HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 lis 2026, 18:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8331 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 330, 331, 332, 333, 334
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu, Vol.2
PostPostano: 26 ruj 2026, 10:09 

dunno je napisao/la:

Ovo mi je od početka rata zanimljiva stvar. Rusofili sami sebe smatraju jedinim objektivnim i slobodomislećim za razliku od ne-rusofila koji puše zapadnu propagandu, a u stvarnosti oni puše propagandu koja je jednako komična kao i slavoukrajinaška, a u nekim slučajevima i još komičnija.

Nije istina. Rusofili tvrde jednostavno da Ukrajina nema šanse i da za zapadne a ne vlastite interese ginu do posljednjeg samo da naštete Rusiji. I to je istina.
S druge strane Ukrofili slijepo govore odnosno copy/paste isto ono što govore Index, BBC, Zoran Pusić, Tomašević, Plenković, Madonna i cijeli leftardski svijet

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2026, 11:46 

dunno je napisao/la:
novosve je napisao/la:

To naziranje koje ti vidiš je posljedica prevelike izloženosti eho kutiji antiestablishment izvora informacija, koji pate od iste nebojektivnosti kao i ovi službeni.

Ovo mi je od početka rata zanimljiva stvar. Rusofili sami sebe smatraju jedinim objektivnim i slobodomislećim za razliku od ne-rusofila koji puše zapadnu propagandu, a u stvarnosti oni puše propagandu koja je jednako komična kao i slavoukrajinaška, a u nekim slučajevima i još komičnija.

Rusija je pred slomom, a Ukrajina neće izdržati predstojeću zimu - vol. 5.

Prepoznah i sebe u ovom tvom upisu , pa hajde da kažem neku...
Da , rusofil sam , iz mnogo razloga .... Da li je to grjeh ?
Naravno , to uopšte ne znači da smatram da sam zbog toga i , kako kažeš , slobodomisleći . Ali se svakako trudim , da što objektivnije sagledavam dešavanja .Kako ova aktuelna , tako i sva druga..
Pratio sam uvjek pomalo , šta se dešava u tom djelu ''ruskog svjeta ,a od Majdana mnogo...Evo ''šta sam vidio''...
- Nije Rusija napala Ukrajinu , nego je Zapad napao Ruse i Rusiju nacifikovanom Ukrajinom .
Rusija je sasvim korektno ispratila Ukrajinu u nezavisnost , tražići od nje samo jedno , da joj nikad ne postane neprijatelj . Da bar bude neutralna.
Mnogo je jasnih dokaza da je to tako, i da je ''pucnjava'' počela davno prije 2022.
( dakle smatram ,da je i sam naslov ''teme'', slučajno ili namjerno , u službi antiruske propagande )

- Rusija će pobjediti i onemogućiti Zapad da učini što je naumio . Teže , sporije i ''krvavije'' nego što je željela , ali hoće. Prosto mora. Ta pobjeda će imati veliki geopolitički uticaj , i Rusiji će odrediti bar sto sledećih godina.
Mnogo je argumenata koji to jasno ukazuju i potvrđuju .

- Ovaj rat koji je Zapad nacifikovanom Ukrajinom poveo protiv Rusije , je samo vrh svjetskog geopolitičkog ledenog brjega . Krenulo je ono što je pažljiviji posmatrač mogao vidjetiprije dvadesetak , pa i više godina - svijet terminalno i potpuno mjenja frizuru i način češljanja . Frizuru koju ima još od vremena Kolumba i Magelana . I to je nezaustavljiv proces .
Babo ručo.

- Evropi je Rusija mnogo potrebnija , nego Rusiji Evropa. EU je bez ruskih energenata , sirovina , i mnogo toga još...u teškom ekonomskom qurcu .
Kada Rusija ostvari u Ukrajini što je naumila ,a EU krvopije shvate da je neće moći popljačkati , svjedočićemo kako vrlo brzo poslije toga, šefovi evropskih država ( tajno , a bogami i javno ) trče u Kremlj da pokušaju spasiti šta se spasiti da .

PS.
- Sve priče o mogućem direktnom sukobu Zapada i Rusije su glupave.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2026, 15:20 

dunno je napisao/la:

Nije teško upasti u tu zamku kad si ovdje kod nas stalno izložen propagandi koja stalno laže, a netko drugi ide kontra te propagande. Počneš tom durgom vjerovati jer se suprotstavio lažima.

Ali to ne znači da taj drugi, ma ko on bio, nije i sam lažljiv ili u deluzijama.

Alternativni izvori informacija također često pate od wishfull thinkinga i potrebe za običnim kontriranjem u svemu (do te mjere da je nekima Ratko Mladić heroj postao), ali ljudi pate inače od upadanja u binarni obrazac i potrebe da jednoj strani vjeruju dok drugu sotoniziraju.

E sad, ja osobno nisam protiv binarnog obrasca, kad se radi o mi vs oni odnosi. Ali kad se radi o bilo kojoj trećoj strani, to čovjeka ponese nizbrdo.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2026, 20:13 

dunno je napisao/la:
novosve je napisao/la:

To naziranje koje ti vidiš je posljedica prevelike izloženosti eho kutiji antiestablishment izvora informacija, koji pate od iste nebojektivnosti kao i ovi službeni.

Jednostavno se ne mogu složiti, kako je proruska promidžba komična kao i slavoukrajinaška ili čak komičnija.

Kralj svih slavoukrajinaša - https://www.youtube.com/watch?v=9FNDKdp ... rt_radio=1. Jedan od značajnijih hrvatskih slavoukrajinaša - https://www.zagreb.info/vijesti/zg-poli ... nu/421927/. Hrvatski zviždači - https://www.youtube.com/watch?v=uFqHMEPNGxQ, Vrh - https://www.youtube.com/shorts/Jw93qcgltMQ. .......

I tko je komičniji?

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2026, 12:25 

Citat:
Masovna predaja na frontu: Više od 250 Rusa položilo oružje u Operaciji Vivaldi, među njima oficiri i piloti

Komandant 3. armijskog korpusa, brigadni general Andrij Bilecki (Andrii Biletskyi), saopćio je da su ruske snage pretrpjele gubitak od 2.000 pripadnika tokom treće faze vojne operacije "Vivaldi", dok je više od 250 ruskih vojnika zarobljeno.

"Neprijatelj je izgubio 2.000 ljudi, a više od 250 ruskih vojnika je zarobljeno. Ovim je završena treća 'sezona' Vivaldija, koja je označila prekretnicu u cijeloj operaciji", izjavio je Bilecki.

slika

Bilecki je objasnio da je glavni cilj treće faze operacije bilo naselje Nove, ključno rusko čvorište na mostobranu. Prema njegovim riječima, kontrole nad uzvišenjima oko tog naselja direktno donosi inicijativu na tom dijelu ratišta.

Ukrajinske snage su uspele u potpunosti obmanuti rusku komandu. Rusi su vjerovali da je glavni pravac ukrajinskog napada usmjeren na liniju Šandrigolove – Zelena Dolina (Shandryholove – Zelena Dolyna), zbog čega su uzalud potrošili svoje rezerve izvođenjem kontranapada u tom rejonu.

1701 of 2558 - 66.5%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: Danas, , 10:56 

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8331 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 330, 331, 332, 333, 334

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: