HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 sij 2025, 14:12.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 64 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvati i Kršćanske sekte?
PostPostano: 30 kol 2011, 09:29 

Pessimus dux je napisao/la:

Navodimo neke teške zloporabe i svetogrđa. U Čapljini su održane u tri godine nevaljane i svetogrdne krizme: 5. listopada 1997. čin je obavio „lažni biskup“, za kojega se kasnije ustanovilo da se radi o fra Stanku Pavloviću, tada župniku u Ljutom Docu, potom isključenu iz Franjevačkoga reda, 30. svibnja, a Sveta Stolica potvrdila 23. lipnja 2001. Zatim starokatolički „lažni nadbiskup“, S. Novak, zaređeni nekatolički đakon, 20. svibnja 2001. podijelio je svetogrdan i nevaljan obred „krizme“, pod nevaljanom misom. Konačno svećenici, bivši franjevci, suspendirani od vršenja bogoslužja, nisu više nikoga pozivali, nego se na taj svetogrdan i nevaljan čin odlučio: Petar /ex-fra Bonifacije/ Barbarić, 1. svibnja 2005. Osim navedenih nevaljanih krizama, spomenutim kažnjenim svećenicima sakramenti ispovijedi i vjenčanja također su nevaljani, a kad i ostale sakramente dijele - svetogrđe čine.

http://www.cbismo.com/index.php?menuID=103

Da, tragikomedija.
Inače, zgodno za vjenčanje, slobodno se možeš vjenčati u crkvi a znaš da to vjenčanje ne vrijedi. Mislim... zgodno za zločeste frajere. ;)

Vrh

PostPostano: 30 kol 2011, 09:58 

zapovjednik je napisao/la:
Jel to dozvoljeno,da se odvajaju,religijski???

U religijskom smislu odvajanjem, odnosno odbacivanjem neke od dogmi, prestaju biti dijelom Rimokatoličke crkve, ne znam na što misliš s tim "dozvoljeno". :neznam

da budem precizniji...
Ako se oni odvoje od Rimokatolicke crkve da li ih vi clanovi Rimokatolicke crkve smatrate sektom ili nekim ogrankom kao npr.sto smatrate pravoslavce...

Vrh

PostPostano: 30 kol 2011, 11:25 

Niko ne smatra pravoslavce sektom..
One koji se odvoje od katolicke crkve uopce vise ne smatramo, ali ih niko nece ni kamenovati niti progoniti niti fetve udarati.. Slobodni su si odabrati za razliku od nekih religija gdje cak i smrcu kaznjavaju napustanje iste

Vrh

PostPostano: 30 kol 2011, 12:36 

Ako se oni odvoje od Rimokatolicke crkve da li ih vi clanovi Rimokatolicke crkve smatrate sektom ili nekim ogrankom kao npr.sto smatrate pravoslavce...

Pa ja ih ne smatram sektom, hijerarhijski su ustrojena institucija, s određenom tradicijom, vrlo sličnom liturgijom i organizacijom, ali postoje neka mimoilaženja oko dogmatskih pitanja. Slično ih doživljavam kao i pravoslavce, te tradicionalne protestantske sljedbe (anglikance, evangelike i kalvine), tj. gledam na njih kao na braću po vjeri koja na drugačiji način doživljavaju istu vjeru ili imaju različite poglede na neke stvari, dok se oko temeljnih stvari svi slažemo. Mislim da ih ni KC službeno ne doživljava

S druge strane, opasnim i ekstremnim "kršćanskim" sektama koje ispiru ljudima mozak i pretvaraju ih u prazne ljušture koje raskidaju svoje dotadašnje društvene spone i papagajski ponavljaju naučene citate iz Biblije, shvaćajući ih doslovno ili ih uopće neshvaćajući, smatram Jehovine svjedoke, Riječ života i sl., dok pentakoste, mormone, baptiste i druge sljedbe vidim na pola puta između sekte i ustrojene religijske organizacije.

