitanje? Ne Jesu li Hrvati izborno pitanje? Naravno Imali koje drugo izborno pitanje? Ne Kjafirsku nam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 21 kol 2026, 19:44 |
|
|
Tomba17 je napisao/la: Kako će unapredŽena skrb za, citiram, “migrante” napraviti ekonomsko ČUDO pranja novca kroz migrant centra.
Očistimo uobičajene floskule iz izjave Luigi Soreca i ostane: [b]140 500 000€j u konkretno što?
U - “konkretne koristi građanima” - kojim? - “jačanju kapaciteta javne uprave i institucija za upravljanje EU sredstvima - daju se sredstva s ciljem - JOŠ JEDNU “reformu pravosuđa” - u korist primitka migranta - JOŠ JEDNO “VM borbe protiv korupcije” - kako napraviti kampove za migrante bez mješanja i protivljenja politika domorodaca - JOŠ JEDNOM “podršku stvaranju okruženja pogodnog za pomirenje” - svi, uključujući migrante, smo jedno
te
”unapređenje pristupa uslugama zaštite za žene, muškarce i maloljetne migrante”.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/bih-stize-1405-miliona-eura-iz-eu-za-reforme/649280 Nema koksare, željezare, rudnici, uskoro epbih itd itd itd??? I što sada kada treba peneza a dražbe za entitetske obveznice počeli redovno fulati?“„Povratnički centri” za migrante očekuju se na Balkanu u „eri deportacija”” Migrantsko ČUDO ekonomije Ne baš površna ultraekstremnoleftardska analiza: https://detektor.ba/2026/08/21/povratnicki-centri-za-migrante-ocekuju-se-na-balkanu-u-eri-deportacija/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 22 kol 2026, 02:12 |
|
|
Opetovana izgradnjs novih dionica AC po Fildžaniji je ekonomsko ČUDO razvoja. Na pr. do izbora u Listopadu otvaraju se nove dionice AC TZ - Orašje, i dalje u svijet Bihać - Sisak, i dalje u svijet Tunel Hranjen, i nigdje po svijetu Tunel Prenj, i put u središte zemaljske kugle. Gradiška, koji je otvoren. A nije otvoren kod onih koji se ne pitaju. A neeeeeeeee…. greška greška greška… već se u Listopadu otvara dionica AC izmedŽu Bijeljine i Beograda. Za početak.https://www.oslobodjenje.ba/biznis/ekonomija/auto-put-od-beograda-do-bijeljine-otvara-se-u-oktobru-planiran-nastavak-do-banjaluke/Pitanje: hoće li više ta zelena tranzverzala, Zap.Sa - Hranjen - GŽD - Novi Pazar - Prokletija… , biti gotova do izbora u Listopadu? Sada će uskoro peto desetljeće od početka zamisli te izgradnje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 22 kol 2026, 11:18 |
|
|
Stari komunist Dragan Markovina ne želi reći što je zaključak. “Ni po jednoj racionalnoj osnovi Hrvatska ne bi smjela biti toliko ispred BiH, da ljudi masovno dolaze u susjednu zemlju na težak rad umjesto isključivo na godišnje odmore. A to da BiH tavori u mjestu, s potencijalnim novim ratom iza ugla, s nikakvom europskom perspektivom i s ogromnim brojem ljudi koji žive u siromaštvu ili na njegovom rubu, nije ni do koga, nego do nas” Zaključak je… liferujmo. https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/kolumne/dragan-markovina-suza-i-pravda-za-draganu/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 22 kol 2026, 12:58 |
|
|
Tomba17 je napisao/la: Stari komunist Dragan Markovina ne želi reći što je zaključak. “Ni po jednoj racionalnoj osnovi Hrvatska ne bi smjela biti toliko ispred BiH, da ljudi masovno dolaze u susjednu zemlju na težak rad umjesto isključivo na godišnje odmore. A to da BiH tavori u mjestu, s potencijalnim novim ratom iza ugla, s nikakvom europskom perspektivom i s ogromnim brojem ljudi koji žive u siromaštvu ili na njegovom rubu, nije ni do koga, nego do nas” Zaključak je… liferujmo. https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/kolumne/dragan-markovina-suza-i-pravda-za-draganu/Treba njemu uzet domovnicu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 23 kol 2026, 13:31 |
