|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 31 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 11:47 |
|
|
Je li kako mogla sačekati dok prođu izbori. Sad će opet Srbi se redom opraštati, ovi ovamo će živčanit. Taman Ratka malo zaboravili, sad opet Jovo nanovo. Citat: Umrla Biljana Plavšić, osuđenica za ratne zločine u BiH
Biljana Plavšić, bivša članica ratnog rukovodstva Republike Srpske koja je presuđena za ratne zločine preminula je u 96. godini u Beogradu.
Pred Haškim tribunalom priznala je krivicu za progon na političkoj, rasnoj i vjerskoj osnovi i 2003. osuđena na 11 godina zatvora.
Učestvovala u progonu Bošnjaka, bosanskih Hrvata i drugog nesrpskog stanovništva u 37 opština.
Podržavala je kampanju etničkog razdvajanja koja je imala za posljedicu smrt hiljada civila i protjerivanje hiljada ljudi iz opština u Bosni i Hercegovini u veoma brutalnim uslovima, time što je pozivala paravojne snage iz Srbije da pomognu snagama bosanskih Srba u ostvarivanju cilja razdvajanja etničkih grupa upotrebom sile. Puštena je 2009. nakon odsluženja dijela kazne.
U svom iskazu prilikom priznanja krivice rekla je da je prihvatila odgovornost nakon što se, kako je navela, uvjerila da su hiljade nevinih ljudi bile žrtve organizovanog i sistematskog uklanjanja Bošnjaka i Hrvata sa teritorija koje su bosanski Srbi smatrali svojima.
U političkom vrhu tokom rata djelovala je zajedno s drugim tadašnjim liderima, među kojima su bili osuđeni ratni zločinci Radovan Karadžić i Momčilo Krajišnik.
Tokom političke karijere obnašala je funkcije člana Predsjedništva SR BiH (1990-1992), v.d. predsjednika srpske republike u biH (1992), potpredsjednica Republike Srpske (1992-1996), predsjednica Republike Srpske (1996-1998). Godine 1997. je osnovala stranku Srpskog narodnog saveza (SNS).
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1701 of 2558 - 66.5%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 11:54 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 8552 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
|
Srbi znaju i vlastitu smrt ispravno tempirati.
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 11:57 |
|
|
|
Ne vjerujem da današnji Srbi ispod 30 godina uopće znaju tko je Biljana Plavšić, nije se kroz godine održavao mit o njoj kao što se održavao o Čika Ratku.
Nema murala "Tetka Bilja" ni navijačkih transparenata.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ultima_palabra
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 12:06 |
|
|
|
Jedno govno manje na svijetu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
snowflake
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 13:19 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ne vjerujem da današnji Srbi ispod 30 godina uopće znaju tko je Biljana Plavšić, nije se kroz godine održavao mit o njoj kao što se održavao o Čika Ratku.
Nema murala "Tetka Bilja" ni navijačkih transparenata. Da, još se nagodila s Hagom, prebacivala krivnju na druge, pa je došlo do razračunavanja s kojim nisam dovoljno upoznata. A ovo što kažeš, Srbi vole vojničine, koji su vezani uz front i borbu, uz koje možeš vezati arhetipski tip, obličje junaka (bez obzira na moral), političari su u njihovom imaginariju administrativci, birokrati s ukaljanim ugledom, odnosno bez istog. Neće biti kao s Mladićem. Ne predviđam ponavljanje ni s Karadžićem jednog dana, možda me demantiraju. P.S. Čak nešto ne znam da se pojavljivala po televizijama u Srbiji i RS, a tamo se svatko takav može pojavljivati, bildajući si ugled kućne popstar ratne zločinke. Živjela je povučeno, koliko ja znam, tako da ni s te strane nema temelja za histeriju kakvu smo gledali.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 13:27 |
|
|
|
To je sve tako, ali s druge strane izbori su u nedjelju.
Sad se grebe po dnu lonca sve što se može iskoristiti za glas više.