Npr. Riječ života:

:dragobojic

Vrh

PostPostano: 30 kol 2011, 13:39 

Pa ja ih ne smatram sektom, hijerarhijski su ustrojena institucija, s određenom tradicijom, vrlo sličnom liturgijom i organizacijom, ali postoje neka mimoilaženja oko dogmatskih pitanja. Slično ih doživljavam kao i pravoslavce, te tradicionalne protestantske sljedbe (anglikance, evangelike i kalvine), tj. gledam na njih kao na braću po vjeri koja na drugačiji način doživljavaju istu vjeru ili imaju različite poglede na neke stvari, dok se oko temeljnih stvari svi slažemo. Mislim da ih ni KC službeno ne doživljava

S druge strane, opasnim i ekstremnim "kršćanskim" sektama koje ispiru ljudima mozak i pretvaraju ih u prazne ljušture koje raskidaju svoje dotadašnje društvene spone i papagajski ponavljaju naučene citate iz Biblije, shvaćajući ih doslovno ili ih uopće neshvaćajući, smatram Jehovine svjedoke, Riječ života i sl., dok pentakoste, mormone, baptiste i druge sljedbe vidim na pola puta između sekte i ustrojene religijske organizacije.

Npr. Riječ života:

:dragobojic

Koji su ti kriteriji distinkcije između "sekte" i "religijske ustrojene organizacije"?

Vrh

PostPostano: 30 kol 2011, 13:43 

Brojnost i tradicija!

Vrh

PostPostano: 30 kol 2011, 13:47 

Ministry of Sound je napisao/la:
Brojnost i tradicija!

Tko je tebe što pitao? :zubati

Ako ćemo o brojnosti, koja je razlika između mormona i židova?

Ako ćemo o tradiciji, onda nikada više neće nastati niti jedna nova religija.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2011, 13:55 

mateb je napisao/la:
Brojnost i tradicija!

Kombinacija brojnosti i tradicije! Svaka religija je u začetku sekta. Novoformirane sekte i ostaju samo sekte koje vode luđaci koje je lako diskreditirati koristeći znanstven pristup. Taj luksuz nismo imali prije 1000 i više godina (ili 150 u slučaju Mormona), pa sad - što je tu je. Tko je jamio, jamio je =))

Vrh

PostPostano: 30 kol 2011, 13:57 

mateb je napisao/la:

Kombinacija brojnosti i tradicije! Svaka religija je u začetku sekta. Novoformirane sekte i ostaju samo sekte koje vode luđaci koje je lako diskreditirati koristeći znanstven pristup. Taj luksuz nismo imali prije 1000 i više godina (ili 150 u slučaju Mormona), pa sad - što je tu je. Tko je jamio, jamio je =))

Da, tipično je za ograničene umove da nužno suprotstavljaju vjeru/religiju i znanost. :zubati

Vrh

PostPostano: 30 kol 2011, 13:59 

mateb je napisao/la:

Da, tipično je za ograničene umove da nužno suprotstavljaju vjeru/religiju i znanost. :zubati

Čitaj pažljivije, neograničeni Matuško. Znanost ne isključuje religiju, nego je napredovala dovoljno da može raskrinkati razne iscjelitelje, ahbabe, vizionare, vračeve, božje poslanike i sl. To bi u samom startu trebalo eliminirati bar 90% kultova u samom začetku.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2011, 14:02 

mateb je napisao/la:

Čitaj pažljivije, neograničeni Matuško. Znanost ne isključuje religiju, nego je napredovala dovoljno da može raskrinkati razne iscjelitelje, ahbabe, vizionare, vračeve, božje poslanike i sl. To bi u samom startu trebalo eliminirati bar 90% kultova u samom začetku.

Da si napisao samo "150 godina" ok, ali s onim "1000 i više" si aludirao na nešto drugo (Isusa, Muhameda?). Osim toga, što se sad izvlačiš? Iz tvojih prijašnjih postova je jasno što misliš o vjeri.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2011, 14:06 

mateb je napisao/la:

Da si napisao samo "150 godina" ok, ali s onim "1000 i više" si aludirao na nešto drugo (Isusa, Muhameda?). Osim toga, što se sad izvlačiš? Iz tvojih prijašnjih postova je jasno što misliš o vjeri.

Ne izvlačim se, valjda je jasno da ako se ide na diskreditaciju Davida Koresha (ili neku drugu modernu budalu), tako može i na Josepha Smitha, a onda i na vizionara Muhameda, pa i Isusa.