|
|
I opet i opet i opet i opet i opet i opet i opet i opet i opet i opet Zapadno Sarajevo nema vode Veliki je ovo crni humor, nalik na Monthy Pyton: Hladivode nema vode. ”Vratnik, Obhodža, Sarajevskih gazija, Škaljin Sokak, dio Baruthane, Brusulje, Hadžijska Ravan, Streljačka ulica i Hladivode.” https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokalne-teme/restrikcije-vode-u-sarajevu-negativni-uticaji-na-naselja/650032
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 24 kol 2026, 09:43 |
|
|
Tunel Hranjen kao strateški projekt je ekonomsko ČUDO tenderisanja, isisisanja i sunitisisanja o zelenoj transversali ka Stambol preko Raške. “više od šest godina nakon početka gradnje, još nije poznato koliko će najduži cestovni tunel u BiH u konačnici koštati niti kada će kroz njega proći prvi automobili. Izvjesno je jedino da završetak aktuelnih radova neće biti i završetak projekta – nakon probijanja tunela slijede novi radovi, novi ugovor i osiguravanje dodatnog novca.“ https://www.biznisinfo.ba/novi-problemi-s-gradnjom-najduzeg-tunela-u-bih-treba-novi-ugovor-i-dodatni-novac/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 24 kol 2026, 20:36 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 25 kol 2026, 23:11 |
|
|
Ekonomsko ČUDO zbog stesanja pred zimu.NidŽe veze, pored nestanka vode Igor Gavran upozorava na prijetnju da nema više ni klope kada se bez vode nemože preživiti dulje od par tri dana a za mjesec bez hrane fino se stesaš. Čuj on će Sunitima nema više klope… uf jesu se prepali… Gavran: “prijeti nestašica hrane” “Čak i da imate razloga povećati cijenu 100 posto, kome ćete prodati robu po toj cijeni? Veliki broj građana se odavno već odriče zdravije i skuplje hrane, pa bi eventualni drastični rast cijena vjerovatno proširio broj takvih ograničenja u ishrani.” “dugoročniji inflatorni problem” https://faktor.ba/ekonomija/ekonomija/ekonomski-strucnjak-igor-gavran-upozorava-na-posljedice-suse-hocemo-li-najesen-ostati-bez-hrane/262444Ima smisla biti i ostati sa sadakašima, IMA…
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 25 kol 2026, 23:31 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 29 kol 2026, 00:25 |
|
|
Sunce grije, jako, pa nema veze  ... Jer što je “neophodno”, “neophodno” je. A tek “dinamika”, ČUDO je to.U Zapadno Sarajevo struja se isključuje, sve kao po švicarskom satu: 09:00–10:30: Dobrinja 44 09:00–11:00: Alipašino Polje 42 09:00–12:40: Sokolović-Kolonija 12 09:00–13:00: Cicin Han 09:00–15:00: Safeta Zajke 1, Dobojska 1, Vraca 4, Gornji Butmir 2, Rakovica 4, Kasindolska 2 i Ozrenska 1 10:30–12:00: Dobrinja 46 10:00–15:00: Urijan Dedina 11:00–14:30: Blažuj Crkva 11:00–15:00: Ećo i Poljine Hills 2 12:00–13:00: Dobrinja 54 12:00–15:00: Kasindolska 3 13:00–14:30: Dobrinja 55 13:30–16:00: Bare Stup 2 Utorak, 1. septembar 09:00–10:30: Dobrinja 57 09:00–13:15: Sokolović-Kolonija 4 09:00–14:00: Hadžići Bare 09:00–15:00: Vlaškovo 1, Vlaškovo 2, Vlaškovo 3, Osijek 3, Doglodi, Riječica 1, Karaula 2, Gornja Karaula i Smucka 10:30–12:00: Dobrinja 58 11:00–15:00: Pazarić 3 12:00–13:30: Dobrinja 59 12:00–14:30: Novo Naselje Sokolovići 12:00–15:30: Jošanica 4 13:30–14:30: Dobrinja 73 “Tačno vrijeme ponovne uspostave napajanja može zavisiti od dinamike izvođenja radova.” https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokalne-teme/sarajevo-u-ponedjeljak-i-utorak-bez-struje-provjera-spiska/650804