1701 of 2558 - 66.5%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ultima_palabra
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 13:37 |
|
|
|
Slabo je tu vojničina, sve gola kukavica kad zaškripi pod nogama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 13:39 |
|
|
snowflake je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ne vjerujem da današnji Srbi ispod 30 godina uopće znaju tko je Biljana Plavšić, nije se kroz godine održavao mit o njoj kao što se održavao o Čika Ratku.
Nema murala "Tetka Bilja" ni navijačkih transparenata. Da, još se nagodila s Hagom, prebacivala krivnju na druge, pa je došlo do razračunavanja s kojim nisam dovoljno upoznata. A ovo što kažeš Srbi vole vojničine, koji su vezani uz front i borbu, uz koje možeš vezati arhetipski tip, obličje junaka (bez obzira na moral), političari su u njihovom imaginariju administrativci, birokrati s ukaljanim ugledom, odnosno bez istog. Neće biti kao s Mladićem. Navijači i taj režimski polusvijet se prirodno identificira s đeneralom Ratkom ili komandantom Arkanom, to im je prirodni role model, namrgođeni glavonja. Plavšička je doktorirala botaniku (na zagrebačkom PMF-u) i kasnije postala dekanica sarajevskog PMF-a. Nije tu sad bitno što je ona bila politički ekstremnija i od Mladića i od Arkana, nije toliko bitno ni to što je žena, ne mogu se oni identificirati s nekim toliko knjiškim. Ni Dobrica Ćosić nije na njihovim muralima, nije ni Matija Bećković. Kako je rekao jedan od najvećih suvremenih fiilozofa: "We don't need a thinker, we need a doer! Someone who will act without considering the consequences!"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
snowflake
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 13:43 |
|
|
ultima_palabra je napisao/la: Slabo je tu vojničina, sve gola kukavica kad zaškripi pod nogama. Stvar je predodžbe i imidža, a ne metafizičke istine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 13:45 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 5070 Lokacija: Dridska Župa
|
|
Bila je luda ko kupus i imala zanimljive gotovo Lamarkističke genetičarske teorije o narodima na ovim prostorima. Kaže Dodik da će dobit veleban državan sprovod.
_________________ Be radical, have principles, be absolute, be that which the bourgeoisie calls an extremist: give yourself without counting or calculating, don't accept what they call ‘the reality of life'
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 13:45 |
|
|
In 1994, Plavšić stated that she and other Serbian nationalists were unable to negotiate with Bosniaks due to genetics:[9] It was genetically deformed material that embraced Islam. And now, of course, with each successive generation it simply becomes concentrated. It gets worse and worse. It simply expresses itself and dictates their style of thinking, which is rooted in their genes. And through the centuries, the genes degraded further. 
_________________ Be radical, have principles, be absolute, be that which the bourgeoisie calls an extremist: give yourself without counting or calculating, don't accept what they call ‘the reality of life'
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dunno
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 14:17 |
|
|
Malo me baca na Kolindu. Žena koja je spletom okolnosti došla na čelnu poziciju, isprovaljivala se i otišla... "Ne kažem da ne želimo više živjeti sa Hrvatima, nego radije da im ne trebamo dozvoliti da žive sa nama". "Sve i da zadržimo 70 odsto teritorije, nema tu mira. Ja njima, ovako da kažem ne želim ništa dobro. Ali da ja budem mirna, moramo im dati nešto, da imaju gde sebi da organizuju život, da ne bi mene celo vreme uznemiravali. Tako ja shvatam tih muslimanskih 30 odsto." 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 14:22 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 22552 Lokacija: među zvijezdama
|
|
Čuj umrla. Pa dragi kvačice, ljudi umiru. Ovo crkava. Rodna godina. Prvo Sratko, pa ova četaljka. Treba Srbe pustiti da orgijaju sa pokopom. Samo medijski propratiti.
_________________ Kô nekad mirisô joj trag Na lipe i med A oči caklile Samo mene pratile
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 14:28 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Čuj umrla. Pa dragi kvačice, ljudi umiru. Ovo crkava. Rodna godina. Prvo Sratko, pa ova četaljka. Treba Srbe pustiti da orgijaju sa pokopom. Samo medijski propratiti. Ne prepoznajem se u islamističkoj dehumanizaciji. 