Jedina razlika je što mi je Isusovo učenje privlačno, za razliku od ostalih prevaranata (ili psihološki poremećenih lidera sekti).

Vrh

PostPostano: 30 kol 2011, 14:31 

Upozorenja: 1
mateb je napisao/la:

Ne izvlačim se, valjda je jasno da ako se ide na diskreditaciju Davida Koresha (ili neku drugu modernu budalu), tako može i na Josepha Smitha, a onda i na vizionara Muhameda, pa i Isusa.

Jedina razlika je što mi je Isusovo učenje privlačno, za razliku od ostalih prevaranata (ili psihološki poremećenih lidera sekti).

Na čega misliš u vezi učenja , jel na priču o Isusu ili priču koju priča sam Isus??!! , ova prva se zove sekta uf pardon religija , a ovo drugo nije zapisano i niko pojma nema šta je Isus zapravo radio a da to nije iz usta apostola sa po jednom kratkom rečenicom nazovi citiranja Isusa!
Tako da možemo govoriti samo o učenju o Isusu , a to je valjda najneverovatnije priča ikada smišljena , i nije nimalo bolja od ovih mormona ili onih znastvenika i naučnika(scientologa) u Hristu!

Znači Bog pošalje svetog duha na zemlju da bezgrešno oplodi Mariju da bi dobio sina tj.sebe , i onda zarad grešnih smrtnika i onih koje je stvorio i o kojima odlučuje odluči da ubije sina tj.sebe tj.Isusa.

Divna priča nema šta :sega , al' jbg traje već 2000 godina pa eto nije običan kult i sekta već se naziva religijom

Vrh

PostPostano: 30 kol 2011, 18:27 

mateb je napisao/la:
Koji su ti kriteriji distinkcije između "sekte" i "religijske ustrojene organizacije"?

Pa otprilike unutarnja organizacija i hijerarhijsko ustrojstvo gdje se jasno zna tko je kome nadređen i podređen bilo bi jedno od obilježja religijski ustrojene institucije, zatim nedoslovno i kritičko tumačenje biblijskih tekstova, te opći konsenzus oko zajedničkih dogmi i temeljnih tumačenja, sloboda i neograničenost pripadnika religijske organizacije u odabiru društva u kojem će se kretati, spremnost i sposobnost za dijalog i razumijevanje pripadnika drugih religija itd.

Da ne duljim previše, ovdje je to ukratko izrečeno i relativno dobro formulirano:

http://www.srce-isusovo.com/index.php?m ... sti&news=8

http://www.srce-isusovo.com/index.php?m ... ti&news=10

Vrh

PostPostano: 30 kol 2011, 18:45 

mateb je napisao/la:

Pa otprilike unutarnja organizacija i hijerarhijsko ustrojstvo gdje se jasno zna tko je kome nadređen i podređen bilo bi jedno od obilježja religijski ustrojene institucije, zatim nedoslovno i kritičko tumačenje biblijskih tekstova, te opći konsenzus oko zajedničkih dogmi i temeljnih tumačenja, sloboda i neograničenost pripadnika religijske organizacije u odabiru društva u kojem će se kretati, spremnost i sposobnost za dijalog i razumijevanje pripadnika drugih religija itd.

Da ne duljim previše, ovdje je to ukratko izrečeno i relativno dobro formulirano:

http://www.srce-isusovo.com/index.php?m ... sti&news=8

http://www.srce-isusovo.com/index.php?m ... ti&news=10

Ti me zasmejavaš Pesimuše!

Aj prvi red koji si napisao još i mogu razumeti , ali ovo zadnje oko slobode u odabiru društva,dijaloga,razumevanja drugih religija,....po tebi upravo govori da je religija u ovom slučaju hrišćanstvo nastalo pre jedno 150 godina u vr' glave.

Kako je divno ovo hrišćastvo , ime isto nose dive se svecima ali se vremenom menjaju i 'ladno danas govore da je njima osnov razumevanje,tolerancija,.... :ucelo

Licemerje i laž je osnov svake religije naročito hrišćanstva , što si upravo i napisao!