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 30 kol 2026, 10:12 |
|
|
Infrastrukturno tridesetšestogodišnje ČUDO zvana autocesta TZ - Zap. Sa. Inače skroz skroz skroz isplatjiva gradnja ne prema EU, već što dalje od nje. - Što se radi? Gradi se!!! - Autocesta se gradi? Ne, već brza cesta. Što to god sada značilo. - Koji je to problem? Sporo ide… miša mu više dokle više te opstrukcije od kjafirskih tih Hrvata? - Koliko je svemirskih kilometara duga ta prva planirana papirnata dionica? 6 zemaljskih kilometara - Vremenski rokovi izgradnje tih svemirskih kilometara? Nema ih - Koje su garancije od strane općine, županije i f(bih)lentiteta… - izgratiti će se??? 0 - Papirni barem poslovi sredŽeni? Ne. - Od najsloženijih papirnih poslova, kod koga su najtvrdŽi otpori? Kod tzv. “drzave”. Znači od Hrvata i Srba…. Dokle će više gradŽani trpiti ove kjafire? https://federalna.ba/tuzlanski-kanton-bez-moderne-ceste-4wqn0“Daaaaaj saaadaaaaaaakeeeeeeee u kojoj sam i ja”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 02 ruj 2026, 19:00 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 03 ruj 2026, 11:05 |
|
|
Nema vode Opet Tko je kriv? Austrijanci koji nisu napravili trajnije vodovode i cijevi prije okruglo 125g. I Hrvati naravno Kjafirsku im… ”Prekid ili poremećaj u vodosnabdijevanju u navedenom periodu može zahvatiti sljedeća naselja: Grbavica, Hrasno, Pofalići, centralni dio – kampus UNSA, Dolac Malta, Vilsonovo šetalište, Čengić Vila I i II, Otoka i Nova Otoka, Olimpijsko naselje, Briješće, uz ulicu Safeta Zajke, Halilovići, Buća Potok, dio naselja kod kružnog toka.” Ali no frks dok je Miljacke. Puh. https://nap.ba/post/vik-sarajevo-danas-moguci-prekidi-u-vodosnabdijevanju-evo-koja-su-naselja-obuhvacena
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 03 ruj 2026, 12:04 |
|
|
Citat: Sreća pa su izbori - ispuniti će im se zahtjevi do izbora. Zenica - rezultati 2022: - DENIS BEĆIROVIĆ 39,46 %
- BAKIR IZETBEGOVIĆ 28,49%
- ŽELJKO KOMŠIĆ 25,12%
- MIRSAD HADŽIKADIĆ 3,64%
- BORJANA KRIŠTO 3,29%
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Negativne ekonomske vijesti iz BIH Postano: 06 ruj 2026, 15:15 |
|
|
Uhljebi svugdje, posebno i na najnižoj društvenoradničkoj razini je ekonomsko ČUDO razvitka! “Na evidencijama nezaposlenih u Federaciji BiH i dalje se nalazi oko 246.000 osoba, dok poslodavci istovremeno mjesecima, pa i godinama, upozoravaju da ne mogu pronaći radnike.” “Mi trenutno imamo 240.000 nezaposlenih ljudi na evidencijama, veliki dio tih ljudi u suštini i ne traži posao. Veliki broj poslodavaca ne može da pronađe radnike. Nonsens je da već godinama nismo razdvojili te evidencije, odnosno donijeli novi Zakon o posredovanju u zapošljavanju, nismo izmijenili Zakon o doprinosima i nismo izmijenili Zakon o zdravstvenom osiguranju. Nonsens je da neko zbog zdravstvenog osiguranja ide u Službu za zapošljavanje” https://biznis.ba/vijesti/bih/biro-pun-a-radnika-nema-ko-je-kriv/107090Ima smisla Protektorat, ima! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|