1701 of 2558 - 66.5%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 14:32 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Čuj umrla. Pa dragi kvačice, ljudi umiru. Ovo crkava. Rodna godina. Prvo Sratko, pa ova četaljka. Treba Srbe pustiti da orgijaju sa pokopom. Samo medijski propratiti. Ne prepoznajem se u islamističkoj dehumanizaciji.  De ba urazumi se. Nisu oni samo “islamiste” istrebljivali, nego i vas. A ova posebice. Zavrsila je Fax u Zegeju i tvrdila da vas osobito dobro “poznaje”. Da ne idem u detalje. Sto mislila pod tim. Kako mozes četaljku dehumanizirati?
_________________ Kô nekad mirisô joj trag Na lipe i med A oči caklile Samo mene pratile
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 14:38 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ne prepoznajem se u islamističkoj dehumanizaciji.  De ba urazumi se. Nisu oni samo “islamiste” istrebljivali, nego i vas. A ova posebice. Zavrsila je Fax u Zegeju i tvrdila da vas osobito dobro “poznaje”. Da ne idem u detalje. Sto mislila pod tim. Kako mozes četaljku dehumanizirati? Vodili smo već ovu istu raspravu kad je umro Ratko. Tad si mi ostala dužna odgovor na jedno pitanje post2512009.html#p2512009
1701 of 2558 - 66.5%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 14:43 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
De ba urazumi se. Nisu oni samo “islamiste” istrebljivali, nego i vas. A ova posebice. Zavrsila je Fax u Zegeju i tvrdila da vas osobito dobro “poznaje”. Da ne idem u detalje. Sto mislila pod tim. Kako mozes četaljku dehumanizirati?
Vodili smo već ovu istu raspravu kad je umro Ratko. Tad si mi ostala dužna odgovor na jedno pitanje post2512009.html#p2512009Daj ba mani budalastinje. Da raspravljam s tobom o nekoj imaginarnoj ličnosti tipa nekog Muhameda, za kojeg ni ti ni ja nismo sigurni da postojao. I to stavljas tu raspravu u kontekst sadasnjosti i povlačiš paralele sa devedesetim. Mislim neozbiljan si u najmanju ruku. I argumentacija ti je tipa BBC -ove “ zakoni se Allahom da nisi musliman”. Ako je pobio zaista ljude naravno da je genocid pocinio. Lik nije povjesna licnost, no religijska. Pitaj boga i ako postojao kakav i ko je to bio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 14:52 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Čuj umrla. Pa dragi kvačice, ljudi umiru. Ovo crkava. Rodna godina. Prvo Sratko, pa ova četaljka. Treba Srbe pustiti da orgijaju sa pokopom. Samo medijski propratiti. Ne prepoznajem se u islamističkoj dehumanizaciji.  Mene to plaši, npr. netko bezvezan i nevažan kao mi na forumu, pišemo nešto što ne ide uz dlaku muslimanima, po ovakvima zaslužujemo isti tretman?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 14:59 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ne prepoznajem se u islamističkoj dehumanizaciji.  Mene to plaši, npr. netko bezvezan i nevažan kao mi na forumu, pišemo nešto što ne ide uz dlaku muslimanima, po ovakvima zaslužujemo isti tretman? Ajde ne kakite udruženo ba. Znamo se godinama. Malo vam dosljednosti ne bi štetilo kad su ovake stvari u pitanju. Jer ta stoka skupa s islamistima i vas je kršćane progonila, ubijala i vaše žene i majke silovala. Šta umišljate da niste kao narod i vi bili predmetom ovih progona i da i vas ne otkopavaju po masovnim grobnicama. Pa sam djeneral se pred pad Srebrenice obraća “ustašama i dahijama”. Po njemu vi ste ustase a mi dahija. Ne mislite valjda da se dva puta nama iskljucivo obraća? Koja kenjaza. Koga su pobili na korišćanskim stijenama? To svi imate kolektivnu amneziju uključujući i stozernika koji je svojim prisustvom uveličavao neustavni 09.01? Plus toga kronološki gledano, prvo ste se pokrhali u HR. I bili su vam Rs napravili na 30 km od Zegeja. Plus sravnili su Vukovar i Ovčaru pocinili. Moglo bi se u nedogled još pisati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 15:20 |
|
|
|
Ne znam, meni je odbojna ta dehumanizacija i verbalna agresija. I onda još dociranje s visoka kako su njeni nama nanijeli zla. Mi sve to znamo, ali naš katolički/humanistički pristuo nam ne dopušta da desetljećima živimo u staroj mržnji.