Za nekoliko godoina ja verujem da će KC proglasiti svojim svecem i Galilea i Đordana Bruna i Kopernika, i onda kasnije potvrditi sebe tako što će reći da nije bilo crkve i religije hrišćanske ne bilo ni nauke i svih naučnih dostignuća koja danas imamo , a još to nadopuniti time da nije bilo crkve ne bi bilo ni ljudskih prava,ni demokratije,.....

Ja bih sve u ovo poverovao što si napisao oko "slobode,razumevanja,..." da se crkva odrekne svega onog što je bila u prošlosti , znači da iskopa pape ludake i kojekakve ubice koji su sveci , i da se odrekne svog bogastva koji se nataložio vekovima upravo "neslobodom za ljude,nerazumevanjem,pljačkom,ubijanje i otimanjem"!
E kad to urade postoji mogućnost da poverujem u te floskule koje mantijaši blebeću!

Vrh

PostPostano: 31 kol 2011, 00:48 

joe enter je napisao/la:

Drago mi je da ti popravljam raspoloženje. :aleale
joe enter je napisao/la:
Aj prvi red koji si napisao još i mogu razumeti , ali ovo zadnje oko slobode u odabiru društva,dijaloga,razumevanja drugih religija

Ako poznaješ ijednoga pripadnika neke od nabrojanih kršćanskih sekti (npr. Jehovini svjedoci ili Riječ života), pokušaj usporediti njegov obrazac ponašanja s ponašanjem i socijalnim karakteristikama osobe koja pripada Rimokatoličkoj crkvi, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, Reformiranoj kršćanskoj crkvi ili Evangeličkoj crkvi, pa ćeš razumjeti o čemu govorim. To ti bar ne bi trebao biti problem, s obzirom da živiš u Vrbasu, koliko sam skužio. :wink

Jedna osoba koja je sa mnom u rodu pripada Jehovinim svjedocima, a nekoliko mojih poznanika zaglavilo je u Riječi života, pa nažalost znam o čemu govorim na temelju praktičnih primjera u neposrednoj okolini.
joe enter je napisao/la:
blablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablabla

:sleep1

Vrh

PostPostano: 31 kol 2011, 11:22 

joe enter je napisao/la:

Drago mi je da ti popravljam raspoloženje. :aleale
joe enter je napisao/la:
Aj prvi red koji si napisao još i mogu razumeti , ali ovo zadnje oko slobode u odabiru društva,dijaloga,razumevanja drugih religija

Ako poznaješ ijednoga pripadnika neke od nabrojanih kršćanskih sekti (npr. Jehovini svjedoci ili Riječ života), pokušaj usporediti njegov obrazac ponašanja s ponašanjem i socijalnim karakteristikama osobe koja pripada Rimokatoličkoj crkvi, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, Reformiranoj kršćanskoj crkvi ili Evangeličkoj crkvi, pa ćeš razumjeti o čemu govorim. To ti bar ne bi trebao biti problem, s obzirom da živiš u Vrbasu, koliko sam skužio. :wink

Jedna osoba koja je sa mnom u rodu pripada Jehovinim svjedocima, a nekoliko mojih poznanika zaglavilo je u Riječi života, pa nažalost znam o čemu govorim na temelju praktičnih primjera u neposrednoj okolini.
joe enter je napisao/la:

:sleep1

Ja govorim jednoa ti drugo!

napisao si u ranijem postu šta je razlika između sekte i religije , i između ostalog napisao si da religiju čini tj.KCvelika tradicija, sloboda,dijalog,poštovanje drugih,bla,bla,bla,...
A ja ti napisah ako je tako onda je KC stara najviše 150 godina, u stvari zapravo nekih 60 godina jer pre sve pre toga je nasuprot onome što si naveo.

A sa sruge strane ako postoji to što si naveo ja ću odmah poverovati ako se ta crkva odrekne svog nasleđa koji nije u skladu sa onim šta si napisao , znači iskopavanje svih zlih papa,biskupa i kojekakvih svetaca koji su bili ogrezli u grehu,zločinu,pljački,netoleranicji,mržnji,...i onda da se javno spale!
I ključno da se odreknu svog bogatstva koje su vekovima pohranili u svoje crkve,podrume,račune,...!

