dunno je napisao/la:
novosve je napisao/la:
To naziranje koje ti vidiš je posljedica prevelike izloženosti eho kutiji antiestablishment izvora informacija, koji pate od iste nebojektivnosti kao i ovi službeni.
Ovo mi je od početka rata zanimljiva stvar. Rusofili sami sebe smatraju jedinim objektivnim i slobodomislećim za razliku od ne-rusofila koji puše zapadnu propagandu, a u stvarnosti oni puše propagandu koja je jednako komična kao i slavoukrajinaška, a u nekim slučajevima i još komičnija.
Rusija je pred slomom, a Ukrajina neće izdržati predstojeću zimu - vol. 5.
Prepoznah i sebe u ovom tvom upisu , pa hajde da kažem neku...
Da , rusofil sam , iz mnogo razloga .... Da li je to grjeh ?
Naravno , to uopšte ne znači da smatram da sam zbog toga i , kako kažeš , slobodomisleći . Ali se svakako trudim , da što objektivnije sagledavam dešavanja .Kako ova aktuelna , tako i sva druga..
Pratio sam uvjek pomalo , šta se dešava u tom djelu ''ruskog svjeta ,a od Majdana mnogo...Evo ''šta sam vidio''...
- Nije Rusija napala Ukrajinu , nego je Zapad napao Ruse i Rusiju nacifikovanom Ukrajinom .
Rusija je sasvim korektno ispratila Ukrajinu u nezavisnost , tražići od nje samo jedno , da joj nikad ne postane neprijatelj . Da bar bude neutralna.
Mnogo je jasnih dokaza da je to tako, i da je ''pucnjava'' počela davno prije 2022.
( dakle smatram ,da je i sam naslov ''teme'', slučajno ili namjerno , u službi antiruske propagande )
- Rusija će pobjediti i onemogućiti Zapad da učini što je naumio . Teže , sporije i ''krvavije'' nego što je željela , ali hoće. Prosto mora. Ta pobjeda će imati veliki geopolitički uticaj , i Rusiji će odrediti bar sto sledećih godina.
Mnogo je argumenata koji to jasno ukazuju i potvrđuju .
- Ovaj rat koji je Zapad nacifikovanom Ukrajinom poveo protiv Rusije , je samo vrh svjetskog geopolitičkog ledenog brjega . Krenulo je ono što je pažljiviji posmatrač mogao vidjetiprije dvadesetak , pa i više godina - svijet terminalno i potpuno mjenja frizuru i način češljanja . Frizuru koju ima još od vremena Kolumba i Magelana . I to je nezaustavljiv proces .
Babo ručo.
- Evropi je Rusija mnogo potrebnija , nego Rusiji Evropa. EU je bez ruskih energenata , sirovina , i mnogo toga još...u teškom ekonomskom qurcu .
Kada Rusija ostvari u Ukrajini što je naumila ,a EU krvopije shvate da je neće moći popljačkati , svjedočićemo kako vrlo brzo poslije toga, šefovi evropskih država ( tajno , a bogami i javno ) trče u Kremlj da pokušaju spasiti šta se spasiti da .
PS.
- Sve priče o mogućem direktnom sukobu Zapada i Rusije su glupave.