Usput, zanimljivo je da pokojna nije imala djece, uvijek su te starije gospođe s mačkma najveći mrzitelji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 15:23 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ne znam, meni je odbojna ta dehumanizacija i verbalna agresija. I onda još dociranje s visoka kako su njeni nama nanijeli zla. Mi sve to znamo, ali naš katolički/humanistički pristuo nam ne dopušta da desetljećima živimo u staroj mržnji.
Usput, zanimljivo je da pokojna nije imala djece, uvijek su te starije gospođe s mačkma najveći mrzitelji. Ajde opet nemoj kakiti. Buci buci.. 500k Hrvata skupa s Thompsonom pjeva “Anicu i Čavoglave” i uzvikuje ZDS. Buciii buciiii. Pola meleona na vas 3,5. Malo li je? Udavili bi vi cetnike, a i oni vas u čaši vode. Ali fino je licemjerno kakiti o vjerskim i psihološkim pitanjima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 15:39 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ne znam, meni je odbojna ta dehumanizacija i verbalna agresija. I onda još dociranje s visoka kako su njeni nama nanijeli zla. Mi sve to znamo, ali naš katolički/humanistički pristuo nam ne dopušta da desetljećima živimo u staroj mržnji.
Usput, zanimljivo je da pokojna nije imala djece, uvijek su te starije gospođe s mačkma najveći mrzitelji. Ajde opet nemoj kakiti. Buci buci.. 500k Hrvata skupa s Thompsonom pjeva “Anicu i Čavoglave” i uzvikuje ZDS. Buciii buciiii. Pola meleona na vas 3,5. Malo li je? Udavili bi vi cetnike, a i oni vas u čaši vode. Ali fino je licemjerno kakiti o vjerskim i psihološkim pitanjima. Priču o Thompsonu čuvaj za posjete Beogradu, ovdje ti se nitko neće uhvatiti na tu udicu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 16:22 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Vodili smo već ovu istu raspravu kad je umro Ratko. Tad si mi ostala dužna odgovor na jedno pitanje post2512009.html#p2512009Daj ba mani budalastinje. Da raspravljam s tobom o nekoj imaginarnoj ličnosti tipa nekog Muhameda, za kojeg ni ti ni ja nismo sigurni da postojao. I to stavljas tu raspravu u kontekst sadasnjosti i povlačiš paralele sa devedesetim. Mislim neozbiljan si u najmanju ruku. I argumentacija ti je tipa BBC -ove “ zakoni se Allahom da nisi musliman”. Ako je pobio zaista ljude naravno da je genocid pocinio. Lik nije povjesna licnost, no religijska. Pitaj boga i ako postojao kakav i ko je to bio. Muhamed je definitivno postojao, u to nema sumnje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 16:22 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Čuj umrla. Pa dragi kvačice, ljudi umiru. Ovo crkava. Rodna godina. Prvo Sratko, pa ova četaljka. Treba Srbe pustiti da orgijaju sa pokopom. Samo medijski propratiti. Žena od 90 i kusur umrla pa vam je to kao neka sreća, na razini Irske sreće kad je Elizabeta preselila. Malo impotentno i slabašno, ali ako vas veseli neka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Umrla i Biljana Plavšić Postano: Danas, , 16:25 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 48938 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Bome se naživila.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Diablo i 133 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|