Međutim oni to neće , e pa zato mi nije jasno kako možeš navoditi one stvari a imaš saznanje o njihovoj prošlosti i velikom bogastvu , to apsurd neverovatan i govori o tvom komformističkom pristupu samo zato što je crkva tradicionalno odavvno prisutna u tvojoj zajednici.

Evo malog primera , vi slavite svetog Antu i jako ga poštujete zbog njegovog hrišćanskog života i propovedanja , a upravo je on radio ono što ti kažeš da današnja KC ne radi , a to je da poštuje druge religije , da imaju dijalog,..... , a on išao u Afriku da preobraća muslimane u hrišćanstvo i u Frnacuskoj "vraćao" katare u pravu veru.
Tako je isto i sa SPC , oni slave svece kraljeve ubice i pedofile!

E sad mi reci kako je moguće da si ono napisao o toleranciji i poštovanju drugih a da obožavaš sveca Antu?!

Ja sam se slično kao ti odnosio prema crkvi i 'ladno sam prenebregavao ono loše i ono što je prava istina o ljudima koji se poštuju u crkvi , ali onda sam iskreno sam sebe zapitao i video da lažem i sebe i druge jer koketiram sa tim lažovima koji su i mene uvukli da postanem lažov.

Kad odeš u Rim i Vatikan i vidiš ono bogastvo i monjumentalnost jel zapitaš jel bi Hrist tamo obitavao i živeo i da ima to veze sa njegovom porukom?!
Pa ja mislim da bi nesretnik skvikno od muke i jada.

Vrh

PostPostano: 31 kol 2011, 12:53 

joe enter je napisao/la:
Fuj crkva! Fuj mantijaši! Pedofili! Osobodi se utega, mrzi religiju! To su lažovi i licemjeri!

Opusti se, popij nešto, ispalit ćeš na živce. :zivili

Nije valjda da ti je neki prota ili kaluđer žensku dirao. :D

Vrh

PostPostano: 31 kol 2011, 13:56 

joe enter je napisao/la:
Fuj crkva! Fuj mantijaši! Pedofili! Osobodi se utega, mrzi religiju! To su lažovi i licemjeri!

Opušten sam ja i a popiću to sigurno! :zubati

Nije prota problem niti mi je išta žensko dirao , već je problem što ta žgadija brani i ćuti oko pedofila i kojekakvih ludaka nacionalističkih!
E to je razlog što ih očima ne mogu videti , sama vera je problem samo onda kad su napadni i kad daju sebi za pravo štošta! , mene inače ne bi dosticala u negativnom smislu hrišćanska doktrina toliko da nema njih.

Za slučaj Pahomije si verovatno čuo , e pa sa time su što se mene tiče izgubili svaku vrstu poštovanja i od mene i dobrog dela ljudi dobili samo prezir i gađenje , jer džukele brane gada pedofilskog koji zbog njihovog uticaja na politku nije osuđen!

To je isto radila i KC pa su sad se malo primirili , a razlozi za skrivanje pedofila i branjenje su krajnje nenormalani i totalno bolesni , a to je da ako ga pristanu dati sudskim organima i odreći se njega javno navodno baca ljagu na njih i ispašće da su oni svi takvi , e to oni sebi ne mogu dozvoliti!
Pa pička im materina gadna koliko su tupavi i bolesni da mogu tako razmišljati.

Iz tih slučajeva se sasvim lepo vidi da su oni dovoljni sami sebi , i da će sve odjebati i sve pljunuti ako je njihov kredibilitet u pitanju , a gadovi se bave ljudskom dušom i moralom , pa jbt čovek da popizdi!

Zamisli osnovnu školu gde jedan nastavnik seksualno iskorišćava decu , a direktor i par glavnih učitelja te škole se pravi ludi i ignoriše sve to samo zarad ugleda škole i kolegijalnosti!
E to su ti papa,patrijarh i epsikpi i biskupi!

Kad je sve izašlo u javnost onda oni počnu da osuđuju sve to i da kažu nije sva crkva takva već samo retki pojedinici , ali kurve mantijaške neće da daju ostavku iz moralnih razloga barem kao što bi onaj direktor škole uradio sigurno zbog pristiska javnost!
Dok gadovi neće da siđu sa svog uticajnog mesta i još ti sole pamet o moralu i žustro se brane čuvajući svoj pakleni ćar!

Tamo nema morala ni mrve , čak šta više to su sve duboko nemoralne osobe iz razloga što im je posao tako ljudski neskroman da ljudima obećavaju večni život i uskrsnuće i dele lekcije o moralu , a vamo su sačuvaj me Bože čisti đavoli!

Vrh

PostPostano: 31 kol 2011, 14:05 

joe enter je napisao/la:

Opušten sam ja i a popiću to sigurno! :zubati

Nije prota problem niti mi je išta žensko dirao , već je problem što ta žgadija brani i ćuti oko pedofila i kojekakvih ludaka nacionalističkih!
E to je razlog što ih očima ne mogu videti , sama vera je problem samo onda kad su napadni i kad daju sebi za pravo štošta! , mene inače ne bi dosticala u negativnom smislu hrišćanska doktrina toliko da nema njih.

Za slučaj Pahomije si verovatno čuo , e pa sa time su što se mene tiče izgubili svaku vrstu poštovanja i od mene i dobrog dela ljudi dobili samo prezir i gađenje , jer džukele brane gada pedofilskog koji zbog njihovog uticaja na politku nije osuđen!

To je isto radila i KC pa su sad se malo primirili , a razlozi za skrivanje pedofila i branjenje su krajnje nenormalani i totalno bolesni , a to je da ako ga pristanu dati sudskim organima i odreći se njega javno navodno baca ljagu na njih i ispašće da su oni svi takvi , e to oni sebi ne mogu dozvoliti!
Pa pička im materina gadna koliko su tupavi i bolesni da mogu tako razmišljati.

Iz tih slučajeva se sasvim lepo vidi da su oni dovoljni sami sebi , i da će sve odjebati i sve pljunuti ako je njihov kredibilitet u pitanju , a gadovi se bave ljudskom dušom i moralom , pa jbt čovek da popizdi!

Zamisli osnovnu školu gde jedan nastavnik seksualno iskorišćava decu , a direktor i par glavnih učitelja te škole se pravi ludi i ignoriše sve to samo zarad ugleda škole i kolegijalnosti!

Kad je sve izašlo u javnost onda oni počnu da osuđuju sve to i da kažu nije sva crkva takva već samo retki pojedinici , ali kurve mantijaške neće da daju ostavku iz moralnih razloga barem kao što bi onaj direktor škole uradio sigurno zbog pristiska javnost!
Dok gadovi neće da siđu sa svog uticajnog mesta i još ti sole pamet o moralu i žustro se brane čuvajući svoj pakleni ćar!

Tamo nema morala ni mrve , čak šta više to su sve duboko nemoralne osobe iz razloga što im je posao tako ljudski neskroman da ljudima obećavaju večni život i uskrsnuće i dele lekcije o moralu , a vamo su sačuvaj me Bože čisti đavoli!

slika

Vrh

PostPostano: 31 kol 2011, 15:47 

joe enter je napisao/la:

Nemamo što zamišljati evo ti link ispod sa fotografijama 159 amerikanki prosvjednih djelatnica. Toliko ih je samo prišle godine u USA osuđeno zbog pedofilije, ali pazi samo ženski pedofili??! A tek muški??!

http://crime.about.com/od/sex/ig/female_pedophiles/

Stoga sve što si napisao o crkvi analogno tomu se odnosi i na prosvjetu i obrazovanje. Dolje škole, dolje nastava, dolje učiteljice - pod učenike svoje!! :smajl013

Vrh

PostPostano: 31 kol 2011, 17:27 

Bobovac je napisao/la:
Nemamo što zamišljati evo ti link ispod sa fotografijama 159 amerikanki prosvjednih djelatnica. Toliko ih je samo prišle godine u USA osuđeno zbog pedofilije, ali pazi samo ženski pedofili??! A tek muški??!

http://crime.about.com/od/sex/ig/female_pedophiles/

Stoga sve što si napisao o crkvi analogno tomu se odnosi i na prosvjetu i obrazovanje. Dolje škole, dolje nastava, dolje učiteljice - pod učenike svoje!! :smajl013

Ma jednostavno preskočiš tu hrpu neargumentirane pljuvačke prema religijskim organizacijama, prvenstveno KC, i posvetiš se čitanju konstruktivnih kritika spomenutih institucija, poput primjerice onih u kolumnama Ivice Šole. :wink

Vrh

PostPostano: 31 kol 2011, 18:28 

Ma jednostavno preskočiš tu hrpu neargumentirane pljuvačke prema religijskim organizacijama, prvenstveno KC, i posvetiš se čitanju konstruktivnih kritika spomenutih institucija, poput primjerice onih u kolumnama Ivice Šole. :wink

Aahaha , kad čujem konstruktivne kritke i priče od crkvenjaka odmah znam da su to konstruktivne gluposti i laži samodopadljivih ljudi , jer ti samodopadljivi nisu vernici pa zato što traže potvrdu od takvih kao ti!
Priča oko morala je za njih daleka obala ma koliko obratali izvratali i kenjali iz svoje šatro autoritativne pozicije crkve bajku od pre 2000 godina.

Rekao sam kad se pokaju,podele blago koje su vekovima pljačkali,i odreknu se svih zlikovaca iz svoje crkve?! , e onda mogu kao ljudi da se povuku barem malo čista obraza što će uljuđen svet pozdraviti(nadam se)! :kava

Vrh

PostPostano: 31 kol 2011, 18:48 

joe enter je napisao/la:
Aahaha , kad čujem konstruktivne kritke i priče od crkvenjaka odmah znam da su to konstruktivne gluposti i laži samodopadljivih ljudi , jer ti samodopadljivi nisu vernici pa zato što traže potvrdu od takvih kao ti!

Kad pročitam i vidim hrpu djetinjastih neargumentiranih nebuloza, neke šatro prosvijećenosti i oslobođenog duha, zapjenjene pljuvačke, mržnje i isključivosti, onda zaključim kako se radi o produktu bolesno iskompleksiranog i zatucanog uma. :pepam

Vrh

PostPostano: 31 kol 2011, 19:00 

joe enter je napisao/la:
Crkva je moj dečko jedna insititucija koja je sebi dala za pravo da daje moralne pridike i meša se u politiku a usput celibati u uniformi 'vataju mlade dečačiće i prolaze nekažnjeni zbog takvih kao što si ti,Pesisimus,.. sa svojim komformističkim duhom.

Velika mi je čast biti spomenut u tvom upisu. :D

P.S. I mene su silovali pokvareni mantijaši kad sam bio mali, ali psssssst, nemoj nikome reći! :wink

Zato i jesam takav. :smajl034
joe enter je napisao/la:
I tako je "dole" crkva , i naročito "dole" njihovo obrazovanje i škola gde zaluđuju decu svojim izopačenostima!

Činjenice i rezultati pokazuju kako su u pravilu u obrazovnim institucijama koje vodi Crkva ili neki od crkvenih redova (isusovci, franjevci) viši kriteriji, kvalitetniji nastavnički kadrovi i obrazovni programi, te veća međusobna povezanost i sinergija između nastavničkog kadra, učenika i roditelja. Učenici iz tih škola najčešće se bolje snalaze na fakultetskim ustanovama i dobivaju čvršće temelje za daljnje obrazovanje.

Primjer Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku; u popodnevnim satima su se održavale besplatne instrukcije za učenike koji su imali potrebu za tim, postoji udruga bivših učenika koji se redovito sastaju, organiziraju razne humanitarne akcije i sudjeluju u kreiranju izvannastavnih i izvaškolskih programa za učenike svoje bivše škole, imaju vjerojatno najjaču novinarsku ekipu i školski časopis među srednjim školama u gradu i županiji, filmsku ekipu koja je pobrala nagrade na festivalima dokumentarnog filma i sudjelovala na istim festivalima po Europi, njihovi učenici redovito osvajaju prva mjesta na županijskim natjecanjima iz mnogih predmeta i odlaze na državna natjecanja, organiziraju vrlo sadržajne projekte poput dana otvorenih vrata škole jednom godišnje, drže do bivših učenika i informiraju se o njihovom životu i obrazovanju i nakon završetka škole te su spremni za razgovor praktički bilo kad, učenicima slabijeg imovinskog stanja izlazi se u susret na način da ne plaćaju putovanja i ekskurzije ili plaćaju dio itd.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 64 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: